mandag 18. januar 2016

BIOGRAFISIRKELEN 17 - 4 UKER IGJEN.

Eneste bevis på at jeg forholder meg til ambisjonslista og bedriver bokhyllelesing.
Trippelkryss:  Rød 1001bok fra nittitallet.
 - første steg er å plukke opp/ned boka fra hylla.Biografisirkelen 17
Kategori Sport
Det er (nesten) 4 uker igjen
Et av målene for 2016, kun uttalt i mitt indre, var å slutte med prokrastinering.
Å være frampå og progressiv, da kan man ikke skrive motivasjonsinnlegg i siste liten. Husker du den gangen jeg skrev 4 dager før?
Oi og hoi, det var tider det. Fortider.
Jeg lover at slikt ikke kommer til å skje i 2016.

At 2016 også blir det året jeg bare skriver telle/motivere/smalltalk innlegg
, er ikke et diskusjonstema.


Endelig!
Kategorilista for 2016 er klar.

15.februar - Sport ( i alle variasjoner og fasonger)
15.april  -  Rock (som i rocka poplegender og poppa rockere)
15.juni  -  I Rettferdighetens Navn  (de som kjemper for det gode...)
15.august  -  Festlige Fruer og Friske Frøkner  (Pompadour, Collett og .Thatcher?) 
15.oktober  -  1001 Forfattere  (forfattere beæret med bok på 1001lista)
15.desember  -  Is og Snø  (det kaldere det bedre)


Rene, pene, problemfrie kategorier.
Hvis jeg har misforstått, feiltolket eller laget min egen definisjon, er det ennå tid til korreksjoner. Gjetter på forhånd at årets diskusjoner kommer til å dreie seg om good versus evil, og hva er nå egentlig rettferdighet og godhet.  Er det Nixon, eller Mor Teresa?  Er egen oppfattelse av godhet nok, eller må den være objektiv. Hvem sitt objektiv? I hvilket bildet? osv osv.
Pia sitter på svarene!

Takk til Marianne 
for å ha valgt en kategori som gjør at jeg kan putte in The Master.Men først er det sport!
Det er iflg, Gro, over 2 år siden sist.
Jeg skal lese om Zlatan (som alle andre?), eller om han som fant opp utstyret som gjorde at 'hvermansen' kunne bestige Everest. Kan neppe i the big picture regnes som en god handling?

Hvem er med? Hvem har bestemt seg?
Hvem er så forut og tro til nyttårsforsettene at de allerede har begynt å lese? Hvem forstår ingenting av kategoriene?
Hvem, hvem, hvem?

Lagt til hviskende og hemmelig i etterkant:
 - hvordan går det egenlig med jokerlesinga?


109 kommentarer:

 1. Sport we go - antisporter som jeg er, gleder jeg meg til nok en sportsidiotbok. Det var foruroligende gøy forrige gang :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Og iflg meg er det i underkant av to år siden forrige sportsrunde, april 2014!

   Slett
  2. Hehe, det var nok det Gro sa også, bare fingrene mine som har litt slepphendt forhold til tiden som går. Nesten 2år er lenge nok.
   (jeg husker det nesten ble løpe av deg.)

   Slett
 2. Jeg har bestillt Lundekvam på bib. Fjernlån, regner med den kommer tidsnok, ellers blir det noe random som er ledig der.

  SvarSlett
  Svar
  1. Lundekvam er min planB. Rekker jeg ikke lese noe nytt, har jeg han ferdiglest i bakhånd. Håper dog Zlatan er mer oppløftende.

   Slett
  2. Ja, det tror hrg nok Zlatan er. Han spiller jo enda.... Veldig god bok og historie. Og jeg som ikke er interessert i fotball en gang...Men typene kan jo være artige å lese om. Mer enn de skigubbene og skikjerringene i alle fall... Mua Northug, men han er for ung enda
   .

   Slett
  3. Har selv, null interesse for fotball, men syntes det gikk greit med Lundekvam. Hans historie var uansett mer dop/problemrelatert enn basert rundt stor suksess på fotballbanen. Riktignok var han en god fotballspiller med lang karriere, med havnet lizm i bakgrunnen.

   Slett
  4. Ja, dop og sånn er jo faglitteratur for meg. La ikke fotballen ta dere, sier jeg bare til ungdommen. (etter å ha lest den boka, antar jeg) Nå er boka sendt fra Hemne og ankommer vel mitt lokale folkebibliotek før helgen, tenker jeg..

   Slett
  5. Ozzy var sååå på jordet da han påstod at alt starter - with coffee...

   Slett
 3. Eg har lånt ein biografi om Steffen Iversen :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Dette blir rene fotballfesten!
   Nå mangler vi bare Mini Jacobsen og han fløtepusen fra 80s - ahhh, må google
   , hah, Erik Soler!

