mandag 17. september 2012

STREAMS OF BOKBLOGGNESS 2012

Man må være svært påpasselig med hvor man plasserer seg på seminar. Plutselig kan det bli quiz med førstevalg som premie og da stiller man dårlig hvis man kun leser om vampyrer og gamle menn. Takk og pris satt jeg blant de aller smarteste - hadde det ikke vært for at de kunne alt - hadde jeg hverken fått Song for Eirabu eller Kariusnett. 
Thank you superteam.


Lørdag 15.sept gikk
Norges første Bokbloggtreff av stabelen.
50+ bokblogger, et bord med høstens bøker
, en håndfull forlagsrepresentanter og en paneldebatt.
For å ta det formelle først.

Tusen Takk til komiteen. Dere var flinke, arbeidsomme og velkledde
 - og jeg håper dere fortsetter til neste år.

Nå viste det seg jo at panel kanskje ikke var det rette forum for å få pisket opp til vill  bokbloggdebatt.Er det bare meg som ikke er overrasket over at bloggere ytrer seg best bak en dataskjerm? Som en kort oppsummering for hva denne debatten dreier seg om henviser jeg dere til Knirk. Hun har lagt ut en oversikt over alle som har skrevet rapport fra lørdagen - og de aller fleste rapportene dreier rundt problemstillingen god/dårlig bokblogg, men skal vi grave til bunnen av sandkassa er det egentlige problemet at noen har YTRET at det finnes gode og dårlige bokblogger.

En stein har brutt den pene overflata og alle sitter litt usikre i glasshuset
og lurer på om de er bra nok.

Og siden jeg nå er utålmodig etter å komme tilbake til den egentlige rapporten. Den der jeg forteller om alle gratisbøkene og hva jeg spiste til middag, tegner jeg med tjukk autorativ strek og sier:

Alle kan være så gode skribenter de bare vil 
- men ikke alle er gode nok for meg.

Når jeg ser på den uendelige lista med bokblogger som har kommet til - innser jeg at jeg har en smal, selektiv og bastant smak. Skal du trenge deg inn her må du jobbe hardt, skrive langt og ha hund
- eller katt
- minst 2.
 • Du må skrive fra eget bryst, med egne ord og meninger. 
 • Vise at du vet at du ikke er den første til å skrive om denne boka. 
 • Unngå floskler og svulmende adjektiver 
 • - med mindre det er absolutt nødvendig, noen ganger må man snakke som en baksidetekst, noen ganger er boka så god. 
 • Du skal overse forfatteren, forlaget og de som tror de vet bedre 
 • - og makter du ikke det får du skrive om de utenlandske og/eller døde. 
 • Du skal svare på alle kommentarer 
 • - ikke overskride ett temainnlegg i uka
 • , like minst ei bok av Vigdis Hjorth 
 • og uten videre godta at Catch22 sannsynligvis er verdens beste.
 • Kan du i tillegg friste meg til å lese bøker jeg egentlig ikke vil - uten at jeg angrer 
 • og advarer mot plott med snikende sykdommer eller døende besteforeldre 
 • - har du en god blogg  (for meg).
 • Er det noen sak? 


 
 Jo, selvfølgelig liker jeg gratisbøker. Ikke tro alt du leser.Over til mer verdslige ting.
Jeg kom på slaget for sent, varm og oppskjørtet. Hilste pent og presset meg ned nærmest nøttene,  et strategisk blinkskudd som gjorde at jeg fornøyd kunne dra hjem med Kristine Tofte i sekken. Det var den ene boka jeg ønsket meg. Alt annet var bare fluff, kanskje bortsett ifra Pilgrimsferden og Sensommerdager, begge behørig omtalt og kategorisert under bokfristelser fra andre bloggere.
Solgunn og Clementine   - se der kom det også konkrete eksempler på gode blogger.

Høydepunktet var å møte favorittene.
Helst ville jeg ha samlet dem alle på samme bord og tvunget igjennom en høylesing av Catch22, men selv på bokbloggtreff får man det ikke alltid som man vil. Tida gikk altfor fort og plutselig var det Forlagstaler.


Av forlagsrepresentanter
som var veldig ivrig på å gi oss bøker.

