fredag 14. september 2012

LEST 2012 - AUGUST

Akkurat som man ikke kan putte hundebilder
 i innlegg som har INGENTING med hund å gjøre..


I august leste jeg 4 bøker.
Skammens svartepetter, for nei det var ikke 4 gode, tankevekkende mursteiner, med humor, twisty plott, lagvis filosofi og overraskende slutt. Det var 3stk shades of grey og ei om valper. Egentlig bare ei halv om valper siden første halvpart ble lest ifjor. Ikke kjøpte vi valp engang.

De burde tatt 5 dager - men det tok en hel måned+.

Det går en lesetørkebølge igjennom bokbloggland, men jeg har standhaftig hevdet at jeg ikke er smittet. Jeg vegrer meg for å skrive omtaler for hode er litt bortenfor, men leselysten har hele tiden vært til stede. For trøtt, preoccupied og ukonsentrert. Stomper rundt i joggebukse uten energi til å følge de enkleste realityplott, men leser.

Og skjønner ikke det jeg leser.
Noe som er svært bekymringsverdig. Jeg har alltid stolt blindt på egen magefølelse og umiddelbare innsikt når det gjelder leseropplevelsen. Nå går alt over hodet. Ingen indre linjer og ahaopplevelser.
Et godt eksempel er Kunderaboka jeg leser nå.  
Et hundehatende vesen er gravid med en utro trompetis som elsker kona og later som han elsker den gravide for å lure henne til abort.
Normalt ville dette vært innlysende og selvforklarende. Natûrlich.
Et vinglass og noen tapte hjerneceller for mye?
For det finnes selvfølgelig ei grense for hvor mange man miste og fremdeles automatisk forstå dypsindige plott.  Gud forby, kanskje jeg må tenke - eller google??

Det sier seg selv, man kan ikke ha bokblogg uten å skrive bokomtaler
, da kan man like gjerne starte hundeblogg
- eller joggeblogg.

Morgendagens bokbloggtreff er derfor magisk timet. (minus KK-mil krasj)
Jeg kommer i finkjolen for å la meg inspirere. Korrekt. Jeg har lovet 8k å pynte meg, for første inntrykk er alfa romeo og i skrivende stund eier jeg bare en kjole  (som passer) = finkjolen. En kjole for alt fra sandkasse til intellektuelt seminar. Rekker jeg meg på butikk, skal jeg til og med farge hår og skjegg.
Forventningene er skyskraperhøye.

De uforanderlige tallene:

Data:
Oversikt over alt jeg skal lese i 2012.

So far so good!
med bakgrunn i 2012 lista (over)
 1. 0 av 10 Nobelprisvinnere lest.
 2. 4 av 5 nye og fjerne land.
 3. 7 av 11 Otherworld lest. (2010/2012 sammenlagt)
 4. 13 av 23 (all time) Alice Hoffman lest (2010/2012 sammenlagt)
 5. 7 av 25  Michael Connelly
 6. 5 av 15 1001-Bøker lest.
 7. 3 av 12 litterære/kulturelle arrangement.
 8. 0 av 2 Diktsamlinger lest.
 9. 52 av 150 Totalt lest. (liste)
 10. 25 av 52 Bøker omtalt. (Mål 100%)

Dette har jeg lest.
--------------------
 • 0 lydbøker + 1 papirbok + 3 Kindle
 • 3 kvinner. 1 mann.
 • 0 bøker lånt på biblioteket (alle lydbøkene).
 • 4 kjøpt på nett.
 • Alle 4 lest på engelsk.
 • Representerte land: USA
 • 1 hundebok
 • 3 husmorporno
 • 2 nye forfattere 
 • 3 shades of shame
Ingenting å snakke om. Ingen kryss. Ingen framdrift.
Tvi, tvi og bedre lykke neste måned.
& stop biting your lip.

 - og bare for å ha sagt det:
Jeg aner ikke hvor dette Gyldendalhuset her og trenger en Oslo for dummies guide.


