onsdag 1. januar 2020

2020. UKE 1 (Godt Nyttår)

Du kan ikke skylde på Rever, bedre enn nesten alle norskebøker jeg leste ifjor. 
Om: 17åring som spiser saltstenger på bar, med død mor og far lost i virtuell cowboyverden.


Tjikka tjikka
Alt du trenger å vite om
Hva jeg leste i 2019.


1.januar
Straight to the point.
Godt Nyttår. Godt Nyttår. Godt Nyttår!!
Det kommer ikke til å bli noe snakk om alt som gikk galt ifjor.
Det eneste av betydning er at alle mål gikk på skinner til august 2019 da jeg syklet med sekk, prolapset ryggen og 2 uker i senga var alt jeg trengte før hun andre tok over. Hun som bare vil sove, men aldri får, ikke trenger annen føde enn potetgull og reality-tv og gjemmer seg bak et tre når hun ser noen hun kjenner. Jeg har sett henne krysse gata for å slippe smalltalk.

Kontrollen er under gjenvinning.
Men psyken er skjør og sjokket og innsikten om hvor nær, hvor tynn, hvor dyp og hvor plutselig man kan snuble, er under fortrenging. One yogamove too many. Murer bygges.  Ex on the Beach minner slettes.  Jeg er på internett igjen. Handler på salg (det teller). Ser videoer på utube om leppestift.

2020 kommer utelukkende til å bestå av lystlesing.
My year of lust and repression. Som garantert er bedre enn Rest and Relaxation
, sistenevnte et absolutt lesehøydepunkt i 2019, Ottessa Moshfegh
, jeg skal lese som om verden ikke finnes, pur escape, kosemos, ingen krav, ingen utfordringer, ingen sirkler, føringer, eller fikse ideer..
---------------------------------------------

2.januar
 Fullstendig forenelig.
Lesemålene slenges opp etterhvert ( = våren?), de blir som alltid, en bedre enn ifjor, null excitement og totalt forenelig med kos og tilfeldigheter. Nesten. Considering hvor lite jeg leste siste halvdel av 2019 kan alt skje. 70 bøker totalt,  inkludert lyd.

Ting som aldri forandrer seg.
Årets listchallengeliste, eller mer korrekt, fjorårets.
Hvem vinner 2019?  Hvem har sluttet med slikt?
------------------------------------

3.januar
Ooops. Selfie overload.

Apropos forgagne nyttårsforsetter. Leppestift (2017), Øyenskygge (2018) og Nei det er ikke plass til flere farger i dette fjeset (2019). Tas opp til vurdering hvis silvervägen får meg til å gå i ett med snøen =  mer Blush (2020,5).

Selvfølgelig forlater man ikke huset uten øyenskygge
, da ser man jo alt det andre...

4.januar
 A farewell to arms
Siden det nå var alt jeg snakket om i 2019. Going grey.
2020 er det året da jeg jeg blir helgrå. Farvel til pigment og ravenlocks, som uansett har vært falske i åresvis, trodde jeg, så lenge jeg holder meg i skygge og kjeller er jeg langt fra like sølvhåret som først antatt  (ikke helhvit). 10mnd siden siste farging. Til tross for Østens mest pinglete saktevoksende hår begynner det å se ut som en plan. 
 Nok fjas og jåleri.
------------------------

5.januar
Kappet uke. Et siste tilbakeblikk.
Bøkene jeg ga bort til jul. (Fikk ingen)
Korteste listchallengeliste ever
----------------------------------
Ukeslutt

33 kommentarer:

 1. Good you`re back :)
  Har den Reveboka, men ikke lest. Så den er så bra altså? Legger den i køa.
  Håper det blir ny runde bio-sirkel igjen og at du holder deg på beina:)
  Et riktig godt nytt år:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tjikka tjikka.
   Jeg liker reveboka. Kanskje litt ungdomsaktikg, og pr.nå trister enn jeg trodde da jeg skrev bildeteksten, men fremdeles engasjert og veldig involvert i karakterene. Traff meg midt i, ehm, saltstanga.

   Hører hva du sier angående biosirkel, men tror det bare er deg og meg igjen. Skal lansere forenklingsforslaget etterhvert (når jeg har tenkt det ut) så får vi se hva du synes. Prøver å være realistisk. Merker allerede nå at vanen med å sjekke blogg/kommentarer/andre er glemt og det kommer til å ta tid å få autopiloten på plass.

   Godt nytt til deg også.
   Liker at dere nå skriver oppsummeringer, så jeg kan oppdatere meg i ett og samme innlegg. Genial timing for comeback -))

   Slett
  2. Ja, du må komme deg in i tralten igjen.:)
   Tror Berit fortsatt like å lese bioer, og det gjør Ingun/Kleppan også. Mulig Beathe også kan fristet, o Tine lser også bioer innimellom. Så det er håp!

