mandag 29. juli 2019

2019: UKE 31 (I Let You Go)

Sånn man gjør når man løper forbi eks-stabburet til Kurt Nilsen..


Solosamlesinga av Nini taklet ikke hetebølgen

29.juli
Klokka 4 dro 2. Klokka 11 dro 3. I går dro den første.
Til Trondheim. Utøya og San Francisco.
Dagen før fikk jeg et vepsestikk i leppa.  - THE DRAMA -

=
Det er klart for gressenkesommer2019.
Alt det jeg sa jeg skulle gjøre forrigen uke. Skjer nå. Etter jeg har sovet av meg avskjedene, drukket den beste vinflaska og sett OITNB7. Det må gjøres, selv om det er sesonger siden jeg begynte å kjede meg.  I morgen. Da skjer det. Konsumlesing. Sosmedspam. Inspirert skribling. Etter jeg har sovet nok til at det går an å løpe. I morgen. De sier tempen kan droppe 20 grader. 30 til 10.  Jeg føler allerede kreativiteten boble. I morgen. Når det blir kaldt.  Etter hundeturen selvsagt, og ikke før nøkkelosten er oppspist.  Jeg tar den til vinen.  Gleder meg.
-------------------------------------

30.juli
En snag i gressenkeplanene.
Oppdaget at jeg ikke ser sesong 7, men sesong 6 av Orange, som betyr at jeg har 13t mer å se enn jeg trodde. 8 episoder av seksern down. Må være den kjedligste til nå. Ingenting skjer.
-------------

Hvorfor vil man tvangsmessig dele all vakker natur sett med 2 øyne, mens 4+ ser ingenting, og aldri det samme? For personfokusert? Kanskje det er på tide å slutte med all snakking, blikkkontakt og øvrig sosialt samkvem?  #fulltiltboogie  #bygdeorigingalcomplete

1.august
Hadde glemt hvor slitsomt gressenkelivet er.
Som å være på ferie. Alt man skal rekke på minimal tid gjør all aktivitet umulig.
-------------------
2.august
Venter fremdeles på morgendagen, da alt skal skje
-----------------------
3.august
All denne ventinga er ikke fullstendig forgjeves.
Planlagt snapchatspamming er igangsatt og..
Jeg har omsider lest ut boka mi... I Let You Go  (2014)
Av Clare Mackintosh
Fra England.

Om: Reckless bilkjøring og mishandling.

Kjøpt på loppis.
Har iflg. tittelbladet tilhørt Marie
, som leste den i 2016
, hei Marie, nå blir den bookcrosset..
-----------------------


4.august
Made it through gressenkeuke 1.
Eneste som gjenstår er noen ord om I Let You Go

Om: . A tragic accident. A past you can't escape - (iflg. forsida)

På baksida
- Twisty, enthralling, tense, fast-paced, sensational, intense, astonishing- , og for de som elsket Gone Girl og Girl on the Train.  Jeg likte begge pikene, både hun som ble borte, og hun på toget, såvidt, men sikkert bedre enn jeg husker. Ok. Tidsfordriv. Denne også.

Selv om den tok 2 uker å lese.
Hører du Good Housekeeping, som skrev den var fast-paced?

Jeg sier det rett ut:
Det er formelskriving. =
Det er utallige synsvinkler. Det er en twist.
Den kommer halveis. Og er litt forstyrrende. Ikke fordi det er den beste twisten i psyk.thrill, men fordi den konkrete delinga halveis gjør at boka ikke henger sammen.

Del 1 - Hit and run. Kvinne rømmer til cliffy beach. Polititeam med seksuell spenning på saken.

Del 2 - Twisten. Som jeg selvfølgelig ikke vil si noe om, not today. Skurken. Polititeamet, opptatt på hver sin kant, sikler på hverandre, etterforsker, og kvinnen lever livet sitt blant klippene.

Stemningen i 2 delene er vidt forskjellig. 
Del 2 er kjapp, med action, etterforskning, bittelitt spenning, og løsning. Del 1 er langsommere, til tross for tragisk åpning og et spirende kjærlighetsforhold. Noe som gjør at når twisten kommer var jeg uforberedt, og plutselig gikk alt i trippelspeed. Svar på svar og vold. Too much.

