mandag 3. juni 2019

2019: UKE 23 (Beistet)

Vorma, helt til Eidsvoll, fotografert fra de maltrakterte 'høyspent'stien. Er fremdeles sur over gårsdagens 'maskiner i nirvana' opplevelse. Sko i gjørma hadde dessuten vært et bedre bilde enn den overfotograferte elva.. #oldwomanlimpingdownmountain

Det er visstnok sommer.
Hver gang jeg får lyst til å klage på regn og vind, tvinger  jeg meg tilbake til fjorårets 30+ helvete. Det var verre. Brunt brannfarlig og solkremklissete. 
Eneste plusset var død pollen. 

3.juni
Denne uka skal det leses (igjen).
Krever innsats. Tok lydbokpause etter Fingersmith. Kun musikk og løpepodcasts forrige uke. Bukket under for valgfriheten og greide ikke velge ny lydbok. 

Ironborn actionplan.
Finding Ultra  -  Trialthongærning (55%) (kjedelig)
Affinity  -  Setter i gang på dagens hundetur. (Illicit i fengsel).
Middlemarch  -  Stuck på ca 11t.
Beistet  -  Starter i dag  (hvis jeg leser 5% i Ultra)
----------------------------------------------------------------

- Da Knut endelig kom løpende ut av skogen, var himmelen fremdeles mer blå enn sort, men nede på parkeringsplassen var det mørkt. Han senket farten på vei bort til bilen, men stoltheten fikk han til å løpe også det siste stykket, før han stoppet og la hendene på taket. Der ble han stående flere minutter mens pusten gikk tungt -  (Beistet s7) (første side)
 - meg, any given sunday...

4.juni
3 dager til kattekragen kan tas av.

Endelig begynt på:
Beistet  (2019)
Av Per Schreiner
Lesereksemplar fra tiden.no

Om: Mann som etter løpetur i skogen blir bitt av dyr
Som: Kunne vært meg, forleden, på smal sti gjennom skogen, i shorts. SHORTS. Skjønner ikke hva jeg tenkte på. Alle vet at shorts, uavhengig av temp, er noe man bare bruker i by, på asfalt og/eller bred skogsvei (og kun hvis det er noen å imponere).

Stoppet for å børste innbilt flått hvert femte minutt og synes fremdeles jeg kjenner dem i håret. Hadde boka foregått i Norge (som den umulig kan gjøre siden det er høres ut til å være juni, men likevel er svart natt på parkeringplass og nabolag), ville jeg uten videre gått utifra at dette dyret som henger fast i bilen, biter og knurrende løper til skogs, var oversized flått.

Burde vært flått
Tross alt farligst i norsk natur. Glem både huggorm og varulv. Flått kryper inn på steder man aldri sjekker og tar knekken på både Hvermansen og Monsen.

Nå klør det overalt. Må ta en dusj
--------------------------------------------

5.juni
Ferdig med Beistet
Om: Den kalde egosentriske verden vi lever i

Creepy aktualitet
 - Rabies var kanskje ikke noen stor fare, kanskje man ikke tok sprøyter for det lenger. Han kunne google det - (s9)

 Spoilersummert
Knut blir bitt av uspesifisert dyr etter løpetur og blir gradvis forandret til et dyr selv.  Det begynner med hårnupper og luktesans, så større muskler, tjukkere hals, stemmen forsvinner, og til slutt hukommelsen. Rått kjøtt. Pure instinct. Før han til slutt stikker til skogs og blir borte. Under hele prosessen (inkl. et par drap) går livet sin vante gang, han skjøtter sine plikter (med større problemer) og ingen, absolutt ingen legger merke til forandringene.

6mnd etter forsvinningene er han glemt.
No impact. Knapt avtrykk

- For førse gang på mange  dager tenkte han på dyret som hadde bitt han, og som antakelig også var sykt og ikke hadde tilgang på krem. Han ble rørt av tanken. Mens Knut var omgitt av mennesker som viste han storsinn og forståelse, var dyret alene. - (s64)


Hele historien blir fortalt på 98 sider.
Ikke et ord eller unødvendig detalj er med, likevel blir ikke et eneste ord usagt.

 Fremmedgjøring Schreinerstyle
Problemer i ekteskapet. Meningsløsheten på jobb (reklame).  Distansen i relasjoner, til mennesker. Datteren. Avstandsskapene rutiner. Hykleri. Avmakt. Utilpasshet.

