mandag 8. juli 2019

2019: UKE 28

Jordbærsesong + selfies i mangel på bøker, og hvorfor er det sånn at man kun legger merke til det man selv er opptatt av. Verdens navle.  Oldtidseksempel: I samme øyeblikk jeg tisset positivt var det fødeklare kvinner på hvert gatehjørnet. Da jeg begynte å løpe, var det joggebølge og gateløp økte med tusener hvert år. Nå som jeg (helt av meg selv, i april)  impulsivt ikke gadd farge håret mer, oppdaget jeg nylig at dette er trenden og helt normalt.  For ikke å snakke om at jeg faktisk er den eneste i dalen som IKKE er grå....  

Uansett

Denne uka samlese Nini kapittel 5
En samlesing som mest sannsynlig bare består av meg..

8.juli
Ukesplan
A Pigeon and a Boy -   (bli ferdig)
Begynne på lydbok. Hvasomhelst.
Bestille Trude Marstein på bib
---------------------------------

9.juli
Har lest 30 sider til i A Pigeon and a Boy  (Meir Shalev) 
Om: Israelsk fuglekikkerguide som gifter seg med rik realestateamerikaner

Har også:  (=målsuksess)
Spist mer jordbær enn menig mann gjør på et år.
Reservert Så mye hadde jeg på både BookBites og eBokBib
Vurderer også gratismåneden i Fabel, kun for Marstein.
Trenger nå bare å finne ei passende lydbok.
Må være løperelatert.
-----------------------------------

10.juli
Hvor fort vokser egentlig hår.
--------------------------

Rydding, sortering, freetexing eller som jeg kaller det - shopping i eget skap -
, eller som jeg kaller det - tvangsmessing tilrettelegging for lydbok -

11.juli
Leser langsomt, men boka er virkelig god.
--------------------

12.juli
Bloggeren er alltid den siste to know.
Skal jeg dømme etter uker past har jeg snart hatt en måned sommerferie, helt uten å vite det, uten noe form for beslutning, plan eller smarthetskalkyle, jeg har tydligvis bare sluttet å lese, skrive, surfe, klikke, dele og relatere. Er også ekstremt snørrete.

Jeg er, jeg gjør, jeg ser, men ingenting skjer
Neither here nor there, men everywhere.
Største varsko: Har sluttet med serier og begynt med film.
Grep må tas!
--------------------

 13.juli
Grep tatt!

Hoppet på Fabel.
4 uker gratis. Har ikke prøvd appen siden den var ny, og svært humpete, men basert på heftige reklamekampanjer, har jeg storytelforventninger..

Utvalget er fremdeles ikke etter mitt ønske, men siden eneste grunnen til nedlastinga var at jeg ville høre Trude Marstein, har de vel sin nisje. Nytt norsk og oversatt. For meg som foretrekker engelsk og elsker svensk, må det et mirakel til før jeg betaler.

Pluss: At de la det på telefonregninga og jeg slapp dilling med kort.
--------------------
 Ukeslutt!33 kommentarer:

 1. Fikk kun med meg Marstein på bib. YES!!! Leste og hørte den 2 ganger i fjor og ser frem til å høre den på nytt🙂 Håper du liker siden jeg ble veldig begeistret!

  Har 5-6 bøker som skal leses ferdig denne uken, yeah right😂

  Er det jordbær fra egen åker eller?

  SvarSlett
  Svar
  1. Jordbær fra nabogård, rett opp bakken og det lukter jordbær overalt. Umulig å ikke spise kurv på kurv på kurv, hver dag.

   Marstein: Sitter og teller på knappene mellom lyd og papir. Perfekt at du har lest begge. Hva synes du om lydboka? Burde jeg gå rett på papir og droppe Fabel?

   5-6 bøker er friskt.
   (Har fullstendig fortrengt at jeg bare er på 11t i Middlemarch og har margen full av halvleste. Trodde faktisk for et øyeblikk at jeg bare leste Shalev)..

   Slett
  2. Hos oss er det bare meg som spiser jordbær og kunne ønske at jeg hadde en jordbæråker like ved, her blir det (selvplukket)kurv rett fra Rema 1000. Ikke helt det samme..

   Du MÅ ta Marstein på lyd,Så mye hadde jeg og Tante Ulrikkes vei var bøker som gjorde at jeg knekte Lydbokkoden for alvor. Jeg hadde droppet papirboken,eventuelt hatt den ved siden av, just in case.

