mandag 4. februar 2019

2019: UKE 6

Livet på landet. 6km. Snøfokk. Egg. Lydbok? A Discovery of Witches. Startet i dag. Lunsj? 1 eple, 1 avacado, en halv cheddarost, 5 knekkebrød og 1.5 poser Waybetter Sweet Potato Chips.

Helseboggetips:  Kjøp aldri 3 poser på engang.4.februar
Ferdig med The Good People. (2017)
Av Hannah Kent. Fra Australia.
På lydbok  (storytel)
Lest av Caroline Lennon.

Om: Overtro. Kristentro. Vitenskap.
Gamle tider versus 'nye' tider.
Sladder og bygdetroll.Enka. Heksa. Tjenestejenta.
Basert på en sann historie fra Irland, tidlig 1900s
I ei lita bygd begynner ryktene å gå om at Noras syke barnebarn er årsaken til alt av problemer. Barnløshet, sult, kuer som ikke melker, høner som ikke legger egg. Han er en changeling,  en bytting. Nora kontakter Nance, bygdas helbreder og alvefolk(faeries)ekspert som hevder at hun kan kurerer slike goodpeopletriks.

Det går selvfølgelig fryktelig galt.
Jeg hadde gjort dårlig research, trodde det var en slags magisk realisme og var derfor ikke forbredt hvor trist det etterhvert ble. Hadde jeg tenkt meg om 2 ganger hadde jeg husket at Burial Rites også var sannhetsbasert, tragisk historie og ville armert meg før lesestart. Undrer på hvor mange bøker utenfor komfortsona jeg skal lese før jeg blir desensitivisert? Det må jo skje.
--------------------------------------------------------------

Livet på landet 2.  3km hundetur. 1t vedlikehold av infrastruktur, med spade. Lunsj?  
Youghurt, 1 hel boks cottage cheese, 1 eple, 1 mandarin, mer kanel enn det finnes i India og alle frø du kan komme på. (+ et par knekkebrød under eplekuttinga) og 4 kopper kaffe.

5.februar
Indisponibel
-----------------

6.februar
Ferdig med Se på Oss Nå  (2018)
Av Geir Gulliksen
Papirbok. Lånt på biblioteket.
Nomineres kanskje til  
Bokbloggerprisen 2018

Om:  Utroskap, oppriktighet og ringvirkninger.

Skamløs spoiling. 
Om: Hans som innleder et forhold med nybaktmor Harriet, som han melker brystene til, i et bryllup, uten å vite at Harriet har sin egen agenda. Hans' egen kone, oppsøker i fortvilelse en eks på facebook, som hun kort tid etter forlater for en syklist. Opp i det hele er det kollegaer, mine/dine barn og veldig mye rettferdigjøring.
Pluss litt innskviset politikk.

Mistet piffen
Jeg tror jeg leste et sted at den balanserer mellom parodi og virkelighet, husker ikke hvor og det er godt mulig jeg tenkte det selv, i begynnelsen, da jeg likte den bedre, men nå tenker jeg at den falt ned mellom stolene, hverken fugl eller fisk.

Går ikke langt nok til å være parodi og er for overfladisk for realisme.

Baksida påstar den beveger seg uanstrengt mellom det komiske, det pinlige og det inderlige.  Presist hvis man tolker det til at det er det komiske/inderlige som er pinlig. Det meste av komikken har med overdrevet selvbevissthet og vrengt selvbildet å gjøre. Hadde det vært film hadde jeg sittet med en pute foran ansiktet og ropt -  (((ikke gjør det))) -

Sett inn det vanlige forbeholdet om mine halvtomme glass.
=  myrstrå og mørke der andre finner morsomheter.

 Neppe tilfeldig.
Boka både åpner og lukker med bryster..
Begynnelsen og slutten for Hans og Harriet.

