tirsdag 28. juni 2011

NO MILK TODAY


Dead (2011)
Reckoning
- Charlaine Harris

Southern Vampire Mysteries 11
Hva jeg synes om de første 6
,de følgende 3
& nr. 10Bakgrunnsinfo, hvis du aldri har hørt om SVM eller True Blood før.

Denne ble lest imellom BDB 6 & 7. Den ene dagen posten var sein og jeg var uten Brotherhoodfix. Det ble som en reklamepause i en god film. Lett underholdende, som VG og kondomene, eller Tine Melk, men like fullt et irriterende pauseinnslag, som varte akkurat litt for lenge.
Det er trist, for jeg var begeistret i starten, de 6 første bøkene og de 2 første sesongene på tv, men I'm over it.

Det er ikke bare fordi jeg har utviklet meg og funnet bedre serier. SVM var jo allerede fra starten kun ment eller ihvertfall lest av meg, som lett komedie. Men når det går et helt år imellom bøkene, og det som serveres er intetsigende, humorløst non-action, flau sex, med altfor lite Skarsgaard - lest innklemt mellom sårbare sexkrigere.
, må det jo bli nedtur

Story:
shhiit, jeg har nesten glemt det allerede, men tror Eric og Pam skulle myrde noen og Sookie involveres + at en sint varulv, fra tidligere bøker, igjen prøver å drepe henne. Erik virker sytende og Sookie, ekstremt mye teitere enn jeg husker henne. For det meste dreier det rundt alv og fe og Sookies bakgrunn. Eg, hvorfor telepati?

Nå startet True Blood sesong4, på søndag. Jeg så første episode igår og selv om det var ting der jeg ikke likte, eg. Bill som konge, var det ok, bedre enn bok11
, så 1-0 til HBO over Harris, i denne runden.


Digresjon.
Dere fikk kanskje med dere VG, som i sin stadig mer fantasifulle jakt på lesere, allerede søndag la ut sin omtale av sesong 4. Basert på en 8min trailer på HBOs hjemmeside. Etterpå fjernet de den fra forsida, plasserte på en obskur bakside man omtrent bare finner ved å bruke søkefeltet, og la inn en liten disclaimer om at de bare hadde sett 8min. Denne var der ikke i første utkast!
Jeg, som flere ganger nå, både har omtalt bøker jeg ikke har lest,
og bøker jeg har halvlest forholder meg nøytral.

Fun & games og hvor viktig det er å være først, (shh).

Dead Reckoning hos tanum.no
Harris hjemmeside
, hvor du med litt egeninnsats kan få navnet ditt i bok12.

Anbefalt?

Tja, har man lest de foregående 10 er det jo bare å fortsette.
Har du ikke lest ei eneste Harrisbok, hold deg unna.
Det burde vært forbudt å lese bøker i feil rekkefølge.
Jeg kommer selvfølgelig til å lese nr.12, men finnes ikke utålmodig. Håper hun bruker 5år, helt til jeg har glemt hvor kjedelig denne var.

Så kjedelig at jeg ikke engang gidder å sette inn et bilde av Harris
, men hun har en fortid som vektløftende karate kid
, så vet vi det.

8 kommentarer:

 1. Ah, ELSKER true blood! Har ikke begynt å se sesong 4 ennå, men nå veit jeg iallefall at han er konge ;)

  SvarSlett
 2. - oops, en aldri så liten avsløring som snek seg ut. Håper det ikke ødela for deg?!

  SvarSlett
 3. Serien er bedre enn boka - og serien har mye bedre karakterer. Jason f.eks. - helt fantastisk. Etter bok 4 kunne man egentlig bare ha sluttet å lese, ingenting kan toppe den. ;o)

  SvarSlett
 4. Bok4 er min favoritt også, for det tok ikke mange bøkene før jeg kun leste for Eric -)
  - også enig i at Jason er fantastisk på tv, på mange måter bedre enn Eric, i boka er han jo kun en kjedelig birolle.

  Likte to SVM4 dog, er du en prime kanditat for Brotherhoodbøkene, de setter hele TrueB til veggs!

  SvarSlett
 5. Jeg tar advarselen din og holder meg unna. Istedet skal jeg gå til krig mot Gordimer i dag, og jeg gir meg ikke før jeg har lest i hvert fall tredve sider. To victory!

  Ugh.

  Apropos å holde seg unna dårlige serier, skal jeg selv snart i gang med nittende bok i Patricia Cornwells møkkaserie som en gang var bra om Kay Scarpetta. Hun kunne også med fordel gitt ut sjeldnere, slik at sårene fra forrige bok rakk å gro i mellomtiden.

  SvarSlett
 6. Jeg prøvde igår, hver gang jeg går og legger meg, er jeg innstilt på ihvertfall et kapittel, men det er umulig, sovner, eller zoomer ut.

  Igår var et typisk eksempel, hadde 5s igjen av kapittel som har tatt hele uka, men greide ikke å få med meg et ord. Så skiftet jeg bok og oppmerksomheten spratt tilbake.
  Det er noe med den boka.

  Det verste er serier som begynner bra men så etter noen bøker mister forfatteren interessen - karakteren begynner å te seg merkelig og språket er dill, men siden man allerede har lest 4,5,6 bøker allerede, fortsetter man...
  - sånn er det her, boka er pliktskrevet, kanskje på tide å avslutte, Harris?

  (synes forresten å huske at det bare er et par bøker igjen)

  SvarSlett
 7. Jeg er redd for denne boken, har hatt den på Kindle'n min siden den dagen den kom ut. Flere negative anmeldelser har fått meg til å styre unna så langt.

  Favoritten min i rekken er forøvrig også #4. <3<3 Eric<3<3 Ja, kremt jeg er snart 28 år og ikke 14...selv om et kan se slik ut.

  SvarSlett
 8. Så forresten, episode 2 av serien igår - og guess what, Eric har mistet hukommelsen, tror sesong 4 kan bli riktig bra!

  Skjønner deg godt Ladybug, det er litt kjedelig å begynne på noe men ønsker skal være bra, selv om man vet at sjansen for å bli skuffet er overhengende ..

  SvarSlett