mandag 28. januar 2019

2019: UKE 5

Det er ikke å komme bort fra at skal man oppnå verdensherredømme som hverdagsblogger, må man beherske kunsen å ta bilder av seg selv i speilet, på badet. The Baderomsselfie. 
Føler at dette er fullstendig forenelig med min framtidige rolle som bygdeoriginal.

Biosirkelkategoriene 2019 er lagt ut.

 28.januar
Leser John Banvilles Havet (2005)
Som dessverre handler alt for mye om død, lengsel
, myrstrå, svunne tider, snikende sykdommer og meg.

 - Nå om dagen dveler jeg ikke foran speilbildet mitt lenger enn nødvendig. Det var en tid da jeg faktisk likte det jeg så i speilet, men ikke nå lenger. Nå kvepper jeg - ja, mer enn det - over det ansiktet som dukker opp der så plutselig, det er aldri den jeg venter å se. Slett ikke. Jeg er blit skubbet til side av en parodi på meg selv, en trist sammensunket fyr i en halloweenmaske av sjasket, grårosa gummi som ikke har mer enn en tilfeldig likhet med utseendet mitt, det jeg tviholder på inni meg. -  
(Havet) (s103)   
-----------------
29.januar
Jeg er verdens verste doomsdayprepper. Får ikke fyr på peisen uten juksecubes og lager hummus av hermetikken. Ikke får jeg ting til å gro og ikke kan jeg ri på hest.
En itsybitsy strømkrise unna å bli samfunnets største byrde.
Jodtabletter? Anyone?
---------------------------
30.januar
30 av 208 sider igjen av Havet.
Sideantallet er viktig for boka leses som en del av Elidas ny/igjenåpnede lesesirkel. 1001sirkelen. Hvor vi leser bøker fra lista 1001 Books You Must Read Before You Die.
Kategori for januar er bøker under 250 sider.


Trippelkryss.
Check for lesesirkel deltakelse.
Check for Bookerbok
Check for 1001 bok.

Kuriøst
Innimellom myrstråene, tilbakeblikk og livet som ikke ble som forventet og karakteren som ikke ble som ønsket, og øyeblikk man aldri var til stede i, er den overraskende brutal. Ikke vold direkte, men mobbing, insektplaging og uberegnelig ondskapsfullhet. Spesialt blant den forjettede fortidsfamlien, Grace

 Eg. Pappa Carlo Grace.
- Han kunne sitte i en lenestol og virke oppslukt av en avis, og plutselig slå ut med armen idet Chloe gikk forbi, gripe henne i øret eller ta tak i en håndfull av håret hennes og vri det hardt og smertefullt rundt uten å si et ord eller ta en pause i lesningen.  -  (s99)

Eller Chloe Grace
, en person bare en forvirret hovedperson kan elske -
 , som   - likte å utfordre med ble fornærmet hvis utfordringen ble besvart .. -  (s137)
 , som -  lå under for plutselige og lammende utbrudd av vold..  -  (s137)
 , som -  en dag på stranden valgte seg ut en bygutt hun ville plage. - (s138)
----------------------------------------------------------------------------------------------
31.januar
Just for the record.
Jeg har lest 180 bøker fra den originale 1001 lista  (2006)
179 fra 2008 utgaven og tilsammen 12 fra de 22 tilleggene (2010-2012).
Noen bedre?  Don't know?  No worries.
Her er Listchallengelista, en kombo av alle utgavene. Klikk i vei.
Ved siste gjennomgang fikk jeg 212 (= igår) 
--------------------------------------------


1.februar
Time out.
----------------------

-  Livet, det ekte livet, skal liksom bare være en kamp, målrettet handling og bekreftelse, hvor viljen stanger sitt butte hodet mot verdens mur og så videre i den dur, men når jeg ser meg tilbake, oppdager jeg at størstedelen av mine krefter har gått med til å søke ly, trygghet, jada, jeg innrømmer det, noe koselig.-  (s52) (Havet)


2.februar.
Ferdig med Havet.
Skrevet av John Banville. Fra Irland.
Oversatt fra engelsk av Geir Uthaug
Kjøpt på loppis. Posesalg. Lot den nesten være igjen fordi den var oversatt og jeg som regel anser det som helligbrøde å lese engelske bøker på norsk. Det er tross alt det ene av 4 språk jeg kan lese. Lot den nesten være igjen fordi jeg antok den handlet om kreft og død og tiden som ødelegger alt. Det gjorde den forsåvidt også. Bare på en annen måte enn jeg trodde.