3, 2nd, mer velfunderte opinions:
Anita, Kleppanrova, og Tine
---------------------------------------

7.februar
 Selvinnsikt. (Hans Kaasajordet) 
- Han var fortsatt imot porno, han mente den forflatet menneskers fantasi, mens han selv kunne tåle det, fordi han var kritisk. Men fordi han var kritisk ble han liksom ekstra kåt, virket det som. - (s134)
 ----------------------------------------------------------------------------------------------

8.februar
Vurderer å levere tilbake de 2 oppfølgerne til A Discovery of Witches.
Droppe bøkene og se resten av serien på HBO.
Har 1 time igjen av bok 1.
------------------------------

Bruk refleks. Bruk refleks. Bruk refleks.
 9.februar
Drømmer om vin og fetaost. Det regner.
Har lånt 2 fagforeningsfilmer på bib.
Har 1 episode igjen av Innsperret (sesong 1, nrktv).
Har begynt på ny 1001 bok. Philip Roth. Portnoy's Complaint.
=  #lørdagskveldogungdomstid..
-----------------------------------------


10.februar
Happy Morsdag
Hva leser du, drikker du, spiser du?
Vet du at det bare er 5 dager til Biosirkel?
At det tvangsleses i hovedstaden om 6?
Jeg?  3 episoder Russian Doll og Enquist.

Ukeslutt!


53 kommentarer:

 1. Hehe... (ang Hannah Kent og ikke-stålsatt altså. Det går nok bra, skal du se.;) ) Har lest Burial rites, på norsk, men ikke denne fra Irland, den virker trekkende på meg. Alver, hekser, Irland og sånt..
  (ser ikke bort fra at den kanskje befinner seg i en eske- såfremt den er oversatt)

  Artig å se at du er i gang med Harkness. I just love them.:)

  Fortsatt influensa her- orker i alle fall å lese litt bok nå. Da går det fremover. Tar et tak med Marstein nå etter å ha fått i meg litt havregrøt etter all Matti Nykenen-memory-lesing.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, tror du vil like Good People, aner ikke om den er oversatt. Muligens ikke siden den kom i 2017 og det vel er ganske nylig at Burial Rites ble oversatt. Eller husker jeg feil nå? Hekser er vel kanskje feil, mer sånn medisinkvinne, shaman snakke med alver/feer og brygge urtemedisiner. Overtro i verste forstand.

   Godt influensaen har sluppet litt. Kjenner litt på det selv, men håper jeg berger (kun på trøtt, vondt i kroppen stadie, men faktisk mindre vondt i kroppen enn ifjor, sikkert pga digre doser d.vit)

   Hørte Harkness på flere turer idag. Det tok ikke lange tida før jeg var engasjert og investert. (Matti passer inn i de fleste av kategoirene).

   Slett
  2. Tenkte kanskje det, etter å ha tenkt meg om.. (2017- da ligger den nok ikke i eska- det er sånne bøker jeg ofte kjøper på salg) Uansett, det virker som en bok jeg vil like. Det er ganske mange år siden Begravelsesriter kom på norsk. Sjekk i blogg: 2014. Litt mange år siden.

   Tar sin tid med hoste og slapphet, men vondtet i kroppen er minimisert. Går nesten dobbelt så lang tid å lese bok enn normalt, mulig at Marstein krever litt ekstra også i tillegg. Ikke tungt, men innholdsrikt språk. Greit å ikke rase gjennom denne boka, btw.

   Har sett nyheter og Farmen innimellom. Koselig med Kjendisfarmen. Synes Svein virker så artig og trivelig:) Fælt med den griseslaktinga i dag, som den grisen skrek og ynker seg- selv om det gikk fort. Og i forkant, som om den skjønte at det skulle skje.. de er jo smarte grisene. Tenkte på at jeg skal gi bort kotelettene jeg har i fryseren. Ikke at slakting er noe nytt. Vi hadde slaktegris på Frøya også, som vi og ungene dulla med til den skulle ofres og jeg pakke inn kjøttbiter til bacon, koteletter. filet og sånt. Innmaten fikk svigers ta. Jaja. (smalltalk over. Back to book)

   Godt angående Harkness.:) Du vil vel ikke se TV-serien før du har lest bøkene? Smack, den er så fiin..

