mandag 8. april 2019

2019: UKE 15 (An Untamed State)

(Under the Bridge Downtown) (London Bridge is Falling Down) (Bridge over Troubled Water)  
(Grafitti Brigde) (Bridgeblanding) (Bridget Jones)

Slutt på tellinga. Tilbake til hverdagslesing.
Mål og bokliste for 2019 vil for alltid ligge HER.

8.april
Påbegynte, aktive bøker.
Tipping the Velvet -  6/19t (gudbenådet storytelling)
An Untamed State -  Begynte i dag, allerede 10%
Ruinenes Form - 4%, usikker på om dette er for meg
Døtre  -  Legger den konstant fra meg, lest ca 20s.

Ble så oppesen av alle prematurt oppnådde mål at jeg sikkert kommer til å laubærblogge resten av året. Tidsklemme = bare veier, snart åpen skog + for mye dragracedrama. (#teamscarlettogevy), eller for å si det med Jokke  
- vi skulle på kino men hva fikk vi se, ei sjappe med alkohol, og det var det -
----------------------------------------------------------------

9.april
Burde sikkert skrive noen ord om bøkene jeg leste forrige uke, men det blåste sånn under dagens joggetur at både bok og musikk druknet i vinden.
Forvist til egne tanker, om boka jeg leser nå..An Untamed State  (2014)
Av Roxane Gay. Fra USA
Lest på kindle.

Om:  Rik far som ikke vil betale løsepenger for kidnappet datter.

Har foreløpig lest 20%
Rystet over brutaliteten og hvor påvirket jeg er.
Det er en gruppevoldtekt her som gjør det umulig å ikke tenke på Gays egen voldtekt (som 12-åring, av kjæreste og vennegjeng).  Det siver gjennom,  i valg av detaljer og bilder, i språket, og ikke minst i min egen fortolkning.

Første avsnitt  (introduksjonen)
- Once upon a time, in a far-off land. I was kidnapped by a gang of fearless yet terrified young men with som much impossible hope beating inside their bodies it burned their skin and strengthened their will right through their bones.
They held me captive for 13 days.
They wanted to break me.
It was not personal.
I was not broken.
This is what I tell myself. - 
--------------------------------------

10.april
Godt over halveis i Untamed State  (65%)
Om: Hva som skjer når få har det meste og resten må dele på det som blir igjen.
Om: De priviligerte kontra de fattige. Og korrupsjon. Og Haiti. Og PTSD.

 - We loved Haiti. We hated haiti. We did not understand Haiti. Years later, I still did not understand Haiti but longed for the Haiti of my childhood. When I was kidnapped, I knew I would never find that Haiti ever again. -  (14%) 

1.personfortelling om Miri
, der hun skarpt skiller mellom, Miri-før og Miri-etter, kidnappinga.
, før -  er alt selvfølgelig, mann, barn, penger, frihet.
, etter - .........

Utbrodering
Miri er datter av en av Haitis rikeste menn. En hardtarbeidende, prinsippfastmann, fra fattige kår, som har sverget at han ALDRI vil betale løsepenger skulle familien bli utsatt for kidnapping. (Kidnapping virker å være  like vanlig som å snike på bussen). Dessuten er det ikke noe frykte, Miri og familien er som amerikanere å regne, og ingen kommer forbi vaktene.

Så blir hun kidnappet likevel. Rett utenfor familieporten. Rett foran mann og baby..


Bildet fra kirkensnødhjelp. Brasil, ikke Haiti. Akkurat slik ser jeg det for meg i boka.


Kapitlene veksler mellom Miri i fangenskap og tilbakeblikk på livet hennes.
I fangenskap vet hun at faren ikke vil betale. Etter å ha blitt nedkjempet og fysisk nedbrutt blir hun, en noone, (Game of Thrones referanse?). Går aktivt inn for å glemme den hun var før. Prøver å innrette seg. Overgi seg. Kropp only.

I tilbakeblikkene: Kulturforskjeller. Generasjonsforskjeller. Pengeforskjeller. Vi ser både med amerikanske og 'innfødte' øyne. Innsikt fra begge sider av gjerdet. Forklaringer, men også unnskyldninger og fraskrivninger fra de som mener de burde hatt mer.  Kidnappingssjefen feks, som bruker mishandling av sin mor som unnskyldning/grunn til det han gjør mot Miri.

- He told me how a man like my father treated his mother like a whore because that's the kind of thing men like my father can get away with. The Commander said his mother is old now even though she is not old, more ghost than woman. When he finished talking, I said, ' Your mother did not deserve that unwanted attention of a man like my father.'  I said, 'I did not deserve the unwanted attention of a man like you. It is often women who pay the price for what men want.' -  (54%)
-------------------------------

11.april
Nesten ferdig med Untamed State (80%)
De siste 15 prosentene har bare handlet om PTSD

Reservasjoner, problemer, hang ups.
1. Jeg vet for mye om Roxane Gay.  (jmf, kommentarfeltet)
Om voldtekten og hvordan hun etterpå beskyttet seg ved å gjøre kroppen om til en festning av fett. (For å holde verden, og menn på avstand). Jeg vet hvilken bøker hun likte som ung, hennes populærkulturreferanser (Sweet Valley High) og hennes syn på feminsme. Jeg greier ikke å fri meg fra det jeg vet og ender opp i en slags biografisk lesning, jeg ikke tror det er belegg for, annet enn i eget hode.

