mandag 10. juni 2019

2019: UKE 24 (Smilefjes, Tommelopp, Regnbue)

Kragen ble fjernet idag. Forhåpetligvis for alltid. Hvis jeg fikk ut alle stingene. Hvis barberbladtunge ikke ødelegger 14 dagers gro-ing. (Skorpa er allerede revet av).  Hvis hun holder seg inne (nichts).  Husker ikke hvorfor jeg har så mange dyr...

10.juni
Har sett 4 episoder Chernobyl (HBO)
Fordi alle andre ville. Ikke forenelig med hode-i-sanden-bak-hengelåsen.
Har tatt meg 30år å glemme bequerel. Nå må jeg begynne på nytt.

Påbegynte bøker
Affinity  -  (teller det at den er lastet ned)
Smilefjes Tommelopp  -  60s  (artig)
Finding Ultra -  64%  (fremdeles kjedelig)
----------------------------------

11.juni
Burde begynne på en familiebiografi (Biosirkel)
, men sesong 2 av Big Little Lies trekker mer. Så blått og velfrisert.

Ferdig med
Smilefjes, Tommelopp, Regnbue
Av Victoria Durnak  (2019)
Lånt på biblioteket.
Sier det igjen. Jessheim bib har bugnende nyhetshyller. Hender ofte jeg forlater Eidsvoll uten ei bok. På Jessheim fyller jeg nettet. Forbehold om at mitt oppmøte på Eidsvoll versus Jessheim er 99/1.

Om: Kvinne blir hyret av annen kvinne til å bryte opp førstenevntes forlovedes affære, ved å innynde seg hos 'the other woman'.


Jeg trodde det skulle bli forstyrret og dystert (Glenn Close).
Begynte på boka rett etter Beistet og syntes jeg så paralleller, men det var bare intet-er-nytt-under-solen vibber. Forstyrret og vridd, men merkelig koselig, positiv og disneyfilmaktig.

Om: Vennskap som trumper utroskap.

Feel-good-ish
Hovedscenen er et treningssenter (Elixia).
Et perfekt sted for lett samfunnssatire. Med lett som nøkkelord. Rett. Slett. Plett.
Lett å holde. Lett å lese. Lett å like. Lett humoristisk. Lett treffende. Lett-sindig. Lett-fattelig. Lett-livet. Lett-uce (ehm, som i sunn) (og Sunn-iva)
-------------------------------------------------------

 - Vennskap er som garderober - (s76)

 12.juni
Slites mellom hylla og bibliotekbunken. Mer 2019 eller noe fra hylla? Lundhaug eller Connelly? Lydbok eller podcast? Lar været tar valget. Hvis det fremdeles regner klokka 12 (tur), blir det lydbok og oldtid. Skinner sola, pod og 2019.

- Skullerud Sushi? - 
-------------------------

13.juni
Smilefjeset er levert inn på biblioteket.
Startet dagen (etter å ha vært våken hele natta) på verst tenkelige måte. Googlet - kløende vablete utslett på albue som sprer seg - og fikk opp artikkel om fitnessinstruktør som døde 4mnd etter oppstått kløe. Sjelden kreft som oftest rammer de over 60. Hun var 24. Jeg er 90. Skvulpet presskanna over hele arma og har nå også vabler på underarmen. Googlet - klør over hele kroppen, flekker og vabler på armene.-  Kommer ikke til å få sove før kulda setter inn.
-------------------------------


14.juni
Californiavin og valnøtter.
Har lest 53 sider i Filip Lundhaugs Sorte Hull.
Innledningsspråket var forstyrrende krøkkete.
Glemte det da historien begynte å fenge.

Om: Forfyllet eks-cop-privatdetektiv.
Om: Forsvinning og overgrep (?)
------------------------------
15.juni
Helgafri. (ifall dette var sommeren)
(Vet det er Biosirkeldag. Starter innlegget mandag)
-----------------------
Flere bloggere om Smilefjeset:
Beathe, Gro og Pervoluto 
-------------------------------
 Ukeslutt!

19 kommentarer:

 1. Ser ut som du har slått deg til ro med pus og Smilefjes, og at du liker den like godt som Beathe :) God leseuke Ingalill. (Jeg har en gubbe som ligger og okker seg på sofaen, han løp ultraløp i Lysefjorden på lørdag. Skal ikke si så mye, men i mitt hode er ikke det å finne ultra så maktpåliggende)

  SvarSlett
  Svar
  1. Pusen slipper ut idag. Har vært 2 lange uker, men ser ut til å ha gått bra. Snålt passiv dog, ser ut til å ha slått seg til ro med at hun aldri får gå ut igjen. Tok flere minutter før hun skjønte at hun var krageløs.