   Slett
  3. Jeg er av den fulle overbevisning at spiser du gris kan du like gjerne spise hund, og det er det jo mange som gjør (andre steder). Spoler over alt av slakt på Farmen, synes det er koseligere på Torpet, men ville hverken hatt med meg Aune Sand eller Svein på øde øy. Det finnes rett og slett ikke ei øy som er stor nok for meg og de 2, men hadde den andre øyet inneholdt Donna og TandeP, hadde jeg kanskje svømt tilbake.

   Kommer ikke på tale å se tv-serie før alle bøkene er ferdighørt. De er nesten outlanderlange ser jeg.

   Slett
  4. Grisekjøtt er ikke særlig sunt heller, tungt fordøyelig som det er. Spiser det veldig sjeldent, men har noen koteletter på tilbud i frysern, det er jo billig mat og godt. Egentlig spiser jeg lite kjøtt, og vil spise endra mindre enn jeg gjør.
   Pågående langtidsmål.

   Har ikke sumo så ser ikke Torpet, men hadde jeg vært hjemme over tid hadde jeg kanskje abonnert. Hadde vært litt kult å se Torpet når jeg først følger litt med på Farmen. Ikke hver sesong jeg gjør det.
   Ingen øde øy med noen her, i alle fall måtte vedkommende vært særdeles selvbergingsflink.
   Men en Gran Canaritur med Svein hadde jeg tålt.;) Sett på reklamen at han har begynt å gå toppturer også, dessuten skriver han dikt. Det kunne blitt gøy.:) Aune tror jeg at jeg hadde slitt med, kun små doser med han (vet ikke åssen han er over tid da) Donna? For bitchy og sjølgod. Er TandeP på Torpet også?

   Nei da, kun tre tykke bøker i Harkness-serien, så langt jeg vet.

   Har nettopp hørt podcast fra Litteraturhuset i Trondheim fra arrangement med Randi Rosenquist om Forbrytelse og straff. Veldig interessant. Anbefales, hvis du ikke har hørt det.

   Slett
  5. TandeP er ikke på Torpet. Tenkte bare worstcase scenario -).. Podcast noteres, selv om jeg tviler på at det blir med det første. Har jo 3 Harknessbøker framfor meg.

   Liker langtidsmålet. Liker Torpet. Synes det var det beste med ordentlig Farmen, som jeg fulgte med for første gang på flere år, i 2018. Ikke alltid jeg gidder. Og hadde ikke giddet nå heller hvis det ikke var for Sumo, og mangelen på reklame.

   Slett
  6. Ok. Skjønner.
   Rosenquist var på Torp (ikke Torpet;) kunne ikke dy meg.. ) på nrk for noen få uker siden også. Men det var mye kortere enn podcasten/arrangementet hvor hun hadde et foredrag før publikum slapp til.

   Sier som Mina og Martine (når vi er inne i Farmen-terminologien): Vet ikke om jeg helt, akkurat vil bli vegetarainer, men..

   (og sånn har jeg vel egentlig tenkt siden tenårene- da jeg prøvde en gang og ikke fikk det til. Lettere i dag enn 70-tallet- et hav av forskjell btw)

   (det høres nå merkelige lyder hos naboen.. må undersøke)

   Slett
  7. Rare lyder fra naboen høres ut som plottet i de fleste krimbøker. Sender Thygesen. Eller Bosch. Asap.

   Slett
  8. Det hørtes ut som et dyr, eller skraping i vegg/rør- men det gikk over.
   Ser du landet skjevt med Gulliksen. Kanskje den blir morsommere etterhvert for deg også? Scener som dukker opp som du ler av mens du måker snø..

   Slett
  9. (godt det ikke var mer alvorlig -)

   Ferdig med Gullisken og selv om den startet forrykende, (synes den fløy av sted i starten), satte den seg fast etterhvert. Som jeg skrev i innlegget synes jeg den havnet i mellom 2 stoler. Ikke morsom nok. Ikke alvorlig/realistisk nok. Likevel likte jeg den bedre enn Gulliksens forrige. Godt mulig det er nok til å bi nominert. Har lest mengder med treerbøker.