Jeg ble litt overrasket over at jeg lot meg irritere. Forlag har egentlig aldri interessert meg og jeg har alltid gått utifra at følelsen var gjensidig. Siden jeg ikke er spesielt opptatt av nyutgivelser eller pris på bøker  (alt er gratis på biblioteket), spiller det egentlig ingen rolle om de fyller opp postkassa eller ikke. Det er nok større sjanse for at jeg leser ei feelgood som tilfeldig har dumpet ned i postkassa enn at jeg sykler til biblioteket for å låne - men noe godt bet er det ikke.

 Irritasjonen kom på grunn av at de var så hyggelige. Godordene rant i strømmer og hyllene skulle fylles med bøker - etter våre ønsker, i riktig sjanger - why, why, men takk som byr og bring it on. Ærlig talt er det fullstendig uvesentlig hvor boka kommer fra. Det eneste fordelen med lesereksemplarer er at det er lettvint, men slipper å gjøre anskaffelsesjobben selv og man slipper å stå i bib.kø, også er det fine gaver - og/eller bookcrossingbøker. Sistenevnte burde forresten være superinteressant for forlagene. Ei bok som havner i min postkasse har muligheten til å bli lest av MANGE
-- mm den er så god at jeg beholder den selv. 


Idag har han ikke bare ødelagt ryggen min og satt Oslo Maraton ifare 
men også skjemt meg ut på kurs.

Moving on:
Paneldebatten - den er behørig omtalt på diverse blogger. Full oversikt får du som sagt hos Knirk, og et detaljert referat over selve debatten er lagt ut hos bokmerker.org. Og nå har jeg glemt hva problemet var igjen, jo bokbloggere mot verden - eller var det mot hverandre. God versus dårlig var det, kvalitet og noen nevnte ambisjonsnivå - og da er vi tilbake til glasshuset, men siden jeg allerede har lagt ned fasiten på hva en god bokblogg er, hopper jeg over det aspektet. Det var andre sider med denne paneldebatten som gledet meg mer enn at panelet var lavmælte og enige.

For eksempel:
Kristines strålende slagferdighet
Meretes hjertelighet.
Lines utsagn om lesernes inntog i litteraturen.
Rose-Maries varsomhet med debutanter.
Bernards konkrete frisyre.
Jannickes skråsikkerhet
& Bokelskerinnens stødige hånd
. for moro skyld, omtalene fra den gangen jeg var med i bokbloggturneen

Blir du ikke kortpustet og provosert hver gang du hører ordet hashtag?
Og er det ikke hindsight spennende hvordan hele publikum visstnok kokte og brant av innestengte spørsmål og tasteiver?

Selv er jeg selvfølgelig elendig på debatt - det sier seg selv. Usaklig og springende. Jeg veiver, usikkert og valpete og vet aldri hva jeg mener før det er sagt, skrevet og vedtatt. Egentlig tenker jeg ingenting om bokblogger, annet enn at jeg vil at noen skal sende meg sjekker i posten, så jeg kan tvangslese nobelprisvinnere hver eneste dag
, og at jeg er veldig glade i bokbloggere
, håper alle diskusjonene skjerper omtalepennen
, og at det til neste år blir tvangspålagt at ingen får gå hjem før stengetid

Til middag spiste jeg kyllingwok-


55 kommentarer:

 1. Hehe - jeg skjønner at jeg må bli flinkere til å svare på kommenarene mine - det er bare ren latskap og sløvskap at jeg ikke svarer, men et viktig poeng der. Og fint oppsumert, men jeg savnet mer detaljer om hvordan hunden oppførte seg. Ja og så likte jeg veldig godt og er enig (det er jo fremdeles lov å være enig ikke sant?) med dine strålende observasjoner over paneldeltakerne - to the point. Og jeg har selv skrevet i min blogg (enig også der, hvordan skal dette gå?) at jeg blir usaklig, så jeg personlig er veldig glad for at det ikke ble åpnet for debatt, for jeg kokte litt innimellom, og da overdriver jeg og er usaklig og veldig nordnorsk! Sa jeg hvor fint det var å treffe deg?

  SvarSlett
  Svar
  1. Du er da flink til å svare på kommentarer du. Jeg kan jo spesifisere: Det viktigste er at man svarer på MINE kommentarer - helst over 5 linjer. Du hørte hva Kristine Tofte sa - helst hver kommentar hver for seg - for å tromme opp trafikk fra fjern og nær. Mangler på denne fronten kan veies opp med at man har stått i heisen med Vigdis.