2. Forholdet mellom Miri og ektemannen.
Før-søtsupperomanse. Etter-irriter-repeterende
3. Scenen før kidnappinga: De skulle til beachen. Planen var å bade mens babysønnen sov på stranda. Vis meg det foreldreparet som ville gjort noe sånt.
--------------------------------------------------------

12.april
Gynokologen hadde dempet belysning, hightechutstyr og problemløsningshode.
Kommer aldri til å spre beina for fastlegen igjen.
--------------------------------------------------------

13.april
Vondt i foten
----------------

Streng sur leser, med glemt caps, uten solkrem, vinterkledd, i stekende vårsol, på veranda, skjønner ikke hvorfor The Commander kom til Miami og hvorfor Miri ikke bare ble på landet (?).

14.april
Ferdig med Untamed State
Om: Svigermødre som trår til og forstår mer enn dumme ektemenn.
Litt flåsete skrevet, men de siste 20 prosentene var så dryge, og slutten så utilfredstillende at boka, til tross for alvorlig tema, fortjener et par flåseklaps. Siste del;
, handlet kun om shellshock og ektemannen som hverken hadde tålmod og forståelse
, pluss det Haruhi skrev i kommentarfeltet om hele boka som forfatterterapi.

Siste ord:
Interessant å se hvordan jeg har svingt og skiftet mening gjennom uka.
Spådde mesterverk og endte på 3 minus = 4 på goodreads.
Jeg liker denne underveismåten å skrive 'omtaler på'

NB!!  Biografidag i morgen!
Category is:  FUNNY.

Ukeslutt.

64 kommentarer:

 1. Tidsklemma gjorde at jeg ikke kommenterte mer hos deg forrige uke..., er travelt med rydding av leilighet, snakke med megler, i morgen er det takstmann... Men jeg tror det lønner seg i mai å ha kjøpt en leilighet på Carl Berner i 2012... :)

  Nå skal jeg finne frem krimbok, siden jeg reiser til Møre palmehelgen. Tror det blir Heksen av Camilla Läckberg, da er jeg med i Bokhylle lesingen til Hedda også :)

  Skal du lese noe krim da? Er det det blant det du leser?

  SvarSlett
  Svar
  1. Spennende med salg av leilighet. Hvor flytter du? På landet? Er vi ikke nå snart så gamle (ehm, burde kanskje snakke kun for meg selv) at vi flytter TILBAKE til byen?
   Etter skjema:
   0-16 - på landet
   18-30 - i byen
   30-50 - på landet
   50-70 - i byen
   70 - 98 - i Spania
   98 - 100 - på sykehjemmet
   100 - 105 - foran perleporten.
   HIMMEL? HELVETE+
   Vi har mye å glede oss til -))

   Har lest en del krim i år, og har ikke lagt opp til noe spesielt påskekjør, men det blir nok garantert mer. Lar meg friste av alle krimomtalene i omløp, og har flere serier gående. Heksen har jeg lest. (Uten at jeg vil si mer om det).

   Slett
  2. Jeg flytter på landet ja, eller jeg har bodd der lenge, men har hatt en leilighet i byen som jeg har leid ut og deretter flyttet inn i i ett år. Jeg bor på Leirsund, og trives veldig godt med det.

   Jeg gleder meg til 70-98 Spania, det høres behagelig ut :)

   Det er bare jeg som ikke skjønner at du leser krim, fordi det wr engelske bøker :) Beklager det altså. Har planer om en krimbok, da jeg ikke leser så fort og skal være sosial i påsken :) Og så skal jeg stikke også :)

   Slett
  3. Ser du følger skjemaet til punkt og prikke, og undrer meg derfor på hvorfor du selger nå, da det ikke er mange årene (mahauah) til du skal flytte tilbake til byen. 50. (fnis)

   Blir endel engelsk krim, men mesteparten er svensk og/eller norsk. Har lest 2 Damhaug og kommer til å fortsette med resten.(etterhvert). Krim er så lett å velge når man ikke greier bestemme seg.

   Slett
  4. He-he, jeg har igjen fire år før jeg må flytte til byen :) Men så lenge jeg har en samboer som klipper plenen og måker snø, derfor er det OK å bo på landet. Ihvertfall så lenge det er i nærheten av toget som går til byer (Lillestrøm og Oslo som nærmeste) :)

   Enig i at krim er enkelt når det er vanskelig å bestemme seg, jeg har begynt med Läckberg, og det er veldig lettlest, selv om jeg i går var sliten og lå rett ut på sofaen og ikke gjorde noe spesielt... :)

   Slett
  5. Arbeidsdeling er viktig.
   Han klipper plenen (og alt praktisk)
   Jeg måker snø (og lager hummus).

