tirsdag 7. august 2012

LEST 2012 - JULI

Beslutningen om Kindleinnkjøp ble tatt i januar ifjor - men jeg er treg og trenger 2 års intens grubling og planlegging før jeg følger strømmen. I juli leste jeg 6 bøker.
Ett 1001 kryss for Donna Tartt og ett for Connelly (lest i LA)
Og med tanke på at jeg var på ferie nesten hele juli er det mer enn godkjent.

Blogging derimot, både skriving og lesing av andres har det blitt mindre av, spesielt nå den siste uka etter hundekjøpet. Jeg føler meg utenfor og ukonsentrert og sliter med å tenke på andre ting enn hundeadferd, hundeutstyr og hundetrening. Bare det å finne ut hva dyret skal spise, hvor den skal forsikres (agria), hvorfor den gjør ditt og datt, og ikke slutter med piff og paff.

Jeg har snart lest hver eneste tråd på hvert eneste hundeforum i Noregs land og regner med å ta for meg de svenske og danske iløpet av uka.

(Dilemma: 100% positivt eller korrektivt terrorregime? 
Tydeligvis finnes ingen gylden middelvei.)

50 shades Darker.
Hunden får skylda for at jeg sovner bare jeg setter meg ned. Det er derimot vidunderet på bilde som er ansvarlig for at både tv og pc aldri har vært kjedeligere. Har hverken kjøpt eller lest ei papirbok siden anskaffelsen. Mye morsommere å trykke på knapper og magisk få bøkene levert på sengekanten.

Å for en lykke å se at nesten hele det engelske klassikerbiblioteket er gratis.

Dickens at my fingertips.Data:
Oversikt over alt jeg skal lese i 2012.

So far so good!
med bakgrunn i 2012 lista (over)


 1. 0 av 10 Nobelprisvinnere lest.
 2. 4 av 5 nye og fjerne land.
 3. 7 av 11 Otherworld lest. (2010/2012 sammenlagt)
 4. 13 av 23 (all time) Alice Hoffman lest (2010/2012 sammenlagt)
 5. 7 av 25  Michael Connelly
 6. 5 av 15 1001-Bøker lest.
 7. 3 av 12 litterære/kulturelle arrangement.
 8. 0 av 2 Diktsamlinger lest.
 9. 50 av 150 Totalt lest. (liste)
 10. 23 av 50 Bøker omtalt. (Mål 100%)

Dette har jeg lest.
--------------------
 • 0 lydbøker + 4 papirbøker + 2 Kindle
 • 3 kvinner. 3 menn.
 • 0 bøker lånt på biblioteket (alle lydbøkene).
 • 3 kjøpt på nett. 1 i butikk (wow)
 • 1 bookcrossingbok
 • 1 fått i gave
 • Alle 6 lest på engelsk.
 • Representerte land: USA, Estland
 • 1 krim
 • 3 nye forfattere


Verd å nevne: 
Jeg fikk endelig lest Cashores Bitterblue.  
Forventningene var skyghøye og boka innfridde - nesten.
Jeg kastet  meg på Fiftybølgen, forventet å velte meg i lysten harlequinfryd for husmorsmassene, men det var bare kjedelig, og siden jeg var dum og kjøpte alle 3 - på Kindle - har jeg selvpålagt leseplikt. Kan ikke begripe at det er dette verdens kvinners har kastet seg over  - kan de ikke bare lese Elizabeth Hoyt - eller Ward.
Ikke kan jeg gi dem vekk eller.
Jeg leste Wards debutbok  
-og det er jammen bra hun gikk fra sprangridning til vampyrer.

Nytt: 
Ingen lydbøker (ferie).
Bare engelsk - og strengt talt bare bøker fra USA. Estland er bare med for syns skyld - for selv om boka heter My Estonia og foregår i Estland er den likevel skrevet av en amerikaner - som giftet seg med ei fra Estland.

Tilslutt: Jeg kjøpte min første (og sannsynligvis siste) KindleSingle.
= kortromaner av ukjente forfattere. Min handlet om drugs og ultraløping og var, fram med smørsia og godvilja, ok på en frastøtende måte. Ala - ingen har tatt mere dop og drukket mer sprit enn meg - fra jeg var 3 til 32 - så sluttet jeg og begynte å løpe. I rule.

Det var juli 
Nå må jeg gå tur i regnet - med hund.
12 kommentarer:

 1. Kindle og hund er jo mye bedre enn pc og tv!
  Men nå må du snart se til å lese en diktsamling.

  SvarSlett
  Svar
  1. Yep -)
   Dikt er så vanskelig, mye lettere med husmorporno, (som egentlig er et helt håpløst begrep, blir småarrig hver gang jeg ser det på trykk)

   Slett
 2. Hurra for nytt blogginnlegg fra de dype skogene :-) Stort smil fra Alta!

