mandag 22. juli 2019

2019: UKE 30

Sølvglorie og malekost. Hodet som et smykkeskrin. #øyenskyggehverdag2019


Still going sånnpasse strong:
Solosamlesinga av Nini for BBP18.
Denne uka kapittel 7  (leser ajour, skriving bakpå)

22.juli
Fremdeles en uforståelig dato

I serien
- Tvangstilfeldig gjennom stablene -
, skulle jeg denne gang velge bok (i hus) anbefalt på facebook.. Check.

 Første jeg så:
Direkte fra fbgruppa Hva leser du akkurat nå?,
Claire Mackintosh - I Let you Go.
-------------------------

23.juli
Strømmen gikk mens jeg besøk coming vurderte vasket badegulvet.
All vaskefutt forsvant. Epiphany: kunstig lys er den universielle drivkraften bak husarbeid. Støvsuging feks, umulig. Tapping av vann i grønnsåpebøtte = meningsløst i sollys. Not to mention at man må trekke fra gardiner og fjerne alt man har slengt over gardinstangklesstativet. #skjelvendekjellerpotet 
----------------------------------

24.juli
Planen er å spare lesinga til de besøkende er så utslått av sola at - sløving, med bok, i skyggen, er det eneste naturlige aktivitetsvalget..25.juli
Fortsetter med bilde over 1000 ord
Mye som tyder på at Mackintosh ikke blir lest før i neste innlegg..

Igår. Hvorfor man bruker lange strømper i 30 grader?  Flåttbeskyttelse.

 ----------------------
Ukeslutt!

19 kommentarer:

 1. Den boka har jeg også, i hylla...
  Fin øyeskygge.:)
  Er fortsatt på Verdaln og rydder huset til faren min, hjem i morra..
  Mer lesing og blogging senere. Siste uka gikk til rydding og vasking..og eting med søstre og foreldre..
  God uke til deg:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det. Målet er å glitre i sola,

   Høres trist ut med farsrydding. Trist og sikkert arabeidssomt, men fint med søstre. Mackintosh virker foreløpig (ca30s) krimgrei, mulig du allerede på lete den fram.

   Slett
  2. Veldig arbeidssomt. Han lever, så det er ikke så trist. Trist at han har samlet alt for mye , bra at vi får hjulpet han med å få det beboelig. Jeg har kassert/sortert bort ca 20 esker med hans bøker som skal på brukten..Tenk det. Han har fortsatt veldig mye bøker han vil beholde..Russland, krigen og sånt..og noe om Finland og Øst-Europa, mm. (fant ingen finne-bioer, men Martha Tikkanens Århundredets kjærlighetssaga fant jeg- og en av mannen- husker ikke hva det var)
   Mackintosh ligger lett tilgjengelig på hylla, men har mye å lese før den. Lite lesing siste uke som sagt..Men jeg har lest ut ei bok som heter Drit i det! av Sarah Knight. Den var ganske morsom, og det var da noen tips der.. Anbefales.

   Slett
  3. Apropos yr-bildet ditt: På Verdaln er det meldt over 30 oppmot 32 til helga.. Her i byen rundt 30. Hjemme nå, bare 24 i dag. Tenker jeg drar nordover til dattra til helga, der blir det "bare" ca 25..

   Slett
  4. (Vamskelig å snike til seg pc-time)

   Trodde ryktene om varmebølgen som 'misset' Norge skulle bringe tempen nedover, men sjekket nettopp og det ligger fremdeles an til ei uke med 28, før vi er tilbake på default 18. 18 og overskyet er drømmetemperaturen.

   Aldri hørt om Knight. Noteres.
   Gledelig med levende far, men litt trist likevel at man må levere bort bokkasser, eller trist at andre (selv om det er døtre og han sikkert var villig) gjør det. Når man gjør det selv er det selvfølgelig proaktivt og effektivt. Som plutselig fikk meg til å tenke på Vigdis Hjorth og den boka med is utenpå. Fordeler og Ulemper med å Være til - og Åshild Brennens (tror det var navnet) Bibliotek. Donert fra dødsbo. God vigdisbok det.

   Jordbærkona sa det kanskje var siste jordbærdag idag, som gjør meg trøndermisunnelig siden dere ikke (knapt) har begynt ennå. Må ta med sekk og hamstre. Tikkanen skal leses (før eller siden)

   mvh
   jordbærbound.