   Kunne godt tenkt meg å bo litt nærmere toget, men sier det ikke høyt da det ikke er så lenge siden en av de nye togskinneplanene (til Hamar), gikk rett i overkant av huset vårt, og utslettet flere naboeiendommer = det er helt greit å holde toget på avstand. Litt flere bussavganger on the other hand...

   Slett
 2. Tar med meg krim i kofferten. Anne Mette Hancok, Camilla Grebe, og noe på Storytel, resten av Lier Horst bl.a. De hadde Katharina-koden på svensk- så jeg lytter svensk innimellom mens jeg leser norsk originalversjon. Artig erfaring. Svensk er sabla bra muntlig språk å høre på. Snyggt.
  Stikker nok innom blogg og soMe-greier likevel.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg tar all ære for at svensk lydbok endelig har slått an hos deg. Synes jeg har gnålt om dette i årtider. Svensk er og blir verdens beste lydbokspråk, ehm, muligens slått av engelsk med irsk og SKOTSK twang. (Outlandersavnet melder seg igjen).

   Svensken er hovedgrunnen til at storytel burde velges som primær lydbokleverandør.

   (Jeg har også vurdert norskebøker på svensk, pga storytel, men har til nå klart å kontrollere meg -)

   Slett
  2. Ta den æren du kan, selv om jeg hadde min Storytelperiode for noen år siden da jeg kjørte masse bil i jobben...
   (sovnet av C Grebe-lydbok på flyet i dag.. faktisk)
   Husk, (kanskje du ikke vet det, men dog) at jeg vokste opp ved svenskegrensen;) Svensk er mitt andre nære språk, vettu, men vi knærta Karl den tolvte, og han kan bare ha det så godt;) Hehe...

   Enig ang lydbokspråkleverandør, for de som lever av lydbok. Tror jeg p.t. klarer meg med 9,- Nk for en måned, så finito. Mulig jeg må bruke penger på nytt abb på Viaplay igjen for å få med meg alt av Wisting.. får se når æ kommer hjem.

   Nå: Fokus på Levadavandringer og blomster,::)

   (norske bøker på svensk lyd er jettebra:) Diggi loo diggi lei)

   Slett
  3. (Håper du koser deg i varmere strøk og ikke sitter på rommet og leser Grebe)

   Tar all æren. Både for storyel og svensken. Skal nå gå inn og redigere bort det du sa om bil, jobb og svenskegrense. Når det gjelder abonnement å bruke penger på, velger jeg storyel over viaplay, hver eneste dag (later som det ikke brukes penger på noe annet).

   Slett
  4. Får ikke helt tak på den Grebeboka, fulgte nok ikke godt med i starten da jeg sovnet på flyet..Kanskje jeg må rykke tilbake til start.
   Ikke mye rom-sitting her, bare innom og hviler før middag.

   Takk takk, fin dag så langt. Botanisk hage og gamlebyen.

   Slett
  5. Det er lydbokinnleser som er feil. Hun snakker litt utydelig og veldig søvnig måte å lese på .Passer definitivt ikke som krim-innleser.. Mulig boka er litt feil også, men jeg skal prøve å lese litt sammenhengende i papirboka (ute i sola)- slette den begredelige grebe-lydboka og starte på Motte på lyd istedet.
   Rolig hver-for-oss-dag i dag. Middag sammen i kveld.

   Slett
  6. Hvem er det som leser Grebe?
   Hadde tenkt å prøve meg på den som kom forut, men hvis det er samme søvnige innleser dropper jeg det. Er uansett litt tvilende til Grebe etter den SiriB serien.

   Høres deilig ut med sol og utelesing. Her er det sol, men kald vind. Like greit, skal ikke mye sol til før jeg begynner å klage. Klager selvfølgelig når det er kaldt også. Og når det blåser. Finnes svært lite vær det ikke kan klages på -)

   Slett
  7. Ja? Si det... Fått masse god kritikk for siste boka .. Har ikke lest en side enda i dag btw. Har bare gått tur, spist og drukket. Funnet meg kul golfpub og har lest så øyet er vått over de flotte politikerne og aksjonister på Frøya. Se fb. Det hjelper å sloss mot overmakta😃
   Været: Klager litt ; for kaldt...

   Slett
  8. Håper du sirklig noterer alle assiosasjoner rundt øyepolitikk, samt legger bort Grebe til fordel for Roxane Gay. Har du lest noen av bøkene hennes forresten. Hunger?

   Slett
  9. Lite notater her gitt. Vi får se i dag. Sosedag, håper å lese litt.
   Har ikke lest R Gay.

   Slett
  10. (Kan amn legge bort en bok som man har lest 15 sider av- og det er ca 300 igjen?)

   Slett
  11. Ikke hvis man vil ha kryss.
   Ikke hvis man vil lese neste i serien.
   Kun hvis man sender den tilbake til glemsene.
   Ingen gråsoner i dette regelverket.

   Slett
  12. Har lest 60 sider på kafe nettopp . Tror jeg må fortsette. Er jo nesten halvveis. Men det er ingen høydare btw - men litt interessant diskusjon om flyktninger og asylsøkere.
   Livet i gatene her i Funchal we mer spennende 😃

   Slett
  13. Ferdigleste Grebe i natt.
   Gøtt.