'Ekte' kommunikasjon kun på SMS

En mann som bukker under for egen psyke?
En freudiansk studie i ID over Ego?
Natur som knuser kultur? Digitalhelvete?
Her kan all din skrekk, hemmelige begjær og lengsler leses inn.
Flåttfrykt. Vampyrroman. Mental Breakdown. Demens.
Myrstrå!!

For meg
Åpnet  besøket hos samlivsterapeuten boka
Silje som snakker og snakker om kriser og mangel på lidenskap og hvordan ingen ser henne, at alt bare dreier seg om Knut. Sier alle de rette tingene. Sier hun er blind,

- Og selv om vi begge har sikkert har mye skyld i det, så mener jeg at jeg er den som har gitt mest den siste tiden og at Knut har vært utakknemmelig. Det har vært mye han og hans jobb og lite meg......  Men dette er min versjon, jeg vet det. Kanskje jeg er blitt blind for Knuts vanskeligheter, jeg har jo hatt perioder hvor jeg har vært for selvopptatt...  - (side 69)

Knut som ikke lenger kan snakke, gråter ukontrollert.
-------------------------------------------------------

6.juni
Tannlegen (skylight, lyn, bor)
----------------

7.juni
 Uten tvil årest viktigste dag.
Unionsoppløsning. Prince. Standupbilletter. Bibliotek
Har begynt på ny bok: Victoria Durnaks Smilefjes.
30 sider inn minner den om Schreiner.
---------------------------------------------
(Dementi: Tok feil, ingen likhet)
-------------------------------------
 Andre bloggere om Beistet:
Tine (nja), Beathe (ja ja)  + Bok365
------------------------------------------
 Ukeslutt!

35 kommentarer:

 1. Heisann, Fingersmith må vi egentlig diskutere litt - for jeg syns det var ganske kjedelig de første timene, og så tok den aldri helt av. Langt fra dårlig, men det var de forventningene da - de kan ødelegge mye, og etter Gjestene var forhåpningene så store at de rakk langt over hva som kunne oppfylles. Jaja, - Oslo i neste uke, kurs torsdag og fredag, håper på ca. 20 grader og opphold, her snødde det for noen dager siden, og jeg lurer veldig på pollensituasjnen hos dere. Håper den er lav - ferdigpollenisert!
  Vet at jeg har mye å ta igjen på kommenteringen, men det kommer ikke til å skje, for jeg har jo skrevet og ment og følt og ropt ut - men det er jo ikke dokumentert noen plasser, og jeg kan ikke føle og mene noe flere ganger - det får være måte på.
  I helga leste jeg ut to bøker; Historen om Àsta og Slepp meg - gode bøker, så nå føler jeg at leseentusiasmen er på topp, noe som passer dårlig når jeg har så mye annet å gjøre - jobb, skriving, lydbokhøring, raking og riving og bæring. Og selvfølgelig se serier, Catch 22 er ikke påbegynt, men jeg regner med å starte denne uka....

  SvarSlett
  Svar
  1. (Betyr dette at problemet er løst?)

   Før Fingersmith.
   Rakk ikke laste ned Affinity før turen, så ble podcast i dag også. Pollen er rampant. Til tross for regn. Alt er dekket av et gult slør, øynene renner, pusten piper og alt man vil er å aldri stå opp, men så gjør man det likevel..)

   Ok Sarah.
   Fingersmith er på fjerdeplass av de 4 Watersbøkene jeg har lest. Som du sier, ikke dårlig, bare ikke like bra som resten. Foreløpig rangering. NightWatch, Gjestene, Tipping the Velvet, Fingersmith. Velvet er også litt langsom, men hovedproblemet mitt med Fingersmith var plottet. Altså at jeg ikke skjønte utgangspunktet for plottet.

   SPOILER AHEAD!
   Jeg skjønte ikke hvorfor asylet måtte inn i første runde. (Umulig å forklare uten å ødelegge alle mulige tvister). Men premisset asyl, ble tydlig senere, da enkeltes intensjoner ble avslørt, men i første omgang, skjønner jeg ikke hvorfor Nancy, feks, ikke mukket på dette med asylet. Hvorfor måtte Maud på asyl? Retorisk spørsmål. Bare det at hvis man bare leser første tredel, er det fullstendig uforståelig hvorfor Maud måtte på asyl, og derfor burde det vært det for de involverte karakterene også. Sense?

