mandag 1. juli 2019

2019: UKE 27

Men vi holdt oss nær sperringene likevel, ifall han slettes ikke var stuet inn i ventende bil, fikk øye på oss (mor og sønn), så det glimte i 50 shades of grått hår og vinket oss inn til jamsession på bakrommet. 

Denne uka BBP samleses Kapittel 4 i Nini

1.juli
Eneste plan er å komme til hektene etter helga.
Løpe litt. Lese litt.  Romstere i skapet etter klær med farger.
---------------------------

2.juli
Har lest 10 nye sider i dueboka.  (The Pigeon and the Boy)
Dr. Mendelsohn, hovedpersonens far redder med penicillinallergi og både far og sønn får nye venner, for livet.  En mystisk tur til et nonnekloster avslutter kapittelet. De drikker vann i glass og jeg tror de gjorde det en eller gang iløpet av de første 50 sidene også, men den utrettelige gressklippinga i nabolaget (hele jorder i slengen) har sløvet leseminnet.
--------------------------

3.juli
The Pigeon and the Boy (s66)
 - A homing pigeon must love her home, 
otherwise she will not wish to return to it,  he said -  
.............................

 Hårobsessed. Siste farging i mars (tror jeg). Skulle gjort dette ved første antydning, mens ungdommens glød og sevje fløt og glødet, før alle så det som et ledd i bygdeoriginaltreninga..

4.juli
Independence Day.
Perfekt dag for indisk mat.
---------------------------------

5.juli
Hadde en drøm.  Den må ha vært grusom.
Dette er det eneste jeg husker.
- somebody dive in, she's drowning  (om meg i elva)
- nahhh, she's just numbing the pain -   (om meg i elva)

Skriver jeg bok engang, blir det slutten.
Åpninga!  Noe med rotter store nok til å se inn kjøkkenvinduer..
 ---------------------------
Ukeslutt!

29 kommentarer:

 1. Hai, så det ble Dylan i helga, da. Var han bra? Fjern? Publikumstekke?

  SvarSlett
  Svar
  1. Haha til både fjernhet og publikumstekke. Han kom, han sang, han dro. Ikke så mye som et hei eller hade. Stemmen var derimot bra, han hørtes ut som om han kom rett fra stereo'n og mangel på storskjerm gjorde også at det var umulig å anslå om han var 20 eller 80. Egentlig kunne det like gjerne vært en stand-in med hatt og lyd fra spotify. (Gambler på at de (få) på aller første rad kan verifisere at det var riktig mann.

   Meen, vi kjøpte t-skjorter og betalte for skryterettighetetene - vi kom, vi så, Dylan i 2019, fikk en bytur ut av det, pluss god mat. Jeg er fornøyd!

   (Så han også da han sang på Torget 90s. Syntes stemmen var bedre nå)

   Slett
  2. Lurer på hvor mye voiceover de bruker disse gamle gutta (og damene).. lurte på det under et par låter med Def Leppard sist helg også.. Men det kan jo ha vært noe annet, ekko - vansker med lyd som de visstnok hadde..

   Bra at totalopplevelsen var god da i det minste.:)

   (selv om det nok var mer liv i Iggy og Kiss-gutta på Lamoen sist helg;) )

   Slett
  3. Han sang nok (ganske sikkert selv), var mye improv og vanskelig å kjenne igjen klassikere, men har lest at det er typisk Dylan. Tar ofte 10min før man forstår det er Blowing in the Wind man hører. Mye bass og suggerende gitarer. Som jeg liker det. Opplevelsen ville likevel blitt 100% bedre med storskjerm.

   Apropos liv i gammelgutta. Den største applausen kom (i tillegg til da vi kjente igjen sangene) da Bob reiste seg fra stol/piano, og STOD. Et gisp gjennom salen, skulle nesten tro de (vi) ikke trodde han hadde bein.... (dette skjedde 3 gamger).

   Slett
  4. Ps. blir du med i diktsirkel i juli med Dylan-poesi?

