søndag 29. juli 2012

AIN'T NO LESESIRKEL - BARE HUND

Påtatt uskyldig?


UUPSI
Hva har man gjort
Og hvordan skal man få sett på OL
, jogget i skogen og skrevet lesesirkelinnlegg?
Det var vel i dag Donna Tartt skulle dokumenteres?
Den er lest og likt - og mer enn det har jeg ikke ork til idag. 4 dager inn i mitt nye hundehold er det fremdeles like morsomt, altoppslukende og overveldende. Fremdeles usikker på om jeg er velegnet - selv om jeg nok føler meg bedre rustet for dette enn morsrollen.
 - for mitt indre øret kan jeg høre min mor klage på barnebarnoppdragelsen.
Hu e itj nå huindd aillttså.
 
Utfordringen er å roe ned, ikke stresse og innse at jeg ikke kommer til å jogge i harmonisk trav med løs hund gjennom skogen (utenfor båndtvangen selvfølgelig) med det første. Jeg bør vel også slutte å slippe han i hagen på morgenrundene, båndtvang gjelder vel også i egen hage?

Shadow er:
- som et lam
- som en spinnvill duracellkanin
- som et frådende stabeist
- logrende kosebamse
- grettensur tenåring
- sovende fredsdue
- snikende mytterist
- uhøflig vandrer
- asosial bråkmaker

- og potensiell prakthund
, blir han det ikke - er det min, og bare MIN feil.

Først skal vi til dyrlegen - for de tidligere eierne hoppet over den andre vaksinen.
Så skal vi på kurs - snike oss inn på valpekurs og starte fra scratch.
 Også må jeg skaffe meg et par gummistøvler.

20 kommentarer:

 1. For et herlig bilde! Han ser da i det minste ut til å trives i sitt nye hjem og en bedre begynnelse enn det kan man ikke få.

  Hvis ikke hagen er inngjerdet og han ikke lystrer "kom" er det nok lurt å ha bånd på. Vi hadde ikke bånd på Echo når han var liten og det gikk fint helt til den dagen han ville ut å utforske for seg selv. Heldigvis stoppet han for å bæsje i naboen sin hage slik at jeg fikk tak i han før han hadde løpt for langt. Småen får være i hagen uten bånd, men han løper ikke raskere enn meg enda og lystrer når jeg roper på han.

  Kos dere masse med den nydelige hunden. Blogging finner du tid til igjen etterhvert =)

  SvarSlett
  Svar
  1. Han lystrer ikke kom - men skjønner seg på baller og godbiter - jeg slipper han innimellom bare så han får kjørt seg litt.
   Men har båndet klart. Det skal ikke mer til at telefonen ringer før han er borte.
   Får satse på langline framover.

   Forresten.
   Jeg har fått min første antibiotikakur etter hundbitt + stivkrampesprøyte - og når går alle og er redde for rabies, for det kan jo hende han er smuglet fra Spania eller noe?
   Sånn går det når amatører skal skille kranglende hunder.

   Slett
 2. Endelig sier vi, endelig fikk vi se et bilde som viser hvem han er, og han ser da ganske sjarmerende ut. Ser da ut som han trives og med alt du har listet opp, så ser jeg at han passer akkurat inn i huset i dalen. Gleder meg til å få hilse på.
  Over til noe annet. Vi og 5km har vært på kirkegården i dag, og hva ser vi. Jo, tenk, vi er helt rystet i vårt indre, den nydelige engelen som prydet den ene grava er stjålet. På den andre grava står engelen pent og pyntelig, men på M sin er den borte. Hvem er det som går rundt og stjeler på kirkegårder? Rystet dypt inne i min sjel.

  SvarSlett
  Svar
  1. Gravrøveri kaller man slikt.

   (Er han ikke pen?)

   Slett
 3. Gratulerer så mye med hund! Hvordan går Shadow sammen med kattepusene?

  Lykke til på valpekurs, det blir helt sikkert morsomt(og ikke minst krevende, men gøy-krevende ot tilfredsstillende når mål oppnås).