   Du får slippe alle catch-up kommenteringa, hvis dette betyr at du nå har funnet en brukbar pc (eller tlf).

   Gleder meg til du skal se Catch-22. Husker du synes boka var TRIST.

   Slett
  2. Problemet er ikke løst, og det er jobbmaskinen som funker, altså blir det null kommentering i sommerferie. Prøvde fra telefonen - der ble det tomt....
   Når det gjelder Fingersmith - enig med deg i plottproblematikk - selv om løsningen kom, men det var helt unødvendig med asyl... dessuten, litt lite kjørleik, og mye prat..
   Har ikke startet på Catch-22 enda, men du skal få høre det når jeg begynner.

   Slett
  3. Forstår ingenting av dette, siden det ser ut til at det bare er du som har dette problemet. Dvs, det vet jeg jo ikke, kan jo være 100vis av ivrige kommentanter som ikke får ropt ut hvor teit de synes jeg er, men som (ehm heldigvis) mister ordene i eteren. Tror du må låne med deg jobbmaskina på ferie.

   Asylet i den opprinnelige planen hang jo ikke på noen greip. Tenkte kanskje det var meninga, at planen skulle ha hull, mener jeg, men kom fram til at det kun var en glipp. Nesten ikke kjørleik, at all, men det var greit, likte egentlig ingen av karakterene godt nok til å unne dem kjørleik. Alt dette, og likevel var boka god.

   Ligger bare 2 episoder catch ute. Raskt å bli ajour.

   Slett
 2. Her er det også regn men jeg skulle gjerne hatt litt sol og varme slik at jeg får oljet terrassen og fått startet utesesongen for alvor.

  Liker at du skal begynne på Beistet, jeg har lest og skrevet om den i dag.

  SvarSlett
  Svar
  1. Har notert meg Beistet omtalt. Ser at alle er positive og gleder meg til å lese synspunkter. Må bare gjøre ferdig boka først. Artig at vi er 4 som har lest den nesten samtidig. (med meg som tregest).

   Utesesongen skal komme neste uke, stod det i avisa. Sol nå, men blåser. Tjukke lag blomsterstøv overalt, og folk har begynt å klippe gresset. Egentlig best i skogen. Mindre gress, mindre folk som tukler med gress.

   Har lest ca 50s av Beistet nå. Like god som jeg trodde.

   Slett
  2. Nja,ikke alle er positive men jeg var.Gleder meg til du har lest ferdig,50 sider ut? Snart ferdig da. Gleder meg til å diskutere den litt. Måtte du nevne flått...? Klør bare jeg leser ordet

   Slett
  3. Finnes det negative? Har bare lest overskrifter og gikk ut fra pur jubel.

   Flått: Er livredd flått (ehm og torden), burde egentlig ikke bo på landet. 50s fløyt av sted. Ikke sikkert jeg rekker lese mer i dag, men regner med å bli ferdig i morgen, eller ikveld, er jo ikke mange sidene.

   Slett
  4. Tine ble vel ikke så veldig begeistret men 3 av 4 er jo uansett bra.

   Håper på litt sommer slik at det blir kjekt å stulle på ute med blomster og slikt.

   Skulle ønske jeg bodde på landet jeg, tror jeg hadde trivest med det. Drømmen er en ranch i USA,selv om jeg ikke er så vant med hester 😂

   Slett
  5. Ferdiglest nå. Har skrevet nok til at jeg begynne å lese omtaler. Må bare handle (og spise) først. Blir så ufattelig sulten av å skrive (?).

   Det mer jeg tenkte på boka, mens jeg skrev, det tristere og mer alzheimerisk synes jeg den ble. Eller ihvertfall som kan forestille seg demens er. Fanget i seg selv. Hmm, kanskje jeg heller burde ha skrevet om det. For det var jo akkurat sånn Knut var. Prøvde. Ønsket å kommunisere men fikk bare fram grynt. Ahh, nå ble den plutselig kjempetrist..

   (Ranch i USA er spenstigere enn småbruk i Bergen. Big plans er very American -)

   Slett
  6. Schreinerstyle we like!Demens var en spennende tanke og ikke noe jeg tenkte over mens jeg leste, trodde kanskje han aldri kom seg ut av skogen i det hele tatt og at alt skjedde i hodet hans. Men dette med å ikke kunne gjøre seg forstått er en skremmende tanke og må være grusomt. Men siden ingen rundt ham reagerte så kanskje endringene kun var i hodet hans?