23 kommentarer:

 1. Kjole? Oj, nå begynner klesmarerittet for de av oss som ikke har peiling på mote og klær og annet dill. Hva er egentlig kleskoden i morgen? Skal vi pynte oss, eller skal du gå med en fin hverdagskjole? Dette med klær har jeg ikke tenkt på i det hele tatt før du og Karete plutselig tok det opp. Trenger vi forskjellige klær til dagen og kvelden (middagen)?

  Jeg har i det minste farget håret, så jeg har anstrengt meg litt (selv om jeg har hatt planer om å fikse håret lenge og egentlig ikke gjorde det pga treff). Poeng bør jeg få likevel. Nå er jeg verken blond eller brun, jeg er rød. Og i følge damen i butikken er det en populær høsthårfarge, noe som betyr at jeg er moteriktig i tillegg. Men klær som passer til rødt hår, hva i alle dager er det?

  Kan du dele Oslo for dummies guiden din med meg hvis du får tak i en? ;)

  Du får gamble på at du etter treffet blir så inspirert at du går hjem å leser tre (gode) bøker på rappen. Hvis du vil kombinere hund og skjønnlitteratur kan du lese Hunden av Kerstin Ekman. Den er kort og lettlest (men begynnelsen er altfor trist: en valp går seg vill i skogen om vinteren etter å ha løpt etter mammaen som skulle på jakt).

  PS. Stakkars Shadow. Når kan han ta den kjipe greien av? Føler med både han og dere.

  SvarSlett
  Svar
  1. Sammentreff den Ekmannboka plukket jeg med meg sist jeg var på biblioteket, men har ikke turt å lese den pga tristhetsfaktoren. Hvis den bare er sørgerlig i begynnelsen kan jeg kanskje prøve. Skjermen er forreten tatt av. Vi holdt ut i 8,5 dager. Krysser fingrene for at det er oppfunnet noe nytt til neste gang.

   Håper inderlig det ikke er kleskode - men egentlig gjør det ingenting for jeg har uansett bare en kjole (som jeg kanskje burde prøve for å forsikre meg om at den fremdeles passer). Genser under og tildekket = hverdags. Ingen genser og pupper = fest. Satser på genservarianten i denne sammenhengen -)

   Håret derimot burde absolutt farges, for å unngår et førsteinntrykk som gråsprengtInga. Men det ser dårlig ut iforhold til tid/butikk. For se hvor villig 8k er til å kjøre land og strand rundt på jakt etter hårfarge.

   Fikk litt prestasjonsangst nå når jeg hører hvor rød og trendy du skal være og fikk noe å tenke på nå angående det å kle seg om. Hmmm, det jeg egentlig burde tenke på selvfølglig er bokbloggenes rolle i litteraturen - ikke om hvorvidt jeg kommer til å svette og må ha meg ekstra genser.

   Finner jeg en guide, deler jeg selvfølgelig!

   Slett
 2. Her i Alta er det nærmest storm og jeg skal ta fly om to timer - og jeg vet heller ikke hvor gyldendalhuset er, og jeg kjente at jeg egentlig bare hadde lyst til å treffe bloggere, ikke diskutere i det vide og det brede på panedebatter med de uberallesintelektuelle ......Blir du med på sexdiskusjonen i saras telt? Å - så har jeg lyst på rødvin, og det må jeg nok drikke allerede på flyplassen for jeg har sånn reisefeber, og så får jeg ikke til å oppdatere iphonen min, sånn at jeg bare har gamle lydbøker, eller eventuelt tidligere forkastede lydbøker, som f.eks den huskyboka til ragde. ......Nevnte jeg at jeg ikke har pakket, ikke har ryddet huset og egentlig hadde trengt en rolig helg hjemme med yogastilling og epsomsalt? Tror du vi kommer til å finne hverandre? Mine kleskoder er orange og lilla ----nesten helt gjennomført, men siden det er bokfestival så kan det jo hende det er mange lilla og orange som springer rundt i byen. Nå må jeg stoppe! Heller pakke og ikke klage så mye. ...

