mandag 27. januar 2020

2020: UKE 5 (Vernon Subutex 2)

Snowdrops ble hudflettet på goodreads, aner ikke om det er boka eller vissheten om stjernemangelen som gjør meg så trøtt, og fikk alt annet til å virke mer tiltrekkende??

Ukas Bokvalgformel?
Lese det alle andre leser.
=  Fantasy og Subutex

27.januar
Status, ambisjoner, oppdatering.
Snowdrops  (50s lest) (litt stuck)
Between Two Worlds (påvirket av internettet) (fantasy 1)
Bad Blood  (Bil fremdeles bust)
Vernon Subutex 2  (sugd inn)
Furet/Værbitt  (glemmer den stadig)
--------------------------------------------

28.januar
Ikke lest et ord, ble for opphengt i
Jan Thomas som, kanskje, får seg kjæreste.
----------------------------------


29.januar
Har ikke gitt opp Snowdrops
, Bookerbok og formelvalg (nr.7 fra toppen)
Om: Dårlige beslutninger i Russia
, men eventuelle oppdateringer tas kanskje på etterskudd i moderinnlegget.
-----------------------------
30.januar.
Mest spennende akkurat nå:
Vernon Subutex 2  (2015)
Av Virginie Despentes
Fra Frankrike
Oversatt til engelsk av Frank Wynne
E-bok kjøpt på amazon. (sukk)
Lest på Kindle 4 (+tlf)

Fordi: Treern nettopp er oversatt til norsk og avisene begynte å slenge rundt med sekserterninger.  Subutex 1 ble lest i 2018. Det Herrens år jeg lest 98 bøker men bare nevnte skrev om 8. Heldigvis kom toern med recap på persongalleri.

Det lille jeg husker av foregående historie er:

Mulig spoiler av Vernon Subutex 1.
Pop/rockestjerne Alex, som betalte husleia til hovedperson Vernon, tidligere platesjappeeier, er død. Vernon blir kastet ut, sover rundt på sofaer, til et rikt persongalleri (jmf nevnte recap). Havner til slutt (litt diffust minne her) hjemløs i parken og blir syk (influensa?).  Ikon Alex døde med en hemmelighet som muligens handler om hvorfor han døde, eller noe annet snusk og 'alle' tror Vernon vet alt, og derfor må finnes, avhøres, bankes, myrdes eller what not...
, tror det var sånn det var....
--------------------------------------------

31.januar
Alle leter etter Subutex (11%)
----------------------------------

1.februar
Vi lærer mer om alle som leter etter Subutex. (30%)
-------------------------------------------------------

2.februar
Hele 56% lest av Subutex 2
Har hatt ei seriøs lese/lyttehelg.
Om: Hva som skjer når du tilbringer for mye tid i parken.

Subutex er funnet.
Delirious i parken. Rockeikonets tape, er også funnet, og sett, av alle, i fellesskap, og var på langt nær like hardtslående som jeg ønsket, etter, snart 2 bøker med forventningsbygging. Drunken dribble, av det slaget som bare slår an og gir mening for de involverte, og kanskje er det hele pointet.

- The 1990s. The time had to sing the praises of pragmatism. Ethical considerations were no longer allowed to get in the way of profit. That was old school. Anyone who didn't run with the pack was a retard. Everything we loved was ransacked. Destroying things is easy, anyone can do it...  - 
(From the tapes)  (32%)

Handler mest om rockens tapte idealisme, og den kalde kapitalismen, pluss hva som skjedde med Satana Vodka, pornostjernen, som er knyttet til flere av de som etterhvert dukker opp i parken for å henge med Subutex.
Han er nå uteligger, helt, guru og samlingspunkt.
Han gir bjørneklemmer og forandrer liv.
-------------------------------------------------


Forresten:
The Split World.
Har hørt ferdig første bind
Between Two Thorns (2013)
Av Emma Newman fra England
Om:  Cathy, som ikke vil være der hun er.
Fantasy. Feer, trollmen og slikt.
Ikke overbevist. Tror ikke jeg fortsetter.
Ikke nå. Ikke i humør for en helt ny verden.
---------------------------------------------------------------------
Ukeslutt! 
 (men, innlegget lever til jeg er ferdig med boka)