   Slett
  10. Ser hva du skriver ang Discovery of witches. Bok 2 og 3 er ikke filmet enda. De jobber med sesong 2 ifølge fb.-siden til serien. Vi må nok vente en stund til. Til orientering.

   Slett
  11. Muligens hadde jeg for høye forventninger. Serien MÅ være mye bedre..

   Slett
  12. Det kan være.. men synd, da. TV-serien er ikke bedre enn boka, bare annerledes som Tv og bok er.
   Jeg likte boka (1) veldig godt da, bok 2 var litt tregere- kanskje typisk i-midten-bok, med forbehold om at jeg ikke har lest nr 3, siden den aldri ble oversatt på norsk. Pax tok seg ikke råd, de solgte sikkert ikke nok. Har vurdert engelsk variant, men men..
   Leser nå bare om alderdom, sorg og død. Har utsatt dem lenge, men siden jeg har som mål å komme gjennom ventebunken min før sommerferien, så må det stå til. Leste Svartstilla i dag (er ikke så begeistret som alle andre, selv om fint skrevet- men for mye av det gode for meg med den bunnløse sorgen en hel bok til ende) Prøver meg på Heim av Johan B Mjønes i samme slengen, gammel mann på sykehjem på Orkanger som skal dø. Ja, det er trist, men den skal være god. Den og. Vi får se hvem som vinner. Av de to. Deretter blir det vel drap (Strindberg) og selvmord (Jomfrudød) og sånt før jeg tvinger med over på feelgood, tror det må til..da.

   Slett
  13. (Kanskje hekseboka rett og slett er bedre på norsk? Eller kanskje jeg har lest mer vampyrlitt enn deg? Er uansett mindre kritisk til tv, så det blir nok veien å gå)

   Argh, til alderdom, sorg og død. Jeg går i bue, selv om jeg har sveipet innom og utenom komfortsona i år. Havet høres ut som ei gladbok sammenliknet med Mjønes og Svartstilla. Nekter å lese. Stridsberg derimot er ikke til å komme unna. Begynner å bli utålmodig. Jomfrudød har jeg lest, det er noe helt annet. Er veldig glad i Eugenides.

   Slett
  14. (vet ikke. Har sett og lest ganske mye vampyr - og hekse- litt opp gjennom, likt i alle år. Men film er jo noe annet.. True Blood er en favoritt. Og Dracula og Ann Rice og og.. Ikke fjortisvampyrlitt, selv om jeg har kost meg med Twilight dog- artig når de flyr opp over trær og fjell)

   Mjønes er bra! Selv om den smerter.. Mye tilbakeblikk fra den gamle på sykehjemmet.Det som er vondt er hvordan han behandles..

   Må lese Stridsberg før jeg legger den igjen hos dattra i Lofoten neste helg. Godt å høre at du liker Eugenides.

   Blir nok på etterskudd med bio. Skal reise et par ganger neste uke, Amalie-boka er for tung å drasse på. Mulig jeg tar Tor Jonsson i stedet, den har jeg i pocket.. kan ta med til Lofoten.

   Slett
  15. (Har spist kun havregrøt i dag så langt. Kaffe. Ingen kake her, bor jo alene- ungene er utenfor rekkevidde, men vet jeg får kake i Lofoten neste helg av dattra. Har god sjokolade i skapet. Skal først ta en appelsin og les litt om gamle Jørgen)

   Slett
  16. Men synes du ikke DoW var FOR lik Twilight. Akkurat samme bortsett fra at de var litt eldre? Kjenner jeg er litt irritert på hele boka. Spesielt siden jeg har kjøpt inn hele serien. Det går an å levere tilbake på audible men er usikker på om det er et tidselement. Begynner å bli en stund siden jeg kjøpte.

   Eugenides: Leste Middlesex ifjor og det var et av årets høydepunkter.

   Slett
  17. Ikke FOR lik, men jeg ser at de har fellestrekk. Noen kalte den vel også for Twilight for voksne i sin tid.

   Middelsex notert, i tilfelle Jomfrudød innfrir.