   Jeg er glad du likte, men det gikk jeg nesten utifra også.

   Slett
  7. So oss Shcreinerfans imellom. Så i ditt innlegg at du likte Elefantboka best (ihvertfall ei av novellesamlingene). Hvor ville du putte inn fjorårsboka. Veier fram og tilbake om jeg skal anskaffe straks, eller la tilfeldighetene råde. Er jo allerede på 3 2019 bøker, kan ikke ta helt av heller -))

   Beistet: Det kan godt være alt bare var i hodet. Er helt vanlig å gå rundt å føle seg andereledes, gjøre idiotiske ting, skli bort og forandre seg. Helt åpen bok. Kan faktisk lese inn hva som helst. Til en viss grad. I tillegg til Helle Helle varianten, av What you see is what you get. Altså ingen overfortolkning necessary. Men som ren 'vampyrbok' synes jeg ikke den blir like god.

   For, om ikke akkurat demens, har jeg nå landet på pur alderdom - og død. For sånn er det (har jeg hørt). Aldring forandrer, gjør deg usynlig, og bringer deg gradvis tilbake til et bablete sted av instinkt og tåke. Av jord til jord. (Ahh, bevinget, tror kanskje jeg må putte det i innlegget. I morgen, skal til tannlegen).

   Slett
  8. Håper det gikk bra hos tannlegen i går! Jeg har fått time til operasjon på tirs,godt å få det overstått.

   Vi følger hverandre om dagene, jeg leste Smilefjes ferdig på sengen i morges. Men jeg ikke assosiasjoner til Schreiner, hva har jeg ikke fått med meg? Når det er sagt så er oppdraget noe absurd så det er kanskje det du tenker på?

   Slett
  9. (Sent svar, ikke fordi det gikk dårlig til tannlegen, men for mye folk i dalen, no time for interwebs, eller bøker for den saks skyld.)

   Tannlegen gikk altså bra, minus komboen bor og tordenvær og takvindu, mangle bare flått, så var alle mine verste redsler combined. Ser du skal i morgen. Måtte sola skinne.

   Artig at vi leser de samme bøkene (nesten tilfeldig, kan jo hende det er en viss forlagsinnblanding. Durnak har jeg lånt på bib dog (lånte hos Åsta og Lundhaug, def. bloggpåvirket).

   Smilefjes synes jeg er strålende morsom. Absolutt ikke like trist og dramatisk som Beistet (foreløpig), men minner litt på den måten at de begge virker litt utenfor realiteten, som alle Durnaks hovedpersoner. Mest i eget hode, ikke helt på stell, i samme kalde verden. Eller kanskje ikke så kald i Durnaks. Hadde ikke kommet så langt da jeg skrev de lignet. Kanskje tenkte jeg mer på Torget, så jeg tror var mørkere enn Smilefjes. Men snakker på tynt grunnlag da jeg har halve Smilefjeset igjen. Dukker opp i et kommentarfelt nær deg, s traks jeg er ferdig...

   Slett
  10. Nei,Smilefjes er ikke like trist og mørk som Beistet men den har sine sider likevel. Lurer på om jeg skal ta med meg Hiroshma i morgen, blir litt venting innimellom slagene.

   Skjønner at det ikke alltid passer å være på nett, jeg prøver å holde meg unna pcen i helgene men klarte det ikke denne helgen. Vanligvis fungerer det greit å holde seg unna.

   Nå går jeg litt til at det er stille i blogglandia men det er vel bare sånn det er.

   Ser du har nytt innlegg og jeg flytter over i det kommetarfeltet.

   Slett
  11. Flytter over i det andre jeg også. Måtte bare innom for å legge til linker til Beistet. Fant bare deg og Tine. Måtte det komme flere.

   Slett
 3. Jeg likte Beistet.
  Lurer på om jeg også må olje terassen. Har skrubbet og vasket den i helga. Med Belinda Bauer på øret.

  SvarSlett
  Svar
  1. Har vasket den men begynner å bli uker siden så må vel gå over igjen. Spent på omtalen din av Beistet, om du skal skrive om den da.