   Hvor langt er Lysefjorden? Gikk det bra? Henter du te, fotsalve og ehm, annen salve. Viktig å smøre i de dypeste folder (har jeg lest). Og hils grattis med fullført!

   Slett
 2. Stakkars lille pus :) Jeg er på nett igjen, ryggen og hofta er bedre og har begynt å jogge etter fem uker uten trening. Da er det tungt..., men legen trodde kanskje at jeg hadde hatt skiveutglidning, så da var det ikke rart om det var vondt.

  Smilefjes er bra altså, ser du synes den er morsom.

  SvarSlett
  Svar
  1. Skiveutgliding høres dramatisk ut. Og VONDT. Fem ukers pause ER som å begynne på nytt. Den eneste trøsten er at det er mest innbilning. Et par uker med gradvis og rolig lunting og man er i gang igjen. (De fleste).

   Godt å høre at du er igang.
   Hvordan sklei skivene ut forresten?

   (Ferdig med Smilefjeset nå, må gjenoppsøke omtalen din).

   Slett
  2. Skiveutglidning var vondt, det skal sier. Men jeg kom på det på torsdag, at det det dukket opp kort tid etter at jeg tømte en bok med mange tunge esker, i tillegg til at jeg gikk med dårlige sko... Men nå er jeg fin igjen, må bare begynne å trene styrke som legen sa... :(

   Smilefjes var bra, nå leser jeg Hjulskift av Vigdis Hjorth. Jeg skal da lese alle hennes bøker, så da har jeg litt å holde på med :)

   Slett
  3. Styrketrening er det kjedligste som finnes, og min evige akilleshæl. Hadde jeg trent styrke, ville jeg (sannsynligvis) ikke (aldri) vært skadet. Noe helt annet med ryggen, da bare MÅ du. DO IT. NO sluntr.

   Alle Vigdis? Kronologisk? I såfall ikke mange igjen hvis du allerede har kommet til Hjulskift.

   Slett
  4. Leser ikke alle Vigdis kronologisk, bare de jeg har først og så må jeg kjøpe litt. Liker bare bøkene hennes ganske så godt, selv om jeg enda ikke har kommet inn i Hjulskift. Men det er mest fordi jeg venter på feriepenger og jeg kan kjøpe Kniv :)

   Har trent 30 min styrke med vekt på bein og rygg, i tillegg til jogget 3 * 5 km siden søndag, syns det er bra :)

   Men Ingalill, ikke google sykdommer på nettet!! Da blir du bare sprø. Har ei søster som googler, og hun tror hun har all verdens sykdommer, men er helt frisk. Så jeg tror en blir sykere av det. Men jeg tror du er ganske rolig der, tross alt :)

   Slett
  5. Akk jeg vet. Sykdomsgoogling gjør deg automaisk 300år gamlere og påfører alskens lidelser, reelle stresslidelser du kunne unngått. Folk som meg burde aldri hatt internett. Leste også (nylig) (ikke google) (forskning.no) at såkalte nevrotikere hadde skylda selv (gener) (not foreldre/miljø) og også nærmest var garantert alzheimers. Ironisk med tanke på hvor mye demens prat jeg drev meg i forrige innlegg (not mention alt myrstråpratet gjennom 10år).

   Over til det positive.
   Hurra for jogginga. 5km i gangen blir fort til maraton. Og ikke minst. Hurra for styrketreninga. (Tok 10 tåhev idag og følte meg flink.)

   Slett
 3. Kos med bilde av pus.:) Håper alt er vel med pusen, og deg, selv om bequerellangsten ble gjenopplivet. Det går bra ska du se.
  Bare kort hilsen fra AThen, veldig varmt her. Lite lesetid. Har drasset med med KNIV.
  På Metroen i dag sto en mann og leste en gresk versjon av en Jo Nesbo- bok (ja , han heter NesbO i utlandet), og da måtte vi snakke med ham og jeg dro opp KNIVen min. Han hadde alle bøkene til og med Politi. Artig. Hadde lyst å ta bilde, men et rakk vi ikke ..
  Solfrid ble frastjålet mobilen i trengselen. Det var ikke gøy.

  SvarSlett
  Svar
  1. Først all min symptai til din Solfrid. Så utrolig frekke folk er. Fortalte det til dattera som reiser til Portugal idag. Hun la igjen halvparten av elektronikken.

   So, utrolig artig med greker som leser Nesbø, unnskyld, NesbO. Tror jeg må begynne på Harry Hole snart jeg også. Etter Thygesen, som jeg egentlig burde vært ferdig med nå. Kom bare ikke videre etter Hvit som Snø. Sikkert fordi alle 'eksperter' sier den er den beste.

   Håper du koser deg i varmen og har surret telefonen rundt håndleddet. (De burde komme meg sånn tråd digitalkameraene har).

   Slett
  2. Varmt, ja. har skrevet om Hole nå. Fridag i dag..