   Leste du Birger Emanuelsen sin siste? Vurdere den eller Kinderwhore før fristen, siden Stridsbergs sin siste går så fort unna. Må sette bioen litt på vent, da..

   Slett
  18. Er steilt og hellig overbevist om at Emanuelsen ikke er for meg (uten å ha lest annet enn baksidetekst). Ga bort jordmorboka til morra mi og den siste går nok samme vei. Fort? Stridsberg? Nå ble jeg enda mer utålmodig. Det går hardt utover disiplinen dette. Begynner også å bli bekymret for at jeg har for store forventninger.

   Slett
  19. Ok, ikke Emanuelsen på deg da. Har likt det jeg har lest av ham før, men den er 100 sider lengre enn Kinderwhore.

   Stridsberg har mye luft på sidene , mellom kapitlene. bare skru ned forventningene. Som jeg skrev til Beathe et sted på fb, jeg synes Drømmefakultetet og Beckomomberga var bedre.

   Men som Atwood, er Stridsberg god uansett , men d ble for mye human kadaverdveling , repetativt, for meg i denne boka. .

   Slett
  20. Emanuelsen sin bok er topp 3 hos meg. Just sayin'.

   Slett
  21. Ok? Hvem er over, om jeg kan spørre? KInderwhore, Svartstilla eller Blatt?

   Jeg synes at Emanuelsen fortjener mer oppmerksomhet, men vet ikke om jeg skal lese den eller Kinderwhore nå- rekker bare en. Starter på en av dem i kveld..

   Slett
  22. Den som spør skal få svar: Klør av Ida Frisch og Sjøen om vinteren, av Sivert Nesbø.

   Slett
  23. Hmm, har sagt før at jeg skal prøve meg på Klør, (mistenker at den ikke er for meg), utenfor komfortsona, og viktigst, kort nok til at jeg rekker det før fristen. Sivert Nesbø har jeg ikke fått med meg. Roman?

   (Svartstilla kommer ikke på tale)

   Slett
  24. Inga: du rekker Heim . Mjønes.

   Eli :takk 😃

   Slett
  25. Heim? Den om døende mennesker på aldershjem. No Siree, den stiller i samme, ikke-på-tale klasse som Svartstilla.

   Slett
  26. En døende gammel mann på sykehjem, men hovedsaken er tilbakeblikkene på livet, oppvekst på gård med skogsdrift . Veldig fin roman . Ikke d samme som Svartstilla som bare er bunnløs sorg.. Og svartstille.

   Slett
 2. Dette med å armere seg får en starter er gull verdt :) Har ikke hørt om forfattere eller bøker, men måtte studere lunchmenyen din inngående - god leseuke Ingalill!

  SvarSlett
  Svar
  1. Lunsjmenyen var underdrevet, nevnte hverken antall te-kopper, hummus, mandariner eller paprikaskiver. Sulten jeg nå da. Selv om jeg nok burde holde meg unna chipsene, eller heller, mengden av chips. Skal spise opp den siste posen og ta pause. SELV OM DE KOMMER FRA HELSEKOST OG REGNES SOM GRØNNSAKER - sa hun til seg selv..

   Angående Hannah Kent er vel Burial Rites den som har fått mest blest på norsk. Måtte google den norske tittelen. Begravelsesriter. Ble oversatt i 2014, så da tar jeg tilbake det jeg skrev til Anita, at det var nettopp. Anbefaler den også..

   Slett
 3. Ikke lest noe som helst av Hannah Kent, men har den norske utgaven av Burial rites liggende på lur. Er Waybetter Sweet Potato Chips lavkarbovennlig mon tro? Jeg måtte google og de så gode ut!Hilsen chipssyk lavkabro-junkie eller noe sånt.

  SvarSlett
 4. Way Better er rett og slett bare WAY BETTER enn all annen chips, men tviler vel på om det er lavkarbovennlig. Det er jo søtpotet, og uansett hvordan man vrir og vender på det - en slags potetgull. Fantastisk godt da!