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg skal være businessgrå (for å skille meg ut), men paneldebatt vil jeg ha med meg. Gleder meg og håper det blir diskusjon så fillene fyker, så jeg får noe å notere på blokka - man kan vel ha med blokk? Vin er en selvfølge, men sex i telt føler jeg med tvilende til. Har blitt fullstendig a-seksuell etter Fifty Shades -)

   Slett
 3. Ferdig pakket - bare minutter nå før jeg skal kjøre til flyplassen. Men altså, a-seksuell, hehe, det skal godt gjøres, og jeg tviler så sterkt på at det kommer til å bli diskusjon så fillene fyker. Men lover du at fillene fyker så velger jeg paneldebatt foran sexdiskusjon - men da må det fyke filler!

  SvarSlett
  Svar
  1. Fantastisk hyggelig å møte deg
   , men det er fremdeles et få ting jeg føler må på plass.
   - hvordan var hainnn Ola
   og hva skjedde egentlig med den hunden og skjermen?

   Slett
  2. Tenk at jeg var skummel! Men altså - fantastisk hyggelig å møte deg også!!!!! Og ja, Ola var hyggelig, venn av Torunn, faktisk besteguttevenn, men ikke kjærest! De spilte yatzy og drakk hvitvin og jeg stupte egentlig rett i seng, men fikk ikke sove - hodet var alt for fullt. Den var Emil som fikk i skjerm i forrige uke - han hadde på seg den i nesten tre dager, så fikk han den av, spiste den av seg trur jeg er det riktige si. Jeg giddet ikke å krangle den på han igjen, så han fikk gå uten. Men han prøvde å rømme samme ettermiddag som han klarte å få av seg skjermen, så jeg måtte sette han på kjetting inne i hundegården, og det liker jeg ikke - det er jo best når dem får bevege seg fritt. Men han grave seg gjennom nettingen og klarte nesten å stange seg gjennom alt av forsvarsverker, så jeg måtte bare være streng, selv om han hadde vondt i foten. Men nå er foten bra - selv uten skjermt og Pål har forsterka hundegården og Emil spring løs - og jeg har fått skrevet et lite blogginnlegg fra bokbloggtreffet, og illurstrert med bilder av bla Emil - den vakre!

   Slett
  3. Skummel og festlig
   , men egentlig akkurat som jeg hadde forestilt meg. Det jeg lurer på er:
   Hvor skal de når de rømmer? På jakt? Damebesøk? Eller bare løpe til skogs?

   Jeg har allerede lurelest på hundebildene dine, kan jeg allerede skråsikkert hevde - at jo de var meget vakre. Har alltid ønsket meg husky (og BC), og har fundert på om ikke AH ville passet meg bedre - det påstås jo at de bare sover mellom slagene, mens udyret her i huset krever hjernetrim dagen lang.
   Han tenker og problemløser - noe som må være jakthunden i han - skal ikke gjeterhunder bare følge fører og ordre?
   Nå - når du kan fortelle meg at også huskies spiser skjermer og kraver seg gjennom netting - er de vel samme ulla.

   Slett
  4. Skummel og festlig - det setter jeg stor pris på! Når de rømmer vil de rett og slett bare UT. Det er egentlig bare Emil som har et stort behov for å komme seg ut av hundegården. Han passer til navnet, og man kan se hvordan blikket hans er fiksert på døra når man kommer inn og skal gi dem mat.

   Men huskyer er adskillig roligere enn mange andre raser, og våre er f.eks ikke interessert i andre hunder eller andre mennesker og helt uredde. Og så er dem jo så vakre og så snille og akk og ve - nå må jeg slutte og heller lese korrektur på den store skamboka - skal sende anmeldelsen inn i dag.

   Slett
 4. Kleskode? Kjører dongeri og skinnjakke på dagen og kjole om kvelden:-) Ved hjelp av kart på iPhone'n fant eg i det minste hotellet og satser på at eg finner Gyldendalhuset med samme metode:-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det var en stilfull og elegant kjole.
   Nå var det ikke mye vi fikk pratet sammen, sannsynligvis grunnet min elendighet på mingling, men vi satt nå ihvertfall på samme bord. Er det rart at jeg føler jeg kjenner deg litt bedre da?