 3.februar
- She's been indoctrinated by the sect. She says that one day she spent the evening with Subutex and the next night she had the most amazing dream, with dead people visiting her and telling her amazing stuff, like lifechanging shit. -  (53%)

4.februar
80% lest av Vernon Subutex 2
Om: Sticking it to the man

Nye karakterer har kommet til, eller gamle, som jeg ikke husker fra bind 1.  Vodka Santana skal hevnes og the establishment skal dø. 2 fugler, en stein. Jeg leser oppslukt, men vet ikke hvor mye jeg forstår. Liker det musikknostalgiske, og det nesten magiskrealismesnevet Vernon har fått. En klem og du er hekta, eller forandret.

Hvordan han d.j-er livskiten ut av dansefot og fornuft.

God is a D.J
This is a church.
This is where I heal my hurts (Faithless)
 -------------------------------------------

6.februar
Ferdig med Subutex 2
Om:  Søken etter mening og likesinnede (?)
Fikk nettopp beskjed om at treern ligger klar på eBokBib, og innså i eksakt samme øyeblikk at jeg trenger pause. Space. It's not you, it's me. Til tross for at jeg har kost meg gjennom hele parisparkfenomenet og latt meg fascinere av historien til hvert sære individ.

- way, way, way down in this Subbaculture - 
Kanskje det er fordi boka ender på litt nedadgående kurve.
Gurustatusen begynner, muligens, å gå til hode på Vernon
, hevnen er smått ute av kontroll og kulten bryter opp fra parken, spres
, en utvikling mot en mer spirituell-ibiza-off-the-grid rave

- All around the living the dead and the invisible dance, shadows merge and eyes close. All around him, the movement has been triggered. It is beginning. He is making them all dance -  (siste avsnitt)

Eller for å sitere Pixies
, et 90s band, Vernon garantert hadde på spillelista.
She walks the deck in a black dress
And me I dress up in black and we listen to the sea
And look at the sky in a poetic kind of way, what you call it
When you look at the sky in a poetic kind of way
You know when you grope for Luna
------------------------------------------
Sees vi  i Subutex 3 ?

24 kommentarer:

 1. Vernon Subutex 2 har jeg liggende her, og den må leses snart pga biblioteklån med kort frist. Må vel lese den før jeg leser mer av den nye krimmen, ellers går den ulest tilbake til bib, som Lilli Bendriss sin biografi. Der har fristen gått ut og ingen mulighet til forlengelse, så jafs. Takk for påminnelsen.:)

  Skummet anmeldelsen av bok 3 i Klassekampen i går- så jeg vet jo litt om hva som skjer videre, men det gjør ikke noe.

  SvarSlett
  Svar
  1. Har heldigvis greid å unngå å lese Subutexanmeldelser. Hadde egentlig tenkt å lese på norsk (eBokBib), før jeg helt tilfeldig fant ut at jeg må ha kjøpt den til kindle på et eller annet tidspunkt. Skulle bare se litt på den, og vips var første kapittel lests. Tvilsomt om jeg greier å gjøre ferdig Snowdrops før jeg fortsetter.

   Og bare for å ha sagt det. Jeg tenker på Biografiene. I en eller annen (skimpy) drakt.

   Slett
  2. Glemmer fort hva jeg har lest i sånne anmeldelser.. det går greit, men de gir meg et inntrykk av om jeg ønsker å lese boka eller ikke.
   -
   Biosirkel? Jess, no stress.
   Har fortsatt Lilli Bendriss. Har visst forlenget den likevel, til 10 februar eller deromkring. Egentlig tenkte jeg å lese den til desember-runden, men nå er et jo nytt år, så da så.

   Slett
  3. Oh, har serien begynt? Og du er hekta? I går så jeg to episoder 22.juli, den ene var Utøya-epsioden, det ble veldig sterkt..
   Leser litt stykkevis og delt Janet Frame- men det skjer så mye på dagene og lite blir lest på senga..