   The BeastCreature.
   Så sitt snitt til å røske i vei med overnaturlige krefeter mens jeg stod å sov i magebelte. I swear ryggen kom ut av ledd.
   Deretter dro han som et uvær gjennom møtetreningen (kurs), før han under innkallingstrening løp som en villmann rundt, forstyrret alle og nektet og la seg dra tilbake, selv i line. Han bet glefset, hoppet og rullet (også på andre kursdeltaker) og overså helt det faktum at man skal stoppe når man blir innkalt - ikke løpe rett på slik at vi begge blir liggende i søla. Ikke løpe i motsatt retning og kaste seg den livredde hunden (og eieren) til venstre. Etterpå ble jeg møkksur på kurslederen som tror på 100% positiv hundetrening - men sterkt negativ peopletrening - og freste nesevist da han påstod det bare var å ignorere.
   Det har jeg gjort i ukesvis - og alt jeg har å vise for det er bittmerker over hele kroppen og ingen hele jakker.

   Trikset som har fungert utmerket hele uka er å hyle som a banshee hver gang han prøver seg. Jeg var nede i et par moderate hyl pr.dag - med sterkt fokus på null stress og ROLIG ROLIG. Etter gårsdagens fadese blir det å gå tilbake til hylene som sikkert kan høres helt til Alta.
   (ppsst var det detaljert nok -)

   Enighet er helt ok mellom de usaklige, selv om jeg mistenker at det også er er nivå og kvalitetsforskjeller & overdrivelser er like viktig som spissformuleringer.
   Jeg nominerer deg til neste års panel.
   Da tar du et senere fly.

   Slett
  2. Setter stor pris på detaljerte beskrivelser, og jeg var nesten der med den bortskjemte innehunden, og fremdeles er han et lite helvete noen ganger. F.eks i forrige uke da jeg skulle gå tur med den fine Emil du vet. Og så lot jeg Lihku stå i line i hagen. Jeg gikk til hundegården og hentet Emil, og så gikk vi på ytttersida av gjerdet og forbi den bortskjemte som gikk helt rabiat og faktisk klarte å vri seg ut av halsbåndet og han kom altså gjøende og knurrende etter oss. Det kom biler, det kom andre mennesker, Lihku var rabiat, mens den store var mer rolig, litt sånn småirritert over den gale som drev og hoppet etter hasene hans. DA måtte jeg være lur. Snu og gå tilbake. Lure Lihku inn i bilen....og så gå videre med Emil. Men altså, det er utfordring å ha hund.....men det er også veldig fint. I promise....Neste års panel - hva skal vi snakke om da....

   Slett
  3. Det får bli en skikkelig kosedebatt om hvor (u)glade vi er i kjæledyrene våre. Og om det nå egentlig er rettferdig å forlange at man skal skrive disiplinert og dypsindig når man ikke greier å lære nevnte kjæledyr at man ikke er et tyggebein.

   Det var nå et sjalu beist av en kosehund du har -)

   Slett
  4. Det der disiplingerte og skarpsindige kommer jeg aldri til å klare - det er ikke meg, selv om jeg noen gang skulle ønske en større grad av både den ene og det andre.

   Slett
 2. Herlig oppsummering fra deg, som jeg synes det var fantastisk morsomt å stifte et nærmere bekjentskap med!

  Etter å ha lest ditt innlegg, har jeg i alle fall skjønt en ting: Jeg MÅ få lest Catch22!

  Oppsummeringen av hva som skal til for at DU skal synes en blogg er god - hmm ... jeg som (nesten) aldri henger meg på temaer, kunne kanskje tenke meg å skrive litt om dette. For øvrig handlet vel debatten om noe mer enn hver bokbloggers smak ... ? ;-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Du, var treffets største overraskelse. Mye morsommere og livligere enn man kan ane utifra bloggen din. Utrolig koselig!

   Alle bør lese Catch22, og man bør lese den på norsk. Jeg blir aldri lei av å skryte av oversetter Herbert Svenkerud og adjektivene.