   Slett
  5. Varmebølgen er her. 24 grader kl. 10.00 i dag..puh. Eneste sted å gjøre av seg nå fremover er på stranda. Glad jeg bor på Lade/Lilleby.
   Værre for mine gamle foreldre på Verdal, der meldes det norsk rekord i morgen med 37.
   Ikke bra..

   Ang bokkassering: Jo da, det kan man si, men det tristeste er vel alle pengene han har brukt på bøker som han aldri har kommet til å bruke, lese, alt han har tatt i mot av folk som skal kvitte seg med ting, kjøpt på posesalg av rubbel og bit på bib og brukten, herpa bøker, skit og drit, alt mulig gammelt rask, men også masse nye kokebøker og hobbybøker fra salg i butikker, mammutsalg har han elsket å gå på, mange bøker kjøpt flere av, som feks 2 eks av flere bøker om Snåsamannen, (si fra hvis noen er intr. billig- Snåsamann-bøkene fikk jeg ikke kaste dog) som han sikkert en gang tenkte å gi bort antar jeg, pluss masse skjønnlitteratur han nå ikke vil ha for det leser han ikke, så det for avgårde, samt masse atlas, kryssordleksikon, bilbøker, jakt&fiske, knivbøker og bibler.
   For å si det sånn, jeg er glad han har fått vekk så mye, så får man svelge noen kameler. Her har min far hoarderen totalt gått amok/og/eller mistet kontrollen og samlet i lader. Jeg kan heller ikke ta imot så mange ekstra bøker, men noen få tok jeg med meg; Homer, Sandemose og noen andre klassikere..fant splitter ny Gilgamesj for eks, Må ha. Kanskje den bare er til låns, later som det.
   Jeg har fått litt bøker i halsen nå, så kanskje tar jeg selv en rassia blant mine når varmen gir seg..
   Tror jeg kasserte 30 esker, ikke 20.

   Den Vigdisboka har jeg, tror jeg (kjøpt på brukten, hehe, sånn apropos) så den skal jeg se på.

   Jordbær får en eksplosiv modning her nå visstnok og de sa på TV at det er et godt jordbærår. Men jeg liker ikke all den sprøytinga de driver med..

   Slett
  6. Ang Knight, er i gang med en til samme type bok: Den edle kunsten i å gi f**n av Mark Manson. Amerikansk anti-lykke-selvutvikling-bok dette også, i amerikansk humor-tradisjon. Har lånt på bib med kort frist, lange ventelister, så må skynde meg å lese ut..

   Befriende med slike bøker i disse tider hvor "alle" streber etter å bli den umulige beste utgaven av seg selv med fullgodt potensiale og suksess på alle livets områder, inkludert utseende og helse, og helst litt til. Det umulige prosjektet som er dømt til å mislykkes..
   Det er vel litt i Per Fuggeli-stil også dette, han snakket også om dette, om å gi mer f**n. Ka farsken.
   Ha en f**ns fin dag.:)

   Slett
  7. Renske opp i hoarding er 'trist' på en helt annen måte enn det scenarioet jeg så for meg. Godt for far at han har effektive døtre, tipper han puster lettere med mindre bokstøv rundt seg. (Overser at det gjør vi sikkert alle)..

   The art of not giving a fuck har jeg lest. Ikke så veldig overbevist, ser jeg ga den 3 stjerner på goodreads, men har ikke skrevet noe = umulig å huske hva som skurret. White male privilege? Når det er sagt er det et friskt pust bort fra 'positivisme' perfeksjon' eller hva man kaller det. Kanskje..

   37 grader er beyond tro..

   Slett
  8. Ja, det ble renere og luftigere, det er helt sikkert..
   Etter år med esker med alt mulig samlet i stabler i hver en krink og krok.
   Jeg har også mitt støv, men det er innenfor det kontrollerbare, men jeg kan likevel skjerpe meg for det er ikke bra når luftveiene tetter seg så fort til. (tar det neste uke, da det blir kaldere....;))

   Har lest 70 sider av Gi f-boka i dag, må levere den i morgen. Er helt slått ut av varmen og orker ikke lese en gang-- må ta noen sider til, og det jeg rekker i morgen.
   Joda, han tar et oppgjør med "positiv-vi kan alle bli ekstraordinære-tankegangen"- og hvis alle kan det, blir jo ingen det, for alle blir like spesielle, på en måte.. og lidelser er det nok av, uansett og de kommer man ikke utenom, men det finnes bedre og dårligere lidelser, man må bare akseptere at det er slik og ikke rømme fra det eller benekte at livet er som det er, etc..