Boka løp fra meg, og hovedfølelsen er antiklimaks.
Gir likevel en treer på Goodreads.
Lurer på hva Marie fra 2016 synes. Hun betalte tross alt 129kr for den.
(Min lå i en 50krs pose)

Andre bloggere?
Fant bare Bjørnebok, men han hadde heldigvis linket til mange flere, blant annet, Ibokhylla, Heartart, Stine-Marie, alle likte den bedre enn meg og leste i 2016, alle spoiler også twisten litt for mye, so be warned, les bok før omtaler.
-----------------------------------
Ukeslutt!

14 kommentarer:

 1. Heldige deg, gressenker har det godt! Hadde selv en uke før jeg tok igjen gutta i trøndelagen. Kos det med nøkkelost og den beste vinen, er spent på hva som blir lest. Jeg holder på med Husbytte, har du fått den, er det bare å hive seg rundt, for den var bra.

  SvarSlett
  Svar
  1. Siden jeg kommer litt sent til kommenteringa (for mye gressenkefrihet = netflix), kan jeg allerede takke for Husbyttetipset. Fant den på storytel. Har hørt ca 2t og jeg tar den også med på dagens tur. Har forkastet de 3 siste lydbøkene prøvd etter ca 1 t. Alt etter Marstein. Så godt med noe som holder på interessen. (selv om jeg har mine mistanker på retning -). Rapport følger, siden, kanskje, sometimes..

   (Håper trøndelagen var bra)

   Slett
 2. Høres kjekt ut å være gressenke!🙂 men ikke fullt så kos med vepsestikk,au 😱

  Hadde store planer for helgen og tropevarmen som var men har brukt helgen under dynen med feber og forkjølelse..kanskje ikke så lurt med vifte på full guffe gjennom tropenettene...men har da tålt det før.

  Orange is the New Black har jeg hoppet av for lenge siden og har ingen planer om å plukke opp igjen tråden. Men må finne meg en ny serie på Netflix siden lesing ikke blir aktuelt før jeg er frisk igjen så bookerbøkene må vente pittelitt. Er i gang med Frankissstein som ligger på Storytel.

  SvarSlett
  Svar
  1. Har du planer om å lese/høre den? Virker ganske interessant..

   Slett
  2. (Vepsestikk er som å føde. Leppa = trillinger. Forbehold om 20 år siden siste fødsel -))

   Så synd med sykdom, spesielt i tropevarmen, dobbelt uheldig. Håper det går bedre nå. HEr er det 2 dager med ca 10 grader, før det er på'n med 25+ igjen. Heldigvis ikke like varmt som forrige uke. Lever bedre med 11 enn 30.

   Angående Netflix. Har du sett den som heter Sisters? Fra New Zealand. 1 sesong. Anbefaler den til alle som spør. Artig. Og litt alvorlig. Vil ikke si hva den handler om. Eller er det alltids New Girl (men den har du sikkert sett). Eneste serien som får meg til å fnise (dog ingen andre jeg kjenner)..

   Har lest Mary Shelleys Frankenstein. Ikke fått med meg at det ligger Frankenserie på netflix. Synes Shelleys er så trist (lest i skolesammenheng 90s) og det aspektet gjør at jeg ikke er så fristet til å se serie. - Gressenker vil just have fun... -

   Slett
 3. 14 grader å melde her i morges. Det var aldeles nydelig!! Fortsettelse av rydd, vask, polering av bil, stryking og rydding av garasje. Har gått helt av hengslene. Sikkert lenge til neste gang, så det var greit å få utnyttet ånden som kom over oss begge her i heimen da temp'en droppet.
  Netflix? Who is that? TV har vært bortprioritert noen uker, siden jeg var gressenke i 2 x 1 uke. Nå er det lydbøker på gang. Ikke imponert av de to jeg har lyttet til fra Booker-lista, killersøs og Tangier-boka. Skal i gang med ny fra lista nå - Girl,Woman,Other og krysser fingrene.
  Stappmett på bringebær og vaniljesaus, sønn og datter på besøk samtidig = sommerlykke (sønnen stakk nettopp, han bor bare 15 min herfra - hehe) og en stabel med bøker fra Stavanger-biblioteket med kommende Kapittel-stjerner. Fiiiin onsdag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Har omsider karret meg tilbake til bloggen. Jernhardprioritering og evighetsboka er endelig ferdiglest. Nå er jeg mer gira på å finne ny bok enn å ytre meg om allerede lest. Typisk, får la den putre til imorgen.