Om Max Morden:
Kona Anna er død etter 1 års sykeleie og Max vil bare selge huset og komme seg bort. Skjule seg. I fortiden. I en liten landsby ved havet hvor han ferierte med foreldrene som barn/ung , og en traumatisk sommer møtte familen Grace. Mor, far, tvillinger og en barnepike. Han leier et rom i huset Gracefamilien bodde i og tilbringer tiden med drikking og mimring.

Ting man husker. Ting man tror man husker.
Ting man later som man husker. 

Bølgene, minnene, skyller som havet selv.
I begynnelsen ble jeg forvirret over alle tidsnivåene, men det tok ikke lang tid før jeg selv var som tidevannet, ut av sykehuset og ned til havet, tilbake i tiden, mellom tiden, opp av havet, tilbake i sykesenga, livet med Anna, fram mot, tilbake til, alderdommen, begjær, dårskap, ondskap og hvordan det å se seg selv i vannflata, distansert, med tiden som slør
, sjelden er spesielt flatterende.

- Dette er en overraskende, for ikke å si sjokkerende, oppdagelse. Før hadde jeg bilde av meg selv som en fryktløs pirat, som sto vendt mot alle som kom med en huggertmellom tennene, men nå er jeg tvunget til  å erkjenne at dette var en vrangforestilling. Det å bli skjermet, beskyttet, passet på, det er den eneste jeg noen gang egentlig har ønsket, å grave meg ned til et sted av livmoraktig  varme og huke meg ned der, skult for himmelens likegyldig stirrende blikk og den skarpe luftens ødeleggelser. Det er grunnen til at fortiden er et slikt tilfluktsted for meg, jeg reiser dit fylt med iver, mens jeg gnir meg i hendene og rister av meg den kalde nåtiden og en enda kaldere fremtid. -  (s52)

 Navlebeskuelsen
Kommentarfeltet påstår at boka ikke handler om meg, og det har sikkert rett, til tross for at jeg er blitt ganske god til å gjemme meg. Gjerder, porter, daler og voksiposer. Skinnposer i barnevogn. Trillet mot en destinasjon av varme boller, mens snøen laver, vinden uler og kulda  biter. Stammer sannsynligvis fra å være 4 år og måtte gå misunnelig ved siden av søstervogna.

Og alikevel, hvordan kan man si at fortiden egentlig eksisterer?  Den er tross alt bare det som nåtiden var engang, den nåtiden som er borte, ikke mer enn det. 
Og allikevel. - (s52)
-----------------------------


 Joggeblogg: Mest mølle, en skarve løpetur i friluft, overdrevet upperbody strength (snømåking).


3.februar
Et par siste ord om Havet.
Han fikk det som han ville Max Morden, indirekte
, sin egen form for voksipose happy ending

Etter en alvorlig, med livet som innsats fylleepisode, blir datteren tilkalt.

-  Og hun stanset ikke med det. Nei da, oppflammet av denne første triumfen, og ved å gjøre bruk av det overtaket som min midlertidige sykdom har gitt henne, fortsatte hun å gi ordre med en hånd på hoften, så og si, at jeg øyeblikkelig måtte forlate Cedars for hun aktet å ta med meg hjem - hjem, sier hun! - der vil hun nemlig ta seg av meg, og denne omsorgen vil innbefatte, har jeg forstått, at jeg ikke får tilgang til alkoholholdige stimuli eller sovemidler, inntil legen, ham igjen erklærer at jeg er sunn nok til dette eller hint, livet antar jeg.  Hva skal jeg gjøre? Hvordan kan jeg motstå? -  (s204)

Jeg endte opp med å gi boka 4 på goodreads.
Andre bloggereBeathe, Marianne og Rose-Marie (om filmen)

Ukeslutt!