   Slett
  14. På tide at du ble ferdig med Grebe. Ta kan også du begynne med Connelly (hehe). Må det før du kan begynne med Bosch på HBO. Som minner meg på Games of Thrones. Hadde helt glemt det. Kan ikke sitte her og skrible da. Dropper nå begge Grebebøkene. Får se om jeg forandrer mening etter jeg har lest innlegget ditt. Hvis jeg tør. Krim er så spoilersensitivt.

   (nb: biodag)

   Slett
  15. Jepp. Godt var det.
   Hancock var mye bedre, den gikk unna. Mye bedre språk bl.a. Dansk humor, sarkasme på politikammerset. Tøff stil.
   Nå blir det Katherine Webb. Må ha litt krim-pause.

   Ikke Connolly og Bosch. Har jeg liksom ikke nok å lese? ;)

   Bio- er varslet etter påske (kanskje i løpet av, hvis den fenger) . Orket ikke dra med engelsk bio på ferie.

   Slett
  16. Aldri nok å lese.
   Hancock er ukjent for meg. Noterer. Tror ikke jeg har lest annen dansk krim enn Jussi. Greit å balansere ut svenskekrimmen litt. Egentlig litt rart at jeg har lest så lite dansk, når de andre skandinaviske landene er så sterkt representert. Mye avhenger av enkeltforfattere selvfølgelig (Arnaldur trekker opp Islandskvoten).

   Webb har jeg ikke lest.
   Blir ikke med det første.
   Sier som.. noe jeg hørte et sted..
   - har jeg liksom ikke nok å lese -)

   Slett
  17. Hancock debuterte med Likblomsten- på nors i fjor. Bra krim. Artig med noe annet enn svensk, som du sier..
   Hun har ikke så mye dill-dall med som de svenske damekrimforfatterne., heldivis- mye tøffere stil. Mer som tidlig Liza Marklund, men litt tøffere.

   Har du ikke lest A.J. Kazinsky? De er råbra. i Toppklasse. Dansk.

   Webb skriver historiske romaner, kvalitet. Litt i orton-stilen, men mer kompleks med historiske fakta innblandet, synes jeg.

   (nok å les?;))

   Slett
  18. Hancock høres ut som krim for meg. Notert. Storytel neste. Ikke lest Kazinsky, men husker det var endel hype (i gamle dager). Ikke lest Webb, men har lest Norton, all til sin tid.

   Krysser fingrene for at Likblomstene ligger på storytel.

   Slett
 3. Er inne i en stim hvor jeg bare begynner på bøker uten at jeg fullfører så mange at det gjør noe. Men godt å se at det leses her i det minste. Når det gjelder "Døtre" så tror jeg ikke du går glipp av noe, nesten alt var borte her 2 dager etter at jeg lukket boken igjen. Jeg gav den vel en 4 inne på bokelskere og det var nok litt mye. Jeg likte boken når jeg leste /gav terningkast men så forsvant det meste og ikke gjorde karakterene noe inntrykk heller.
  Så du Heimebane? Bra avslutning som reddet litt av sesongen.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det leses, og fullføres.
   Ingen trenger å vite hvor mange halvleste bøker jeg har liggende, (selv om det både finnes avslørende venstremarg og klikkliste -). Det jeg skulle ønske var at jeg var flinkere til å skrive om bøker jeg VIL dere skal lese. Bøker jeg elsker og anbefaler.

   Skal gi Døtrene en sjanse til, trekker rundt på den, men den taper hver gang jeg plukker opp ei bok. Vil nå bare lese Roxane Gay. Så anmeldelsene (du og/eller Tine) var litt lunkne. Trenger jo ikke bety at jeg ikke vil like, men legger uansett en demper på iveren.

   Ikke sett Heimebane. Ble så irritert på den abortepisoden at vi gikk i streik = tror jg må se de siste episodene på egen hånd. Mannen vil ikke mer. Vi var begge oppslukt første sesong, men videre må jeg se alene. Gleder meg at det tok seg opp (litt)..

   Slett
  2. Tine likte Døtre bedre enn meg, men det er alltid spennende å lese andres erfaringer med en bok og om ikke annet enn for å diskutere hva man eventuelt ikke likte.

   Ang.Heimebane, ja,hva i all verden var det med det og ikke ville ha noen der og gå gjennom dette alene. Nei,det er mye som var rart med sesong 2,de skulle liksom gå gjennom så mange tema at alt ble i beste fall halvgjort. Nå er det Helle Helle om litt her.

   Slett
  3. Misunnelig på Helle.
   Tror hun er i Oslo i kveld, men har ikke mulighet. Så henne på Lillehammer (flere år siden), da leste hun under paraply, men siden jeg ikke er så glad i opplesninger, ble det bare sånn passe.

   Heimebane, må få sett det snarest, før eventuelle spoilere når meg. Enig i alle temaene, det svingte fra det ene til det andre, uten motivasjon, forklaring eller noe som helst grobunn i tidligere storyline. Meget utilfredstillende. Får håpe at den utbredte misfornøydheten får de til å ta seg sammen.