   Debatten er selvfølgelig mer omfangsrik og nyansert enn smak og behag. Likevel, selv etter å ha lest nesten alle rapporter og filosoferinger etter treffet, er det der jeg ender opp når jeg skal oppsummere. Skal man bort ifra smak og behag - er man over i det objektive - som igjen fører til kontroll, organisering og retningslinjer.

   Noe som er greit når det kommer til formelle ting, eg - ikke stjel bilder og tekst og ikke skriv før sperrefrist. Når man lusker seg over i kvalitetbegreper angående innhold - blir det straks mer ullent.

   Jeg holder meg til det Line skrev i en kommentar på sin blogg (igår) - alle får strekke seg så langt man evner og ønsker. Bedre enn det blir det ikke.

   Slett
  2. ;-) Takk og i like måte, Ingalill! For meg var også du treffets største overraskelse! På forhånd syntes jeg du var litt skummel (med alt dette skjegget), og så var du bare utrolig morsom, humoristisk og slagkraftig! Du har fått en ny fan - det er sikkert! ;-)

   Catch22 er bestilt! Ikke fordi man streber villt og hemningsløst etter å bli inkludert blant dine favoritt-blogger, men mest av alt fordi jeg ble så innmari nysgjerrig! ;-)

   For øvrig er jeg helt enig med deg: alle får strekke seg så langt man evner og ønsker! En bloggers definisjonsmakt er relativ, tross alt! Jeg vet hvems stemme jeg synes det er verdt å høre på, og hvems stemme jeg glatt overser. Så sånn er det med den saken! ;-) Jeg tror for øvrig at de aller, aller fleste har et utviklingspotensiale - og som i all annen kommunikasjon gjelder det å være seg bevisst hvilken hatt man har på seg! Åpenhet er kanskje hele poenget! Jeg ser selv at jeg ikke har vært helt rettlinjet, så nå har jeg lagt til på de tre bøkene jeg har omtalt og fått fra forlagene (flere er det ikke foreløpig) at disse er mottatt fra forlagene. Jeg har også en jobb å gjøre på det knippet med bøker jeg har mottatt fra ulike forfattere (som heller ikke er mange, men dog).

   Slett
  3. Nesten så jeg logrer ved tanken på Catch er på vei til deg. Spennende, for det har jo vist seg å være ei enten/eller bok. Elsk eller hat - og det skal bli interessant å se hvor du plasserer deg.

   Jeg har ikke egentlig omtalt boka men skrev noen ord om den rett etter jeg begynte å blogge - det får bli din smakebit: http://moshonista.blogspot.no/2009/05/de-kalte-han-caleb.html.
   Gleder meg stort!

   Slett
 3. Moro å møte deg:-)

  Jeg skjønner nå at du kanskje har hatt ditt siste besøk på min blogg - jeg tror ikke jeg har lest noe jeg har likt av Vigdis Hjorth... Men kanskje jeg har en fremtidig favoritt blant de jeg ikke har lest? ;-)

  Jeg føler at det kanskje ble en anelse mye forlagsprat i den første delen, som du sier - er de virkelig så interessante?

  Som Rose-Marie så skjønner jeg nå at jeg bare må lese Catch 22, den står i det minste i bokhylla, jeg har prøvd et par ganger, men kommer meg liksom aldri forbi side tre (eller var det to)? Uansett, jeg sier ja til høytlesning neste gang, bare jeg slipper å uttale franske og spanske navn!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ah, fryktelig synd at du ikke ble med på middagen, men jeg skjønner jo du hadde vektige grunner -).

   Skulle ikke du lese Anne + Jørgen.
   Den gikk forresten på tv for noen uker (mnd?) siden og uten at vi visste hva vi egentlig så på ble både jeg og 13-åringen oppslukt. Tror det blir ditt sikreste kort.

   Morrra misliker forresten sterkt både Vigdis og Catch22 - så du skal ikke se bortifra at den er en link imellom de 2, isåfall er det en masteroppgave verdig.

   Slett
  2. Og selv om jeg blir nesten 100, slik som morra mi ble, kommer jeg never ever til å lese Vigdis og Catch22. Jeg har prøvd begge etter sterk påtvang av mine to døtre, men nei, Gi meg heller Havets Katedral eller En by som Alice, da kan avi snakkes da

   Slett
  3. En by som Alice er et mesterverk!

   (og legg merke til hvor diplomatisk jeg unnlater å nevne katedralen.)

