mandag 13. januar 2020

2020: UKE 3 (Mudderhund)

Prøve å fokusere på hvor mye ekstratid man har når man slipper å bruke timer på snømåking, men klimaangsten og frykten for morgenværet sperrer. Er det lov å elske barfrost i 2020?

Skal straks ta svenskekrimmen og hunden med på tur i sola

13.januar
Ukas backdrop?
Nesten samme som forrige uke.
Mudderhund  (33%) (uhyggelig og trist)
Bad Blood  (nøkkelord, Swix Brochovich)
Furet/Værbitt  (et par kapitler, no change)
Camilla Grebe  (førstebok svenskekrimserie)
-----------------------------------------

14.januar
Fikk nettopp 'kjeft' for å være for blid.
Gadd ikke si det var påtatt.
--------------------------------


15.januar
Halveis i Mudderhund 
Av Inge Schilperoord
Fra Nederland  (2015)
Originltittel: Muidhond
E-bok lest på Kindle 4 (+ tlf)
Kilde: Lesereks. Aschehoug

Om: Pedofile Jonathan

Om: Skyldig mann som slipper ut av fengsel pga bevisets stilling og ikke får fullført påbegynt, ønsket, sårt tiltrengt terapi.

Vanskelig lesing.
Måtte ta tak. Sette meg ned med timer. Boka er bare så ubeskrivelig ubehagelig. Det har ikke skjedd noe. Alle drifter under kontroll. Alt ulovlig begjær presset så langt ned mellom linjene at eksplosjon er uungåelig. Grensene er allerede flyttet. Nabojenat invitert inn for å se på fisken. Det kommer til å gå galt. Det dirrer og jeg vil bare legge den bort, for hvem vil at pedofili skal være spennende.
-------------------------------------

 16.januar
- Han fikk også en poengsum på en liste for psykopater, den var ikke høy. Men det var andre grunner til at terapeutene mente at risikoen for at han kom til å gjør noe sånt igjen, var stor. Saken var at påtalemyndighetene ikke fikk bevisene til å stemme, og at han ikke kunne dømmes bare på grunnlag av offerets forklaring, hadde advokaten forklart. Dermed bortfalt ikke bare straffen, men også behandlingen innen tvungent psykisk helsevern. TPH.
 - Gjentakelsesfaren som regnes som stor når det gjelder slikt du er dømt for - hadde psykologen sagt.  -   (Mudderhund 23%)
--------------------------------

17.januar
Brukte hele dagen på å handle hundemat.
#bilogbussløs
-------------------------------------

18.januar
72% lest av Mudderhund.
Om: Umulige drifter.

Har egentlig ikke lyst å fortsette.
Det har begynt å rakne for Jonathan. Tidsskjema sprekker. Grensene flyter. Unnskyldninger florerer. Han prøver virkelig. Spiller kort med mor. Gjør ekstraarbeid i arbeidshefte. Ringer krisetelefon (og legger på). Jeg vet ikke om jeg vil være med til slutten. Fantasiene er allerede plagsomme. Og det verste av alt er at han er så snill. Enkel men velmenende, og han vil ikke dette.
Og jeg vil ikke lese.
----------------------------

19.januar
Både RoseMarie  og ElseCathrin 
har skrevet omfattende gode omtaler av boka.
----------------------------------------------------

- Rett deg opp, tenkte han, kom igjen. Tufs. Du kan ikke hjelpe for det. Du er en tufs. Men gjør det godt igjen. Du må lage mat, gjøre rent, gå tur med Milk. Tidlig til sengs. Gjøre en ekstra øvelse, eller to. Tre. Gjenta. Gjenta alle øvelsene. Han støttet seg på albuene og kom eg opp. -  (80%)

Mest opptatt av å utnytte dagslyset

 20.januar
Ferdig med Mudderhund
Om: Indre demoner og varmegrader.
Som: Sluttet på den eneste måten den kunne. Den eneste måten både Jonathan kunne beholde æren og jeg kunne lest ferdig. Egentlig vil jeg avsløre, for det skurrer med pedospenningskurve, men jeg nøyer meg å si at alt er bade usigelig trist og det kommer til å ta noen dager før klumpen i magen forsvinner.