   Slett
 4. Digger å lese om joggeturene dine med jevne mellomrom, føler liksom at jeg får trent litt :) For første gang i historien har det gått i stå for meg og lesingen. I ulesthyllen (1 meter bøker) frister ikke en eneste bok, ei heller lydbøker. Kjekt å se at du får lest litt.
  Gøy å høre om Gros flytting, vi kjøpte på torsdag, og skal signere om to dager, veldig spennende (til by`n)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det skal godt gjøres å finne joggestoff i dette innlegget (foreløpig), bortsett fra noe sutring om vind, og usagt, endeløs vondfotsyting, som jeg nå har slettet 5 ganger. Syt sniker seg inn overalt.

   Sjokkert over at du, DU, har lesetørke. Betyr dette at du nå kommer ned på 'vanlig' antall bøker/mnd? Her kommer forslag til lesemedisin (no surprise): Sarah Waters.

   Flytting:
   Til byen, indeed. Ser dere er like tro til skjema som Gro. Gratulerer! Trenger ikke lese når det er så mye forandring og action på gang. (Begynn spaniasparinga asap).

   Slett
 5. Tine: synes en meter ulestbøker er uendelig lite.. Kanskje hjelper det med huskjøp, så får du lest mindre.;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hehe.
   Hadde det vært noen andre enn Tine som skrev det hadde jeg gått ut ifra at det var skrivefeil, og M-en stod for MIL. Tine derimot har en lesehastighet som pulveriserer lesetårn. TBR demolisher..

   (kanskje hun mente km?)

   Slett
  2. Kanskje? Hun leser jo dobbelt så mange bøker pr mnd enn oss andre storlesere, så ..

   Slett
 6. Nå må du snart sette i gang Connelly-karusellen igjen! Jeg har snart tatt deg igjen og mulig jeg trenger flere bøker fra deg i mai hvis dette fortsetter.

  Se ferdig Heimebane. Den siste episoden gjorde opp for hele sesong to. Jeg grein.

  SvarSlett
  Svar
  1. Enig ang Heimebane!(Selv om jeg har et par issues, ikke til episoden som sådann men til hvordan de har lagt opp sesong 2)

   Slett
  2. Monika: Har bare 2 Connellybøker igjen i hylla. Har vært dårlig fangst på bruktbutikkene i det siste. Føler presset. Marianne var bare et par bøker bak, sist jeg sjekket (sikkert forbi nå) og her kommer også du halsende. Pes.

   Beathe/Monika:
   Grein dere begge til Heimebane?
   Betyr det at jeg burde se det alene?
   Den eneste godtatte løsningen for meg er at Adrian kommer tilbake til Varg.

   Slett
  3. Jeg ble berørt og det er noe jeg sjelden blir av noe på tv-skjermen,det var ikke tåredryppende for min del. Du må se den for jeg har lyst til å diskutere mer fra den episoden.

   Slett
  4. Har nå sett nestsisteepisoden (like irriterende som resten), håper å få sett siste i kveld. Fredagskveld og ungdomstid (på nrk). Forventningene mine er store og fallhøyden enda større..

   Slett
  5. Heimebane ferdigsett.
   Tårer programmessig dryppet. På alle de programmessige stedene. Usikker på om jeg skal utbrodere, kan jo hende det er ikke-heimebane-seere i dette kommentarfeltet. Sikker på vi ble rørt på de samme stedene, ihvertfall jeg er svært lett-manipulert -)

   Slett
  6. Så bra du fikk sett siste episode, men det kommer vel en sesong 3 og da håper jeg at de ikke gaper over for mange tema som nå.Selv om jeg likte siste episoden så skulle jeg heller ønske at vi fikk se litt av forballspillerne sine issues og ikke bare klubben og økonomien. Og så ville jeg gjerne visst hvem Øystein var før dette.

   Slett
  7. Håper sesong 3 blir Espen/Helena lager nytt fotballlag, og er tilbake til underdogstatus. Alltid bedre å heie på underdogsa. Jeg vil også ha mindre storylines (som makes sense), bedre karakterer og, som deg mer fotballstuff. (som i seg selv er rart, siden jeg ikke er spesielt fotballinteressert)..

   Slett
 7. Skal vi se.

  Er tilbake på dragrace-kjøret igjen, selv om jeg sa jeg ikke skulle. Mostandskraften forsvinner når alt havner på netflix. Synes uansett s111 er mye gøyere enn AS. Tror du sa team Scarlet+oddly(?), jeg er med på Oddly men ikke Scarlet (blir en blek VioletChachki-kopi (men egentlig er jo alle noens kopi på dette punktet i historien)) + at jeg har en soft spot for Plastique Tiara og lar meg sjarmere av Silky på gode dager.

  Jeg startet på Untamed State like etter at jeg var ferdig med Hunger, måtte avbryte fordi jeg BARE hørt Gays egen historie/stemme overalt. Skal gjøre et nytt forsøk snart. Tror jeg. Bedriver bare lettlesing for tida, sjøormfantasy på kindle og irsk krim på øret (skuffende så langt). Avslappende men substantsløst, må få lest En Ordentlig God bok igjen snart. Kanskje blir det Gay.