   Slett
  2. Vet ikke om jeg kommer til å skrive noen.. , men kanskje noen ord i en samleomtale. Det blir ganske travelt denne uka før jeg reiser på ferie lørdag..

   Slett
  3. Alle liker tydligvis Beistet. Det er bra. Føler en viss tilfredstillelse i å ticke godbok boksen. Har prøvd å få Schreiner inn på kortlista før. Kanskje det går denne gangen.

   Den Bauerboka du leser/hører tror jeg jeg ga bort på treffet. Likte ikke Snap så godt. Grei nok, men ikke mer. Muligens forventet jeg mer pga bookernominering.

   Yay til ferie (igjen)..

   (Beistetomtaler blir lest når boka er ferdiglest)

   Slett
  4. Som sagt ikke alle, så langt 75 prosent, som Beathe også sier.
   Du er sikkert langt avgårde nå, er spent på om du liker resten også.
   Og om du fortsatt tør springe i skogen.. uæhw..

   Den Bauerboka har jeg hatt lenge, den har vært med i kofferten som ekstrabok mange ganger, og endelig lest/hørt. Har ikke lest Snap, så aner ikke hvordan de er sammenlignet. Blacklands er vel første boka hennes..

   Høres fælt ut med flottfrykten. Jeg bekymrer meg for edderkoppene på verandaen. De er bitte små og jeg må passe på å fjerne dem før de blir store beist. Beist og flått. Ikke flott. Jeg dreper dem ikke, bare føyser dem vekk og ned til bakkeplanet ...

   Slett
  5. Har alltid med 2 voldteksalarmer når jeg springer i skogen (dvs, de ligger i vesten, så de er alltid med). Det er for ulven. Mitt eneste forsvar. Menn i skogen er neppe redd voldteksalarm. Ulv derimot. (Hvis du vet noe om ulv og alarmer, don't tell me)

   Har nå hengt meg opp i Alzheimers (jmf kommentaren til Beathe) og hadde noen på forhånd sagt at det var ei alzheimersbok hadde jeg aldri i verden lest. Ikke hvis dere hadde sagt menneskelig forfall, mentalsmelt eller ensomhet heller. Godt jeg ikke gjorde research, for boka var veldig god.

   Edderkopper er et nyttedyr. De spiser fluer. So I'm told.

   Slett
  6. Aha... hva med pepperspray for de skumle menna?

   Jeg la ikke inn noe symbolsk bakom Knuts forandring. Jeg leser bokstavelig, og så for meg en slags varulvhistorie.
   Jeg reagerte også på at kona og de hjemme ikke la merke til det. Særlig at han kunne ligge syk i flere dager uten at kona sjekket ham mer inngående..
   Og de på jobben da.. Men sånn tror jeg det ofte kan være. Folk er så travle og mange travle folk er også høye på seg sjøl, og det tar tid før de merker at det er noe galt..

   Tenker mer det at boka er et bilde på samfunnet nå for tiden, enn alzheimer og den slags . Alzheimer falt meg ikke inn i det hele tatt.
   Kommunikasjon, verdier, egokjør og sånne ting.

   (Jada, vet det, men du vet- fornuft og følelser. )

   Slett
  7. Ferdig med biorunden min. Legger link her, siden jeg antagelig er på ferie når ditt innlegg kommer ut...
   https://artemisiasverden.blogspot.com/2019/06/onkel-jens-av-sven-krup-bjrneboe.html#more

   Slett
  8. Kanskje ikke alzheimers bokstavelig, men alderdom, død, usynlighet etc. Eller rett og slett varulvroman. Synes ikke den er like god rett fram, men på den andre siden, så lenge rettframlesing får fram samfunnskritikken og samtidig åpner for luftig overfortolkning (hither) er det veldig godt gjort.

   Han er jo kjent for fremmedgjøring Schreiner. Litt Catch-22-aktig, her er så underlig - et rasjonelt hode (yossarian,leseren) blant galinger etc.

   Legger biolinken i rett kommentarfelt når den tid kommer. Nesten så det føles som juks å lese innlegget nå. Skal du på ferie uten internett?

   Slett
  9. Usynliggjøring, ja. Fremmedgjøring, ja. Bildene på der blir veldig tydelige også når jeg har fått avstand til boka. Det er det som står igjen. Kollegaene, festen. Kona. De driver med sitt mens Knut forsvinner
   . Det er vel ofte det vampyr og varulv romaner handler om også. Annerledeshet. Outsidere, fremmedgjøring. Også Shelleys Frankenstein. Som jeg syns Beistet har noe til felles med.