   Slett
  2. Og George Best? Pele? Messi? Og så er det en italiensk kjekkas jeg var forelska i engang, som ble buddhist, men husker ikke navnet


   Slett
  3. Hehe, det var den sportsbiografien som var mest interessant på biblioteket. Eg har ikkje behov for å lese om skifolk, eg er meir fotballfan :-)

   Slett
  4. Roberto Baggio var det...måtte Google.. Han var skjønn
   Hadde jeg funnet en biografi av ham med masse bilder hadde d blitt førstevalget
   Sukk...

   Slett
  5. Second that. Baggio er, var ihvertfall i 94, sinnsykt kjekk!

   Slett
  6. Smaskegutt! Ja, det var vel i glansperioden det, på 90-tallet. Jeg klistret et nydelig portrett av ham på kjøleskapet mitt på Lade, og der hang det til jeg flyttet..

   Slett
  7. Du flyttet ifra Baggio. Heng opp nytt umiddelbart! Eller - for å late som om det er fotballen og ikke mannen - heng opp Madrid Martin - han er for ung til at du mistenkes for usportslige hensikter....

   Slett
  8. Anita: Roberto Baggio?! Æsj, han var (er) altfor pen. Inglill: Vesle Martin? Helledussen.
   Eg har alltid vore svak for italienske fotballspelarar, men helst dei som ikkje var så ansiktspene. Gje meg heller Pirlo, Baresi, Totti, Donadoni, Rossi, Gentile...
   eller til nød Maldini eller Del Piero.
   Det finst sikkert bio'ar av/om desse. På italiensk.

   Slett
  9. Ingalill da. Martin... ? Hvem? Er det bedre å bli mistenkt for å gå på barnerov? Har ikke hjemmeboende datter jeg kan skylde på lenger en gang. Nei, jeg får henge opp igjen Bowie, nei eh, mente Baggio. Roberto!

   Berit: No no... bellissimo Baggio! Ok, Totti er morsom og del Piero og Maldini søte. (nei, jeg har ikke peil på fotball, men italienske spillere har jeg sett en del på., faktisk, av en eller annen grunn *fnis*..) Hadde vært et kult eksperiment å lest en bio på italiensk, skjønt jeg sikkert ikke får med meg så mye med kun et gammelt kveldskurs i italiano på CVn.. Barnebioer med masse bilder hadde kanskje funka.:)

   Slett
  10. Berit:
   Det med lillemartin var til Anita, ifall hun ville holde sin fetisj for italienske fotballspillere hemmelighet - (ingen vil vel mistenke noe med MM, tenkte jeg - feilaktig -). Forsåvidt er det ingenting som tyder på at slikt hemmelighetskremmeri behøves..

   (both of you)
   Den eneste gangen i mitt liv jeg har fulgt med på fotball var vm94. Da var jeg gravid med en fotballtulling av en samboer, og gikk for et hardt join og beat dem opplegg. Strikket flagg og kjøpte klistermerkebok. (I beat them). Kan dermed med autoritet hevde at på 90tallet var den kjekkeste fotballspilleren Hirsto Stoistjkov (ja jeg måtte google staving). Ingen glatte italienere på meg
   (selv om, sukk, Baggio, har (hadde) sine fortrinn.

   Slett
  11. Jeg regner med at jeg så VM i 1994, så lenge Italia var med.. Noen VM har jeg fatter meg og har noen favorittlag, de fra Afrika, Italia, Argentina og litt Brasil og Spania. It depends on.. Den jeg husker best er finalen mellom Frankrike og Italia, husker ikke når, Italia tapte. Jeg satt på italiensk restaurant på nordre.. Det var spesielt. Plutselig forsvant alle og stillheten la seg sørgelig over lokalet.

   Slett
  12. Jeg føler nå jeg plutselig forstår roten til all din reisetrang. =
   Mangelen på donjuanske fløtepuser i midten...

   Slett
 4. Godfoten av Nils Arne Eggen? Myggen? Nei, jeg bryter opp denne fotballgalskapen med Samia Yusuf Omar, løper fra Somalia, som deltok i et OL. En løper altså, det må være stjerne i boken.

  Om noen trenger tips til noe som ikke er fotball, hva med denne? Tittel og cover lover jo godt:-0
  http://www.adlibris.com/no/bok/ferry-tales-inte-sa-forbannat-tillrattalagt-9789175034799

  SvarSlett
  Svar
  1. Godt at noen har funnet sportsbok med tyngde og drama, annet enn - ego og medaljer - som jeg fordomsfullt gjetter Zlatan handler om. Er litt mindre gira etter jeg leste Lagercrantz Milenniumbok, som var spennende nok, men ikke språklig fantastisk, og akkurat biografelementet var det jeg hadde størst tro på når det kom til Zlatan. 'Alle' har sagt den er godt skrevet, men det gjenstår å se.