  PS: Får ikke kommentert på bloggen din når jeg bruker Safari. Trodde jeg hadde fikset det (resten av mac-problemene mine er fikset), men den gang ei.

  SvarSlett
  Svar
  1. (Det kjedligste først: Bloggkommenteringa. Er det noe jeg kan gjøre, innstillinger etc. Vet at Solgunn også hadde/har problemer (vet ikke om hun bruker safari)?)

   Haha til Gay,
   Skrev at avsnitt om akkurat det samme igår. Quote fra unpublished self: Jeg vet for mye om Roxane. Det gikk mest på pop.kult.referanser. Eneste grunnen til at jeg ikke publiserte var at jeg bare hadde lest ca halve boka og følte meg litt urettferdig. Har nå let 80%. Føler jeg kan si det nå. Både her og i innlegget.

   Sier det samme til deg som til alle som spør, ikke spør, og bare er tilstede. Les Sarah Waters. 1800talls London. Lange, detaljerte historier, fylt av forbudt begjær og nattpotter. 8timer igjen av Tipping the Velvet. Liker Night Watch bedre, men koser meg.

   Angående Tana French var jeg ikke superbegeistret. Passer bra. Har ikke tid til å hungre etter ny serie, ennå. Skal lese, ble absolutt ikke skremt bort. Likte både lengden og detaljnivå, minnet litt om Doonna Tartt og Secret History.

   Beste til slutt.
   Dragrace: Tør ikke si så mye siden jeg ikke har tålmodighet til å vente på netflix og derfor ligger ei uke foran. Liker Scarlet, Evie og Akaria (?). Har også sett alle sesongene på nytt, eller jeg lot bare båndet rulle etter jeg så enern. Visdom gained. Jeg liker de vanlige sesongene, til det er igjen ca 6 deltakere, deretter blir alt kjedelig og forutsigelig, og jeg spoler fram til neste sesong. Slave til RaceChaserpodcast, både Alaska sin og den andre med samme navn (der alt er et spill for poeng)..

   Slett
  2. Hm, førte bare på avsnittet jeg skrev igår, men siden du også føler Roxane i boka, betyr det, sannsynlig, og forhåpentlig, at det ikke bare er i mitt hodet, at hele boka handler om forfatterens voldtekt?

   Slett
  3. Tror problemet ligger hos meg, ikke deg. Kommentaren forsvinner når jeg trykker publiser - kommer aldri til den roboten som skal ha meg til å gjenkjenne brannautomater, også skjer det aldri noe mer. Funker helt greit i google chrome.

   Gay: Enig, enig, enig og HAHA til nr 3. Har også hengt meg opp i alt som ble sagt om den i Hunger. Kommer til å bli helt umulig å lese den som noe annet enn terapi. Ellers, er jeg enig med Mari i at Difficult Women er overlegent best - tror Gay fungerer best i novelleformat.

   Waters: Har lest en, for flere år siden. Fingersmith? Lesbisk Dickens og mestertyveri. Ga den to stjerner på goodreads, som jeg husker det var jeg veldig veldig begeistret men så ble boka enten for lang eller jeg var uenig i en plotttvist (eller kanskje jeg bare syntes det var for mange plotttvister og for lite sex?). Ble fristet til å prøve meg på en til når du snakket varmt om Nightwatch (?), men det blir i såfall i 2020 når jeg er ferdig med 22 t French på lydbok. Er verdens tregeste lytter for tiden. Som bringer meg til,

   French: Morsomt at du nevner Tartt, bok to i serien (The Likness), er nesten en Secret History kopi. Jeg leste dem i feil rekkefølge og trodde Tartt hadde kopiert French. Er fremdeles lunken til Witch Elm, men tror kanskje det kan være fordi jeg (fremdeles) er verdens tregeste lytter. Kommer lissom aldri helt inn i boka før jeg må ta pause igjen. Nesten så jeg må vurderer å slutte å sykle til jobb.

   Dragrace: Prøvde å huske hvem Akiria var uten å google, det gikk ikke - så, ikke en fan. Ellers, jeg tør ikke å se gamle sesonger igjen. Var så ung og uskyldig første gang jeg så. Denne gangen kommer jeg bare til å lese mellom linjene og se manus og drama. Av samme grunn høres RaceChaser helt forferdelig ut.

   Slett
  4. (Tror du bare må ditche safarieplene)

   Ikke glem at det var mindre snakk om tagline, storylines og klipping før. Gjør det ekstra artig å se om igjen. Er nesten ajour nå. Gidder ikke se AS4 på nytt, må vente noen år (decades). Regner med Brooklyn vinner sesongen. Det er greit.

   French: Hvis krimserien også kan sammenliknes med Tartt, blir jeg glad. Har fryst audiblemedlemskapet (igjen), hoper seg opp med credits, men blir bedre nå som du kan carryover. Ubegripelig dog at Frenchserien ikke ligger på storytel. Witch Elm var langsom, ikke sikkert det er syklinga sin feil.