   WM-Privilegie er vel et større ankepunkt i den andre skalaen av selvutviklingsindustrien.
   Men vi får se, har mye igjen av boka..

   Slett
  9. Slått ut av varmen her også. Tenk at været var slik måneder i strekk i fjor. Gleder meg vilt til at det blir regn og 'kaldt' i morgen. Fuck-boka kan vi snakke om når hjernene er avkjølte. (og jeg er ferdig med all chic-flixen jeg skal se i gressenkeukene. (som selvfølgelig ikke skal komme i veien for lesinga).

   Slett
  10. Jeg rømte den værste varmen og dro nordover til Lofoten sist lørdag.. ikke for det, det var varmt tidligere også, og det har vært varmt her, men tross alt under 30 grader. I dag er det kjøligere, rundt 20 i dag.. sol og godt. Turvær, lite lesing når man er på familiebesøk hos barnebarnet.
   Ser Arbogadrapene på appelTv (NRK.no)- syke greier. Og har begynt på den siste av Siri Hustvedt.
   Ble ferdig med f** Manson fredag, siden den måtte innleveres bib.
   Natta no, tur i morgen.

   Slett
 2. Jøss, har JEG lest ei bok dere to ikke har (fullført)? Yayyhh!(treer på GoodReads fra meg, by the way)
  Digger malerkost og sølvrand. Min er gone. Sølvranden. Jukset tilbake til originalblond fra førr i verden. Trives best der (til jeg blir hvit og tar blonde striper i). Kan vi snart kalle deg krulla i ulla? Hørte rykter om noen krøller?
  Husker ikke helt hvorfor jeg kun gav Mackintosh-boka kun 3. Såvidt jeg husker likte jeg boka? Jeg skal følge med lesingen din, så får jeg nok svaret, tenker jeg.
  Har begynt å låne på bibliotek igjen. Sjokkoppdagelse? Utvalget er jo svært! ...bare man går på "rett" (altså Stavanger) bibliotek. Mine to små bibliotek rundt meg må jo "bestille inn" alt jeg vil ha, da er liksom poenget borte syns jeg.
  Med burgunder fingre etter å ha laget saft på solbær tar jeg meg nå en pause. Solbærtoddy'en til høsten er i rute :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hehe til bra bib.utvalg.
   Velkommen dit det skjer.

   Krulle-rulla. Sølvkrøll.
   Håper på litt tilbakevendende krøll. Farging gjorde alltid håret mitt stritt, blankt, men rett og hengende. Bring the bounce back. Kanskje dukker jeg opp med hårruller i sept (hehi). Foreløpig ser det mest ut som om jeg har glemt å farge. Unkempt.

   Mackintosh liker så langt, men det går tregt, pga lite lesetid, for mange planlagte familieaktiviteter som må planlegges rundt hundeturer. For nyte så lenge det varer, gressenkeuker rett rundt hjørnet. mvh, another solbærfan, med blåbærfingre (etter gårsdagens 'såkalte' joggetur)

   Slett
  2. Ahh... blåbær ja. Det blir vel neste post på programmet. Jeg venter på blåbærne i hagen (amerikanske, ikke så gode som ville, men himmel og hav så enkle å rense...), burde strengt tatt komme meg ut i skogen og plukke villsorten. Er lei av å renske rips nå, så jeg må ha renskepause. Solbærsirupen er jo såre enkel å få til - kvist, kvast og bær i gryta med vann og sukker. Hei hvor det går, og syyyyykt god. Håper den varer til høsten. Er puttet i kjøleskapet i kjelleren. Man kan jo håpe..
   Bib.utvalget ja. Jeg er fremdeles sur på at vi ikke kan Kindle bib-bøker. Jaja... Jeg er mer i Stavanger nå, og har funnet at jeg kan låne i Stavanger og levere på det lille lokale biblioteket. Det sparer meg for leveringsstress i innspurten. Skal bli flinkere med bib. Det er målet for høsten. Jeg ser jo at det er der det skjer...
   Her leses det på travelt, har nemlig hatt et par gressenkeuker. Nå blir det sparsomt med dem framover. Har ikke hatt sommerferie ennå, jeg "bor jo på ferie" som min datter sier. Det blir vel ferie i etterkant av en jobbtur coming up i aug/sept, bare det ikke blir Kapittel-uka. Da blir jeg hjemme. Uanskvett.
   HAHA til lange sokker. I hear you!!