  SvarSlett
  Svar
  1. Heisann, effektive hundeekspert. Var nettopp inne å leste alle omtalene dine, og har som et resultat skjøvet Duevokterne laaangt nedi bunken, akkurat som jeg fryktet, alt for dystert.

   (også gleder jeg meg til 15.sept -)

   Slett
 3. Innfridde nesten? Jeg skylder på bikkja.... Eventuelt så må jeg slutte å være panegyrisk...

  SvarSlett
  Svar
  1. hehe - men nesten panegyrisk innfrielse er det samme som ei svært god bok. Det som trakk ned litt var at det innimellom gikk svært langsomt - og Bitterblue var småligen treg i oppfatttelsen

   (, forbehold. Det var min første ever leste bok på Kindle)

   Slett
 4. Å, så jeg skylder på kindlen i stedet;-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, kindelen har for tiden skylda for mye.
   Hadde det ikke vært for den hadde jeg ikke endt opp med komplett Fiftyshades trio. Hadde greid meg i massevis med førsteboka og bookcrosset gladelig.
   Nå må jeg tvangslese.

   Bitterblue selv har nok også litt av skylda, og hadde ikke trengt å være så viljeløs og treg i oppfattelsen. Spionene kunne jo luktes på lang avstand. Også ville jeg ha mer av Katsa og Fire. Satt hele tiden og ventet på at de skulle dukke opp.

   Slett
 5. Oppdaget hos Bokelskerinnen i dag at Chelsea Cain har kommet med ny bok i serien om vår heltinne Gretchen! Glemte alle forsetter om å bremse bokkjøp og lastet den ned til kindlen nesten før jeg fikk sukk for meg. Den heter "Kill you twice". Spennende!

  Hvordan går det med katten etter at hunden kom i hus? Må høre erfaringer - vi har en katt som egentlig hater alt på fire bein, men begynner å bli lystne på å skaffe hund og...

  SvarSlett
  Svar
  1. ahhh, hvor du frister meg. Hadde før kindlekjøpet ingen anelse om hvor lett og berusende det ville bli og handle bøker med øyeblikks levering, midt på natta.

   Forhåpentligvis er det MYE Gretcen i bok4, bok3 var en liten nedtur.

   Kattene og hunden går over all forventning. Hadde sett for meg måneder (år) med fresing og bjeffing og kanskje til og med katter på rømmen, men de kan allerede spise - og sove i samme rom, under strengt oppsyn selvfølgelig. Litt jaging og sureminer er det jo, og jeg stoler ikke på at de oppfører seg når jeg ikke ser på - men at jeg kan sitte på gulvet med spisende dyr på hver side av meg - etter bare ei uke - hadde jeg aldri trodd.

   Tålmodighet
   og leverpostei er hemmeligheten -)
   (men bank i bordet for det er ennå tidlig)

   Nå skal jeg bruke resten av dagen på å motstå Gretchen kjøp - ingenting er lov før Fifty-s er utlest.

   Slett
 6. Hundeforum er gøy, men til tider også litt forvirrende. Også avslører slike forum nøyaktig hvor lite man selv faktisk kan om hund. Men man lærer mye, blant annet hva man bør unngå å si på slike forum, som hvor mye man elsker Cæsar Millan (for de som gjør det) eller hvor genialt det er med bur (for de som bruker det - noe jeg forsåvidt gjør akkurat for øyeblikket, for å skåne Echo fra en slitsom valp om natten. Buret ryker så snart Max har lært seg å la være å plage Echo). Man blir raskt hjernevasket på slike forum, men på den positive siden så kan det være fint for hunden (slipper bur og slipper oppdragelsesmetodene til Millan).

  Btw, hva i alle dager er Bitterblue? Jeg innbiller meg at det er en tittel som har blitt nevnt et betydelig antall ganger på bloggen din, men jeg har fremdeles ikke fått med meg hva det går i...

  SvarSlett
  Svar
  1. Fornøyelig dette med hvordan alle hundeforummennesker går i fistel hver gang bur, Cesar eller bruk av ordet nei - dukker opp. Selv liker jeg både bur og Cesar, selv om førstenevnte kun blir brukt til beingnaging og det ikke utføres noe utstrakt bruk av sistenevntes metoder.

   Det viktigste jeg har lært av Cesar er at - dogs live in the moment - og det er aldri for sent å starte på nytt. Uvurderlig input, for hvis ikke kan man jo bli smårar av alle feilene man gjør. Så kan man diskutere i det brede og vide om hvorvidt han er en dyrmishandler eller guru.
   (Jeg leste nettopp ut valpeboka hans og der var det hverken mishandling eller guruvirksomhet - kun commonsense og stort sett det samme som man finner på hundeforum
   - bortsett fra at han ikke er redd for å si NEI - eller tschhhh -))

   Bitterblue er 3.boka til Kristin Cashroe, i Gracelingserien. Har du ikke fått med deg det?? -)

   Slett