   Waters: To stjerner til Fingersmith bekymrer meg. Hadde den som mulig nestebok. Hvis det må sex til for å få stjerner burde du velge Tipping the Velvet før Nightwatch. Førstenevnte er en forfinet gay utgave av Fanny Hill og Moll Flanders. Heltinnen flagrer fra affair to seedy affair. Helt vanlig mengde i Nightwatch, sliter med å huske ei eneste sexscene, eller jeg husker at de var der, bare ikke hvor lange/grafiske/viktige de var. Skriver dette med 1,5t igjen av Velvet, og begynner å bli lei av hovedpersonen. Påvirker garantert anbefalingene.

   Gay: Hadde helt glemt at boka ble nevnt i Hunger. Terapi indeed. Enda større grunn til å lese Untamed først. (ferdig nå).

   Slett
  5. Forresten:
   Blir du ikke bittelitt smittet av den herjende Connellyfeberen? Bittebittebittelitt?

   Slett
  6. RuPaul: True that, kanskje man bare skulle ha sett s1-s6 på repate resten av livet.. Klarer ikke helt å la meg sjarmere av Brooklyn + at en liten del av meg ønsker Silky som vinner, bare fordi det er så usannsynlig.

   French: Witch Elm hadde nok gått sakte uansett, men nå tar jeg bare buss x 1 pr uke = 40 min lydboktid i uka = 25 uker igjen av boka. Vet jeg har spurt før, men når hører du egentlig (ikke svar løping)? Det er litt Tarrt over resten også, men mer fart enn det er i Elm.

   Waters: Har prøvd i hele går å huske hvorfor jeg ikke likte. Tror det må ha vært en bestemt plotttvist som gjorde meg sint, eller, med andre ord, at jeg ønsket at boka skulle ha sluttet før den gjorde.

   Connelly: Jo, faktisk, mot bedre viten og i mangel på (ordentlig) irsk lydkrim. Må til stadighet minne meg selv på at jeg faktisk ga EN stjerne til den første.

   Slett
  7. Brooklyn er foreløpig for flink, på den kjedelige måten. Kan jo forandre seg. Har funnet ut av sesong 5 er favoritten. Jinxkjærlighet og frydefullt Roxyhat. Mest overrasket over at jeg kun husker en håndfull av deltakerne hver sesong. Mye glembart.

   Denne ene stjernea til Connelly må ha vært i delirium. Jeg advarte deg om at førsteboka var litt treg også. Tror rett og slett du må prøve igjen. Har bare Mariannes ord for at lydbøkene er gode, men siden hun nå har tatt meg igjen, tror jeg henne -)

   Hmm, til Waters.
   Velvet er kanskje litt sånn som du beskriver, kunne godt ha sluttet tidligere, og jeg synes den på langt nær var like god som Nightwatch eller Gjestene (lest på norsk). Smått irriterende hovedperson. Det er laget serie dog, så den kan jo være verd å se. Tror nesten alle bøkene har serier. Må være verdens kjærlighet til kostymedrama.

   Lydbøker: Hører nesten hele tiden (også når jeg løper, men ikke på mølle), altså alle aktiviteter er lydbokaktiviteter. Hadde flere måneder ifjor da jeg bare hørte podcast, men har funnet en balanse nå..

   Slett
  8. Ble så sjokkert over s5 (og Jinx!!) som favoritt at jeg måtte ta kommentringpause. Herregud. S5 er den overlegent kjedligste sesongen av de tidlige, husker jeg satt å så finalen og bare "meh, dette blir jo ikke stas uansett hvem som vinner...". 4 eller 6 er favoritten her. Eller kanskje 3. Har en sikkelig soft-spot for Raja.

   Untamed: Apropos dynamisk blogging, jeg var mindre gira på å lese ferdig denne når du genierklærte den, enn nå når du høres lunka ut. Sweet Walley High + sivgermor var akkurat det som skulle til for å trigge interessen min. Så forøvrig på goodreads at noen hadde beskrevet den som dårlig BDSM-husmorporno.

   Slett
  9. Vet ikke om jeg er mest sjokkert over det du sier om s5 eller McIntyre (som jeg kommer tilbake til, i den andre tråden).

   All Dragrace:
   Jeg har kommet fram til at s4-6 er best. Egentlig 1-6, men s1 er jeg i en klasse for seg og toern går ut pga at jeg sliter med Raven, selv om jeg faktisk likte sesong bedre andre gang enn første (som erfaren dragchaser). Var blodfan av Raja første gang, men etter toot/boot og diverse synes jeg bare hun er humørløs og kjedelig.

   7-10 lar jeg ligge noen år til. Åttern er insanely kjedelig, fordi Bob er insanely kjedelig. Femmern, både Jinx og Alaska kunne vunnet.

   Hahahah og haha til husmorporno'n.
   Håper du leser boka, trenger litt sane realitycheck. Tiltroen til egen litteraturmotak er svak i disse dager. Svigermora var faktisk boka beste karakter.

   Slett
  10. Viktigst: Enig i at Raja er sikkelig straight (knis) og kjedelig nå. Syns generelt sett det er skuffende å følge med på queens etter dragrace. Prøver å la være.