   Hysj, ikke si det til noen men jeg hopper over et par timer av "Kvinner kjøper blomster" for å ta fatt på Marstein. Den andre har jeg holdt på med så lenge at jeg aner egentlig ikke hva det handle om. Eller jeg husker kanskje litt men vet ikke om det blir nok å skrive hjem om i et innlegg.

   Klarer jeg 2 skal jeg være superfornøyd :-)

   Slett
  3. Har vel egntlig svart på denne lenger ned i feltet, men ja, jeg hører på deg, og tar Marstein på lyd. Det er ihvertfall planen i dette øyeblikk (hehe)..

   Slett
 2. Vi er vel oss selv nærmest, så ikke stress med at alle hermer etter deg :) Kos deg med jordbærene og kapittel 5, håper noen melder seg som medlesere :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hehe til alle som hermer. Mysteriumet er vel helst hvordan jeg fullstendig overser hvor påvirket jeg er (uten å vite det), eller kanskje mer hvordan vi alle er en del av tiden/trenden uasnett hvor mye man (jeg) tror man finner på selv..

   Intet er nytt under solen, etc..

   Bare å henge seg på kapittel fem. Mer enn Nini, ser jeg det som et eksperiment til neste år. En energiinnsprøyting til samelesingskonseptet.

   Slett
 3. Så fine jordbær.:)
  Og hårsveis.
  Du er flink som tilsynelatende samleser Nini med deg selv, alene. Det er tøfft det.
  I går fikk jeg en mistanke om at stadig flere bokbloggere bruker tiden sin på snaplioteket, derfor er det så dødt her i blogglandia... Det er jo dårlig oss for oss stayere, at de bare blir borte sånn. Og ingen igjen til samlesing. Forhåpentligvis leser noen i smug.
  Bra du og Beathe (gjenleser) i alle fall samleser Marstein.
  Mange har lest den, men det gjelder å fange opp de som ikke har.

  Min ukeplan er å lese nr 4 av Lucinda Riley- Perlesøsteren, en bok om Sjamanisme fra VBforlaget, Portnerboligen (har begynt , av G Hellen), dikt av Dylan (ferdig med Lundell) og en barnebok. Og blir det tid til mer, så skal jeg lese Peter Mays ualminnelige mennesker, fordi jeg har lovt den bort til søstra mi som kommer nordover neste uke.
  Det skal bli bedre vær i Trøndelag til uka. Kanskje det blir jordbær også?

  SvarSlett
  Svar
  1. Anita: Tenkte på det her om dagen, ikke at folk er på Snaplioteket for det aner jeg ikke, men at det er færre og færre som bruker bloggen som hovedarena og det er litt synd.

   Det er ikke veldig mange igjen som blogger noenlunde regelmessig og det er veldig synd. Jeg håper det snur litt igjen selv om jeg egentlig tviler på det.

   Slett
  2. Snapper (beklager utilsiktet ordspill- jeg er jo ikke på snap) jo opp litt her og der i kommentarfelt, insta og på face, og det virker som det er flere som er involvert der etter hvert, og da går kanskje kapasiteten dit på bekostning av den vanlige bokblogginga? Ikke vet jeg, men noe forflytting er det nok. Noen strikker mer også har jeg sett, og noen få er mer på insta og mindre på blogg.

   Ikke godt å si om det endrer seg.
   Jeg ser i alle fall ikke mer til aktivitet og futt etter diskusjonene tidligere her i vår..

   Slett
  3. Yep, men som jeg sa til Tine, bare å henge seg på, ikke nødvendigvis lese Nini igjen, men mer for å finslipe konseptet. Vi trenger nye ideer til neste år.

   Snaplioteket virker aktivt. Det er fint. Planlegger å følge med straks jeg får ny mobil (aner ikke når). Dattera foreslo i går dog at jeg kanskje kunne sjekke med nettbrettet. Ikke delta bare konsumere. Hadde ikke falt meg inn engang.

   Prøver å se blogg/insta/snap/utub/etc som medium. Vi er jo interessert i bøker, snakker om, leser, skriver, alle sammen. Spiller mindre rolle hvor vi gjør det. Mitt største problem med snaps har vært telefon uten kamera og appen som kun vil åpne i kameramodus. Dreper telefonen hver gang.
   Anyho..
   Det er sommerferie, satser på at høsten bringer futten..

