torsdag 15. juli 2010

SURRENDER.


The Autograph Man (2002)
- Zadie Smith

Dette er Smith's andre bok. Den såkalte vanskelige andreboka etter debutsuksessen White Teeth - som jeg ikke har lest ennå - kun lest On Beauty.
s1-107
I første kapittel er Alex Li Tamndem (15) på en skjebnesvanger wrestlingkamp med far. Deretter hopper boka 15 år, Alex er nå en småmisantropisk autografselger som nettopp har våknet opp fra en 3 dagers drugbender - der han har vraket bilen, skadet kjæresten og kanskje til og med forfalsket en autograf - som han nå vil selge.

- det er om og men, fram og tilbake, kjendishysteri og rockn'roll, men som nevnt tidligere tok det meg 2 uker og komme hit - sovnet umiddelbart bare jeg gløttet på coveret - side 107 ble min siste, selv om det så smått begynte å ta seg opp.

Jeg leste på Wikipedia at Zadie hadde skrivesperre etter førsteboka og kanskje er det derfor den virker både uinspirert og tung, tross fornøyelig emnevalg - påtatt galgenhumor - men jeg har lest i ettertid at det blir stadig mer action utover i boka - så kanskje 107 var for lite og jeg burde ha prøvd 50 til.


Uansett - nå er det for sent. Jeg la den fra meg på en Starbucks i ferieland, prydelig passert på vindusdisken, dawn dagen etter var den borte, kan tyde på overaktiv betjening - eller kanskje fikk noen glede av den. Krysser fingrene, også for at neste leser liker den bedre :-)
Bokas Historie.

Det er SVÆRT SJELDEN jeg gir opp ei bok, tvangsleser normalt til siste punktum. På de siste 3 årene har jeg kun avbrutt 3, (kanskje et par til jeg ikke husker). Halvbroren, LSC og Bill Brysons Walk in the Woods - er de 2 andre.
- men snart blir den en til da Victoria Holt mer eller mindre er forkastet - tvilsomt om jeg orker å fortsette - men så lenge den står på leselista vet man jo aldri.

Autografmannen hos tanum.no

Gi opp - eller tvangslese - hva synes dere?

4 kommentarer:

 1. Jeg har bare lest Hvite tenner, som jeg virkelig anbefaler, men har aldri kommet så langt som til å lese noen av de senere bøkene hennes. Har hørt av flere at denne ikke var helt på høyden.

  Men altså, Hvite tenner er bra! :)

  SvarSlett
 2. Bra du anbefaler Hvite Tenner - den står absolutt på leselista. On Beauty var også ok, og det kan jo hende denne ville blomstret opp på de siste 200s,
  - får gå å lete opp noen andre som har lest hele :-)

  SvarSlett
 3. Hahah! Dette sklir jo helt ut! Du kan ikke anmelde til side 107, di skrulle!

  Hvite tenner er LETTLEST og meget bra, så da anbefaler jeg også den, nå som du tydelig er i sommermodus.

  SvarSlett
 4. Da 107 sider tok ca 2 uker - ser jeg meg i min fulle rett, se alle utropstegnene!!!!!

  - med 2 sterke anbefalinger på Hvite Tenner skjønner jeg at den må rykke fram i køa.

  SvarSlett