mandag 11. januar 2016

BOKBLOGGERPRISEN 2015 - LANGLISTA.


Exhibit A: Jeg leser oldtidslitteratur. Bok om drikking fra førtitallet.


Før 12.00
Excuses. Bortforklaringer. Unnskyldninger.
11 dager inn i det nye året burde jeg allerede være begravd i oldislitteratur, klassikere og ambisjonskryss. Jeg burde i det minste sitte sammenkrøllet under et rørospledd, lesende - omringet av fornøyde kjæledyr og rykende tekopper.

Om ikke annet burde jeg vært ute på en 3t snøspøletur for å leve opp til bildet av meg selv som lydbokslukende hundeturentusiast. Forsvunnet i skogen med mål om minst 4t City on Fire (15/37t)

Istedet sitter jeg altså her, med vondt i hofta (snømåkk) og venter på Bokbloggerprisens Langliste

Det er ca 30min+ til offentliggjøring.
Ingenting vilje og mental kraft kan gjøre med utfallet, men jeg har brukt så mye tid på å lese norsk, diskutere norsk, krangle om bøkene, formidle bøkene, slakte/prise bøkene, at oldislitteraturen bare må finne seg i å  vente.
50% av bøkene jeg har lest sålangt i 2016 er fra før 2000. Det er i rute.
Jeg har råd til enda et innlegg om Bokbloggerprisen 2015.

I god Bookerånd kan vi bruke de siste minuttene til å gjette på utfallet.
(sorry komiteemembers, dette får dere ikke være med på).


Dette er mi drømmeliste.
Romaner/Krim:  Tellemarck, Liljekonvallpiken (på kortlista)
+ enten Eikemo, Rorgemoen, Ullmann, Flatland, Aust eller (uleste) Vatne.

Forbehold om Ullmann, som jeg likte svært godt, men mistenker at det var for, all the wrong reasons. Hovedsakling min nyoppdagede fascinasjon for Liv Ullmann. Jeg likte alt som hadde med moren å gjøre bedre enn resten, og satt bare og ventet på at hun skulle dukke opp. Jeg legger skylda på min kjærlighet til Moberg og hans Kristina fra Duvamåla. 'tis a grasp, men den eneste forklaring jeg har.
 - dessuten tviler jeg sterkt på at Ullmann kommer til å dukke opp på prisutdeling
 - og hvem vil ha en kortliste nominee/mulig vinner som ikke møter opp??

Åpen Klasse:  Fotturar i Norge, Havboka (på kortlista)
+ hva som helst annet, Islandsboka (ulest), Stien (er greit), Fuck Verden (null problem), dessuten er det her så mye jeg ikke har lest, men burde, skulle, ville....

Travelhetsmistanken går her til Strøksnes. Det ville vært MYE verre enn hvis Ullmann ikke dukker opp. Folkehelten. Miljøforkjemperen. Forskuddsskudd for bauen. Jeg regner han for selvskreven på kort'n, men kommer aldri til å tilgi stedfortreder. Aldri.

Realistiske antakelser:
Roman/krim:  Vatne, Eikemo, Ullmann, Lund, Flatland, Kvalvaag
Åpen Klasse: Strøksnes, Gundersen, Lundekvam(?)
+ 2/3 ungdomsbøker jeg ikke husker navnet på, (Slipp Hold)
, som du ser vet jeg svært lite om hva som egentlig har foregått her.
--------------------------------------------------------------------

Oppdatert:  (etter 12.00) 
Langlista er nå offentliggjort!
(Uthevet = lest, Blått = Foreløpig kortlistefavoritt.) 
(Linkene går til mine anmeldelser) 


Årets Roman:  
De Urolige - Linn Ullmann
Tellemarck - Morten Øen
Personar Du Kanskje Kjenner  - Synnøve Macody Lund
Slik Skal Vi Velge Våre Ofre  -  Bjørn Vatne
Bienes Historie - Maja Lunde
Vingebelastning - Helga Flatland

Åpen Klasse: 
Fotturar i Norge - Gaute M.Sortland
Havboka - Morten Strøksnes
Du er Menneske Nå - Eirin Gundersen
Slipp Hold - Heide Sævareid
Evna - Siri Pettersen
Astrid Lindgren - Aisato/Bjorvand


 Bok som ikke kom med, men som du, sammen med Liljekonvallpiken bør lese likevel.Ekstatisk Fornøyd!
, og ikke minst svært godt gjettet!