   Fant Bjørn Ferry, på storytel, samt Andre Agassi, som også kommer varmt anbefalt. Nå ble plutselig veldig vanskelig her. Zlatan havnet i bakgrunnen. Agassi har tross alt vært gift med Brooke Shields, eller var de kanskje bare kjærester. Google here I com again.

   Slett
  2. Og her satt jeg og googlet italienske fotballspillere, for tror jammen at jeg synes han Dino Baggio var kjekkere enn Roberto, og så ballet det på seg (pun intended).

   Apropos tennis, så kom jeg akkurat over en bok med tittelen, Federer and me: a story of obsession, som får meg til å lure på å skifte. Men siden jeg er denne rundens alibi for drama og tyngde får jeg la vær. Lurer på om Agassi og Brooke Shields kun var kjærester, muligens forlovet, men nå er han vel gift med en annen kjent tennisspiller, Steffi Graf? Håper du går for den!

   Slett
  3. Dino? Jaha, smak og behag..;) tihi.. Vi kan ta hver vår "bror".

   Samiaboka har jeg lest, hvis det er Catozella sin-- utrolig sterk dokumentarroman.

   Slett
  4. Hvem er Agazzi? (må jeg google?)

   Slett
  5. Du er vel allerede ferdiggooglet. Agazzi er tennisspiller, og bortsett fra det med Brooke Shields, og at biografien, selvbiografien, skal være svært god, vet jeg ingenting.

   Slett
  6. Oki. Høres interessant ut! Håper du er heldigere med biovalget denne gangen da.:) (men Zlatan er ganske sikkert... altså)

   Slett
  7. Joda, har fremdeles lyst til å lese Zlatan. Denne gangen dog blir han uansett representert. Ihvertfall av Elisabeth, tror det var en til, ikke Gro som jeg skrev tidligere. Hun skulle vel lese Lundekvam, men mener det var en til. Hmmm..

   Slett
 5. Etter den herlige oppdagelsen (takk, Mari!) av at klatring er en sport gleder jeg meg faktisk til første rundt. Tror det blir Into Thin Air, elsker Everest-historier, og håper på dødsfall (er SÅ glad for å slippe Zlatan!!).

  Gleder meg også til Rettferdighetens navn (true crime <3) og 1001forfattere og egentlig is og snø også (isbjørnblod etc).

  Jeg sprudler nesten over av gode intensjoner.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er så mange Everestbios på storytel (og selvfølgelig også audible) at vi kunne ha klatring i hver eneste runde - det holder i hvertfall - for alle - til 2. Hadde tenkt på det selv, men tror nå jeg venter til desember, siden jeg plutselig fikk tips om både naken skisytter og celeber tennisspiller + zlatan selvfølgelig.

   Denne kategorigleden regner jeg med betyr at innleggene nå kommer på løpende bånd. New procedures - this year??

   Slett
  2. Neida, same procedure: sprudling og lovnader i kommentarfelt, som glir over i forsinkelser glir over i fravær glir over i bloggpause...

   Første skjær i sjøen. De har IKKE Into Thin Air på (britisk) Audible, panikk. Oppdaget dog at den løpeboka til Murakami bare er fire timer lang (men jeg liker jo verken løping eller Murakami..hm).

   Slett
  3. Jeg er heller ikke begeistret for Murakami, men løpeboka er min favoritt blant de jeg har lest (ingen overraskelse kanskje), det handler for det meste om jazz og filosofi. Det var også den første Murakami jeg leste, og jeg var overbevist om at jeg kom til å elske resten av forfatterskapet.

   Slett
  4. @Haruhi: Bare hyggelig, eller kanskje heller "huff, jeg burde visst at dette ville ende med tvangsinnmelding".

   Noe motvillig ser jeg at jeg faktisk har kandidater til samtlige kategorier på tbr-lista mi. Det blir tydeligvis en surfebok på meg i februar. Kanskje en boksebok også.

   Slett
  5. Ahh, tvangsinnmelding i samtlige kategorier + dobbelt i feb, er mer enn jeg kunne drømme om. Jeg er ekstatisk og gleder meg vilt.

   Slett
  6. Ittno knussel, je tæk aille seks.

   Lærerne mine på barne- og ungdomsskolen sa alltid at jeg var pliktoppfyllende. Og jeg skulle jo uansett lese både rockedamebok og Highsmith-bio i år.

   Slett
  7. Alle seks - er nå skrevet ned i det nedlåste jernarkivet. - you can stab it with your steely knife - but you just can't kill the beast
   (så fikk jeg inn ei linje fra Hotel California i dette kommentarfeltet også -)

   Slett
 6. Basketballspelaren Marco Elsafadi er min mann i denne runden. Ein spennande fyr med ein spesiell bakgrunn. Boka vart tilgjengeleg i eBokBib i dag, heilt perfekt.