   Klarer ikke opparbeide entusiasme for booker, får ta det etterhvert. Føler det rykker litt i lesenerven når jeg smugleser på goodreads, men ikke nok til at jeg gidder. Har ikke engang lagt langlista inn i bookerfanen. Egentlig bekymringsverdig. Eller bare sommer? Det får gå i rykk og napp til kulda setter inn (kan bli fortere enn vi tror).. Tror jeg fortsetter med krim.

   Og nå minnet du meg på at jeg må plukke bringebær, før alt råtner på stilk. Ai Ai.

   Slett
 4. Back in town. Fortsatt sol og somer i Trondheim, men litt kjøligere, selv om det var mer enn varmt nok på verandaen da jeg kom hjem i dag. 23 grader nå. sånn ca.
  Begynte på Deborah Levys Svømme hjem som lå i postkassa i dag, den liker jeg. Lar Siri Hs Minner om fremtiden hvile litt, får ikke helt taket på den, for springene, ikke alt som er like interessant der, men jeg vil gjerne lese den ferdig, etterhvert..

  Må lage meg middag. Hva har jeg i fryseren? Noe vegetar, tenker jeg..
  Før jeg lager månedsoppsummering i løpet av kvelden. Vips, så er det august, og Kverneland skal samleses. Jeg tror Marstein også får bli med en måned til..

  SvarSlett
  Svar
  1. De evige samlesingene.
   I den farta jeg leser Nini varer den til neste år. Levys korte svømmebok har jeg lest, og likt. Bookerbok. Synes nyboka til SiriH virker litt tung, eller lydboktung, ser for meg at papir er tingen, noe som du nå bekrefter, springende sliter jeg litt med på tur. Hennes forrige Blazing World var derimot fantastisk på lyd.

   Betyr -back in town - at all feriering nå er ferdigjort?

   Slett
  2. At Siri Hs nye bok er tung på lydbok kan jeg absolutt tenke meg. Det er jo tre skift av historier- fortid/dagboksnotater som ung/nåtid med mimring og sammenligninger/refleksjon over SH den gangen kontra nå/en fiktiv historie hun begynte å skrive på som ung om et par. (mest kjedelig)

   Ikke mer reise annet enn korte turer "hjem" på familiebesøk og vennebesøk i den nærmeste fremtid.
   80-årsdag neste helg bl.a. (min far)

   Har du kastet deg på snap?
   "Alle " forsvinner dit, i den lukkede krets.. men ikke jeg, da.

   Samlesing av Kverneland denne måned, men jeg har ikke rukket å lage innlegg. Mye som skjer her nå for tiden.

   Slett
  3. Ikke kastet meg på snap, bare litt, ehm, mild sporadisk spamming (grunnet ny lånetlf, som sikkert blir fasttelefon, da min plutselig nekter å slå seg på, akkurat som om den ventet til jeg hadde ny in hand). Kun meg, fjeset og detaljert progressjon på gråhåret. Vokser ekstremt sakte)..

   Har begynt på Terapeuten, mer om det neste uke, som vel er denne uka, har bare ikke somlet meg til å lage innlegg ennå. Må bare bestille deksel til lånetelfonen først, den glipper mellom fingrene på meg, og nå, som jeg vet at den blir primær, irriterer den vettet av meg..

   Slett
  4. Ok. Håper ikke du også forsvinner dit på bekostning av blogg.;)

   Ser frem til din mening om Terapeuten.:)

   Kan du ikke få en annen telefon?

   Slett
  5. Sukk, man jo ha telefon, så nå har jeg en annen, men har bestilt batteri for å prøve å doktorerer den forrige. DIY...

   Slett