   Midt i saltstanga? Ikke bare meg som har knasket saltstenger i ukevis altså..;)

   Slett
  3. Tralten kaller.
   Jeg liker også biografier (duh), så på et eller annet vis blir det biosirkel, bare kanskje i litt annet (forenklet format), hadde bestemt meg for null sirkler og utfordringer iår (annet enn den vanlige ambisjonslista), men... Det har jo forøvrig ingenting å si om bare du og jeg leser -))

   Har hatt influensa hele jula og kun levd på saltstenger og vin, fordi vin er bedre for deg enn paracet!!

   Slett
  4. PS - ikke glem å klikke på lista.
   Det er obligatorisk.

   Slett
  5. 22 av 68, bedre enn 98 % av lista di. Er vel ikke så værst? Bøkene ser forresten så fine ut når de listes opp slik..

   Bra vi fortsatt skal lese bioer sammen på en eller annen måte :)
   Tvangslesinger håper jeg også på, Krimfestival også- 5-7mars. Må se om jeg får booket noe rimelig og at det passer i planene.

   Slett
  6. Har jo aldri vært med det, men ordna meg profil nå, men greier ikke å skaffe meg venner.. Hvor trykker man for å følge? (hoho i heimen)

   Slett
  7. Velkommen til klikkeland
   , for alle de som klikke kan

   Vet dog ikke hvordan man skaffer venner, tror det bare er å klikke på profil og adde. Ser ikke for meg at noen slår 22. Du har helt rett, alle bøker ser plutselig mye mer fristende ut på slike lister. Kan kjenne leselysten øke for hvert klikk..

   Slett
  8. Gikk inn på profilen din og klikket follow. Tror det er alt som skal til for vennskap.

   Slett
 2. Godt å høre at du er i siget igjen. Reveboka har jeg også lest og som deg likte jeg den veldig godt. Ja til lystlesing! Godt nyttår Ingalill, med trykk på Godt :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Godt til deg også, Tine.
   Gleder meg at du liker Reveboka, regner med omtale er skrevet og dukker opp etterhvert. Ca 1/3 left. Leser stadig tregere.

   Slett
 3. Veldig kjekt å se at det er liv her inne og at du er på beina igjen. Lystlesing er ikke å forakte og det blir mye av det hos meg også dette året. Noterer meg reven som jeg har sett på noen ganger inne på eBokBib men ikke satt meg i kø på.

  Godt nytt år, Inga :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Enda godere til deg, Beathe.
   Tror du vil like Reveboka (du er jo ikke redd døde mødre...). Her er hun sånn i periferien at det er mye tristere med far og datter. Heldigvis. Eneste grunnen til at jeg kan lese om døde mødre er når de ikke snakker om henne, (tålerer såvidt at hun henger over plottet), passer også utmerket å lese ei bok om fortrengt sorg, in this, hva var det jeg sa,, jo year of lust and repression -)).

   I kø med deg.
   Jeg står som nr.14 på Full Spredning, siden vi nå snakker om død, fordervelse og eBokBib.

   Slett
 4. Happy new year! Årets mål må da være flere tvangslesinger enn i fjor? Ligger som #1 på dine 2019 - du får se om du klarer å finne min liste. Starter 2020 med å stå i kø på alle norske bøker fra 2019 i et håp om å finne noe nomineringsverdig hvis bbp fortsatt er en greie. Biosirkel? Har de sedvanlige planene om å lese Shonda Rhimes, om Rimbaud og han afrikaneren på Grønland - make it happen!

  SvarSlett
  Svar
  1. A very merry new year!
   Tror jeg skal innføre alkoholforbud på tvangslesing. Aner meg at det kan ha en direkte innvirkning på sidetallet. Shook!
   (bare sånn for å vise at sjargongen er på plass)..

   Har klikket på lista di, som du bare hadde sneket ut på listchallenge, på samme måte som du har sneket unna alle disse 80 bøkene. Det er kriminelt at du ikke skriver noe om dem. Da kunne jeg fortalt deg at groupiePamela har stått på ønskelista mi i årevis og du kunne tatt den med som lånebok på tvangsles. For ikke å snakke om alle andre bøkene jeg ikke har hørt om og de få jeg allerede har lyst å lese. Travesty.
   Og denne kommentaren er å beregne som formell protest. Officially!!

   Ble for øvrig nummer 4 på lista di. Har en lang vei å gå. Betyr disse forslagene et biosirkelcomeback?

   Slett
  2. Alkoholforbud? Vil du at folk skal møte opp?? Alcohol - making booknerds talk since 2016-ish.

   Boksniking - that's me! GroupiePamela var vanskelig å få tak i - min versjon er så slitt at den kanskje tåler å bli lest maks tre ganger til. Den er fortsatt ulest, så nå må du få inn en groupiebiosirkel også. Og noe som Mengele passer inn i.