   Slett
  3. Blogging på ferie. Det må jeg si.
   , som minner meg på at jeg må linke Bjørneboeinnlegget ditt, beveger meg sakte rundt i feltet, når alt, til slutt.

   Slett
 4. Så bra at pusen har fått kragen av,sikkert noe herk å ha på. Chernobyl holder jeg meg unna. Derimot har jeg kommet til sesong 12 av greys og bare 3,5 sesong igjen,aka snart ferdigutdannet kirurg 😂😂

  "Alle" leser visst Kniv om dagene og siden jeg har fått boken frister det å lese selv om jeg ikke har lest et eneste ord den mannen har skrevet før.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hui hvor det går, med Greys. Du er sikkert ferdig nevrokirurg før jeg rekker å svare på denne kommentaren. Ferdig med Chernobyl nå. Det var bare 5 episoder. Ekstrem sterkt, og så mye jeg ikke visste. (Glad for at jeg ikke visste da, i 1986). Både håpefull (troen på at enkelt mennesker matters) og håpløs (korrupsjon på toppen) på samme tid.. og fremdeles vasser vi i radioaktivitet.. (sukk)..

   Ikke lest et eneste ord Harry Hole, men skal ihvertfall ta meg en runde og lese Smilefjesomtaler, straks jeg har løpt, og gått tur med hunden (kanskje jeg kombinerer). Dukker det ikke opp en Smilefjeskommentar iløpet av kvelden, har jeg blitt slukt av HBO.

   Slett
  2. Jepp, nå kan jeg snart søke ny jobb :-D Ble litt nysgjerrig på Chernobyl og kommer kanskje til å se den, må jo få meg HBO likevel for å se The handmaid`s tale i løpet av sommeren.

   Litt desorientert våknet jeg opp i det jeg trodde var midt i operasjonen og fikk panikk fordi jeg ikke fikk puste. Det viste jeg å være en "trakt" i halsen som de umiddelbart fjernet, operasjonen var selvfølgelig over og den gikk fint. Nå sitter jeg her å surfer på nettet, helt lykkelig i en mild pillerus :-)

   Hvor kult hadde det ikke vært om Smilefjes hadde hatt en tuch av fatal attraction?

   Slett
  3. Btw,har du lest bøkene til Sally Rooney,Conversations with friends and Normal people (bookerbok) innbiller meg at det kan være bøker for deg.

   Slett
  4. Haha til trakta.
   Er spent på hva du synes om de siste Greys. Tror jeg ikke har sett lenger enn den flyulykken. Eller det stemmer ikke. Så sesongen etter, kanskje til og med 2, men ble mer og mer sporadisk. Tror jeg rett og slett mistet interessen med alle de som forsvant etter ulykken. Har også vanskelig for å se for meg Greys uten McDreamy, men det skjedde vel enda senere. Kjenner det rykker i nysgjerrigheten. Undrer på om jeg hadde ramla utpå hvis jeg så førstepisoden? Netflix? Skal dog prøve alt jeg kan på å ikke gjøre det.

   Har lest første Rooney. Conversations with Friends. Lydbok. Ikke fått somlet meg til Normal People, men skal absolutt lese. Syntes Conversations var fin. Ikke helt på topp, men absolutt over midten. (Snakker gradert fordi jeg prøver å huske goodreadsstjerner. Om det ble 3 eller 4.) Det er helt klart for meg.

   Angående Smilefjes, er jeg fremdeles sjokkert over disneyaspektet. Er så ødelagt av dyster samtidslitteratur at jeg lot meg overraske over manglende hevn og drama. Fatal Attraction ville vært den naturlige slutten.

   Slett
  5. Smilefjes:Ja,det kunne godt ha vært litt mer dram,det er jeg helt enig i.

   Greys:Det tok meg over et halvt år før jeg orket å se episoden med McDreamy så du er ikke alene. Jeg savner flere av karakterene og håper noen av dem kommer tilbake i de 2 siste sesongene som skal spilles inn. Ja, ikke at jeg forventer at noen skal stå opp fra de døde...
   Jeg har sett hele serien og det var rart å se de gamle på nytt etter mange år, mye jeg hadde glemt. Folk jeg liker nå som var så ufordragelige til å begynne med.

   Jeg ser serien gjennom TWe-boksen gjennom Canal digital, der ligger mange serier til gratis leie.

   HVa ble det til? Ble det ny 2019 bok eller en fra hyllen?

   Slett
  6. Ble ingen verdens ting. Podcast på hundetur og soving foran tv-en. (Billions). Det nærmeste jeg kom var å lenge Lundhaug på nattbordet. Der ligger det mye. Gjorde et forsøk på lese litt i ultraboka i natt, men kindlen gikk tom for batteri. Ikke ladet på uker.

   Ny dag. Nye muligheter.

   Slett