Det er ei veldig god bok.
Men jeg ville absolutt ikke lest den igjen, på nytt
, eller overhode, hadde jeg visst hvor det bar.
---------------------------------------------------------------
 Ukeslutt!

21 kommentarer:

 1. Camilla Grebe, der er du inne på noe :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, ble inspirert etter Skyggeomtalen inn, tt jeg sverget jeg var done etter SiriB og Grebe/Traff sammarbeidet. Har begynt på andreboka nå. Litt usikker, men Ewerløf leser så bra, at jeg glemmer fokuserer på plottet. Backstory'n er også bra. Håper dog det blir betraktelig bedre før bok 4.

   Slett
 2. haha (for å være for blid) - er det mulig? Respons? Surpomp!
  Jeg har landet i fredens rike, jeg får lest, strikket og etterhvert kanskje også blogget? 2020 starter ihvertall bra på øret! Verre blir det når slekta ramler inn dørene her om tre timer, da blir det to uker med sightseeing i fjellet, rusletur i landsbyen (som jeg har ferdiggått for flere år siden) og fotografering over en lav sko. Koselig da, og det er et enkelt besøk av svigerinne m/mann og etterhvert voksen sønn.

  Kjenner ikke bøkene dine, ei helelr Camille Grebe, selv om jeg HAR hørt om henne. Whistler er lydbokkrim på øret, så har du en serie ala Bosch som jeg lyttet helt ferdig i fjor vinter her borte så gi lyd. Jeg trenger en lang krimserie å gyve løs på nå, har nettopp slukt 2 sci-fi/fantasy serier (tot 9 bøker) og trenger serieavveksling. Men ikke Anne Holt, henne får jeg ikke til?

  SvarSlett
  Svar
  1. Har du lest Ann Cleeves? Vera og Shetland er vel nesten på over ti bøker hver. Og så har hun gitt ut noe annet og begynt på en ny krimserie. Vidar Sundstøls Minnesotatrilogi kan også anbefales. Også har du jo den a-z serien som begynner med A for Alibi.

   Slett
  2. Whistler høres like idyllisk ut som alltid, dvs når du ikke snakker om bjørn, og snø.

   Angående krimmen så ser jeg tipsene har flommet inn. Ann Cleeves står på leselista mi allerede. Pluss Dublin Murder Squad (Tana French), serien jeg har tenkt å begynne med når jeg er ferdig med Bosch, er i full denial over at dere begge har tatt meg igjen, og er ferdig. Tror jeg har over 10 bøker igjen, plutselig ble det skrapa på loppis, og vil ikke over på lyd siden jeg har lest alle selv (minus Lincoln Lawyern). Hva med Thygesen forresten? Og Emilie SChepp, om Berzelius (den hun snakket om på Gyldendalmøte). Åsa Larsson?

   (Hvordan går det forresten med Outlander? Sparer fremdeles på s4 og skulle gjerne hatt åttern u-lest)

   Og Monika: Begynt på Pamela?

   Slett
  3. Bare sånnein sidekommentar... Koffer e tittelen TJUENITTEN å di...?? Lenger kommentar komme :D

   Slett
  4. Ehm, sikkert samme grunn til at jeg forrige uke skrev desember på alle avsnitt. Lever i fortiden. Fixed nå.

   Slett
  5. Copy, paste, soon to be edited ;)

   Slett
 3. Jussi Adler-Olsens serie om Avdeling Q er en del bøker, og veldig bra og morsom. Jørn Lier Horst har også lang serie om William Wisting- solid og jordnær politikrim. + Karin Fossum, Unni Lindell.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ah, og ikke glem Chris Tvedt sine bøker, spesielt om Mikael Brenne, men de andre er også bra. (advokatkrim). Danske A.J.Kazinzki, men de har vel bare fem bøker i serien sin til nå, men de er utrolig bra.