At både Tellemarck og Fotturar i Norge kom med på langlista er verd at Liljekonvallpikene ikke overlevde. Det hadde jeg heller ikke trudd. Synd likevel. Den var en te-drikkende synsvinkelfest.

Jeg skulle også gjerne sett Islandsboka til Mmir i Åpen Klasse
, men føler jeg ikke kan klage for høyt da jeg ikke har lest den.

Det blir enda bedre:
Skulle favorittboka ikke henge med til kortlista er likevel ikke i slaget tapt.
Det finnes en twist - i beste Paradise Hotel stil.

I år er det 7 bøker på kortlista.
, som vil si at vi, mellom kortlisteoffentliggjøringa 25.januar og 31.januar, har muligheten til å lese oss opp og gi ei ekstra bok en ny sjanse. Jeg  beordrer masselesing av Tellemarck, , for sikkerhets skyld.

Jeg har lest 3 fra romanlista, og 2 av de åpne.
, så det første jeg skal gjøre nå er på nytt å låne Vatne og Slipp Hold.
, Biene og dikta får i første omgang klare seg uten meg.
, er det fremdeles tid, blir det Astrid og Lund.

Ei utmerket langliste, says I.
Hva sier du? Gjettet du riktig? Har du lest bøkene?
Og hvor sur, skuffet og/eller glad er du egentlig?

Mer informasjon om bøker, frister, og tvist.
Samt disusjoner og synspunkter.
Komitemedlem Line + Den Offentlige Bokbloggprissida.

49 kommentarer:

 1. Det var nesten så jeg ikke rakk å delta på gjettingen, jeg hang meg aldeles opp i ordet snøspøletur. Brukte sikkert et kvarter på å knekke koden, at et par bokstaver hadde byttet plass. Jeg som trodde det var et dialektord, haha, tolket i vei for harde livet. Lurejenta!

  Skal vi se, gjetting ja, det var det vi skulle.

  Roman: Maja Lundes Bier, Flatlands Vinger og Ullmann tror jeg på. Ingen overraskelser der altså, de har jeg fått med meg at har vært godt likt. Jeg har gjort mitt for Tellemarck, for min del var den så spesiell at jeg gjerne skulle sett at flere måtte lese den.

  Åpen klasse: Strøksnes(fordi jeg vil lese den), en eller annen diktsamling(because I need it) og Slipp hold(får jeg ikke med den vil jeg ha Fuck verden eller Vanessa Svartmoo, for svarte! eventuelt FUCK IT haha, titler som gir rom for kraftuttrykk dette).

  SvarSlett
  Svar
  1. Brukte alt for lang tid på å skrive (ehm spise frokost), derfor alt for korte gjettetid. Det koker nå ned til deg og meg. Hvem får flest rette?

   Hadde helt glemt at Lunde eksisterte, men den er sannsynlig på langlista, ellers er vi vel ganske på linje. Bortsett fra at jeg har lest lite i Åpen Klasse og ikke vet nanvet på ungdomsbøkene.

   Jeg holder pusten for Tellemarck men tror nok vi er alt for få som leste. 4 minutter igjen!

   Slett
  2. Jeg glemte Fotturane, den hadde jeg håpet var med, og hurra, det var den! Egentlig er jeg godt fornøyd i år, selv om jeg kun har lest en av romanene så langt og to fra åpen klasse. Gleder meg som en unge til Astrid Lindgren boka altså!