  Burial Rites likte jeg godt. Det var ikke like trist som Good People, selv om begge bøkene på sitt vis handler om en slags maktesløshet.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jo, søtpotet brukes som alternativ til vanlig potet for lavkarbo-tilhengere. Grønnkålchips er også godt, og annen kålchips. (ift sunt er det vel saltet som er mest problem, og ev. fett eller type fett)

   Slett
  2. Gode nyheter for lavkarbofolket det. Beste chipsen jeg vet ihvertfall.

   Slett
  3. De vet det nok. Svigersønn og datter sverger til paleo og han mer steinalderkost/lavkarbo og de spiser en del søtpotet. (men omtrent aldri vanlig potet) De sitter seg grundig inn i alt når det gjelder mat/kost-forskning fra utlandet etc.

   Slett
  4. TAKK,Anita!:-) Dette har jeg ikke fått med meg så dette var veldig godt nytt. Jeg liker chips og bruker en del av den Baconchrisp eller hva den heter for den har bare 2,9 karb per 100 gr, problemet er bare at jeg ikke liker den så godt! :-D så da vet jeg hvor jeg skal til helgen!

   Slett
  5. Bare hyggelig 😃 du kan gi t lage d selv også. Finnes mange oppskrifter på nett. Prøv å lage grønnkålchips også, d e kjempegodt. Bedre enn den kjøpte. Tenkte nettopp på deg da jeg leste meg gjennom Julianne Lyngstads siste bok- der har hun oppskrifter på grønnkålchips og quinoa - chips. Så god ut den quinoa - chipsen også. 😃

   Slett
  6. Inga, nå også lavkarboblogger...

   Slett
  7. (allsidig dame;) på tide med reklame)

   Slett
  8. Hehe....liker at du er blitt lavkarboblogger,Inga! I mangel på lyst til å dra til nærmeste kjøpesener som har helsekost laget jeg i dag hjemmelaget fudge med sjokolade og peanøtter som var litt mer lavkarbo-ish enn jeg trodde, ti ganger bedre enn baconcrispen.

   Ikke lest "Se på oss nå" men den ligger på Kindle som plutselig er begynt å sluke batteri, holder ikke til en eneste bok en gang.

   Spent på hva du og pusen syntes om "Mørke dyr"

   Slett
  9. Fugde m/peanøtter og sjokolade høres så godt ut at jeg umiddelbart fortrenger. Du får rapportere når du har prøvd Way Better. Liker også den med Bønner godt, ja og chilivarianten. For sterk for resten av familien, men mer til meg.

   Hele poenget med kindle er at batteriet varer ei uke. Nesten så du må sende emergencymelding til Marianne.

   (skjedde noe rart med bildet av pusen og de mørke dyrene, vet ikke helt hva jeg synes, midt på treet, tar det senere, holder på å sulte ihjel..)

   Slett
 5. Et lite hjertesukk, jeg er så lei av snø :(

  Jeg blir ikke med på biorunden i februar, det kommer for brått, men jeg kan komme til å bli med senere altså. Jeg er på kategoriene og prøver å tenke på hvem jeg kan lese om.

  :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Den tar mye tid snøen, har nesten ikke tid til noe annet. Infrastrukturo og veinett må opprettholdes, til skjulet, mølla, veden og alt det der..

   Velkommen tilbake til sirkelen anytime, alltid like spennende å se hva folk leser.

   Slett
  2. Skjønner du har det travelt med å måke unna snø, når du har så mange steder å holde oppe :)

   Jeg har lest en bok av Geir Gulliksen, tror den het Historier om et ekteskap. Den likte jeg ikke noe særlig, så den hopper jeg over. Har begynt å lese Brit Bildøen i dag, kanskje den kan nomineres?

   Slett
  3. Hører mange snakket pent om Bildøen, nominert i en av kategoriene til Kritikerprisen ble den også. Leser nok etterhvert, iallefall hvis den havner på lang/kortlista.

   Se på oss nå likte jeg mye bedre enn den forrige, Historier om et ekteskap. Det er litt samme greia, men hvis jeg husker riktig var den forrige mer alvorlig og selvhøytydelig, mens denne er mer distansert og skrå. Ikke like mye som jeg skulle ønske, men absolutt småmorsom innimellom.