  SvarSlett
  Svar
  1. Nok en ballspiller, dog en jeg aldri har hørt om - naturlig nok siden jeg utenfor biografisirkelen har null interesse for ballspill - annet enn når håndballjentene vinner gull. Ski, derimot, og løping, og OLturn, der følger jeg med. Og banesykling, og etter jeg leste ørten sykkelbiografier ifjor, dopingsykling. Som minner meg på
   - for de som ennå ikke har bestemt seg Tyler Hamiltion sin come clean sykkelbok anbefales. Boka som fikk de mest fanatiske Armstrongfansen til å åpne øynene.

   Slett
  2. Marco hadde foredrag på fosterskonferansen her i midten i høst.. Var visst veldig bra sa de som var der.

   Slett
  3. (fni-his til fosterkonferanse, selv om de sikkert finnes - og, if so, sikkert er alvorlig nok)

   Slett
 7. Jeg er med, og min plan er Zlatan. Som jeg lånte av brodern til forrige runde det var sport som tema, og enda ikke har levert tilbake. Trøster meg med at han har lest den. Og at det var jeg som kjøpte den til han i første omgang.

  SvarSlett
  Svar
  1. Da er vi, eller var vi, 2.
   Nummer 3 er Gro.
   (Dikt på tirsdag)

   Men som skrevet lenger oppe, tror jeg, kanskje, jeg hopper av, får se hva som frister mest når City on Fire er ferdig (bare 5t igjen). Han nakne skiskyttern Silje kom med, virker spesielt tiltrekkende...

   (Foresten: Har nå lest Slipp Hold, uten begeistring, og er paff over Brageprisnominasjonen - og helt på siden, uten annen relevans enn ungdomsbiten - leste jeg et utdrag fra Ida Jacksons nye bok og måtte umiddelbart ut å lete etter den (foreløpig ikke tilgjengelig)
   - men dette var en bio-avsporing
   - norsk16 må vente.

   Slett
 8. Sport er vel ikke akkurat drømmekategorien min. Men! Årets nyttårsforsett er jo å delta, så da krøp jeg til Kindlebutikken seksjon sport (moderne versjon av korset) og jammen fant jeg.

  Det ble Friday Night Lights fordi det er kanskje den beste ungdomsserien som jeg så altfor sent og den handler om noe jeg ikke forstår; amerikansk fotball.

  Alternativet hadde blitt Murakamis What I talk about when I talk about running.

  (Ironien er jo at jeg elsker sport)

  Gleder meg til de andre kategoriene, det blir Patti Smith og afrikanere på Grønland.

  SvarSlett
  Svar
  1. (Meget imponert over at du ikke bare har mars klar, men også desember.)

   Jeg var på ei greie på Litteraturhuset for noen år siden, der en ekspert (på et eller annet litterært) også påstod at FNL var verdens beste tv-serie. Bedre enn både Breaking Bad og GOT. Begynte på den en tid etter, men hadde så dårlig internett at HBO lagget og hakket - og laget finsk fjernsysnteater av fotballgutta. Så vi lot som tvunget HD ikke fantes og henga oss monopolisk til Netflix. Har du sett hele? Er det virkelig verdens beste?

   Slett
  2. Jeg vil ikke kalle den verdens beste, det finns altfor mange konkurrenter til den tittelen. Men den er veldig bra! Heldigvis har HBO blitt mye bedre (men irriterer meg enda at den ikke er på epletven), så da er det bare å benke seg i sofaen.

   Slett
  3. HBO har fremdeles verdens verste app, både på tv/brett/pc, så det er synd at de har mange av de beste seriene.
   Skal gi fotballgutta en ny sjanse etterhvert!

   Slett
  4. FNL er en av mine favorittserier, så nå fikk jeg lyst til å skifte bok igjen;-) Vil heller ikke kalle den verdens beste, men absolutt verdt å se. HBO har app på den nye epletven, så nå for tiden er det kun HBO som gjelder!

   Slett
  5. Du også?
   Det blir men ikke før mannen er ferdig med 24. Har nettopp begynt på sesong 2 og det fungerer utmerket siden det gir meg mer lesetid. Det går så tregt og er så ukomplisert at jeg kan koble ut med bok i episoder i strekk, men like fullt få med meg ALT.

   Slett
  6. Å-åh. Jeg har akkurat begynt å se Flesh and Bone og det kan hende at jeg må bytte til en evilballerinabiografi

   Slett
  7. Når du sa ballett kom jeg på denne, "Dancer" - Colum McCann. En smule cross-over, men bio er bio og dansing i er i hvertfall sport.

   Slett
  8. Ja til evil ballerina over Murakami (har tross alt lest løpeboka hans allerede)!