   Slett
  3. Det gikk jo strålende, og vi hadde helt rett begge 2 - minus et par feilskjær. Jeg feirer Tellemarck og Fotturar og gleder meg til å lese Vatne og Slipp Hold, regner med at de er på lista av en grunn.

   Slett
 2. Jeg begynte på en kommentar, men rakk det ikke før klokken bikket 12. Du hadde jo fire av romanen riktig og tre i åpen klasse. Godkjent det. Og Mari fikk med alle hun nevnte, utenfor parentes. Imponerende. Jeg har lest to av romanene og har tre av de resterende i husholdningen. I åpen klasse har jeg også lest to og har kun en, Havboka hjemme, og den holder samboeren på med, så omjeg skal rekke noe før 25. blir det nok en roman. Du må jo være strålende fornøyd så langt med dine favoritter i hver klasse med, og med fornyet sjanse om de ryker ut av korten. Jeg er litt skuffet over at Eikemo ikke er med, men her er mange bøker jeg har lyst å lese på listene som jeg ikke rakk. Men så skulle jeg jo ha norskpause en liten stund nå da!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hehe, ja det var denne norskepausen da. Det høres ut som om du har fylt huset med de riktige romanene. 2 er synsk, siden du stort sett at fokusert på åpen klasse - og du vet hva jeg kommer til å si nå...
   - yep - ingen unnskyldning til å ikke kaste seg over Tellemarck.

   Eikemo kunne godt vært med, istedet for Biene eller Macody Lund, selvfølgelig med forbehold siden jeg ikke har lest de 2 -)

   Slett
  2. Jo, for det er den eneste romanen jeg ikke har liggende (har bestilt den på biblio), og jeg er så redd for at jeg ikke skal like den og/eller at det er en slitebok, og januar er jo viet lystlesing! Da virker Macody Lund safere, men vi får se, skal bla i dem. Først er det uansett Det jeg elsket.

   Slett
  3. Varsko, litt skummelt å lese Hustvedt før pliktlesing, reagerer du som meg blir alle bøker grå og intetsigende flere uker etterpå.

   Lund er muligens safere enn Tellemarck, som så langt har vist seg å være ei enten eller bok, men jeg så nettopp noen skrev på goodreads at Lund var rotete. Hmm, jeg må nok lese den selv også...

   Slett
  4. Det er mulig, men Hustvedt har førstepri, såpass standhaftig må jeg være:-) Jeg tenkte i går kveld at jeg ikke ville lese den på sengen pga det som jeg vet skal skje snart. Så mulig det blir western istedenfor.

   Slett
  5. Jeg hadde også lagt norskebøkene på is. Dratt fram gamlisene, og ei knallrød, halvlest, bokhyllebok fra nittitallet (trippelkryss), men ble nå så distrahert av langlista at jeg mistet retningssansen. Håper å lese ferdig Charles Jackson, eller Glamorama (den røde) på tvangsles i morgen. Så blir det kanskje Vatne, eller Slipp Hold.

   (Hvis det du vet skal skje i Hustvedt, er det jeg tror, har du vel kommet ganske langt allerede?)

   Slett
  6. Nei, kun 80 sider inn. Jeg trodde det stod bakpå boken, men det gjør det faktisk ikke. Jeg vet det ihvertfall, for da vi skulle lese denne i lesesirkelen for noen år hadde noen lest om boken siden og det var det grunnen til at det ikke ble noe av likevel. En påpekte at dette kanskje ikke var boken å lese i sommerferien, og en annen fant da ut at det ikke var en bok hun orket å lese i det hele tatt. Jeg kjenner det knyter seg litt og at jeg nok snarest skal finne en annen bok til sengelektyre.

   Jeg er fortsatt ubestemmelig ang flere norskebøker i januar, og hvilke/n det ev blir. Jeg skal ihvertfall gjøre mitt ved å låne videre favoritten til andre i tilfelle jokerstemming. Jeg prøver også å tenke litt taktisk, hvilke bøker jeg tror ryker ut av listen, som jeg ev burde lese. Jeg er rimelig sikker på at Havboka holder seg, og skal vi følge tradisjonen (Bragevinner), så vinner den nok også. I så fall blir det en Samlaget-kvinne som vinner romanklassen og det blir Macody Lund.