   Untamed: Endelig lest ferdig. Ser jeg har ment mye om den allerede (og at jeg trodde jeg hadde lest 20%, mens jeg egentlig bare hadde lest 5). Enig i mye av det du sier, forholdet mellom Miri og mannen, og egentlig hele Before-delen av historien er nesten bare kliss & klisje, trøster meg med at det sikkert er skrevet slik med vilje, for å skape kontrast (håper det). Ellers syntes jeg de 20% var overlegent best (med unntak av type de 10 siste sidene), jeg klarte aldri å engasjere meg i rik/fattig haiti/USA og tenkte bare på voldtekt/fangenskap/stockholm/Gay etc, og synes PTSD-delen var aller sterkest. Digger svigermora.

   Slett
  11. Drag: Henger på ennå. Selv om Silky driver meg insane. De sa på Dragchaser at hun sikkert ikke kom til å vinne, siden hun er så polariserende (IRRITERENDE), sparte henne til Allstars. Det fikk meg umiddelbart til å håpe på silkyseier.

   Untamed. Soo underlig at vi kan være så langt fra hverandre på humor, men soo enig om Untamed. Svigermor - yes. Klissklass - yes. Begynnelsen best - yes. Slo meg aldri at before var kliss for kontrastens skyld, men selv om det var med vilje var det for banalt. Hele forholdsgreia var bust.

   Haiti/USA var også ganske bust, eller som du sier, det kom i skyggen av voldtekt/stockholm. Ser du likte de 10 siste sidene. Også at hun lot han gå?

   Slett
  12. Jeg er litt team-silky altså, hun vil jo i det minste skille seg litt ut i hall of fame, mens type Brooke Lynn og Ivy bare er kopier av tidligere vinnere.

   Untamed: Ser jeg har skrevt fort og forvirrende, jeg likte nemlig de første og de siste 20%, akkurat den delen du syns er kjedeligst (?) PTSD (og svigermor) etc. Likte ikke selve slutten, med konfrontering, frislipping og lykkelig ekteskap. Slapt, billig og Sukkersøt (igjen).

   Slett
  13. Gasp til teamSilky.
   Akaria og Yvie på meg, men mindre Yvie enn jeg var i starten, kan han noe med snatch å gjøre. Synes fremdeles det er synd at Scarlet måtte dra så tidlig.

   Untamed: Ja, synes all den pstd-en var kjedelig, det var vel de siste 20%, samtidig var det lyspunkt innimellom (svigers). Enig i det du sier om slutten.
   Må være sweetvalleyfantasien til Roxane.

   Slett
 8. Noterer Untamed state før Hunger. Hvis jeg kommer til å lese noe annet enn Connelly igjen.

  SvarSlett
  Svar
  1. Untamed før Hunger (og også Bad Feminist, tror jeg, er den beste ideen. Ikke lest Difficult Women, men husker Mari engang sa at den var den beste).

   Har begynt på Connelly nå. Turte ikke annet. Følte meg jaget og forfulgt. The Fifth Witness, Mickey Haller bok. 100s lest og virker å være opptur. Siden Connelly fremdeles skriver raskere enn vi greier å lese, burde det være mulig og holde seg til Bosch resten av livet..
   , det kunne vært verre.

   Slett
 9. Jeg har ikke lest noen av dine påbegynte bøker (avsluttet nå kanskje), men må si at jeg ble slukt inn i de fortløpende beskrivelsene av An Untamed State!

  SvarSlett
  Svar
  1. Kun Tipping the Velvet og Untamed State er avsluttet, de andre 2 er knapt rørt. Har ikke bestemt meg om jeg tar de med inn i neste uke, or not.

   Så fint at du ble slukt av Roxane, skrev nettopp siste bit, før jeg så denne kommentaren, og konkluderer, nettopp med, at jeg liker denne måten å lese/skrive om bøker på.

   Slett
  2. Skjønner hva du mener, jeg har selv tre påbegynte bøker og flere på vent. Hvilke jeg skal prioritere til uken er et mysterium...

   Absolutt en bra måte å skrive om bøker, veldig her og nå, rett på sak! I like it!

   Slett
  3. Jeg tror vi bare finner noe nytt til uka. Ble plutselig veldig krimfiksert (igjen), påskepåvirket, selv om jeg trodde jeg hadde lest nok krim for ei stund. (Overveide Ali Smith, men har fremdeles ikke kommet over bøygen).

   Slett
 10. Gisp! Eg har GLØYMT biolesinga. Har nemleg vore aldeles bortreist i tudortid og Ken Follett i det siste.
  Men har boka klar då; Barndom av Odd Børretzen, lest av Odd Børretzen, ligg på Storytel. Kun fire timar og førtito min., Eg forventar 'funny' som i 'humring' og 'underfundig', ikkje fliring og gapskratt. Bioblogginnlegg kan ikkje forventast før etter påske.

  SvarSlett
  Svar
  1. Gasp!!
   Lost in tudor, høres litt Outlander-ish ut.
   Tviler på at det blir mange bioinnlegg før påske. (hvis det blir noen at all, må bli flinkere på påminnelsene). Regner med å bruke hele uka (og neste) selv. NB! Prudenceboka var også bare 5t på storytel (mhauah).

   Humring og underfundig er akkurat det jeg ønsker meg i ei bok.

   Slett