   Slett
  4. Fint at du ser det store (bok)bildet.
   Problemet med snap, slik jeg ser det, er at det til en viss grad er ekskluderende, siden man må ha konto der for å følge med. Vanlige blogger, insta og youtube er åpen for alle som vil lese uten mer dikkedarier..
   Jeg kommer ikke til å opprette nok en konto på en SoMe-plattform, det er nok internettbruk som det er.. Men de yngre med barn i en viss alder er jo der, det skjønner jeg forsåvidt.
   Og ift bobklogging, bokbloggerpris, samlesing etc er det utfordrende , det ser vi, å ha en full oversikt med flere plattformer. Hvor ble det av de som skulle samlese fra insta og youtube? Det finnes jo ingen oversikt. Det finnes knapt oversikt over oss selv for tiden..

   Slett
  5. Jeg snapper heller ikke, har prøvd det et par ganger men jeg forstår(vil ikke forstå) meg ikke på det og tenker at story på insta er jo omtrent det samme og det holder i massevis for meg.

   Enig i at det viktigste er at bøker blir snakket om og ikke nødvendigvis hvor. Jeg diskuterer også litt bøker på insta både med andre bokbloggere,tidligere bokbloggere og de som aldri har sett en blogg og langt mindre hatt en selv. Men måten jeg bruker insta på invier ikke til så veldig mange og lange diskusjoner egentlig. Jeg scroller bare forbi og trykker liker på noen av bildene og dette gjør jeg 2 ganger for dagen. Har dog full forståelse for at andre bruker mediumet på en helt annen måte.

   Det er fint at andre arenaer er aktive bevares, mensamtidig må jeg si meg litt enig med Anita om at det blir uoversiktlig slik det er nå med hensyn til samlesing og det virker ikke som det er så mye aktivitet på de andre arenaene som nå er inkl i "bokbloggverden" heller. Har ikke sett et eneste innlegg på insta uten om ditt Inga som har hatt med samlesing å gjøre.

   Foreløpig virker det ikke som det har blitt mer aktivitet rundt samlesing eller bokbloggerprisen snarere tvert om, så hvorfor det var så om å gjøre med alle disse endringene kan en jo spørre seg når svært få eller ingen av disse som ønsket seg dette er å se noen sted. Er det flere som leser nye norske bøker, noe som må ha vært en av intensjonene for å "redde" prisen? Foreløpig virker det ikke slik.

   Det er nytt og en kan jo bare håpe at ting endrer seg til neste år, og ikke minst får man håpe at det leses norsk over en lav sko i stillhet.

   Slett
  6. Anita: Ja, det er utfordrende med oversikt. Har begynt å se mer rundt på instagram og det er myldrer av bokinteresse, som er fint. Utfordringen blir å samle alle nok til å se om de er interessert i prisen. Akkurat nå synes jeg det er spennende med nye stemmer. Må være harfargekjemikalemanglene som har lettet trykket på hjernen..

   Angående lesing av nytt norsk er det ihvertfall flere som mottar lesereksemplarer, jobber på bib, i bokhandle og lignende, så norskesiden er representert. Mange leser ihvertfall mer nytt norsk enn jeg gjør.

   Angående prisen, tror jeg treffet i September blir forløsende.

   Slett
  7. Beathe: En utfordring indeed. Det virker i øyeblikket svært vanskelig å få oversikt, og derettet vekke intresse, spre info, hype prisen. Tror dette pr.idag er umulig kun fra blogg. Muligens kreves en mer aggressiv markedsføring i alle kanaler, samt en nettside (noe for deg?) som virker som honning på OleBrumm...

   Slett
  8. Altså, jeg synes absolutt det er fint med poster om bøker hvor enn det måtte være.
   Hjertesukket mitt handler om kontekst Bokblogg/Bokbloggerpris jfr det som er skrevet over.
   Jeg tror treffet i september kan gi svar om fremtiden- liv laga eller ei.
   Blir de på andre plattformer invitert? Hvem har oversikt? Har noen?

   Slett
  9. (og jeg følger masse bokkontoer på insta, og har gjort det lenge,så det er ikke det.. selv om jeg fra i går har tatt en instapause på ubestemt tid ved å avintallere appen)

   Slett
  10. Tror ikke det finnes noen oversikt, men maybe. Så den instapausen. Sprekt. Skjønner hjertesukket ditt altså. Det kan jo hende vi får et annet bilde når det skal stemmes, og at det bare er samlesinga som er ' u-interessant' ?