   Slett
  2. Jussi selvfølgelig, innbiller meg at Marianne har lest, men er ikke sikker. If not. Begynn der. Ja, og Jørgen Gunnerud. Var godt i gang med serien hans for noen år siden, før jeg glemte den bort. Lang. Kom ny bok for noen år siden også. Karin Fossum har jeg forresten plan om lese kronologisk, en gang i framtiden. (Kun lest 2, Poona og Evas øye).

   Slett
  3. Kan godt hende. Jussi er i hennes gate. men hvem husker alt hva andre har lest? Husker at hun liker Øystein Wiik i alle fall. Og Erlend Loe (ikke krim).

   Leste ferdig Fuglekikkeren i går, av William Shaw. veldig bra, litt i Peter May-gata.

   Fossum trenger ikke å leses kronologisk, men du er nå du ang det.

   Slett
  4. Spent på hvordan du liker Husdjuret. Leste den i fjor på Madeira, kombo lyd-papir.

   Slett
  5. JA _TAKK _ ALLE og TAKK!!
   Da har jeg litt å gripe fatt i. Leste meg litt lei Jussi, Marko-boka tok knekken på lysten. Kanskje jeg kommer igang igjen. Ikke spesielt glad i Holt, ei heller Fossum. Wisting holder jeg på med, de må jeg ha litt av og til, de blir litt slow. Gunnerud ny for meg! Cleeves og French likeså! De er kraftig notert. Kazinski liker jeg, ikke lest alle. Schepp ja, nok en ny for meg. Dette blir bra! Masse å ta av - hjertelig!
   Men Inga, TI STK igjen av Bosch?? Trodde du hadde pløyd dem allerede! Når det er sagt, så har jeg jo helt glemt ut Mickey Haller-bøkene til Connelly...YAYHHH! Nå har jeg nok i vinter! Tommelopp til dere!

   Slett
  6. Anita: Har bare et par timer igjen av Husdjuret og jeg liker den bedre enn den første. Ble plutselig veldig spennende der på slutten (I kjeller'n med Jake). Stod midt ute i skogen og måtte stoppe for å holde pusten. Scenen skiftet selvfølgelig akkurat på verste, så nå vet jeg ikke hvordan det går før nesten tur (som heldigvis kun er en halvtime til -)

   Slett
  7. Trykte publ. for fort.
   Marianne: Hadde fortrengt at du hoppet over Haller. HOPPET OVER HALLER. Da ligger du ikke foran meg likevel. Har samvittighetsfullt lest etter utgivelsesdato. (Minus de frittstående, som ike har noe med Boschuniverset å gjøre.)

   Angående Jussi, er Marcoboka den kjedligste, husket at jeg heller ikke likte den, (skrev sutrete omtale, tror jeg), resten er MYE bedre.

   Slett
  8. hei hei hei, vi snakket BOSCH-BØKER! IKKE Connelly bøker!!! HAH! hehe

   Slett
  9. Du vet Bosch dukker opp i flere Hallerbøker. (Eller er det Haller som dukker opp i Boschbøker?). Uansett, dette gjør jo krimserievalget enkelt. Haller it is!!

   Slett
  10. Jepp, Haller it is etterhvert. Har fått med meg Lincoln Lawyer både i bok og filmform, så den skal jeg ha med meg. Har du lest de andre, om McCaleb, McEvoy og Ballard? Verd å få med seg?

   Slett
 4. Velbekomme Marianne- jo nå husker jeg at du har lest Jussi.:)

  Inga: Husker jeg strevde litt med treghet i Husdyret i starten, men så kom den seg.. Nå husker jeg en del. Har den siste liggende hjemme.. Blir her på den lille øya i havet noen dager til, endret hjemreisen og forlenger turen.. Har bare en norsk bok igjen her, men kjenner en norsk dame jeg har bodd hos som kan låne meg noe i tilfelle.

  SvarSlett
  Svar
  1. Har begynt på treern nå. Sålang også treg. Tror lydbøkene er godt hjulpet av innleser. (som leser ekstremt mye svensk og høres kjent og kjær ut). Bøkene er liksom på grensa av ting jeg har lest før, men ok nok til at jeg fortsetter. Treern er sålangt i oppbygning nesten lik toern.

   Slett