   Nei til biosirkelanarki. Jeg blåholder på at dette er nettets strengeste lesesirkel - hvor vi BARE leser biografier! Det viktigste er alltid hvor høylytt man nekter!

   Slett
  9. Søkte ballerina i kindlebutikken og fikk enten opp bøker for unge flinke piker eller erotikk. Holder meg derfor unna og går for Friday Night Lights. Det er jo tross alt sportsbybiografi.

   Slett
  10. Men, litt cross-over er vel lov, selv i renhetens sirkel? Bio er bio lissom.

   Slett
  11. Crossover er den reneste form for bio.

   Slett
 9. Eg gjer eit nytt forsøk på å kommentere og på å melde meg på (dersom eg ikkje er diskvalifisert på grunn av for mange påmeldingar som ikkje har blitt fulgt opp) med Murakami si løpebok - er ikkje den ein slags sjølvbiografi? Eller er det eg far out nå?

  SvarSlett
  Svar
  1. Du er flink til å melde deg på.
   Det skal du ha -)

   Murakami er selvfølgelig godkjent. Kan ihvertfall kalles en tidsbegrenset selvbiografi.

   Slett
 10. Jeg har begynt i feil rekkefølge. Holder på med Frozen in Time, is og snø i massevis. Sammen med eventyrere, blodforgiftning og sykt godt bevarte lik! Veldig spennende.

  SvarSlett
  Svar
  1. Krysser fingrene for at det er nok sportslig aktivitet til å kvalifisere for feb. For det er vel en bio?

   Slett
  2. Jeg må vel nesten innrømme at det skal en del godvilje til for å kalle det en bio. Den handler om en ekspedisjon for å finne nordvestpasasjen, ledet av Sir John Franklin. De finner den strengt tatt, men alle dør før de kommer seg gjennom. Amundsen var den første som lykkes, ganske mange tiår senere. I boken oppklarer de mysteriet om hva som skjedde og hvorfor. Og de graver opp lik fra 1846 som er så godt bevart at de nesten ser levende ut. Veldig spennende. Men ikke akkurat en biografi, med mindre man kaller det en ekspedisjonsbio.

   Slett
  3. Vi hadde jo en del ekspedisjoner under eventyrrunden i oktober, selv om de kom iform av bio og/eller journaler. Føler meg svært fristet til å godkjenne, men, men - vent nå litt - Sporten er Gros kategori, så da benytter jeg sjansen til å gjøre det enkelt for meg selv og overlate godkjennelsen til henne.
   (- eller Berit - men Is og Snø runden er såå lenge til...)

   Slett
  4. Haha, jeg tror egentlig at dette er en bio/dokumentar-lesesirkel, men den er grei, da publiserer jeg omtale 15. februar og putter boken i kategorien "seiling under ekstreme forhold", med John Torrington og Sir John Franklin som hovedbiofolk.

   Slett
  5. Ja til kapring av biografisirkelen! Eller utvidelse til den svære kategorien non-fiction.

   Slett
  6. Blånektet i feil tråd.
   Det var her jeg skulle sagt det - om å holde biografiensirkelen ren. Avvik blir kun gjort på individuell og hemmelig basis.

   (hehe - til seiling under ekstreme forhold - sjøvett er sportsmanship)

   Slett
  7. Monica: Vi kunne startet en non-fiction lesesirkel, minus biografier. Problemet er bare at det finnes så mange lesesirkler nå at folk kommer til å bli lei eller gal. Men jeg leser så mye non-fiction nå at det ville vært fint for meg å være med på en slik lesesirkel - med ulike non-fiction sjangre per måned, eller ulikt tema men mulighet til å velge fra ulike typer non-fiction innenfor samme tema.

   Slett
  8. (AHHH, non faux pas, excuse my norskfransk ropte hun og slo votten foran munnen. Du vet vel at det er et av verdens siste tabuer og nevne andre lesesirkler i sirkelkommentarfelt??)

   Når det er sagt, høres en slik sirkel (teoretisk, for det som du sier knapt med tid), interessant ut. Selv om jeg for det meste leser romaner, er sakprosafeltet noe som stadig ønskes utvidet.

   Slett
  9. Labben - ja, for vi hadde en sånn suksess med den forrige (å lese alle verdens land) ;)

   Jeg er ufattelig dårlig på å lese non-fiction, prøver meg på 5 i året og har feilet hver gang. Derfor tror jeg heller det er bedre med snikutvidelisering av biosirkelen for min del.

   Slett
 11. Forresten, jeg leser ikke Zlatan allikevel. Ikke når det ble både du og Elisabeth, vi må sørge for litt mer spredning av temaene.