   Slett
  7. Glimrende deduksjon. Strøksnes og Lund vinner. Jeg skriver det ned her, så du kan komme å innkassere et fortjent - I told you so - i september. Eventuelt - en skammens pekefinger...
   Isamme åndedrag frykter jeg for Tellemarck, og håper derfor, som jeg har håpet i hele år, at flest mulig leser boka. Selv starter jeg med Lindgren og Gundersen. Ikke helt det samme som jeg påstod i innlegget, men det er disse 2 Line tar med til tvangslesinga, derfor.

   Hustvedt:
   Jeg leste den på senga. (Kanskje var det derfor den knocka ut alle andre bøker i å?) Men jeg kan ikke huske at det var en spesiell hendelse som var verre enn resten. Var vel helst stemning og ubehaget hele boka gjennom. Ikke grøsseraktig, bare ubehagelig og trist - med en viss tilknyttet spenning. Det er denne sønnen og blikket - og kjærligheten. Her synes jeg siste halvpart var verst, mens begynnelsen er mer kunstrelatert, egentlig litt typisk hustvedt/newyork/privilegert/artsy.

   Konklusjon:
   Klart du kan lese den på senga!

   Slett
  8. Ok, da stoler jeg på deg, og så kan vi snakkes etterpå! Det er mulig jeg har misforstått noe. Jeg kjente jeg var litt skeptisk til det du kaller typisk Hustvedt, og de første 30 sidene begynte jeg å frykte at dette ikke var noe til meg. Det løsnet heldigvis, men er likevel litt glad for at du sier at det gjelder mest første del, selv om andre del nok er vondere.

   Bra at du skal lese Lindgren-bio! Jeg skal i det minste kikke på Tellemarck fordi den virker å skille seg sånn ut i romanklassen, og her har jeg heller ikke favoritter på samme måten som i åpen klasse. Men må jo også verne om mine favoritter i tilfelle de faller ut av kortlisten. Alt kan skje i jokerrunden, alle mot alle, det blir spennende!

   Slett
  9. Jeg leste Gundersen på tvangslesning i går. Fortellende, myrstråtynget - (handler om død/sorg after all), men også veldig fin. Må nok lese engang til for å yte den rettferd. Men sorterer absolutt under tilgjengelige diktsamlinger for meg (forstår meg bare på fortellende dikt Lillegraven/Hassan osv).

   Ble du ferdig med Hustvedt igår?

   Slett
  10. Ha, ferdig du liksom! Vi spiste altfor mye mat, SNAKKET om bøker, langliste, internasjonal Booker osv, leste, spiste kake og snakket litt mer. Det er viktig å snakke om litteraturen også, men det blir stadig mer lesing, baby steps. Belønningen for lesing var kaken.

   Jeg har lånt Gundersen som e-bok og den bør være overkommelig innen jokerfristen. Tellemarck skal hentes i dag og skal ihvertfall få ligge på nattbordet frem til fristen.

   Slett
 3. Det fyrste året var eg kjempeskuffa då langlistene vart offentleggjorde. I fjor var eg sur.
  I år reagerer eg ikkje, berre konstaterer at for få har lest Hoem og Magnus, som var mine to på topp-plass.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hehe! Jeg var pottesur førsteåret, (stemte bare på Renberg) Smågretten ifjor. Men i år er jeg meget fornøyd. Har lest mer og engasjert meg mer - og vært flinkere til å velge riktig bøker. Men det er bare flaks. Hadde det ikke vært for Tellemarkc, Sortland og Strøksnes, hadde det ikke blitt like morsomt. Selv om jeg likte mye annet også. Stemte forresten på Aust. Gjorde du?