   Slett
  11. Bra du er optimist.:)
   Kan hende det bare er samlesinga, ja..
   Skulle gjerne tatt fb-pasue også, men det er så mye annet å følge med på der, arrangementer o.l. Får se..

   Slett
  12. Ser du har lasta ned Marstein . Meget bra!
   Og Fabel.
   Jeg hadde også prøvetid, men glemte å avbestille i rett tid og måtte betale en måned. Uten at appen virket. Fikk bare feilmeldinger og ga opp..
   Burde egentlig klaget, for jeg har tross alt betalt en mnd full pris..
   Ellers; lest ferdig nok en Lucindabok (kombo lyd/papir), klar for nr fem.
   Sommerferie i blogglandia. Må vel skrive/blogge noen ord snart..

   Slett
  13. Godt mulig at det er samlesingen folk ikke vil være med på eller hva jeg skal si.

   Nettside...?Me...? Noe annet enn samlesing da eller...? (spurte hun lettere bekymret og svelget drøvelen i samme slengen)

   Slett
  14. Anita: Synes absolutt du bør klage på Fabel, har du betalt skal du ha - the full experience -. Så langt fungerer alt fint her. Appen funker (liker ikke at den er konstant in your face, men har ikke sjekket om den lar seg fjerne), boka virker svært god, og skal bruke disse fire gratisukene til høre så mye norsk som mulig). Lucinda må vente.

   Yep til sommerferie, ihvertfall fra bokblogginga, har vært mest hverdagspjatt lately, men sånn er et leseliv..

   Beathe: Svelg i vei. Akkurat hva du tror det er -)

   Slett
  15. Ja, kanskje jeg skal orke å ta meg bryet.. Har de sånn tempo-system som Storytel? Få opp farta hvis man vil?

   Slett
  16. Må i tenkeboksen men det kunne vært interessant og fått til et eller annet i stedet for samlesing men samtidig skapt litt blest om bøkene. Det måtte i såfall vært en nettside som også var å insta også da... hm....

   Slett
  17. Anita: Vet ikke om de har samme som storytel, men de har ihvertfall et temposystem. Driver du med sånt altså? Prøvde en gang selv, men fikk det ikke til, ble for anmasende, etterhvert har jeg bare glemt at det går an. Noen kjører 4x, uforståelig (er dog åpen for at det bare er jeg som er treg i oppfattelsen).

   Beathe: Rett og slett en komiteside!?

   Slett
  18. Ja, det har jeg skrevet før, i bloggen, mener jeg, Lucindainnlegget.. Jeg synes det går bedre med litt kjappere, men bare til 1.25. Det er rart til å begynne med, men så venner man seg fort til det.. Det var ufattelig tregt å gå ned på vanlig hastighet når jeg måtte nøye med meg lyd på MP3/CD fra Bib- men har vent meg til det også. Nå ser det ut til at jeg får til å overføre den til min gamle iPod- måtte legge inn ny oppdatert programvare, og gjenopprette deretter, tar sin tid, holder på nå, har rippet inn CDn på Macen. Gammelmåten. tar utrolig mye tid. Når jeg kjøper ny mobil skal jeg ha iPhone igjen, så mye enkelre med samme operatørsystem.

   Slett
 4. Har du bestemt deg ang lyd på Marstein?

  Hår vokser altfor fort eller jeg pleier å drøye altfor lenge mellom hver gang jeg går til frisør. I år har jeg overgått meg selv og vært to ganger på 5 mnd,må være ny rekord.

  Helt konkret vokser det vel ca 1 cm pr mnd,give or take!

  SvarSlett
  Svar
  1. Litt sen til dette kommentarfeltet. Startet på et større rydde-kleskapet-prosjekt men kommer aldri til å bli ferdig da jeg tydeligvis er emosjonelt tilknyttet hvert eneste plagg, helt uavhengig av fit, age og farge.. sånt man gjør når det er altfor varmt til å været ute.

   Tror jeg skal gå for lyd på Marstein. Passer bra til kleskapet. Må bare somle meg til free-trial på Fabel. Angående håret må jeg ha verdens langsomste hårvekst. Aldri vært mer tydlig enn nå som jeg prøver å bli grå. Kommer til å ta flere år. Kanskje like greit så jeg venner meg til det..

   2 hårklipper på 5mnd er sjokkerende!