   Slett
  4. Synes det er sprekt at du var ute og jogget i snø/sørpe/asfalt. Jeg prøvde meg på jogging på lørdag, med brodder, men ga opp, ble heller en gåtur med puls. Og så gikk jeg i går også, så jeg har vært ute, men jogging er det dårlig med...

   Gleder meg til en ny Moshonista-uke :)

   :)

   Slett
  5. Det gleder meg dette med moshonistauka, frykter at egen matrialtretthet skal spre seg. Hverdagsblogging tar tid. Spesielt når det også skal leses og jogges. Hadde flaks med den sørpeturen dog, kom meg ut akkurat før sørpa frøys og unngikk den verste glatta. Nå skinner sola og det er blankis. Nesten vårstemning, men selv brodder funker ikke på tynn underkjølt is. Har løpt mye på brodder i år. Av og på og av og på. Synes det er bedre enn piggsko (granted jeg har aldri prøvd), innbiller meg at det ikke funker med konstant pigg....

   (Blir det sub50 iår?)

   Slett
  6. Tror jeg hopper over sentrumsløpet i år. Grunnen er at jeg skal selge leilighet og akkurat den helgen pleier borettslaget å ha dugnad og gammelt ræl kan kastes. Det skal jeg benytte meg av.

   Ellers så er det lite jogging, men skal ta det opp igjen når det blir bart på veiene. Inntil da et det gåing.

   Slett
  7. Satser du på sentrumsløpet?

   Slett
  8. I teorien satser jeg alltid på Sentrumsløpet, men sliter (egentlig) fremdeles med ankelproblemen fra 2017. Blir ikke helt kvitt det, sikkert fordi jeg suger på styrking og aldri holder meg nok i ro. Balanserer på grensa. + noe mystisk pulsrelaterte merkverdigheter, som gjør at jeg er litt nervøs for pushing. Får se hva som skjer når snøen forsvinner. Godt mulig at et par små turer på asfalt tar fullstendig knekken på meg -))
   (ehm, nervøs, smiley det der)

   (ville dog heller løpt Sentrumsløpet enn å styre med dugnad)

   Slett
 6. Good People: Ble veldig fornøyd når jeg så at du hadde gitt 3,5 - gjorde det samme selv når jeg leste den for et par år siden (?) men satt med en følelse av å kanskje ha misforstått/ikke gitt boka den oppmerksomheten den fortjente. Husker den ikke som nevneverdig trist, men mer som en litt rotete bok med et godt utgangspunkt (?)

  SvarSlett
  Svar
  1. Synes det ble kjempetrist hver gang Mary (tjenstejenta) tenkte på/innså at byttinga faktisk var et vanlig (sykt) barn med følelser, og øyeblikkene av tvil hos bestemora, samt, og alltid, maktesløsheten (og dumheter gjort av uvitenhet)..

   Synes alle lydbøker jeg hører uten å følge med, er ukonsentrert og/eller lei er rotete. Thien feks, den du elsker, mest rotete boka i verden -)

   Er igjen i den siutasjonen der jeg må gi alt 3, for mye som må opp på 5, hvis jeg begynner å drøsse firere. Samtidig har det lenge siden jeg ga femmer. Er både for snill og slem på samme tid..

   Slett
 7. Hang meg opp i Tande P på øde øy. Han er vel ikke den verste å tilbringe tid med. Er mer usikker på om jeg ville satt pris på lille Martin.

  SvarSlett
  Svar
  1. I beg to differ. Nå er det lenge siden jeg har sett Tande På tv, men irritasjonen jeg følte i hinde harde sitter i ennå. Fniser litt til Lille Martin.. med forutsetningen at han er like liten fremdeles, og trenbar, hadde jeg ihvertfall valgt han før chartersvein, (som sikkert hadde brent ned øya før vi hadde tørket opp etter forliset, som, kanskje er en god ting når jeg tenker meg om)

   Slett