   Slett
  4. Nja, hektet er vel kanskje overdrevet, men nysgjerrigheten var ihvertfall stor nok til at jeg så de 2 første episodene, og kanskje fortsetter. Litt sånn pute-tv, fordi det blir så mye 'kleinere' når deltakerne faktisk vet hvem 'kjærlighetsobjektet' er, i motsetning til vanlig Bachelor (som jeg faktisk IKKE ser).

   Kunne godt lest Subutexanmeldelse jeg også, eller ihvertfall et sammendra/omtale av bok 1. Lenge siden jeg leste (2018?), skrev aldri noe, og husker svært lite. Heldigvis var det persongalleri/recap i begynnelsen av toern, men jeg sliter likevel. Det er pluss til boka at dialog/stemning er så oppslukende at jeg ikke bryr meg. Tror denne serien har best av back to back lesing.

   (Det snør = blanede følelser).

   Slett
  5. Ok. Leste frittalende intervju om sitt sexbehov under innspilingen, med ham i en tabloidavis mens jeg ventet på noe.. alt for frittalende for en middelaldrende dame 55+.
   Nuvel..
   -Skal du på Krimfestival?
   Michaelides kommer (tause pasienten), Camilla Grebe, mfl.
   Jeg har booka hotell med mat (Savoy).
   -
   Program: http://www.krimfestivalen.no/program/?_cldee=YXJ0ZXNibG9nZ0BnbWFpbC5jb20%3d&recipientid=lead-ad0ded5b27c0e51180cc005056ac75f1-05a91bd828114c9a83d1126532d24953&utm_source=ClickDimensions&utm_medium=email&utm_campaign=Cappelendamm.no%20nyhetsbrev%202018&esid=cabc88f2-6d43-ea11-80f0-005056ac75f1
   --
   Har ikke fått lest noe særlig denne uka, så mye annet, og så har jeg sett Heksejakt (TV2) på kveldene og 22.juli. Samlet seg opp noen episoder mens jeg var borte. Heksejakt var så ferbanna spennende i kveld at jeg kjøpte abb på Sumo for å se neste episode. Notert i kalenderen at jeg må avslutte månedsabb i tide.
   -
   Må ta et Vernon Subutex-jafs i helga. Imellom kattepassing. Måtte til dyrelegen i dag med henne, rift i øyet viste det seg, Nå må hun ha krage, og få salve to g/daglig.. Ikke særlig morsomt stakkar...

   Slett
  6. Som trofast lytter av Thomas og Einar blir venner (podcast) er det ingenting med JTs sexliv som sjokkerer eller overrasker meg. Ikke alt er like interessant. Skal prøve et par episoder til med dating, kan jo hende det blir bra.

   Hadde helt glemt bort krimfestivalen. Må sjekke schedules til resten av familien, men har lyst. Har jo allerede gjort all researchen = lest alt av Grebe og begynner snart på Pasienten.

   Dere har all min kragesympati.

   Slett
  7. Ja, sjekk det.:) Hadde vært hyggelig at du også deltok på Krimfestival en dag eller flere. Det var jo bra i fjor? Husker godt middagen på Thons, tvangslesing og Teaterstykket.. :)

   Slett
  8. Ps.. tok av kragen i dag i håp om at hun ville spise, men hun spiste ikke likevel, hun ville bare ut, men det får hun ikke.. Fikk på kragen igjen etter en del møye.
   Kjøpte gourmetmat i kveld og fikk mata henne via tefat, litt.. Hårda bud.

   Slett
  9. Skulle egentlig ha begynt på nytt innlegg, men sitter fremdeles er og putler på Subutex.Jaja.

   Håper katta har kommet seg. En av mine hoppet opp og tisset på meg en gang hun hadde krage. Anarki!!

   Slett
  10. Hun måtte ha minikirurgi mandag og ny uke med krage og medisin tre g daglig og holde seg inne til neste kontroll om en uke. Men hun spiser mer. Men mjauer og "klager" mye..stakkars.. Men slitsomt for meg som passer henne også.