   Slett
 5. Nå krysser jeg fingrene og alt annet som krysses kan for at du liker Marsteinboken og Monika.

  Litt kjip den der med at man har ferie og egentlig ikke vet det.

  Hvilke filmer ser du? Jeg har kastet med på serie-kjør på Netflix og tips til serier mottas med stor gratitude.

  Har visst ingen planer om å lese særlig mer enn det blir gjort om dagene... selv om jeg har store planer fra i morgen av.

  Fortsatt god søndag til deg :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Marstein har fanget oppmerksomheten, som er godt gjort i disse late, vi-er-visst-på-ferie dager. Har hørt ca 3t. Takk for tipset om lydboka, var innstilt på papir.

   Trenden er å se filmer vi har sett før, sikkert også et symptomt på å være på ferie uten å vite det. I går sa vi Django Unchained før n-te gang. Can't help it. Blir aldri lei. Vi er også mer enn normalt begeistret for Christoph Waltz og så i samme slengen (dvs dagen før) også Downsizing (helt ordinær)..

   God søndag tilbake. Lesefebern kommer sikkert tilbake like fort som den forsvant. Lett å bli revet med når høsten kommer.

   Slett
  2. Jeg ser glatt både filmer og serier på nytt, da er man garantert å ha en fin opplevelse siden man vet hva man går til. Når jeg tenker på at jeg har sett sesong 3 av Skam over 100 ganger så har jeg nok sikkert sett Reba over 200 ganger- minst! Det er faktisk ikke tull en gang.

   Marstein:YES,jeg liker godt det jeg leser. Håper det holder helt inn. Var en fryd å høre på og jeg har begynt igjen men er bare 1t ut foreløpig.

   Takk for tips til serier.

   Nå holder jeg på med et booker-innlegg som jeg legger ut enten i kveld eller i morgen, nå er det like om hjørnet med booker-kjør også!

   Slett
  3. Hadde nesten glemt at Booker eksisterer, men har jo lister og livstidsmål, og det vanlige (sjelden gjennomførbare) målet om å lese kortlista før vinneren annonseres. Ser innlegget i margen. Dukker opp snart.

   Slett
 6. Åh. Intelligente mennesker på blogg som skravlar i kommentarfelt. Hadde heilt gløymt konseptet, no blei eg glad/nostalgisk.
  1. Akkurat sånn. Gravid, løping, grått hår, alle andre samstundes.
  2. Marstein. Las den i fjor. Er så bra. Særleg etter Eikemo, som jo er bra, men ho lar alltid hovudpersonane vere litt dummare enn forfattaren/lesaren så ein blir oppgitt over dei. Marstein gjer ikkje det, og det er så deileg.
  3. Trur ikkje eg har klypt meg på hm, tre månader? Grått hår er så bra. Ingen ettervekst og det kan berre gro.
  4. Fabel/storytel. Har betalt for begge deler, aldri høyrd ei einaste bok. Tenker alltid at eg skal, når eg strikkar eller bretter klede eller luker i hagen. Men det blir aldri noko av, så no betaler eg ikkje for ideen meir.

  SvarSlett
  Svar
  1. Vet ikke helt om jeg skal henge mest opp i intelligent (yay) eller nostalgisk (nok et hint om at blogg er gammeldags og bakstreversk), men får lukke øynene til alt annet enn glad.. for skravling i kommentarfelt er tross alt et av hovedpoenget med blogging. Det kunne vært hovedpoenget med instagram også, hvis telefoner hadde hatt skikkelig tastatur..

   1. Takk for bekreftelsen. Alle er gravide og eller løpende og grått er det aller vanligste hårfargen. I knew it.

   2. Godt poeng om eikemokarakterer. Det jeg tenker om marsteinfolk (etter snart 3 leste bøker) er at de er umulige å like, spesielt hovedpersonene. Både tante Monica og Jan Olav går meg på nervene, frydefullt, for det mer man misliker det bedre er ofte boka. Så langt synes jeg det er verd all hype og skryt.

   3. High maintenance.

   4. Jeg har trofast betalt mitt storytelabb siden lansering og kommer til å fortsette. Fabel har for lite utvalg, eller kanskje feil utvalg for meg. Strikking, bretting og hage er selvsagte lydbokaktiveter, (selv om gåing, løping er enda bedre). Kanskje du bare har valgt feil bøker. Mange sverger til krim og/eller erotikk, ehm, eller ting med skotsk akksent (Outlander)..

   Slett