  Jeg plukker frem en ulest bok fra hylla, nemlig den om Lance Armstrong, "Ett nett av løgner" tror jeg den heter, leser prologen nå og den virker bra. Bok kvalifiserer helt klart til runden da den tar for seg hans 14 årige karriere, og snakker om oppvekst, ungdomstid og det han gjorde både på og utenfor idretten og hvordan han løy til alle.

  SvarSlett
  Svar
  1. Haha - jeg dumpet Zlatan av samme grunn, så nå er det bare Elisabeth igjen. Er det Cycle of Lies av Julie Macur du skal lese? Den har jeg isåfall lest, i sykkedopdillaperioden min ifjor. Den var ikke like god som Tyler Hamiltons, men det er sikkert fordi jeg leste han først - og mente jeg allerede var utdannes sykkeldopekspert da jeg begynte med Armstron. Forbered deg på avsky og SJOKK...

   Slett
  2. Ja der kan du se, men det er positivt at vi leser om forskjellige idrettsutøvere, for da blir det morsommere å lese bloggpostene :)

   Jeg leser den av Julie Macur ja, Cycle of Lies på engelsk. Og jeg er forberedt på SJOKK og avsky. Og det verste er at dette var min stor idrettshelt i mange år, og det gjør det enda verre (for meg altså).

   Jeg kan tenke meg at Tyler Hamiltons bok er god, for han virker som en mer ærlig kar, selv om heller ikke han kan kalles det når han doper seg for å bli god. Men han har andre verdier enn hva Armstrong har og har noen ganger vist noen tegn til anger, noe LA ikke har vist.

   Slett
  3. Tyler Hamilton er (var) en mye enklere, lettlurt og uskyldig sjel enn Armstrong, som fremstår som rene djevelen i Macurboka. Selv om det selvfølgelig finnes grenser for hvor lovable og innocent Hamilton kunne være - og samtidig med vitende og vilje gjøre som han gjorde. Litt som Tommy Lee - jaaa, jeg gjorde det, det var skrekkelig, og jeg angrer så, men jeg måtte, kunne ikke annet, hadde ingen valg, det bare ble sånn - for de de andre - og Armstrong - ditt og datt
   osv osv.....

   Slett
 12. Jeg har kun tre biografier i bokhylla, og to har jeg skrevet innlegg om, Zlatan og Heidi Støre. Ulvang har jeg ikke lyst å lese om igjen, jeg er lut lei av at norsk langrenn er så oppskrytt. Morsomt på Underholdningsavdelingen - program nr 1 i år der de tøyset med Ulvang og hvilke tiltak de tenkte på angående den norske dominansen i langrenn. På bibba hadde de ikke mange, og de stod ikke i hylla for biografier - de stod under sport. Biografien om Thor Hushovd skulle de ha, men var forsvunnet fra der den skulle stå. Men til alt hell: jeg fant en om Petter Solberg. Han er en super type synes jeg. Fra 2004 derfor litt gammel, men det får så være. Jeg har ikke fulgt med alt han har drevet med på i de siste årene. Jeg får lese meg litt opp på dette også Men nå skal det blir endring gitt; har trykket liker på Facebook og skal følge med hva han driver på med heretter. Så du forstår, det kan bli et megaprosjekt :)

  SvarSlett
  Svar
  1. (Hushovd altså. Så han på Mesternes Mester og ble rystet over hvor dårlig han var til å sitte i hockey?? Ikke rart han aldri vant Tour de France...)

   Dette blir en debut til etterfølgelse. Facebookstalking er et grep til etterfølgelse. Skulle ønske jeg hadde det da Shackleton prøvde å overbevise meg om at det bare var dikt og blubberglede på isflak. Petter Solberg vet jeg ingenting om, bare han andre - er det broren - som pleier å være med på diverse realitykonsepter. Forestiller han meg litt enkel og adrenalinsugen - men er klar for at du nå smadrer alle mine smålige fordommer.

   Slett
 13. Se her ja - nyttårsforsetter! 4 ukers varsel på bio-sirkel, ikke verst! Jeg jobber ennå med å finne hvilken bio jeg skal velge blant sportsidioter og andre utilregnelige. Jeg vet kun at det ikke blir fotball... Kategorilista så spennende ut i år! Havboka fortæres as we speak, deretter blir det bio-jakt på Amazon, tenker jeg. Fullt hus og stormende jubel med besøk av slekta over her, så det blir noe lite lesetid. Havboka er også bra, men jokeren er jeg noe usikker på. We'll see.

  SvarSlett
  Svar
  1. Familyfest i Canada høres koselig (og kaldt) ut. Men det sier jeg nå, etter 2 dager med mildvær har jeg glemt at det var 15minus++ i 3 uker. Hvor fort man glemmer. Mangler du sportsbio kan du ta en titt på han nakensvensken til Silje - ligger på storytel - Ferry - skiskytter.