62 kommentarer:

 1. Uff da, det var en tråkig beskrivelse av selvet.
  (ditt er adskillig bedre, det må du tro på, håper ikke du identifiserer seg med Havets hovedperson?)
  Død og elendighet der og, da lar jeg den ligge i pappesken inntil videre..

  SvarSlett
  Svar
  1. Ikke tråkig, Anita, bare sånn livet er og jeg identifiserer meg alle hovedpersoner, det kan selvfølgelig være fordi jeg bare leser bøker om surpeiser i en viss alder, eller det kan være fordi bøkene treffer pent på det mennesklige, og jeg, ehm som menneske, treffes. who knows.

   Tror ikke tråkig er rette beskrivelsen av Havet, den er egentlig ganske fin, det er mest meg og nevrosene. Bare det at jeg leser ei som har som har død kone som underliggende premiss, regner jeg som en seier. High Five til lesing utenfor komfortsona. Jeg mistenker at du vil like den.

   Slett
  2. Ser jo at det var fint skrevet, litt som Mary Shelleys Frankenstein, vemodig, ensomt og trist.

   (så det betyr at den må opp ev esken likevel? Året for eske-og hyllebøker)

   Slett
  3. Forresten: Ferdig med Nini på lyd. Ble litt sliten . Hørte for lenge på lørdag, ble litt overdose- men bra bok, veldig interessant, spesielt familieperspektivet- Camilla og Torvald. Mye meta med Lars Lillos eget liv, men ok det også, forsåvidt. Kunne strammet inn noe av det.. (oops, må skrive innlegg- men først en episode Outlander igjen, det er jo mandag)

   Slett
  4. Opp av eska med den.
   Men ikke før du har sett Outlander. Jamie har forrang. Vent mens jeg SUKKER. SUKKER. SUKKER. Er ferdig med alle lydbøkene og det ser ikke ut som om det kommer nytt.

   Synes metagreia til Lars var fin. Oppsummert er (var) jeg mye mer interessert i han og THORVALD, enn Nini.

   Slett
  5. Ja, etter Outlander som jeg ikke har fått på enda. Tror det er siste episode. Noen på Outlander-gruppa på fb maser om opprop for å få CappDamm til å oversette resten av bøkene. Vet du hvilke?

   Det ble sikkert mindre LarsLillo i papirbok, alt blir mer i lyd. Nini i seg selv var vel et barn av tiden og Oslo Vest, en slags bohem. Det var dynamikken av så mye jeg ble interessert i. Disse spørsmålene som det ikke finnes enkle svar på. Kanskje ikke svar i det hele tatt..
   Også Lars sin søster også, da.. Tror jeg traff henne en gang på Stiklestad. Faren Per Lillo var jo med på Spelet i mange år, da var eg med, slutten av 70-tall/tidlig 80-tall. Hun var lita, da. Kanskje tidlig tenåring.. Hvis jeg husker rett..

   Slett
  6. Måtte google opp Per Lillo. ser ut som han bare hadde Lars som barn. Så da måtte jo søstra ha en annen far. Men jeg synes jeg husker en jente med det navnet, far den tiden Per Lillo (og jeg) var med på Spelet. Han var med 11 sesonger. Jeg ikke så mange, da..

   Slett
  7. Det er litt rart for både mora og faren til Lars Lillo står oppført med kun et barn på wiki- og det er Lars. ?? Kanskje er resten holdt utenfor? Vet jo at foreldrene ble skilt, men en av dem måtte vel ha flere..

   Slett
  8. Hun er nok utelatt på wiki. Hun har samme etternavn som Lars, er på fb.

   Slett
  9. Du har virkelig hatt en kveld/natt i stoltenbergsk ånd, eller kanskje lillosk er mer presist. Ser i margen at omtalen er på plass. Wlll read. Om litt.