   Slett
  2. Nei, Aust vart ikkje med, men eg vurderte det.
   Stemte på Hoem, Larsen med ein s, Larssen med to s'ar, Dahl, Holm, Nygårdhaug og - Øen :)

   Slett
  3. (puh - tilbake fra hundetur
   , i knehøy snø )

   Da har vi bare en felles nominee - Øen - men det er vel som forventet. Rakk ikke lese Hoem, men leste Larssen med 2 ss-er, som jeg ville nominert hadde den stilt i Åpen Klasse. Man får putte biografiene der de hører hjemme.

   Aust var et friskt pust!

   Slett
 4. Jeg skal selvsagt ikke spekulere i kortlista, men jeg konstaterer at årets norsklesing har fanget opp mange av bloggernes favoritter og at det av 12 bøker på langlista bare er 3 jeg ikke har lest.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, lista speiler greit de bøkene som har vært mest omtalt og diskutert, både positivt og negativt. Ingen bombe at både Ullmann og Strøksnes kom med, men all min lobby virksomhet til tross er jeg overrasket over at Tellemarck greide seg. Glad, men litt paff -)

   Med kun 3 uleste har du vært ekspemplarisk flink med utvelgelsen, selv om jeg også har fått med meg at du ikke er overbegeistret for noen av bøkene. Kanskje bortsett fra Strøksnes og Slipp Hold??

   Slett
  2. Jeg har ikke rukket å skreve om de jeg likte best i romanklassen, nemlig Ullmann og Macody Lund. Jeg mangler ett samleinnlegg for å komme i mål med å ha omtalt alle 27, i hvert fall i korte vendinger. I åpen klasse var Strøksnes og Slipp Hold min første og andreplass.

   Slett
  3. Du likte altså bautaene best. Ullmann hadde jeg tenkt å boikotte pga roman/biografi opplegg, og hun hadde kommet høytere oppe på min liste i Åpen Klasse, der jeg bare nominerte 4. Laila Stien fikk stemme av meg (måtte ha med ei novellesamling) og også Fuck Verden. Meen så var den akkurat litt for god til å boikotte - og hvem vet - kanskje hun kommer likevel. Det gjør ihvertfall Morten - jeg nekter å godta noe annet. Han kommer på kortlista - og han møter opp. Slik er det med den saken!

   Slett
 5. Jeg synes det er rart at så mange har lest Tellemarck og Havboka egentlig.. Det gjenspeiles ikke i bloggene rundtomkring, selv om det har vært ivret mye i kommentarfeltene, hmr hmr, av visse... Du har gjort en gid jobb Inga lill :) føler jeg har gjort gid jobb med Vatne, startet tidlig å turtle om den gode boka og etterhvert tok andre over. Men uansett, Havboka er bare topp. Håper den blir med videre, og Morten kommer helt sikkert. Han er jo nordlending og har vært i mexicio 🌚 seff..

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er jo ikke alle som blogger om alt de leser, Anita ;) Jeg har for eksempel lest Tellemarck og Fotturar i Norge, men ikke blogget om noen av dem, minst en av disse var blant mine favoritter av fjoråret.

   Slett
  2. Ja, Anita, jeg har kjempet hardt for mine favoritter -))
   - men (som nevnt over), er jeg, som deg, smått overrasket over at Tellermarck kom med, selv om jeg kanskje ikke burde være det. De fleste som har lest (ehm, bortsett fra deg og Tine) har likt godt. Kanskje godt nok til å sette den helt på topp, og da seiler den glatt forbi de som bare fikk 5.plasser. Så spørs det da om det holder til en plass på kortlista. Jeg mistenker at din favoritt Vatne har bedre sjanser der.

   Mari: Det som er ekstra morsomt er at hverken Øen eller Sortland kom ut i høst, slik at de slapp å drukne i bokhøsten. Jeg lest Øen i februar og Sortland i april - slik at påstander om at bare bokhøstbøker (om det finnes slike?) blir husket til nominering er bare tull. Men det visste vi jo. Rishøi kom i januar - og vant.