   Havboka er allerede på lista, så den kan du trygt legge bort noen dager, til fordel for Tellemarck, som trenger all jokerhjelp den kan få. Jeg er sikker på at det er ei bok for deg. Helt sikker!

   Slett
  2. Hvor overbevisende du enn er så får ikke Tellemarck plass dessverre. Har fått ny editeringsjobb fra M. Hicks og hans nye fantasy Vulcans Fury. Havboka er også på vent. Men, den godeste Rudolf Nureyev har fått innpass i bio-sirkelen. Supertighte tights kan (nesten) ta opp kampen med Silje -)
   (Regner her nå, men det er ikke offisielt)

   Slett
  3. Da vet jeg å holde Hicks ansvarlig hvis Tellermarck ikke vinner jokern.

   Nureyev var et spennende valg. Blir svært spredt i sirkelen denne gangen. Det liker jeg, spesielt siden jeg trodde vi bare skulle lese fotball. Alle forhåndsprognoser sa Zlatan og Lundekvam. (Det med regn i Canada klarte jeg ikke ta inn over meg - men uansett må det være bedre enn alle disse Stavangerstormene du alltid må stri med??)

   Slett
 14. Beklager sein reaksjon herfra! Mener jeg skreiv et sted til deg at kategorivalget mitt er "Friske frøkner og festlige fruer" eller noe i den dur, altså: det skal leses om sterke og handlekraftige damer, som ordner opp, bestemmer og rydder vei. Ikkeno pinglegreier!

  Ellers er det dårlig med sportslige biografier her. Er mulig jeg må tøye grensene litt...

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg husker det om festlige fraspark, men trodde du ikke hadde bestemt deg. Skal nå gå inn og redigere innlegget, slik at lista blir komplett. Frisk og festlig it is. Kom gjerne med eksempler. Monica Lewinsky eller Maddonna?

   Sportsproblemer? Hva med Blade Runner. Beinløs runner turnde killer. Tror han allerede har bio.

   Slett
  2. Joda, tror det blir det. Tja, det kommer vel litt an på hvordan en argumenterer. Jeg vil nå si at det er mye mer tak i damer som Camilla Collett, Karen Blixen, dronning Christina og Madame de Pompadour, bare for å nevne noen. Men det er et definisjonsspørsmål. Eller går det an å legge inn tidsavgrensing o.l.?

   Prøver å holde meg til ulesthyllene, så lurer på om jeg må selge inn Roland (i "Rolandsangen") som "idrettshelt"...

   Slett
  3. Artig kategori. Jeg satser også på å lese fra hyllene mine. Der har jeg Gerd Liv Valla og Patti Smith som kan passe inn her, tror du ikke? "Jeg er ingen pusekatt" = i høyeste grad ingen pinglegreier.

   Og Sigrid Undset og Frid Ingulstad, skjønt de kommer lenger ned på lista. (Ble litt skuffet over Sigrid etter å ha leste Slapgårds Maleren om Anders Svarstad.. Hun var ganske nådeløs, kald og hard mot ham etter at hun konverterte, slik han opplevde det, slik Slapgård har malt det frem)

   Sportsforslag : Sonja Henie (hun var visst heller ingen pusekatt )

   Slett
  4. Hedda: Aldri hørt om Roland, men heldigvis er det ikke opp til meg denne gangen -).

   Tidsavgrensing (vel det er vel også opp til Gro, men jeg svarer likevel, gammel vane, vond, vende osv) - er selvfølgelig mulig! Men ikke så mye at bibliotekhyllene ikke kan hjelpe. Den første jeg kom på var Margaret Thatcher. Jernkvinnen.

   Slett
  5. Anita: Tror begge damer passer ypperlig. Og Undset også! Men skjønner godt om du prioriterer ulesthyllene. Takk for forslag!

   Ingalill: Da blir det "Festlige fruer og friske frøkner" på meg i august, så får resten være åpent.

   Slett
  6. Innlegget er redigert.
   = magi = som om du aldri somlet -)

   Slett
 15. Jeg slenger meg med! Jeg skal lese om Heidi Løke - gi aldri opp. Fin anledning til å lese denne biografien :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Juhuu! Velkommen. Hotel California i full fart? - we haven't had that spirit here since 1969. (Nå må jeg google Heidi Løke)

   Slett
 16. Er ikke med i noen biografisirkel, men har noen biografier ulest som jeg skal komme meg gjennom i år, riktignok ingen sportsbiografier. Den eneste "sporten" jeg følger med på er sjakk og det synes jeg er interessant:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Du er hjertelig velkommen med en Magnus Carlson (ev. Bobby Fischer) bio. Sjakk er jo blitt så sportslig nå for tida..