   Slett
  5. Hehe, du tror jeg etter 2 timer bakerrst på ståtribunen er godt rustet til å ta for meg en nobelprisvinner i farta?

   Slett
  6. Ja, det tror jeg absolutt.:)
   En bok med dikt/sanger går så fort, eller du kan ta et album. Siden han har fått litteraturprisen så er det innafor.:)

   Slett
  7. Lot meg nesten smigre til innsats, heldigvis, som gammel og gr.. ehm vis, innser jeg egen begrensing og står over. Som du kan se av innlegget er det skralt med sider lest denne måneden..

   Slett
  8. Jo, men.... noen få siden med sanger, det er da ikke så mye heller..

   Slett
  9. Sukk. Not happening, men..
   Du har rett. Jeg er ubrukelig for tida.
   Må ta meg sammen. Mandag.
   Som det står på t-skjorta mi
   - procrastinators of the world unite
   , tomorrow.. -

   Slett
  10. Alt til sin tid.
   Det blir nok likar i mårra, ska du sjå.;)

   Slett
 2. Syntes godt han kunne vinket dere inn på bakrommet ass,makan!
  Siden det finnes grenser for hvor mange reklameinnlegg jeg skal skrive er jeg bare innom for å si at jeg fikk enda et svar fra forbrukertilsynet at det ikke spilte noen rolle at vi (bokebloggere,vet ikke om alle vil bli greiet med samme kam)så på oss selv som kulturarbeidere snarere enn rosablogger/influencer vi var reklameplakater med gitte forlag som annonsør om vi skriver om en bok vi gud forby hadde fått.Vi har selv ansvar for om leserne våre forstår betydningen av leseeks/ anmeldereksemplar men samtidig kunne det vanke overtredelsesgebyr eller tvangsmulkt om man ikke overholdt reglene.
  Høres ut som tiden er moden for å slutte med leseeksemplarer( etter bokhøsten kanskje....)

  Har du kommet deg etter helgen?

  SvarSlett
  Svar
  1. Joda, har lest noen sider, mangler bare disiplinen til å ignorere allergitrettheten. Makan er helt rett, jeg ville delt miniatyrpotetgullpakken - and everything..

   Angående reklameplakatskandalen:
   Synes det er rart at de bare slenger ut en slikt svar til deg, nå de nettopp svarte på fellesskrivet (underskrevet av bokbloggerne, vet ikke hvor mange) at de måtte tenke på det over sommerferien..

   Ønsker meg at du publiserer svaret i bokbloggergruppa. Er det mulig? Kan være greit å ha noe å sammenlikne med etterhvert. Tvangsmulkt indeed. Føler meg lettere provosert av dette, men kommer, som nevnt tidligere til å fortsette å merke med leser-eksemplar. Har vanskelig for å se for meg at argumentet med forlag som ANNONSØRER vil holde. I såfall blir det dårlig med fokus på nytt norsk.

   Ser for meg et verstingsscenario der ingen vil ha leser-eks lenger og forlagene begynner å betale - slik at ingen lenger vet hva som er ekte og hva som er reklame.

   Jeg sitter stille i båten til svaret kommer på fellesbrevet.

   Slett
  2. Han aner jo ikke hva han gikk glipp av der,den godeste Mr.Dylan!Merkelig at de opererer med ulike svar til meg og andre. Jeg sendte deg pm på face. De "messer" om å fremme salg men om en slakter en bok så er vel det ikke å fremme et eventuelt boksalg. Og blir det slik at ingne lenger orker å motta leseeks så blir det dårlig med nytt norsk over hele linjen kan jeg tenke meg. Og du har rett i det siste du skrev....og dermed kommer vi til å bli enda mer uglesett fremover og kanskje begynne å skule på hverandre også.

   Kjenner jeg er spent på svaret på fellesbrevet.

   Slett
  3. Tror de ikke egentlig skjønner forskjellen på oss og 'bloggere', eller dette med blogg som medium, eller forskjellen på bøker og tannbleking. Don't know. Jeg er også spent på fellesbrevet, får håpe det er positivt at de bruker tid på svaret.