   Forresten: Jeg har glemt å spørre. Tror det var Elisabeth som for en tid tilbake, sammenliknet Tellemarck med SisterBrothers (som jeg, for shame, ennå ikke har lest). Nå som du har lest begge; Er Øen en norsk deWitt?

   Slett
  3. Ja, jeg vet det Mari, og det er ofte det som gir overraskelsene.

   Ingalill: Ja, spesielt overrasket over Tellemarck, særlig fordi det er en veldig spesiell bok og at så få har skrevet om den.. Men som du sier kan det hende at de som har likt har satt den på topp for å få den med. Men lobbyvirksomheten din har nok virket, fordi du har påvirket så mange til å lese den. Det samme gjelder nok noen ungdomsbøker, tenker jeg..Slipp hold feks, og diktboka Til Sørensen. De har det vært snakket mye om, men jeg har ikke lest dem. Havboka har det vært mer blest om
   tross alt, men det spørs om den kommer på kortslista i åpen klasse. der nominerte jeg bare sakprosa og en diktsamling. Og 6 av kandidatene der var menn, men blant romanene nominerte jeg flest kvinner og to menn. Jeg håper virkelig at Havboka kommer med på short`n. selv om den anmeldt til dyreverntilsynet for måten de prøvde å fange håkjerringa på og snøret som røk.. (lurer på om jeg har fisket ørret bra nok, og hva med marken jeg har presset på krokene som agn? hm.. nei, veganer er vel løsningen, men det er jo liv i plantene også, så ikke vet jeg ;) )

   Vatne kom så tidlig i år, og jeg håper mange nok har lest den. Vi får se..
   Det blir som det blir.

   (ja, det er selvsagt ikke bare høstbøker som teler, det så vi med Rishøi i fjor som du nevner.. Og det stemmer heller ikke at de som kommer sent på året ikke får en sjanse, det ser vi med Ullmann..)

   Ang Macody Lund, så er ikke det den beste boka jeg har lest i år, jeg ratet den til en firer på Bokelskere..mens alle mine andre nominerte fikk femmere og seksere, men det som er så rart med den er at den vokste i ettertid. Det er en uperfekt bok på mange måter, men veldig sjarmerende med stort potensial, utrolig godt skrevet og originalt skrudd sammen. En spennende bok.. Så derfor synes jeg det er flott at hun er med så langt. (hun fikk poeng fra meg også) Men jeg er lei meg for at Eikemo og Kvalvaag ikke kom med. Uansett så hadde jeg for mange bra kandidater i romanklassen så noen måtte jo ut, og andre av dem har faktisk kommet inn.. Det er bare Tellemarck jeg ikke har lest av dem. (men som du vet, jeg startet, og prøvde)

   Slett
  4. (svar på spørsmålene dine i innlegget ditt, som jeg ikke har svart på:)
   I langlista Åpen klasse har jeg lest to. Du gjetter rett; Fotturar og Havboka og begge ble også nominert av meg. Fotturane fikk bli med foran Askildsen..

   Jeg rakk ikke å gjette så mye på forhånd, men jeg hatt i tankene at Slipp hold har sjans. Og jeg trodd efaktisk Sommefuglene i Armero skulle bli med, og en viss sjanse for Havboka .
   Av romanene var det så mange favoritter og så mye lest der ute at det var vanskelig å si. Tippet at Macody Lund, Kvalvaag og Eikemo hadde en sjanse. Ellers er det ikke noen overraskende romanliste synes jeg, mua Tellemarck..

   Slett
  5. Nei, så veldig overraskende er det ikke. Heller ikke at det er overvekt av kvinner, jmf, merknaden i Dagbladet. Likevel jeg trodde også Eikemo og Kvalvaag kom med. Blir spennende å se hvem som overlever uka.