   Slett
 5. Stakkars Shadow!!! HAn ser bedårende til å med i denne kragen.
  Og ellers har jeg ikke noe å si om temaet. HAr ikke lest noen av de bøkene du "snakker "om Sorry eller kanskje heldigvis.

  SvarSlett
  Svar
  1. Stakkars Shadow er friskmeldt.
   HELDIGVIS!
   Måtte vi aldri trenge skjerm igjen.
   (du skal forresten bare være glad for at du ikke har lest denne månedenes bøker)

   Slett
 6. Kanskje The Midnight Breed kan hjelpe på lesetørken? Her er i hvertfall link til serien:
  http://www.laraadrian.com/series.php

  Passer perfekt om man liker J.R. Ward og er usigelig mer pirrende enn Fifty Shades - ikke at det skal så mye til.

  SvarSlett
  Svar
  1. Yes, takk for påminnelsen. Skulle nettopp til å sjekke serien ut på kindle men hadde selvfølgelig glemt alle vesentlige detaljer. Gleder meg stort at det er 13 bøker, for jeg går automatisk utifra at det blir en hit.
   Sexy vampyrer virker hver gang.

   (, og ikke minst:
   veldig hyggelig å treffe deg
   , og ikke glem hundebildene -)

   Slett
  2. Hundebilder skal bli :)

   Det var kjempehyggelig å møte deg også, så får vi se om jeg får skikk på denne joggingen ute i naturen etter hvert - ikke bar på tredemølle.

   Slett
 7. Fant du gjengen din i går? Jeg har litt dårlig samvittighet, for jeg oppdaget i dag at jeg hadde sendt deg i feil retning. Du skulle visst langt oppover Karl Johan og til venstre, ikke til høyre. Nok et bevis på at retningssansen min ikke fungerer. I det hele tatt. Håper kartet eller fremmede hjalp deg ihvertfall.

  SvarSlett
  Svar
  1. ((hehe), sannelig godt for deg at jeg ikke went missing i en av bakgatene.)
   Jeg vandret litt på måfå mot KarlJohan, så på kartet, skjønte ingenting og kastet meg i en taxi. Kontroll på egne begrensninger er godt å ha - men dyrt. Taxisjåføren luktet bonde på bytur før jeg hadde lukket døra og suste avsted i motsatt retning. Kjørte sikk i sakk i Oslo i 15min og furtet enveiskjøringer når jeg begynte å stille kritiske kjørespørsmål. 200kr kostet det å kjøre de 5minuttene det ble påstått en normal urban vandrer ville brukt på strekningen.
   DU gjorde ditt beste!

   Slett
 8. Det var veldig hyggelig å treffe deg i går - selv om det ikke ble så lenge - så er det noe å bygge videre på til neste gang!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk det samme!
   Det gikk ufattelig fort og flere rakk jeg ikke engang å si hei til. Andre skulle jeg gjerne snakket mer med - men mingling er vanskelig!

   Slett
 9. Åååh, så kult med boktreff! Kan du legge ut fullstendig referat, please-pretty-please? Jeg likte hundeboken også, men tenk at du leste alle Grey-bøkene enda så dårlige som de er. Må være en dedikert bokblogger!

  Jeg har også et hett tips: Det fins flust med noveller på nettet som vil vekke deg tilbake fra a-seksualiteten, og som går så fort å lese at du kan få lese ordentlige bøker også. :P

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg neier og er takknemmelig for all denne bekymringen for mitt døende libido. Blir jeg ikke vekket til live at Bokelskerinnens nye vampyrserietips, høres i utgangspunktet ut som den tryggere varianten, lover jeg og gi meg novellene i vold.

   (bear in mind - at vi gudsord fra landet er svært påvirkelige og det skal ikke mye vågal novellelesing til før vi har beveget oss over til livets skyggefulle korridorer, kledd i lakk og lær - da er ikke veien lang før vi havner bak dumpsteren i restaurantsmuget - død.
   Man har da lest sin Connelly)

   Slett