   Slett
 4. Du er så bra! Nå virker det så kult å være bokblogger at jeg har lyst å drite i fjell og havregrøt og bare lese bøker. Takk for verdens beste referat! Neste gang skal jeg ønske meg en liste over kriterier til gode treningsblogger. (Jeg har bursdag i november.)

  Klem på deg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er klart at bokblogging er kult.

   Jeg må innrømme at jeg har blitt forbausende opptatt av fjell de site månedene, faktisk har jeg også funnet fram havregrynene. Det går i sukker og kanel, men jeg kan glede deg med at det både ble snakket om rundstykker og fiberhusk.

   (Hadde det ikke vært for deg hadde jeg aldri ant hva fiberhusk var -)

   Slett
 5. Hvorfor i alle verdens dager har jeg ikke vært her inne før? Det skjønner jeg at jeg må gjøre noe med. Morsomt og godt oppsummert!

  Så får jeg heller leve med at hybelkaniner og egenrådige edderkopper ikke holder mål som husdyr om man skal være interessant som bokblogger ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det kan du si
   , velkommen skal du være.
   Jeg kan berolig deg med at så lenge kaniner o edderkopper blir behørig fotografert holder det i massevis.

   Slett
 6. For en fantastisk recap av helgens event!Viktig å få med noen engelske uttrykk når man er innom hos Ingalill.

  Egentlig vil jeg bare si at jeg er skikkelig fjortiss avstandsforelska i deg, Ingalill. Du er the object of my affection, mitt bokbloggercrush og idol #1, så det så. Det er viktig å avslutte slike kjærlighetserklæringer litt bastant for da blir det ikke så kleint lisssssssssom HAHA ;)

  Jeg føler meg veldig beæret over at du av og til stopper innom min blogg. Det er jo så mange kriterier jeg ikke fyller, som for eksempel:

  *Har kun 1 katt.
  *Aldri lest Catch22, men gleder meg fryktelig til høytlesning av Ingalill. på neste års treff.
  *Antall Vigdis-bøker konsumert: 0
  *Har vært i samme rom som Vigdis som pur ung, husker henne som en svært artig dame. Dessverre blir det ikke helt det samme som om jeg hadde stått i en heis med henne, jeg ser den nå.

  Kudos til deg som har skrevet en liste over dine bokbloggpreferanser. Sånt liker jeg!

  SvarSlett
  Svar
  1. haha - men jeg forstår deg godt, når jeg forestilte meg selv som blond Supergirl ble jeg nesten litt forelsket selv.
   Man får takke pent, for kan hende blir dette siste gang ever jeg er gjenstand for et slikt crush! Du skriver de mest fantastiske kommentarer for tiden!

   Nå er du den andre jeg kjenner som har vært i samme rom som Vigdis (det med heisen er bare et mareritt - tenk å stå i heisen med Vigdis og ikke finne på noe å si, etc etc. Nesten like skrekkelig som å stå single i heisen med en nyskilt Johnny Depp, og fise)

   Den andre er Solgunn, som påstår hun delte et verdig glass på bar - selv om jeg mistenker at de egentlig var på Altafylla.

   Slett
  2. Her kommer jeg inn med en ørliten kommentar, for dette kan ikke gå ukommentert inn i natta. Jeg har spandert øl på Vigdis - eller var det kanskje rødvin. ehh, husker ikke. Men det var ikke i Alta og det var i Kirkenes, i februar. Seriøst altså! Dessuten har vi møtt hverandre på diverse andre arrangement, som jeg husker, og ikke hun - så du trenger ikke spørre altså! Nemlig!

   Slett
  3. (Jeg har lest Knausgård nr.4
   Jeg er informert!)

   Takk for oppklaring, men det forandrer ikke det faktum at du og Mari er de eneste jeg kjenner (vet om) som har vært nærmest det å være i heisen med Vigdis.
   Neste gang det dukker opp en hennafarget skjønnhet i ei Vigdisbok er det innlysende at det er deg!

   Slett
  4. Hennafarget skjønnhet - den gikk rett til hjertet :-) vi får vente i spenning. Jeg ser for meg en parodi på en overvektig bibliotekar med lilla antrekk som springer i hælene på henne med et glass rødvin/øl og med et stolt blikk ser seg rundt for å se om ALLE ser at jeg får bære Vigdis sitt øl/vinglass.