   Ang ferie, så reiser jeg på hektisk gruppeturer fra sted til sted med mye folk, så tviler på at det blir særlig tid til blogg og Internett, annet enn noe fb og insta..

   Slett
  10. Det er så lenge siden jeg leste Frankenstein. Husker ikke nok til å koble meg på sammenligninga. Så det var nevnt i en annen omtale også, mulig Kvalshaug, googlet meg fant ikke. Betalingsmur? U-menneskliggjøring, muligens?

   Sikkert fint med sosialiseringsferie uten alt for mye nett. Føles veldig riktig i denne sammenheng. Du tar 'Beistet' på alvor.

   Slett
  11. Tror kvalshaug neste Shelley i artikkelen på Bok365. Men jeg tror jeg nevnte Frankenstein i kommentarfeltet til Tine eller noen, før jeg leste kvalshaug. Jeg hørte stemmen til Per Frisch lese Frankenstein mens jeg leste Beistet . Jeg nikket samtykkende da jeg leste det Kvalshaug skrev.
   ( slutten på lunsjen snart og fredagskaffen. Ingen vafler igjen til meg?

   Slett
  12. Nevnte ( ferbainna tastekontroll)

   Slett
  13. Så du nevnte Shelley. Nærliggende sammenlikning, bare jeg som husker Frankenstein så dårlig. Trist den også. Har ikke rukket å lese Kvalshaugomtalen. Googlet forleden men fant den ikke igjen. Betalingsmur montro?

   Slett
 4. Skulle legge meg, men kom på at jeg ikke har vært her på UKESVIS! HEI! I blame the end of the school year og for mye reisevirksomhet.

  Fløyel er lest og likt. Men stusser veldig på dildo og fisting - drev de med det på 1800-tallet eller er det bare billiglesbiskpornotriks?

  Catch-22. Catch-up. Må bare se ferdig Friends før jeg gjør noe annet. Og lese Sally Rooney.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ukesvis? Ikke fortell meg sånt. La meg leve i illusjonen om at du NÆRLESER hver eneste dag. Reisevirksomhet er ingen unnskyldning. Not approved.

   Hvor langt har du kommet i Friends?
   Catch-22. Ketch-up.

   Angående fløyel. Fisting ble funnet opp i EdensHage. Dildo sikkert også. (Jeg har sett Lucifer).

   Slett
 5. Jeg har ikke lest noen blogger på evigheter, så nå er det på tide å sette i gang igjen. Du driver jo og oppdaterer til stadighet. Håpet Fingersmith skulle være bra, det er jo 1001-bok! Beistet høres veldig lovende ut. Bortsett fra ungdomsbøker og enkelte barnebøker, har jeg ikke oppdatert med på nytt norskt.

  SvarSlett
  Svar
  1. Velkommen tilbake (hjem).
   Kanskje ikke den rette bloggen å starte med hvis du planlegger full bloggoppdatering pr. 2019. Her blogges det profoundly hver eneste dag. 2009style. Du vet da vi bare bablet i vei, i pur bokglede, samtidig som vi leste stabler så store at de sladres om på bakrommet. Oldtimes. Terskler gone.

   Fingersmith: Den var bra, falt bare gjennom når man sammenligner med andre Sarah Waters bøker. Har du lest? I så fall hvilke? Har igjen de 2 jeg vet minst om. Affinity og Little Strangers. Planen var å begynne på Affinity mandag, men kommer meg ikke ut av podcastbobla (løpepods). Skulle høre på bussen idag (tannlege), 1 time hver vei, men så sier mannen at han skal kjøre meg.. Protesterte før jeg kom på at vi hører Trevor Noah i bilen. Har hørt den før, men den faktisk like artig 2.gang.

   Nytt norsk: Det er en viktig jobb å ta for seg ungdomsbøkene. Selv har jeg lest hele 3. 2 romaner. 1 diktsamling. Alle gode. Trenger bare ei god ungdomsbok, og 1 sakprosa, så er jeg dekket og klar.

   Slett
  2. Glemte angående Waters.
   Ikke sikker på de 2 jeg mangler, men Night Watch er bookerbok og Tipping the Velvet er også på 1001 lista. Waters gir kryss uansett hva du velger.

   Slett