   Slett
  10. Jepp... må jo gå all in,;)

   Slett
  11. Jeg har 2012-ugvane av 1001books, og har krysset , men ikke telt.. du skal få høre når jeg orker å gjøre det.;)

   Slett
  12. (Så plutselig at jeg starter usjarmerende mange kommenterer med HÆH. Anstrenger meg for å unngå det her).
   , men du vet hvis du klikker på listchallenge, slipper du å telle? De gjør det for deg.

   Slett
  13. Ja vet det, men det tar sånn tid å legge inn alle- det er jo over 1001 bøker man må gjennom. Det er jo ikke sånn at jeg har lagt inn alle disse bøkene på goodreads. Mange av bøkene leste jeg i tenårene, noen i barndommen også..
   Lettere for meg å gå gjennom boka for der har jeg krysset og markert med post-it-lapper hva som er lest, hva som skal leses av det jeg har og hva jeg har sett på film.

   Slett
  14. Listchallenge kurs to the rescue!
   Du trenger ikke legge inn noe som helst. Klikk på linken, klikk på de bøkene du har lest (på bildene) og lista teller for deg. Det eneste du trenger er hukommelse -)

   Slett
  15. Joda, jeg skjønner det, beklager jeg formulerte meg utydelig.
   (er syk og hodet er tungt)
   Det jeg mener er at det uansett tar tid å klikke seg gjennom over 1000 bøker- det er sånt jeg blir litt sliten av, sjø.

   Slett
  16. Skjønner. Det tar absolutt tid, og man får fingerkrampe. Håper det ikke er influensa!
   God bedring!!
   (Godt inne i Gulliksen forresten. Siden flyr av gårde)

   Slett
  17. ok. Det kjenner ut som influensa. men det får natta og morgendagen vise. Så mye verk i kroppen og feber..

   Slett
 2. Den boka er jo så fiiiin. Kan ikke forstå du synes den er deprimerende? Nydelig språk (leste den på engelsk jeg da), nydelige mellommenneskelige relasjoner, vakker stemning. Jeg følte meg gjennom hele boka. Anita: dette er ikke død og elendighet. Det er en mann som ser tilbake på sitt eget liv, rørende nostalgisk vil jeg heller kallen den. Inga: den handler jo ikke om deg. Åhh.. synd du ikke likte denne!

  SvarSlett
  Svar
  1. Er enig i at den er fin, og at språket, selv oversatt er vakkert (og jeg har jo såvidt begynt å skrive om den, uka er lang). Også enig i at den er stemningsfull. Men det er akkurat dette med å se tilbake på livet, og nostalgien, og tida som har gått og de som er borte. Synes beskrivelsene av kona og diagnosene var hjerteskjærende. Vanskelig å holde hodet ned i sanda med ei sånn bok.

   (Jeg er livredd for at den skal handle om meg)

   Slett
  2. Der er jeg helt enig - OPP med hodet! Dette er livets gang, realitetene midt i panna, men skrevet med respekt og følelser. Ser ut av omtaledatoen min at jeg har lest boka da min mor lå på det siste i 2014. Muligens jeg har blitt påvirket av egen livssituasjon under lesningen, men likevel. Skal bli interessant å se hva du lander på til slutt :)

   Slett
  3. (..humm.. og ser jeg nøye etter, så har jeg jammen lest den på norsk jeg også - merkelig, for jeg har den på engelsk i hylla.. kanskje jeg har hatt to versjoner, og den ene gitt bort?)

   Slett
  4. Hvilke diagnoser hadde kona?

   Slett
  5. Marianne: Det må ha vært uhyre sterkt å lese den i en slik sårbar situasjon. Blir trist bare av å tenke på det. Har mye å gå på når det kommer til takling av livets gang.

   Rart at du har lest den på norsk dog. So not you. So not me heller. Men det var loppis og posesalg og man snur ikke ryggen til bookervinnere man ikke har lest.

   Er ca halveis. Eller nettopp ferdig med første del. Går fortere enn jeg beregnet.