   Slett
  4. Jeg er også spent på fellesbrevet som jeg har signert (er en del som har gjort det, så jeg) , og har ingen planer om å ikke motta leseks inntil videre, og skriver som jeg alltid har gjort i mine innlegg. Mulig en tydeligere presisering må til, men reklame vil jeg aldri kalle det. Diskusson ended - til over sommeren.

   Beate: Du får melde deg inn i fb-gruppa igjen, der har den diskusjonen foregått lenge.. Litt slitsomt å diskutere på mange steder samtidig, og det har ikke jeg- og sikkert flere med meg- kapasitet til..

   Slett
  5. Jeg tror også at en grundig bearbeidet e-post signert av en gruppe, kan bli tatt mer seriøst enn mail fra enkeltpersoner og derfor bruker de mer tid til å svare på det. Slik er det nok. Grupper står sterkere..

   Slett
  6. Den ser jeg veldig godt,Anita! Jeg var ikke klar over denne fellesmailen før nå siden jeg ikke er i gruppen og har ingen synske evner. Men du har nok rett i det du skriver over her.

   Slett
  7. The more the merrier.
   Sammen er vi sterke.
   Safety in numbers
   We are the world.
   En er en og to er ti.
   Kommer ikke på mer, ehm, jo
   Det flere kokker det mer søl (?)
   I mørket er alle katter grå?
   Heheh, ok, sporer av..

   Slett
  8. We are the World.:)
   Seff...
   (det må de jo skjønne)

   Ok, Beathe. Forståelig.:)

   Slett
 3. *reklameplakat* var mitt ord da, orket ikke skrive alt. Koker vel ned til det samme...

  SvarSlett
  Svar
  1. Stille i båten.
   Tror det er forskjellig personer som svarer på disse brevene. Noe er standard. Noe er lite gjennomtenkt.

   Slett
  2. Ja,det kan nesten virke slik. Som nevnt over så blir det spennende å se hva de svarer dere. Vipper mellom å skrive nytt innlegg slik at de som vil kan se, for å sammenligne eventuelle svar på fellesmail.
   Teit at det skal gå så mye energi med til dette for ikke å snakke om lesetid som forsvinner (who`s gonna pay for tort og svie :-D )

   Slett
  3. Du kan så si.
   Vi får puste med magen og tro på justice be done, inntil videre.

   Slett
 4. Nå sitter jeg med et gryende håp om at du skriver en bok en gang, stiller meg fremst i fankøen! Litt av noen drømmer du har, vi får satse på at du bare duppet litt i vannet der.

  Som nevt i mitt eget kommetarfelt, jeg er veldig brukenes til lesing jeg heller om dagene, selv om jeg liker å få det til å virke sånn ved stadig legge ut bilde av nylig påbegynte bøker. Alt og ingenting annet frister så mye mer om dagene.

  Har lest min aller første Knausgård og skulle skrevet noen ord, men finner ikke motivasjon til å få tankene ut i et lite innlegg.

  SvarSlett
  Svar
  1. Haha, til det med boka, bare teaser herifra, det er er ingen slike planer, ingen historier å fortelle.

   Godet nyheter med Knausgård da, kan se for meg at du blir hektea på Kampene. Jeg er definitivt kampfan. Har ikke lest noe av hans andre bøker, selv om flere av sesongene er i hus.

   Lat og rastløs på samme tid, ikke rart vi snubler i lesinga.,

   Slett
  2. Lånte 4 nobelkvinnebøker på bib for et par uker siden. Veldig optimistisk av meg å tro jeg skal komme meg gjennom dem på de korte ukene som er igjen. Lat og rastløs der sa du det.

   Ja,Knausgård overrasket meg stort og nå vil jeg ta for meg kampbøkene etterhvert, fikk skikkelig sansen.

   Flytter meg over til det nye feltet.

   Slett
  3. Kommer fra det nye feltet.
   Ville bare si. Gleder meg til du skal lese Knausgårdkamper..

   Slett