   Slett
  5. hæhæhæ - (som for å vise at jeg ler høyere enn hahaha).

   Slett
  6. :-) jeg er i skranken og kan derfor bare smile pent!

   Solgunn

   Slett
 7. For et strålende innlegg om hva vi opplevde i helgen. Satt stor pris på å ha deg på laget - vi utgjorde tydeligvis dynamitt (blant andre).

  SvarSlett
  Svar
  1. Veldig hyggelig å hilse på deg, og selvfølgelig vant vi - vi var jo superlaget!
   (, må innrømme at jeg
   var mest blindpassasjer)

   Slett
 8. Nesten som om jeg var tilstede på treffet etter å ha lest innleggene

  raviross

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg kan glede deg med å meddele at ryggalarmen er avblåst etter dagens joggetur.
   Tror det blir helt andre utfordringer enn ryggvondt på lørdagen.

   Slett
 9. Fantastisk innlegg:-) det var forresten veldig hyggelig å treffe deg og ikke minst å vinne quiz;-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk det samme. Føler jeg kjenner deg godt nå som jeg vet hvordan du ble sammen med drømmemannen!

   Slett
  2. Haha, må forresten legge til at det er flere av dine strenge krav jeg ikke kan oppfylle. For det første er jeg redd for katter og foretrekker helt klart hunder. Siden bror er allergisk og far ihvertfall lot som fikk jeg bare undulat i barndommen . Nå får jeg ikke hund fordi drømmemannen vil ha katt. Kompromisset ble da barn og er i grunn fornøyd med det:-) sånn, nå kjenner du meg enda bedre. Hvor skal dette ende?

   Slett
  3. (shh, hemmelig, men jeg er også oppvokst med undulater. Jeg er nærmest en undulatekspert. Hold de langt unna bjeller og speil.)

   Slett
 10. ÅÅÅÅÅÅÅååååå jeg blir så begeistra over min nabo i nord! Endelig noen som griper tak i det som virkelig gjelder - frisyrer og hunder og sånt. Og jeg har ikke hørt ordet hashtag før nå i helgen, og det høres ut som dop eller et monster fra rollespill.

  Også er jeg så glad for at jeg har to hunder - for da passerer jeg hvertfall det kriteriet!

  SvarSlett
  Svar
  1. Av alle de gode tingene som har kommet ut av dette bloggtreffet setter jeg økt forekomst av hundebilder i bokinnlegg svær høyt.
   - og ikke minst at det skal leses både Catch22 og Norman Rush.
   (Håper barnet er friskt)

   Yep, superlaget vant, som sagt, halve seieren er å sette seg blant de smarteste!

   Slett
 11. Hei - vent vent VEEENT! Vant du quizen? Det har ikke jeg fått med meg.

  SvarSlett
 12. Jeg svarer bare her - for det var ikke bare hun som vant quizen - det gjorde jeg også. Var var på superlaget. Seriøst, fikk du ikke med deg det? Det var jo det viktigste som skjedde den lørdagen. hmmm

  SvarSlett
  Svar
  1. Jamen, jeg var opptatt med andre ting, men forstår at jeg gikk glipp av viktige ting! Hvem andre var på det laget?

   Slett
 13. Takk for sist, Ingalill!

  Dette var en fantastisk oppsummering, og jeg tror nok du også bidro til at superteamet faktisk var så supert, så det. Blindpassasjer, du liksom.

  Jeg ser at jeg ikke innfrir alle kravene du stiller til en god blogg, feks det med antall katter. Jeg har bare en, og selv om jeg gjerne vil ha flere så sier sjefspusen MJAUUUUU - og det betyr nei!!! på pusisk. Men jeg håper at det går greit allikevel, for jeg har faktisk lest to Vigdis Hjorth bøker og jeg likte 50% av dem (Jørgen + Anne).

  SvarSlett
  Svar
  1. Njaa, jeg er ikke så sikker på at jeg visste om Lisbeth Salander og Oksanen var nok til å sikre oss seieren. Men jeg greide ihvertfall mer enn sist jeg var på quiz og det bare handlet om fotball, fjell og lokalpolitikere.

   Nå ble jeg veldig nysgjerrig på hvilken vigdisbok du ikke likte.