   Slett
  6. Nei. Selv om jeg stemte på mange menn i åpen klasse- hele 6 stk! men kom de med? Nei, men de 3/4 menn som kom med har jeg dog nominert.. Ikke værst bare det.:) Du og.. Ja, blir spennende å se kortlista. Spørs om jeg MÅ lese Tellemarck på nytt? Da snakker vi real tvangslesing, som jeg må ha tre ekstra kafebesøk til.

   Slett
  7. Det er derfor det finnes Tvangslesekafeer, Anita. Nå som det endelig ble ordnet i midten, finnes ingen unnskyldninger. Den utlimate Tvangslesekafe - ønsker meg tvangsselfie hvert kvarter!

   Slett
 6. Det har vært gøy å se og høre deg og de andre framsnakke bøker dere har likt, og jeg har kastet meg rundt og lest en del av dem som følge av det. Kan innrømme at noen av dem ikke gikk hjem hos meg, men sånn er livet.
  På langlisten hadde jeg lest 9 av bøkene men bare en i hver klasse var nominert av meg. Dette gjenspeiler det jeg sa om å ha lest mange bøker anbefalt av bokbloggere, uten at de har falt i smak. Gleder meg til kortlisten, har et sterkt ønske om to titler som skal falle ut, ellers gleder jeg meg til å lese Du er menneske no :)

  SvarSlett
  Svar
  1. 9 leste av 12, må være rekord (?)
   Jeg gjetter at en av de du vil fjerne er Tellemarck, men har nå fundert med grønn på hvem den andre er?

   Slett
 7. Er litt sent ute her gitt..hadde helt glemt at liste kom i dag (er ikke fordypet i oltidslitteratur, men så nedsunket i lettlest fantasy at jeg ikke skjønte bæret når facebook lyste opp med langlister).

  Først og fremst: YEY TELLEMARCK (trodde som deg at den egentlig ikke kom til å dukke opp, - men siden den er så enten eller, har den sikkert en del første plasser å rutte med). Secondly, hvis Strøksnes kommer på korten (og det gjør han), og ikke dukker opp, tror jeg nok at jeg dør. Mulig jeg dør hvis han dukker opp også altså, men i så fall mye lykkeligere.

  SvarSlett
  Svar
  1. 4/6 norske jeg leste i fjor er på lista, nå gleder jeg meg faktisk til jokerlesning, selv om jeg frykter at biblioteket ikke vil samarbeide med tidsfristene..

   Slett
  2. 4/6 er nesten bedre enn Tines 9 leste. Ekspertteft! Hvis Strøksnes ikke kommer, boikotter jeg forever (nekter å dø), spiller ingen rolle om det er nyjobb som Everestguide, pappaperm, eller prisutdeling i Japan.

   Når det gjelder bib, må du rett og slett komme over mobillesingfobien din - eller kjøpe deg et lesebrett. Alle bøkene bortsett fra, kanskje Gundersen, ligger på eBokBib. Eh, ikke Slipp Hold, og heller ikke Lindgrenboka. OK, glem det. Lån på gammelmåten. Eller byttelån på tvangslesning.

   Slett
  3. Døden er den ytterste boikott.

   Kjøpe lesebrett? Man har da kindle, - har solgt sjela mi til Amazon for lenge siden, og orker ikke å skjule det en gang. Jeg <3 Amazon. E-bokbib kan ta seg en bolle.

   Slett
  4. En sjel er gjenbrukbar og kan selger over and over. Først til Amazon, så til Google (host, host nexus).
   If not er det bare å ta med soveposen til bib.køa - ikke sikkert det er så voldsom lang kø på disse titlene. Ullmann og Flatland kanskje, men ikke resten.