   Anita: Kreft tror jeg. Men det spesifiseres ikke, ihvertfall ikke så langt jeg har kommet. Det handler mer om hvordan det var å få diagnose, også gå og vente et år på døden.

   Slett
  6. Husker faktisk ikke om det var kreft kona hadde, men jeg antar det. Sykdommen var ikke fokuset, og heller ikke det jeg sitter igjen med i etterkant.
   Kreft er no dritt, ja. Jeg mistet nå i januar en veldig nær venninne til dritten, og det gjør meg så eitrende forbanna...trist!

   Slett
  7. Skriver under på DRITT!
   (Eitrende forbanna trist på dine vegne)

   Snart ferdig med boka nå, og du har rett det er ikke sykdommen som blir stående igjen for meg heller, eller, ikke hvilken sykdom, mer det uunngåelig og hvordan slikt i sin umulighet takles.

   Slett
  8. ...som igjen betyr at du mer mer positiv til boka nå...?

   Slett
  9. Ja, faktisk. Stålsatte meg, kom meg over myrstrå og ego, og begynte å fokusere på andre ting. Som onde Chloe. Det er mye å ta tak i.

   Slett
 3. Hardt liv du lever med denne hverdagsbloggingen, men baderoms-selfie er kult da. Jeg var veldig usikker på hvordan jeg likte Havet ser jeg, men jeg bestemte meg for å like. Av og til må en bare bestemme seg for noe.

  SvarSlett
  Svar
  1. Nja, vet ikke hvor kule slike selfier er, men dog, høyst nødvendig. Man får bare trekke pusten og knipse i vei.

   Godt poeng det med å bestemme seg. Jeg har bestemt meg for å prøve å lese utenfor komfortsona. Hvis ikke får jeg jo ikke lest noe (annet enn fantasy, fyll og utroskap). Stikker innom anmeldelsen din når boka er ferdiglest. (Regner med det finnes en omtale?)

   Slett
  2. Ja,omtale finnes! Hehe...jeg husker i min "selfie-periode" for sånn type 10+ år siden og jeg tok sikkert 30 bilder før et eneste gikk gjennom nåløye-

   Men altså når du er klar for type dysfunksjonell familie og bok fra et dødspunktperspektiv MÅ du lese den siste til Stridsberg. Har en time lytting igjen men vil lese den på papir også. Ganske absurd vinkel men samtidig en sterk beretning. Det er nesten som jeg digger henne allerede.

   Slett
  3. (Hæh, skal de være fine også, disse selfiene, mahuahah, det vil nok ta mye mer enn 30 for å få en akseptabelt et. Nekter å overlate gamet til de vakre (les unge), gammeldameselfies = it's a thing. As is!)

   Det blir Stridsberg på meg. Hvis alt går etter planen. Beckomberga først, så muligens den nye på svensk lyd. Tror jeg har landet der. Skal ta en runde utroskap (Gulliksen) etter Havet - og forventer å kommet så styrket ut at jeg kan takle Stridsberg på strak arm.

   (Gleder meg til du skal lese Darling River og Drømmefakultetet.)

   Slett
 4. Duckface, Grorudpalme OG øyenskygge. Regner med at du snart er på Norges bloggtopp.

  Etter nattens mareritt om russeran kommer,så er det bare å preppe med jodtabletter. Jeg vil påstå at jeg lider av kald krig ptsd.

  SvarSlett
  Svar
  1. (Grorud? Hmm, trodde dette var mer Calabasas?)

   Men du har rett, strakaveien til topps. Who knew. Tror det må være d-vit tilskuddet som har fått lyset til å gå på. Kald krig ptsd høres nesten like ille ut som tids pstd. Tid er en grusom oppfinnelse.

   (nå skal jeg klikke på 1001lista)

   Slett
  2. (Du klikka på den gamle 1001lista, den nye er 2018_updated_) Du ligger 4 bøker foran meg - the game is on!

   Hva i all verden er Calabasas?