   Slett
  2. He he, boka jeg ikke likte fristet en 13 årig Silje pga omslaget med papirdukkekjole og leppestift og slikt: Drama med Hilde. Jeg tror ikke jeg var i målgruppen, for å si det sånn ;-)

   Litteraturquiz er mye morsommere enn fotball, fjell og lokalpolitikk!

   Slett
  3. Hadde jeg lest Drama med Hilde som 13, hadde det nok vært slutten på mitt fangirlforhold til Vigdis. Synes hun har blitt bedre med alderen, men det har nok større sammenheng med min økende alder enn objektive litterære kvaliteter. Du burde prøve den siste der hun er fengslet i Sandefjord.

   Slett
  4. Jeg stoler på deg, og skal se etter fengselsboka etterhvert.

   Slett
  5. Kremt, kremt; fengselsboka står allerede i hyllene mine.... (bokklubbbok som jeg har glemt å avbestille).

   Slett
 14. Takk for sist og jammen var det kjekt å snakke med deg (selv om det ble kort)
  Jeg gikk dessverre glipp av paneldebatten, så jeg har lest meg opp på forskjellige blogger og føler egentlig at jeg er oppdatert. Innlegget ditt stiller i en klasse for seg!

  Jeg skriver ikke langt, jeg skriver ikke mye om bøker (prøver men kladden blir ikke publisert) MEN, jeg har lest en av Vigdis Hjort og den likte jeg. Så har jeg tre hunder og ingen katt.

  Når det gjelder hundeoppdragelse så hender det at jeg "banner i kirken", 100% positiv hundetrening er sikkert bra men det er lov å SNAKKE MED STORE BOKSTAVER! Og under trening med mine bruker jeg en lang brøytestikk (det er derfor de må sette opp nye hvert år!) Den slår jeg i bakken med like ved vidunderet når han gjør noe feil og sier/brøler NEI. Så går vi tilbake til utgangspunktet og han får starte igjen. Roser med bra når ting går fint. Nå har jeg den fordelen at mine opplever det som ros å få arbeide og straff er å ikke få gjøre det.

  Hm, det er blitt sent og jeg vet ikke om dette gir noen mening. Gleder meg til nye oppdateringer fra deg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ditto!
   Det er det jeg sier:
   Ingen sak å være god blogger!
   Artig med all denne hundepraten. Skjønner ikke hva folk mener når de sier at bokpraten fløt - eneste boka jeg hørte noe om var 50shades.

   Nå hadde jeg noen øyeblikk her for jeg blandet sammen brøytepinner (for det er vel slike av bambus du mener?) med gjerdestaur og det bildet jeg da fikk av deg på hundetrening kontra deg i bokkø - ble ekstremverjsonen av Jekyll/Hyde.
   Også ble jeg veldig glad for at du roper, for denne ignorering skaper monsterbeist av både meg og udyret.

   Nå går jeg på nybegynnerkurs - som skal være for nybegynnerhunder/eiere - men alle andre hundene er rolige og sliter kun med bjeffing. De løper rolig mot pølsebiten under innkalling og ingen havner i gjørma. Når jeg roper KOM er det som om beistet blir skutt ut av en kanon, og det er så vidt jeg rekker å se den ville gleden og forventningen han har til sammenstøtet før jeg ligger i grøfta.
   Ikke tar han seg tid til å se hvordan det går med meg før han raser videre, heller.

   Og idiottrenere mente vi skulle sitte med ryggen til??

   Slett
  2. Jeg leste svaret ditt høyt for bonden, hvilke bilder han fikk vet jeg ikke men lattekrampen tok ham! - og meg. Her på vestlandet er brøytestikkene av plast, oransje på farge og bøyelige. Det er slike jeg låner (stjeler) noen av, ikke si det til noen.
   Det er nok mye BC i vidunderet ditt. Spesielt det med hopping. Birken vår har løpt meg ned flere ganger, han kommer i full fart, tar sats en liten meter ifra og lander i maven min. Eller han kommer bak og treffer meg i knærne med det resultat at to bein mister bakkekontakten og jeg ligger på rygg. Og siden vi som oftest beveger oss på sauebeiter så kan du tenke deg hvordan jeg ser ut.
   På ett slikt positivt/ignorere kurs jeg gikk en gang hadde treneren en zalo-flaske fylt med vann. Når de håpefulle ble for ivrige fikk de en liten sprut med vann i fjeset, det funket. Kunsten er å treffe i rette øyeblikk.