   Slett
 8. Yihaaa, Tellemarck! Den havnet på 2. plass på min liste som også inneholdt Vingebelastning. Biene ble ikke nominert av meg for å si det sånn, men gjetter at den ligger på kortlista sammen med Ullmann og Vingebelastning. Flaks at jeg hadde lånt Ullmann, så den er det bare å starte på, og Vatne var også ledig + Macody Lund er reservert. (Skuffa over at Hoem ikke kom med siden jeg ikke rakk å lese han heller). Nå blir det sprenglesing til jokeren så snart alle karakterene er på plass (ingen tvangslesing i morra, buuu!)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hva sejer ni? Ikke tvangslesning? Og ikke førsteplass på Tellemarck? Hvem kom først? Vingebelastning? Vatne? Nei, nå husker jeg, den boka jeg aldri husker navnet på, men alltid lover jeg skal lese? Den som du og Anita har snakket som varmt om?

   Jeg har ikke lest Biene, og ikke Lund/Vatne. Men nå blir det jokerlesning. Av de jeg tror ikke kommer på kortlista. Eller ihvertfall Slipp Hold og Gundersen.

   Slett
  2. Hvis ikke Slipp Hold er på kortlista skal jeg spise en bolle(jeg liker ikke smaken av hatter!).

   Slett
  3. Du kan jo bare legge deg ned for å dø, som Haruhi, hvis Morten finner på noe tøys. Det kan bli ei bokblogggreie, å dø som fluer hvis vi ikke får viljen vår...
   - det finnes tross alt dem som vil synes bollespising er verre, selv om de nok oppholder seg i andre bloggfora enn oss bokbloggere.

   Jeg skal lese Slipp Hold, men akkurat i øyeblikket vil jeg helst ha Fotturane på kort'n. Jeg tror han ville gjort seg godt i sofaen. Morsom og musikalsk. Akkurat hva vi trenger.

   Slett
  4. Siden det er tre plasser på lista + en joker så ser jeg ingen grunn til at vi ikke alle(les: du & jeg) kan få viljen vår. En bokryggpoetisk kortliste kanskje?
   Havboka Du er menneske nå
   Slipp hold Fotturar i Norge

   Døden føles så endelig, så jeg foretrekker å mumse boller jeg azz ;)

   Slett
  5. Men Astrid Lindgren da!? Åpen klasse altså...

   Slett
  6. Den eneste grunnen til at hun ikke ble med var fordi Astrid Lindgren ikke passet inn i diktet mitt ;) Men hvem vet, det kan jo hende jeg liker Du er menneske nå best, men det vil tiden vise. Akkurat nå har jeg ikke lest noen av de to.

   Slett
  7. Leste som sagt. Gundersen igår. Kan skråsikkert si at alle som likte Urd også liker Gundersen. Undrer meg på om jeg likte Gundersen enda bedre enn Urd, den er mindre sentimental, og mer direkte på død, enn tid. Eller tiden er mer knyttet til døden enn livet, og da synes jeg det er lettere å takle - det at tiden ruver over noe som har skjedd - i forhold til noe du er redd for/vet/forventer vil skje.
   Eller noe sånt. Har ikke rukket å tenke så mye på det - men god var den!

   Slett
 9. Hva er tittel på disse: "Islandsboka (ulest), Stien (er greit)"; og hvilken bok er det på bildet som du mener jeg skal lese? Det er for uklart til å se på nettbrettet mitt.

  SvarSlett
  Svar
  1. Islandsboka er Mmir Kristiansons (Kristiansens?) Island, fremdeles ulest. Stien er Laila Stiens Over Elva, ei novellesamling, som jeg leste, og faktisk nominerte, et stykke nedpå lista. Og den på bildet er Marcus Midres Et Ærlig Ansikt, om en musiker som sliter. Den var ok, men nådde ikke helt opp i nominasjonsstyret. Den var stille, tenksom og introvert - og jeg tror jeg hadde det litt for travelt.

   Takk for at du spør. Clarity er ikke mitt største fortrinn -)

   Slett
  2. Nå fant jeg ut av det, takker! Den heter "Frihet, likhet, Island" av Mímir Kristjánsson. :-)

   Takk! Da er alle notert i min eviglange Skal leseliste på Bokelskere.no :-D

   Slett