   Slett
  2. Ja, jeg ser sjakkturneringen som er nå, og har fult med på sjakk de siste fire årene, men har ingen bøker om hverken Carlsen, Fischer eller andre sjakkspillere liggende. Bare ett spørsmål. Må man ha en anmeldelse klar for den 15 når man melder seg på dette eller er det innen den 15? Kanskje jeg har tid til å skaffe en sjakkbok innen da. Jeg har veldig lyst til å være med på biografisirkelen for april da det er rock. For er på utkikk etter en god bok om David Bowie for tiden:)

   Slett
  3. *fulgt med på skulle det stå. En liten skriveleif der, men shit happens:)

   Slett
  4. Anmeldelsene publiseres den 15. Eller iløpet av den 15. Eller som noen liker å tro - iløpet av den uka den 15. befinner seg. Eller, (men det trenger vi ikke snakke høyt om, hvis generalen er opptatt/vært på fest/er syk/eller fått skrivesperre/lesevegring) - i nærheten av den 15. Lite slingring i valsen.

   Den 15 dukker du altså opp med link til anmeldelsen. Du har altså 2uker+ på deg til å finne/lese en sjakkbio. Angående David Bowie, går jeg utifra at det finnes stabler, inkludert den Anita nettopp leste.

   Slett
 17. Jeg tror ikke jeg blir med i sportsbiografien for det blir det for kort tid til, så venter til i april da det blir rocketema. Skal bestille meg en bok om Bowie og hvis det blir tid skal jeg også lese en bok om Michael Jackson som jeg har liggende. Men om jeg blir med i det hele tatt får vi se på. Har slitt med formen siden 2012 og det er ikke alltid jeg får til å være med på alt jeg ønsker siden helsen min er såpass redusert. Så jeg blir ikke med i denne omgang angående sportsbio. Det blir det for kort tid til i og med det er andre bøker jeg også må og har lyst til å prioritere, men skal prøve å være med i april på rocketemaet. Men jeg lover ikke noe. Jeg har sluttet å love noe for lenge siden, haha:) Men skal prøve så godt jeg kan:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det var synd, men du får istedet følge med i kommentarfeltet - og på de ulike bloggene. Det kommer til å bli en svært variert runde. Jeg har allerede ombestemt meg 4 ganger. Akkurat nå ligger det an til sykkelbok, btw - av en habil nederlandsk sjakkspiller.
   Lykke til med helsa!

   Slett
  2. Takk. Helsa er det ikke håp for:) Har gitt opp for lenge siden haha:) Og er vant til å ikke få være med på alt. Selv om jeg ikke kan være med denne runden skal jeg følge med deres bidrag:) Vet at man kan ofte skifte mening. Det er typisk meg også når jeg skal velge å lese noe. Så skjønner det problemet. Selv om jeg ikke får mulighet til å være med denne runden skal jeg følge med hva dere har lest om. I'll be watching you:) Jeg liker de festlige kommentarene dine for sarkasme er den eneste humoren jeg liker:)

   Slett
  3. Prognosene lover syklister, ballerinaer, fjellklatrere, løpere og fotballspillere, og det var bare isbergtippen. Det kunne også blitt skiskyttere og tennisspillere, men her vakler jeg fremdeles. Skulle du ombestemme deg, eller få et et oppsving i helse/virkelyst er du velkommen tilbake!!

   Slett
 18. Ps: Har funnet forresten to Bowie bøker som jeg er usikker på hvilken jeg skal velge, og er ikke avhengig av om andre har lest den eller ikke:) Jeg liker å være på bokvandring selv:) Jeg liker å være selvstending:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Illusjonen av å ha funnet boka selv, være den første som leser, er det beste selvbedrag -). Beste måten å lese på!

   Slett
  2. Haha, jeg er ikke interessert i å lese en bok først. Det er ikke min stil. Jeg bare liker å plukke bøker selv uten andres anbefalinger og heller lage min egen månedens bokanbefaling hver måned. Jeg liker å gå min egen vei:) Å være den første til å lese en bok har aldri vært min hensikt:) Har større mål i livet:)

   Slett
  3. Jeg er nysgjerrig av natur og liker å finne ut av hva som er der ute for jeg orker ikke å lese det samme og det som er populært hele tiden. Jeg krever variasjon:)

   Slett
  4. Fikk sånn prestasjonsangst etter sarkasmekomplimentet at jeg ikke kommer på noe sarkastisk å si. Får derfor holde meg til klisjeen, eg:
   No man is an island...

   Slett
  5. Haha:) Er ganske sarkastisk selv. Det er den eneste humoren jeg forstår:) Og det var ikke meningen å freake deg ut:) Og det er heller ikke meningen å spamme kommentarfeltet ditt:)

   Slett
  6. Shh, det er bare fotballfrue som ikke liker kommentarfeltspam. Her er det bare roboter som slettes.
   (alle burde freakes ut
   - minst engang i uka)

   Slett