tirsdag 21. januar 2020

2020: UKE 4 (Snowdrops)

Når det er skogsstilstander i januar og man er så blendet av solsida at man har glemt den mørke baksida = 3t på 12km råtten snø. (Hunden var overlykkelig).

21.januar
Status og ambisjoner.
Velge ny papir/e-bok. (kan bli hvasomhelst)
Bad Blood (ingen framgang grunnet bust bil)
Dvalan (svenskekrim nr.3)

Bokvalgformel:  Bok nr.7 i høyre vegghylle.
-----------------------------------------------------

22.januar
Glemte å spesifisere om det var 7 bøker fra topp eller bunn.
Trakk ut begge og greier ikke velge. Innspill?

Bok nr.7 i din nærmeste bokhylle?
Føler meg dratt mot den med største skrift.
-----------------------------------

23 & 24.januar
Drikker vin, lusker i skogen og vurdere shaggy bob.
45km til tahini, men 3 gapahuker innen 5km radius.
Har fått mannen hektet på Outlander. Ay.Ay
Bøker? Straks ferdig med svenskekrim nr.4
-----------------------------------------------

 No surprises here. Gammeldameblind og forutsigelige 'effektiv'. 
Valgte selvfølgelig den med mest luft og størst skrift.25.januar
50 sider lest av Snowdrops
av A.D Miller fra England
Bookerkortlistet 2011
Kilde: Posesalg loppis

Om: An Englishman in Moskva. Som er akkurat det samme som en Englishman in New York (Sting)  (a legal alien), kanskje til og med det samme som en Gentleman in Moscow (Towles), som jeg dessverre ennå ikke har lest.


Snowdrops betyr forresten - blomst, eller, lik som dukker opp når snøen smelter
- the sins that winter hides, sometimes forever -  (s8).

Struktur: Skrevet tilståelse
Hovedpersonen er en advokat som må lette hjertet før et nært forestående bryllup. Det skjedde ting i Russland. Det begynner med at han jager bort en veskenapper, spiser middag med 2 unge søster, forelsker seg i den ene, og møter kommunisttanta deres.

Lenger har jeg ikke kommet.
Leste meg usigelig trøtt. Tror jeg sover til mandag.
-------------------------------------------

26.januar
Skulle kanskje valgt Alberte?
La inn boka på goodreads og alle mine go to, friends and bloggers, har slaktet den. Det beste er en treer (Ragnhild), Elida ga en tooer, mens både Julie og AnnHelen må ha hatet intens. En eneste stjerne? What is going on??
-------------------------------
 Ukeslutt!

18 kommentarer:

 1. Haha til bokvalgformel :) Jeg fant biblioteket her igår. Vannrett snøvær og null sjånad i fjellheimen = perfekt lesevær. Kuppet med meg The Reversal (neste Haller-bok), Ann Cleeves (var det du som anbefalte henne?), Charlaine Harris (tror du har vært borti henne også?) og Baldacci, siden han var enig med meg når det gjaldt The Silent Patient av Michaelides. Har lest Baldacci før i verden. Lenge siden nå. Bra bibliotek her, nemlig. Strikkekvelder har de også, så jeg føler meg skikkelig hjemme :)
  Bust bil? Ser du har vårvær, så fram med sekk og joggesko istedenfor. Hvordan er kne/foten? Her har jeg sveivet trefoten forsiktig igang igjen. Kjenner det er noen måneder siden sist jeg var på brettet, men det kommer. Tar bare "noe" lenger tid nå enn da jeg var.. ehemm.. førtifire?

  SvarSlett
  Svar
  1. Bokvalgformler er et utmerket tool for beslutningsvegring, hvis man greier å være spesifikk nok, that is.

   Godt du er igang med Haller. Ann Cleves var Monique, men noe jeg kommer til å lese, når jeg var samlet opp nok fra loppis. Etter Grebe (lyd), blir det Newman, den som du skrev om. Først. Harris var jeg veldig opptatt av i vampyrfasen min, men helt ærlig er det ikke mye å skryte av. Litt artig på pulpmåten, men veldig, veldig enkelt. Når det er sagt har jeg lest alle, (og hatet slutten).

   Kne/fot/rygg knirker og knager, og jeg hopper over behandling, fordi det er dyrt og fysio'n har så rare ideer. Hjelper ikke at jeg har det med å overdrive. Datasitting er dog det verste jeg kan gjøre, føler på det nå da jeg prøver å tvinge meg tilbake til internettet. Museskritt. Har lizm kommet ut av vanen.

   (fnis til førtifire)..

   Slett
  2. Harris-tips notert. Slutten? Er det en laaaang serie som ikke har avsluttende bøker? Igjen? Starter med nr 2 ser jeg, HØ HØ. Haller er neste på lista, må bare gjøre ferdig Przevalskis hest først. Er midtveis i eboka, med Det-innerste-rommet-Wisting på øret. Litt vanskelig å konse med slekta på besøk. Jeg har nå to timer for meg selv, hurra!

   Slett
  3. Ja, tror det er 14 Harrisbøker, ihvertfall over 10, ikke avsluttende, men korte, enkle og kjappleste. Gjelder å ikke tenke så mye over språk og diverse. De blir også merkbart dårligere utover, spesielt etter Harris ble høy på seg selv og TrueBlood (HBO). Sikkert bare jeg som synes.

   Lese på do?

   Slett
 2. Det kunne like godt vært sommer! Kos deg med krim, Grebe er innertier :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Durer gjennom Grebe. Snart ferdig med treern.