   Slett
  11. Stakkars pus!
   Synd de ikke forstår at alt de trenger å gjøre for å unngå krage er å IKKE slikke. Her synes jeg evolusjonen har mislyktes.

   Slett
  12. Og ikke klø seg i øyet..
   Nå sloss vi tre ganger om dagen for å få inn henne øyedråper og salve. Puh, i morgen kveld er vi halvveis i kuren.
   --
   Subutex: Ja, skrev vel litt om boka hos meg selv. Synes slutten var fin jeg. Likte det at alle danser alle danser når han snurrer plater.
   Men jeg venter med bok 3. (greit å stå i l(ang) kø på bib, men 11 mnd er lenge, sånn ca tre mnd kanskje? Håper folk leser boka fort)
   Er han en metafor for Jesus , tror du? Frelseren- den uskyldige- snille, langhåra, barføtte..
   Mot det skakkjørte Frankrikes vei mot undergrunnen. Mye samfunnskritikk i den serien.

   Slett
  13. Jesus ja, Kanskje det. Har du telt vennene. Kanskje det er 12 av dem. Hvem er i såfall Judas? Hadde egentlig ikke noe imot slutten, har bare en følelse av at det rakner og dette glade hippielivet kommer til å få en brå slutt i treern. Vet det ikke, men er det ikke sånn det ofte går?

   Slett
 2. Det er tydelig at Despentes er forfatteren å lese om dagen, får gjøre meg ferdig med Kjærstad og stille meg i køen på disse :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tenkte på deg og Jonas da jeg satt og leste (Despentes) idag. Det er litt sånn med Subutex også at de andre karakterene sirkler rundt og definerer seg i forhold til dette forholdet. Som i Forføreren.

   Slett
 3. Må man rett og slett lese Vernon-bøkene? Ikke fristet, det er jo fransk. Men om "alle" liker dem, så kommer de nok til et bibliotek nær meg - i 2024 eller noe sånn.. Hva er greia med serien? SÅ god?
  Og hvordan går det med Between two Worlds? Kommet igang? Hoppet av? Lagt headsettet bort?
  Og NB! Det er bare én følelse snø kan gi: glede!
  :-) :-) :-)
  ...sa hun, og kikket ut på striregnet (det snør heldigvis oppå fjellet)

  SvarSlett
  Svar
  1. Vernon: Må lese, vel, de er gode, rockn'roll åttitalls intellektuell. Høres ut som en motsetning, men det er platesjappenostalig, once upon a time, og ca 30% inn i toern (uten å egentlig huske enern), tenker jeg, ja, hvorfor ikke, dette burde du lese. Alle ligger på eBokBib. Leste den første der. Leser nr.2 på engelsk (kan sende, må bare friske opp framgangsmåten -), men treern ser ikke ut til å være oversatt til engelsk pr.idag, så da er det kanskje like greit å lese alle på norsk?

   Split World: Ble ferdig med boka tidligere idag. Litt usikker. Minnet meg om Vampire Academy og mye annet jeg har lest, men then again, var jeg engasjert i Vampire Academy. Leste til og med avleggerserien. Kanskje de var lydboka, litt monoton lesing, kanskje. Hadde det vært storytel hadde jeg fortsatt, men det er faktisk på grensa hvis jeg skal bruke credits og kanskje burde jeg lese, istedet for høre.

   En annen ting er at jeg heller har litt til å høre, eller lese Silent Patient. Klarer ikke å bestemme meg for format. (Kostet bare 5 dollar på amazon), og ligger klar som lydbok på audible, samtidig kan man jo også vente på bib. Lyd eller e-bok? Norsk eller engelsk? Sooo mange valg..

   Det snødde her også, ble deprimert, ble deretter enda mer deprimert for at jeg ble sur. Det er jo creepå som det er. Kjøttmeisa er allerde i kassa, greset snart grønt og jeg begynte på allergitabletter idag. Samtidig er det deilig med bare veier og vår. Sukk og sukksukk.

