søndag 12. juni 2011

SIKKERT SOM BANKEN??


Anger (2009)
- Arnaldur Indriðason

Lydbok lest av: Ivar Nørve (2011)
Oversatt fra islandsk av:
Silje Beite Løken
Originaltittel: SvörtuloftBok nr. 8 om politiet i Reykjavik.
Hva jeg synes om de 7 første.

Myren, Gravstille
Røsten, Vannet, Vinterbyen, Fjellet, Irrganger.


Erlendur er fremdeles på fjellet, men etter flere blunte - hvor-kan- han-nå-være-tlfs- fra datter Eva, kommer han nok tilbake i neste bok. Elinborg ble ikke nevnt med ord. Skulle hun også på ferie?
, greier ikke å huske noen slike hint fra Irrganger.


Plot?:
Sigurdur blir oppringt av en venn som trenger hjelp med en utpressingssak. Det er partnerbytte, mord - og finanskrise på Island. En kjenning fra Vinterbyen dukker også opp.

Helten denne ganger er altså politimann Sigurdur Oli. Erlendurs, småhovne sidekick. På det personlige planet sliter han med forholdet til sine skilte foreldre, og greier ikke avfinne seg med bruddet med Bergtora.

Anbefalt?
Sigurdur er ikke spesielt likandes, dog mer interessant i sin surmagete arroganse enn alminnelige Elinborg (nr.7)
Laber spenning og lettvint slutt.
& Erlendur bør innfinne seg i bok 9.

Men,
Har du som meg lyttet/lest deg gjennom de 7 foregående, er det ingen grunn til å avstå fra denne, kronlogi trumper kjedsomhet når det kommer til manisk serielesing. Skal du derimot bare lese ei Arnaldurbok i ditt liv kan du godt hoppe over.
Gravstille er fremdeles min favoritt
& Ivar Nørve leser like godt som alltid.

Anger hos tanum.no
Småskuffet blogger: Anita

Kjære Arnaldur:
Jeg skjønner at det er vanskelig å pønske ut hvordan Erlendur skal løse dette problemet med missing bror på fjellet. Det er jo gått som en rød tråd gjennom serien og faren for lettvintheter og feilskjær er everesty,
MEN, nå har det gått 4 år, og jeg er snart villig til å godta Erlendur i spenstige gladsprang ned fjellsiden, med knokler i sekken og fred i sinnet.

(selv om jeg håper du har mer fantasi enn som så.)

5 kommentarer:

 1. Prøvde å lese denne, men syntes den var litt kjedelig. Det gikk opp for meg at Nørve har tilført Arnaldur ganske mye, har nemlig bare hørt bøkene, aldri forsøkt å lese dem.

  SvarSlett
 2. Der sier du noe.
  Jeg har også bare hørt lydbøkene, kunne ikke ramlet meg inn med papir siden jeg har hatt Nørve med hele veien.

  SvarSlett
 3. Jeg skal lese den etterhvert. Jeg leser bøkene om Arnaldur kronlogisk selv om man ikke trenger det. Myren var så god at jeg skal lese resten. Jeg synest Myren passe til å være ei bok man slapper av med samtidig som man får underholdning. Derfor har jeg tenkt på at Gravstille er ei bok jeg bør lese snart.

  SvarSlett
 4. Jeg er kronologiens største forkjemper så spør du meg burde ALT leses i riktig rekkefølge -)

  - men som sagt, Gravstille er min favoritt, etterfulgt av Røsten.
  Det er bare å glede seg!

  SvarSlett
 5. Har denne liggende - i papirform. Men har ikke rukket å lese den enda, føler at det ligger bøker og skriker etter å bli lest overalt. Selv vil jeg egentlig bare lese Mitford hele tiden, alt annet blir traurig.

  Jeg er enig med Lille søster i at Nørve gjør bøkene bedre. Jeg har lest noen i papir og synes egentlig at lydbøkene er best.

  Uansett, gleder meg til å bli bedre kjent med sigurdur, selv om jeg egentlig likte Elinborg.

  SvarSlett