   Slett
 3. Grebe. Alberte - er ikke det litt trist? Men skal visst være bra hvis du er i mood for det..

  Ser det er knesnakk over her. Melder meg i klubben igjen. Problemkne etter mye gåing på asfalt samt/passe lange turer i fjellet som jeg trodde gikk bra, helt til på slutten med bratt opp og ned med delvis trapper..Jogget i regnskogen med mine nye joggesko, ble sikkert litt overmodig..
  Skiftet til annen leilighet forleden med trapper opp til femte..
  Vel vel.. Kjøpte meg støttestrømpe på Farmacia i går.
  Tatt det med ro i dag da.
  Det var det med å porsjonere aktivitetetene da..
  Vondtene/betennelsene whatever bare driver og flytter på seg. Rygg, nakke, kne, hofte, kne osv.. Ble så glad når det funket en stund og aktivitet/gåing opp, så ned..boff.
  Var på massasje i dag, 90 min Lomi lomi Hawaii- godt, men om kneet blir bedre vet jeg ikke, må vel bare ta hensyn. Og trene jevnt og trutt på øvelsene mine.
  Sola varmer i dag og fredag drar jeg hjem.

  SvarSlett
  Svar
  1. Velkommen skal du være.. i hode-skulder-kne-og-tå-gjengen.. Øvelser er sååå kjedelige, men erfaring tilsier dessverre at det er dem - og bare dem (for meg) som hjelper når det knirker som verst. Og ro ja, hehe. Du er ikke snau når du først setter igang, ser jeg :) Skal jo være godt med tur i skog og mark m-e-d m-å-t-e ;) så jeg ville nok bare fortsatt. Mine utfordringer er og har alltid vært nedoverbakker og nedovertrapper. Høres ut som du har en svært aktiv ferie du også. Herlig! Leilighet med trapp til femte var vel ikke akkurat sjakktrekket sitt da.
   Grebe. Ikke lest. Orker ikke trist. Lys lystlesing på meg. Har vært og "handlet" bare lettbeint underholdning på biblioteket. Slekta er ute på ski. Sendte sambo ut også, mot litt protester. Trenger alenetid!!! (les:lesetid for meg selv!)

   Slett
  2. Anita: Jo, kanskje det blir litt mye med Grebe + Alberte. Har jo uansett spart på sisteboka, så kan vel stappe den tilbake i hylla og spare litt til.. Hmm. Begynner på Grebe nr.4, idag, under nedlasting as I write.

   KlubbKnirkeDamer: Overser alt det vonde og fokuserer kun på hvor deilig det er med massasje. Ja, og det mest sjokkerende. Jogget? I regnskogen?

   Slett
 4. Hola! Har vel vært i den klubben de siste tyve årene med vekselvis rygg, nakke, kne, hofte/ trøbbel og diverse behandlingsopplegg . Jogginga nå kom pga at jeg gikk med gruppe på utflukt , tok bilder, og måtte ta dem igjen i skogen innimellom... Og kjente d var gøy! Er jo ellers ingen jogger da. Men typisk at det er når jeg er ute Og reiser at jeg går mye.. og det gikk fint helt til i forrigårs . ( den trappa tror jeg, trigget) . Visste ikke st den nye leiligheten jeg fikk var i femte , var bare glad jeg fikk ny da jeg ønsket å forlenge oppholdet. Ikke så mye ledig her for tiden , høysesong .

  SvarSlett
  Svar
  1. Aha, der fikk jeg svaret på jogginga. Blame the camera. Trapper er skit. Jeg er akkurat som Marianne beskrev over. Oppover helt fint. Nedover suger. Går sidelengs i trapper og vet aldri hvordan jeg skal komme meg ned fjelltopper. Husker aldri å ta med staver, men finner meg ofte en stokk. Er det overdrevet med stokk før 50?

   Slett
  2. Vanlig med staver på Kanariøyene i alle fall . Og i norske fjell . Enig ang nedover , det kan bli vondt. Jeg må også gå sidelengs noen ganger, gjorde det på den turen .. ekle Stein trapper ..

   Slett
 5. Alberte! <3 Men du må jo lese trilogien i riktig rekkefølge.

  SvarSlett
  Svar
  1. Whaaaat? Leser Inga i feil rekkefølge??? A first for everything, mohahaha

   Slett
  2. ps Marianne: hvis du liker Ann Cleeves, så er det meg du kan takke ;)

   Slett
  3. Det viktigste først!
   Nei, Marianne, jeg leser selvfølgelig IKKE i feil rekkefølge. Kan havne i fengsel for slikt. Og Monika. Monika da. Jeg har da lest en og to. Vi har til og med snakket om det, i utallige kommentarfelt, (på innlegg som handler om helt andre ting og derfor er umulig å oppdrive som bevis) (mm man er ekstremt dedikert og søker, som jeg kunne gjort hvis jeg hadde tid) (for dette er svært alvorlige antakelser). (#shook)

   Slett
  4. Godt! Jeg ble nesten all shooked up.

   Slett
  5. Ikke så shook som meg som nettopp hadde en lang kranglechat med audible som påstod kortet mitt ikke virket og fjernet alle credits og lot som o mde bare ville gi meg 4 tilbake, hvis jeg la til nytt kort. Legg til glødende emoji. Alt er bra nå. Men jeg skal bruke opp credits i rasende tempo og CANCEL. Må bare finne 7 bøker, som ikke finnes på storytel, jeg bare må lesee NÅ...
   (det var godt å få det ut -)

   Slett