   Slett
  3. Hæh, finnes det ei 2018 liste? Med ekstrabøker? Link kreves. Med bare 4 bøker å gå på må det kriseklikking til. Du er tross alt decades yngre. Hvordan har jeg latt dette skje? Tror jeg må øke d-vit dosen ytterligere.

   (meen, til å være disse decades-ene yngre er jeg ikke imponert over reality-tv kunnskapen. Calabases California, Home of the Kardashians. Kunsten er å lese hele 1001lista og samtidig holde seg oppdatert på Realitet-ene).

   Slett
  4. Fant ei 2018 liste med 10 bøker. Hadde lest 4. Er det disse tilleggene du mener?

   Slett
  5. 1001 + reality vinner du lett! De eneste realityseriene jeg får med meg er Symesterskapet og Ex on the beach.

   Lagde en ny 1001-liste hvor jeg la til de i 2018-utgaven. Bruker vel alle listene jeg fant på listchallenges.

   Slett
  6. Og derfor ante jeg ikke om Calabases og Kardashians!

   Slett
  7. Den stående ovasjonen jeg hadde klar for din uforståelige listelagingstålmodighet bleknet litt ved siden av Symesterskapet. Hva er dette? Fornorsket Project Runway? Reality som har sneket seg forbi meg?

   (Ingen relevans til noe som foregår hverken i innlegg eller kommentarfelt, men må bare si det et sted. OPPRØRT over AS4 ep 8. HOW COULD SHE??)

   Slett
  8. Så, med forbehold om at du egentlig snakker om noe helt annet (i og med at AS4 bare har kommet til ep 7?)

   Ble også sjokkert, men ikke opprørt. Startet som teamV men er nå ganske careface + at jeg ser SCRIPT og konspirasjonsteorier overalt.

   (og er det slik at du a) snakker om dragrace ut i løse lufta i håp om at det skal lokke fram meg (det funker)? eller b) SER MONIKA OGSÅ DRAGRACE?)

   ((eller c) snakker du om noe helt annet)).

   Slett
  9. Symesterskapet er vel en fornorskning av the Great British Sewing Bee, men om det er en forbriting av Project Runway aner jeg ikke.

   Hva er AS4ep8? Tror det svarer på spørsmålet ditt om Dragrace, Haruhi.

   Slett
  10. Haruhi: Wrong. Episode 8 er ute. Ikke på netflix, merkelig nok, men ligger på utube. Og den er enda mer sjokkerende enn sjuern, men det har du sikkert fått med deg. Jeg som er blind for spoilers blir like overrasket hver eneste gang. Nå er det #teamtrinity all the way.

   Angående a,b og c.
   Monika burde slutte med symesterskap og begynne med dragrace asap. Alt er scripta og planlagt og jeg er sikkert den eneste seern i hele verden som blir lurt. Og c), helt siden jeg postet bilde av mensenkjolen til Manila og ingen lot seg friste til å kommentere har jeg gitt opp, og hoderystende (les særs motvillig) akseptert at eksamen trumfer, til og med, dragrace.
   Fort deg ut på utube nå!

   Monika:
   Dragrace! Det er garantert for deg. Sying og alt!

   Slett
  11. Skulle skrive en lang og meningfylt kommentar her MEN NÅ LIGGER EP8 PÅ NETFLIX, så vi snakkes om en time.

   PS: Jeg har blitt spoilerfri. Vet ingenting som ikke netflix vet.

   Slett
  12. , nå skjønte jeg jo hva som kom til å skje, for hva annet skulle opprøre deg, men uansett, enig, WHO COULD SHE? Mista nesten lysten på å se resten. Igjen.

   Abc, la merke til pad-bildet, kniset og gikk videre. Har altså tatt meg tid til å lese, men ikke til å kommentere, skammelig. Skulle egentlig si noe om The Good People nå, men orker ikke, hodet er fylt av tapte dragdrømmer.