   Slett
  3. Ahh, til gressenkeuker.
   Jeg begynte idag. Våken siden 4. Så mye jeg skal gjøre at jeg gjør ingeting. Netflix only. Pluss litt lakenvask. Blir skikkelig skuffet hvis jeg ikke kommer inn i god leserutine.

   Vi har også slik blåbærbusker. Elsker dem. Helt til jeg spiser ekte vare og de plutselig ikke smaker noenting. Balansegang. Aldri gå på blåbærtur (spiser opp buskene for fort). Gå på blåbærtur hel tida (buskbær overmodner)...
   Må slutte nå, ser jeg bare trøtterabler, hendene er dessuten så svette at fingrene klir av tastaturet. KLAMT. Venter på kaldfronten.. Ble plutselig veldig mørkt og overskyet dog, kanskje væromslaget allerede har kommet? Må ut å sjekke....

   Bib.greiene dine er gledelig..

   Slett
 3. Tror jeg må innføre øyenskyggehverdag fra 2020 for det er jeg ikke god på lenger, jeg som måtte ha 15 lag brunkrem for å gå ned i postkassen før i tiden går nå sjelden eller aldri med make up og det går strengt tatt ikke an. Når jeg skal lenger enn den vanlige runden min rundt vannet så kreves det dog full shining både foundation(som det visstnok heter nå) øyenskygge og laibikk som vi sier her i Bergen.
  Kult med matchende farger på bokcover/øyenskygge, kanskje det er noe som bør bli et "must" i bokomtaler fra nå av,en slags kombo - sminke og boktips!

  Huff, vasking, hva er det? Jeg er i feriemodus ut uken minst og later som jeg ikke ser hybelkaninene som flakser rundt hver gang jeg åpner terrassedøren, overser også at dette er ting jeg egentlig hater.
  Fra neste uke blir det andre boller forhåpentligvis.

  Måtte sjekke bokhyllen og jeg har faktisk boken liggende og den har lagt der siden 2016 eller noe i den dur. Men det blir ikke nå pga altfor mange påbegynte bøker som burde vært lest ferdig og vurderer tvangslesing i 1 måned slik at jeg kommer Ajour,Bookerpris i morgen og jeg både håper og ikke håper at det er mange spennende bøker jeg bare MÅ lese. Må få datteren min til å tegne prøveabb på Storytel,nå er det paybacktime for de gangene jeg måtte dra gjennom Visakortet for diverse før hun fylte 18.
  Ferdig med Marstein? Aka forrige kommentarfelt. Jeg syntes ikke hun datteren var irriterende jeg,mulig jeg er blitt immun men godt mulig hun ble litt i overkant på lyd i forhold til papir.

  SvarSlett
  Svar
  1. Mitt motto er at vi bruker for lite sminke, dvs for lite farger, dvs øyenskygge, og med vi mener jeg, vi i vår beste alder. Malerskrin er lite bortkastet på ungdommen som youth (var det Oscar Wilde som sa det?9 - youth is wasted on the young -

   Gløttet såvidt på bookerlista, et par bøker der jeg allerede har tenkt å lese, ei jeg har begynt på (serialkillersøstra), husker ikke hvorfor jeg la den bort, lydboktrøtthet, eller podcastiver. Har du lest noen av dem. Ser innlegget ditt i margen og regner med svarene er der. Kommer tilbake til det når tiden er min. Nå ropes det fra hagen om jordbær og tidspress. Knapt så man rekker slenge på solkrem (for ikke å snakke om skyggepaletten -)

   Ferdig med Marstein. Forrige kommentarfelt er oppdatert, enn så lenge, kan jo hende det kommer tilføyelser

   Slett
  2. (ps! kan umulig være innleserstemmen til serialkillersøstra - den er bare rett og slett dei-lig afro-amerikansk(pps! er det lov å si afro-amerikansk, eller blir man stemplet rasist for ever og alltid? spør for en venn...))

   Slett
  3. Sjekket storytel og så jeg kun hadde hørt ca 35min av serialkillersøstera. Hørte noen minutter til og liker absolutt både dialket og lesinga. Tror det var konsentrasonen, noe var det, for jeg har liten lyst til å begynne på nytt. Skal lese gjennom innleggene deres, iløpet av uka. Det hjelper nok.

   Slett