   Slett
  3. Takk for å trøste meg med din egen gjørmehistorie og takk og pris for at det ikke var gjerdestaur.
   Litt usikker på om jeg tør prøve zaloflaska, er som regel elendig på timing. Noe som sikkert betyr at jeg aldri burde hatt hund. Idiottreneren mener forøvrig at det burde man ikke ha før man kan alt - kurs går man på før hunden kommer i hus.
   (ja, jeg har han i halsen)

   Brukte spruteflaske på kattene når de var unge, men det tok ikke lange tiden før de til enhver tid visste hvor den befant seg og bare klorte opp sofaen når de så vi ikke rakk tak. Men klarer jeg ikke å hyle meg problemfri skal jeg def. prøve zalotrikset.

   Slett
 15. Hæ - Janickes skråsikkerhet? Artig karakteristikk, og veldig langt ra hvordan jeg følte meg. Jeg velger å se på det som positivt, siden det var listet opp som en av de tingene du likte. Til tross for at jeg ikke kan utstå skråsikre folk.
  Veldig bra innlegg, og jeg gir min tilsutning til bloggkriteriene dine! Søren og, at ikke jeg fikk hilst på deg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Likemåde!
   Skråsikre folk kan være så mangt, men i debatt er det uten tvil en god ting -)

   Slett
 16. Hahaha!! Hvis du blir lei av å blogge om bøker og jogging, kan du melde deg frivillig som referent i kommunestyret der du bor. Plutselig får kule folk lyst til å drive med politikk, og skviser ut de kjipe nerdene som ikke har annet å bedrive. Da blir det skikk på fedrelandet.

  Du vet at jeg har vært i samme rom som Vigdis tre ganger i år? Og hørt opptil flere nachspielanekdoter hvor hun spiller en sentral rolle? (Det er en myte at litteraturfolk snakker om litteratur når vi møtes. Vi snakker bare om Vigdis.)

  Og med deeeet, plasserer jeg meg ubeskjedent som eneveldig hersker på tronen over dine favorittbokbloggere. Catch22 sparer jeg på litt til, for det virker litt urettferdig og helt feil å lese verdens beste bok når jeg er bare 32. Hva skal jeg gjøre etterpå, lissom? Men jeg er uten videre enig i at det er verdens beste bok. Kattene mine også.

  (Og jeg syntes ikke Janicke virket skråsikker. Hun snakket med autoritet. Forskjellen mellom de to er at sistnevnte har peiling, førstnevnte ikke.)

  Takk for komplimentet, jeg synes også vi var velkledde. All for you.

  SvarSlett
  Svar
  1. Referent i kommunestyret høres akkurat passe glamorøst ut - og siden jeg er så heldig å kjenne en løpende lokalpolitiker skulle det ikke være noe sak å klore seg inn der.
   Takk for tipset, det er fint med alternative karrieremuligheter når brønnen blir for dyp og blogging ikke lenger holder liv i familien.

   VIGDIS??
   og, dette kunne du ikke fortelle meg der jeg satt og drakk og sølte ulovlige vinglass over Kundera?? Neste gang jeg skal til Oslo kommer jeg ved morgengry så jeg ikke går glipp av en eneste vigdisanekdote.

   (I min humble overbevisning er en skråsikker person mye mer likandes enn en autoritær.)

   Slett
 17. Line - takk, dette var beroligende. Jeg gjorde mitt for å få temperaturen opp under paneldebatten :-)

  By the way - jeg leste Catch 22 da jeg var 11 - min far mente den var så god at den skulle leses. Han var en autoritet/skråsikker når det gjalt valg av må-lese-bøkene. jeg hadde blind tiltro til ham helt til han ga meg Jonathan - the seagull (måken Jonatan). Da skjønte jeg at bøker kan være både gode og dårlige på en og samme tid.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har prøvd å lese mellom linjene her, men makter ikke å finne ut om Catch22 appellerte til bloggeren som førpubertal.
   Enten hatet du den og er diplomatisk, isåfall: DU VAR BARE 11 (DUHHH).
   Eller så elsket du den og glemte å si det.
   OG LO OG LO OG LO.

   Slett