   Slett
  13. Sorry for å ha spoilet for deg, men nå er vi ihvertfall ajour. Har også mista lysta til å se videre men vet også at jeg kommer til å se alt, selv om jeg nå nesten er overbevist om at de pusher monique/monet for the win (begge SLITSOMME) og hvis greia er at de ikke kan ha en hvit vinnere til (spekulert på utube), er det tapt for Trinity og man kan bare håpe på Namoi, som jeg nå absolutt ikke vil skal vinne, for HOW COULD SHE.. (glemte Latrice, men så har hun også vært slapp og forgettable hele sesongen).

   (vil gjerne høre hva du har å si om Good People)

   Slett
  14. Tror nok jeg hadde gjettet hvor ille det gikk uansett, det var jo mye foreshadowing (men legg merke til at jeg like fult ble så sjokkert at jeg ikke klarte å stave HOW). Og, ja, tror det er veldig om å gjøre ha en POC (helst svart) vinner i år, rasisme-anklagene har jo haglet mot showet (og Ru) lenge. Har dog lyst til å rope at Manila teknisk sett er POC, men tipper at svaret er "ja, men passing for white". Akk. Er vi for kyniske, eller er det akkurat slik det er? De burde jo heller ha kjørt et normalt opplegg i fjorårets finale, slik at Shangela kunne ha vunnet (ikke fan, men egentlig ikke fan av Trixie heller, så).

   Ellers, har begynt å få litt smaken for Monet men er fremdeles irritert på Monique + litt lei av Latrice (hele narrativet hennes er jo bare JEG ER EN LEGENDE Å FORTJENER Å VINNE + 0 prestasjoner her og nå). Naomi...har jeg egentlig alltid vært glad i, litt underdog, litt søt, vokset en del, men vinnermatriale?

   Slett
  15. Tror ikke vi er for kyniske. Og nå med fem igjen, 4 POC + Trinity, tviler jeg på at de tør la henne vinne, mm, de gjør som sist med queenjury (håper det, tror det er hennes eneste sjanse). Mellom de 4 resterende er det vare Naomi jeg synes er bra nok. Det er visstnok bare 2 episoder igjen, som ikke er nok til at jeg slutter å være sur pga Manilla, og derfor utelukker jeg Naomi og spår at Monet vinner. (Liker det ikke)..

   (Velger Trixie over Shangela any day)

   Slett
 5. Wow imponert over 1001 boklista di... Og litt imponert over Grorudpalmen :) :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Calabasas, Gro, ikke Grorud
   , Kim, ikke Laila -))

   Slett
 6. WHAAAT??? 212...? Det er jammen meg bra, tok testen jeg i sted...og jeg har ikke så mange som deg for å si det sånn. Det kan bare bli bedre!

  SvarSlett
  Svar
  1. Fikk du med deg at Monika sa jeg linket til feil liste = vi må klikke gjennom alle 1001++++ på nytt. Bare sånn i fall resultatet blir bedre..

   Slett
  2. Neeeeeeiiiiii.... Nå har jeg klikket meg gjennom EN gang... 134. Nuff said - ingen konkurranse, klarer nok ikke å kjøre på 80 til på ny liste... så jeg er fornøyd. (Men hvor er link til nyelista, sånn just in case det blir regn her og greier...)

   Slett
  3. Hehe, det blir garantert regn. Fant ikke noe full 2018 utgave. (((Monika))). Kun dette 2018 tillegget. Satser på at de bare har plusset på disse 10.

   https://www.listchallenges.com/1001-books-you-must-read-before-you-die-2018

   Slett
  4. Du kan få låne 2018-utgaven min og lage en egen liste (fjorårets verste kjøp. klipp og lim + de ti nye - do not recommend!). Jeg bare la til de ekstra, siden det er sånn jeg opererer.

   Slett
  5. Takk for tilbudet men greier meg nok med 2006 utgaven min, har ikke bladd i den en eneste gang. Fører på de 10 siste bøkene som appendix på 2008 lista, det er min operasjon. Ang. listchallenge har jeg da lest 212 + 4.

   Slett
 7. Tror Dragrace-kommentarene mine har blitt spist av internett?

  SvarSlett