   Regn i Canada er vel krise!!?

   Slett
  2. Regn i Canada er kjærkomment avbrekk. Skroget er ikke lenger hva det var, så jeg trenger avbrekk. Det snør oppe i fjellet da. Bare nede i landsbyen det regner. Vi bor ett stk opp i skråningen, så utenfor har det vært vekslende vestlandssluddavogpåregnsnøvær. Føler oss helt som hjemme :)
   Ikke lest Vampire Academy, så jeg kan ikke uttale meg. Likte du ikke innleserstemmen? For meg passet den helt perfekt. Sjeldent dog, at jeg liker at forfatterne leser sine egne bøker, men hun her jobber som lydbokinnleser i tillegg til å være forfatter. Forståelig for mitt øre.
   Vernon? Mmmhhh... Det vibrerer ikke i ei eneste tå.. Jeg får se. Har et lass med bib-bøker liggende her, så jeg får se hvor langt jeg kommer. Vi får innrykk av nytt besøk fra ca 14.feb kontinuerlig og overlappende med andre til 3.mars, så det kan bli litt opp og ned (helst ned) med lesingen i februar. Jeg får jobbe godt før besøket ankommer, men det må bli ren lystlesing. Derfor Vernon på vent.
   Engelsk er best fra engelskskrivende forfattere, jeg ser du valgte Audible. Godt valg!

   Slett
  3. SplitWorld: Jeg like stemmen, men koblet ut en del da jeg syntes alle personene hørtes like ut. Er litt bortskjemt på innlesere. Fortsetter jeg med serien blir det på papir/brett, kan jo hende det gjør hele forskjellen.

   The Silent Patient dog, liker jeg godt på lyd, 2 forskjellige innlesere og fortelleren høres så ufyselig ut at jeg fra første sekund trodde han var morderen. Hele spenninga ligger nå i å finne ut om jeg har rett -)) (Ikke si noe). Hadde tenkt å dedikere hele denne uka til boka, men får jo aldri opp innlegget. Kanskje i morgen.

   Slett
  4. To innleserstemmer? Interessant! Kanskje jeg må lytte til den også..nope, til det var boka for spesiell. Skal ikke røpe noe. Den overraskelsen skal du få ha till the bitter end. Men butleren gjorde det, høhø

   Slett
  5. Ferdig nå.
   Tar den i neste innlegg, som jeg sa skulle komme igår. Kanskje jeg rett og slett skal late som om uke 6, aldri fantes?

   Slett
 4. Nå måtte jeg innom for å se om det stod til liv og godt å se at det rører seg.

  Subutex bøkene er jeg nysgjerrig på og jeg fikk tilsendt den siste boken men evig lang venteliste på ebokibib for de to første...enten blir det å vente eller satse på at de kommer på billigsalg i nærmeste fremtid.

  Er ikke Jan Thomas programmet kleint? Innbiller meg det eller kan jeg trygt se det? Vil jo se om han ender opp med en kjekkas eller ikke.

  Her leses og lyttes det men lite eller ingen skriving. Nå leser jeg litt blogger for å se om inspirasjonen kommer tilbake.

  Godt å se at det blogges og leses her

  SvarSlett
  Svar
  1. Det leses mer enn det blogges, på langt nær like mye som i 'gamle' dager, men lar det flyte i naturlig tempo. Mye lyd og mye krim. Så langt bare ei eneste norskebok. Prøver å frigjøre meg fra alt bortsett fra haugene med uleste bøker, (som alltid sabotert av eBokBib og storytel -).

   Jan Thomas ER kleint. Har kun sett de første 2 episodene, så det blir sikkert bedre etterhvert. ?. Man kan jo håpe.

   Subutex sklir fremdeles rett inn. Har stilt meg i kø på treern. Er nr.34 på eBokBib og 14 på BookBites. Går egentlig ganske fort. Gruer meg til eBokBib forsvinner og det bare er BookBites igjen. Synes fremdeles førstenevnte fungerer best. Og også kjekt med 2 apper.

   Håper inspirasjonen er tilbake??

   Slett