  SvarSlett
  Svar
  1. Kattene er sure, men ingen har flyttet ut ennå. Han har foreløpig ikke tilgang til stua så da har de en friplass de kan sitte og surmule. Kryss i taket - men så langt ser det bra ut. Det største problemet er ute, han klarer ikke la være å løpe etter, hvis han snubler over en.

   Valpekurs er alfa omega - han bør lære manerer og oppførsel blant andre hunder.
   Gruer meg litt - men det blir nok mest gøy.

   Slett
 4. Næmmen! Se på den skjønne lille mannen der da. Shadow er et fint og passende navn; jeg kan se at han har supermannpotensiale, og da kan han ikke hete Hansen. Forhåpentligvis har du nå lært av alle feilene du gjorde med ungene, og får kustus på ham på entotre.

  Men det blir vel BC neste uke likevel?? Og hvor er kindle'n? (Eller var poenget at du IKKE hadde kjøpt kindle? Jeg er forvirret.)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hehe til oppdragelsen.
   Konsekvent og konsekvens er problemet. Merker det nå etterhvert som den superstille/snille begynner å vise opp den ene uvanen etter den andre. Det var jo tross alt en grunn til at de forrige eierne ikke ville ha han mer -)

   Ikke neste uke - men neste år, og bare hvis jeg makter å føre et normalt liv ved siden av hundehold. Har gitt meg selv en måned i omstilling.

   (Kindlen finner du i ferieinnleggene. Og jeg har fremdeles ikke plukket opp ei papirbok etter innkjøpet)

   Slett
 5. Det er ikke lett å jogge med hund! Jeg kan ikke regne med at hunden min er så lydig at han kan trave løs ved siden av. Jeg klarte faktisk å pådra med senebettebelse i armen av å dra i båndet. Men det er gid motivasjon til løpeturene. Siden jeg MÅ gå tur med hunden så kan jeg like godt løpe.! Men noen kvalitetsøkter med hund blir det ikke. Han stopper hele tiden og må tisse/ markere. Lykke til med Shadow

  SvarSlett
  Svar
  1. Det blir ei utfordring den jogginga. Heldigvis er min litt lettere enn din. Hva veier Rottisen? 50kg? Her er det foreløpig bare snakk om 17. 17kg, frådende, hoppende og bitende i bånd og hender. Øve Øve Øve.
   Vi har nå meldt oss på nybegynnerkurs, men det starter dessverre ikke før i slutten av august

   Slett
  2. Felix veier 47kg. Han var veldig leken ved starten. Bare ikke gi opp ta ham med og var bestemt med nei når han vil ikke følge etter deg

   Slett
  3. Jeg føler med deg - å forsøke å holde igjen 47kg mens man løper er ironmanslit.
   Men sikkert fin drahjelp opp bakkene -)

   Slett
 6. Hælledussen! Gjett om han kommer til å beskytte deg mot alle de skumle busemennene du treffer på løpeturene dine!
  Jeg løper ofte sammen med en dame som har hund, og det er aldri noe problem, om vi løper intervall eller langtur er både hun og hunden langt foran meg i løypa uansett... Har tro på dette! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. haha, han er søt, men ikke videre skummel og det er nok større sannsynlighet for at han løper bort og adopterer kjeltringene enn skremmer dem bort, ihvertfall hvis de overser den innstendige bjeffinga.

   Jeg har også tro på løpinga. Han må bare bli litt gamlere og flinkere først -)
   (igår jogget jeg alene)

   Slett
 7. Gratulerer Ingalill! En skikkelig flott hund, håper det blir en fin kamerat for deg og familien din!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, og du har rett, men jeg blir stadig sjokkert over alt han finner på - og lukter seg fram til. (og hvor mye enklere det er med katt x 5 -)

   Slett
 8. Så utrolig skjønn!! Gratulerer med hund, Ingalill :-D

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, takk - nå mangler jeg bare hest.

   Slett
 9. Vesla mi, hvor blir det av alle oppdateringene. Ingen leserinnlegg, ingen joggeinnlegg og ingen vovseinnlegg. Er det mer travelt å være nybakt hundemamma enn babymamma?

  SvarSlett
  Svar
  1. Det kommer, befinner meg foreløpig i ei slags canine ammetåke -)

   Slett