   Den som leder på lista mi har visst lest 140 av 141 - det kaller jeg en spambot! (Jeg har for øvrig bare lest 75 - noe som er 25 over lesemålet).

   Protest avvist.

   Slett
  3. Jeg skal dele ut brune papirposer neste gang, amerikastil. Kan det være smoothie i posen tro?

   Hvorfor er Pamela så slitt og hvorfor er den ulest når jeg nettopp klikket på lista di, trodde det var bøkene du leste ifjor? Og betyr dette at du ikke låner ut, og hvorfor var den så vanskelig å få tak i? So many questions.
   So many.

   Vurderte Pamela på lyd engang, men tror jeg snudde fordi det var dårlig reviews opå innlesing. Må sjekke på nytt, noen år siden.

   141 er garantert spambot.
   Ahh, I see, det var bøkene du skulle lese i 2019? Isåfall er 75 godkjent og kun 5 bøker over meg, glemte å føre på et par (ehm 2)

   Slett
  4. Men kjære deg, Ingalill., du må jo ta på deg brillene og lese overskriften! Books read, borrowed and bought - det betyr ikke at alle er lest.

   Jeg låner ikke ut bøker for ingen av bøkene kommer tilbake. Så skal vurdere det hvis en av bøkene jeg har lånt ut kommer tilbake til meg igjen. Det høres litt ut som if you love someone, set them free. (som for øvrig jeg er et levende bevis på :D)

   An itj hvorfor boka er umulig å oppdrive. Out of print? For snuskete? Fant den ikke på kindle heller når jeg leita.

   Hva man drikker på tvangslesing angår bare den som drikker. Få det til neste helg?

   Slett
  5. Men, kjære vene, pene
   , det er da ingen som leser overskrifter, akkurat som ingen leser teksten på instagram....

   Her har jeg gått og trodd at hele poenget med å låne ut bøker er at man ikke skal få de igjen = plass i hyllene, som er samme grunn til at jeg alltid leverer tilbake, null plass i hyllene. Skjønner at dette må være et dypt traume og skal prøve å ikke mase for mye etter Pamela. Jakten er uansett halve moroa.

   Set them free? Er det en sånn All by myself Bridget Jones greie? Tvangslesing under organisering.

   Slett
  6. Jo, så jeg surmuler ikke om å ikke få bøkene tilbake. Men da må jeg jo lese dem først = ingen Pamela på deg i nærmeste framtid.

   (Mer som i fiks tvangslesinga så skal du bli oppdatert på a passage to India ;))

   Slett
  7. A Passage to India, er visstnok den eneste boka som teller i Forsters forfatterskap, ihvertfall hvis man skal tro bio'n jeg leste (år siden) (Galgut). Men hvorfor skal du vente så lenge med å lese Pamela, bare at jeg maser burde jo framskynde prosessen, med decades....

   (Forfremmet jeg deg ikke til Tvangslesingsgeneral?)

   Slett
 5. Godt nyttår! Bra du er i siget igjen. Har en plan om å lese mer fra bokhyllen og 1001, og mindre nytt norsk (bortsett fra barn og ungdom). Håper på et godt leseår (og vanlig år) for oss!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ahh, long time, no see....
   La 2020 bli comebackets år, (om det så bare er i avdanket bokbloggergruppe på goodreads -). Jeg var ekstremt flink med både hylla og papirbøker ifjor og tror jeg amper opp i år. Færre bøker inn, flere ut. Faktisk virker alt dette reklamemerkingstyret motiverende. Undrer på om det er forelding på lesereksemplarer? Hva om du mottok for 6år siden og leser i år? Fremdeles reklame? Jeg snur meg mot hyllene med ny iver.

   Ja, og godt nyttår og alt det der.
   Har du lest Ikke skylde på Rever? Ei ungdomsbok (tror jeg) (uten vampyrer etc), som til og med jeg liker

   Slett
  2. Ikke lest og ikke hørt om en gang. Må sjekke ut snarest! Haha, forelding ja, en driver jo ikke reklame for 6 år gamle bøker!

   Slett
  3. Indeed we don't!
   Problemet ansees dermed som løst. Vi bare venter med å omtale/anmelde/framsnakke i minimum 5år..

   Slett
 6. Yayh! Tilbake, begge to! Nå skal livet roe seg i vest igjen og jeg er snart (om tre dager) klar for å legge nye leseplaner. Ikke lest reveboka, støtter deg i å lese som om verden ikke finnes med kosemos og ingen krav, year of lust? - ska sei!, sa ekornleseren. List-challenge 11... Need I say more?
  Godt å se deg, grey or not, med og uten fargetillegg over snippen. Den som leser - er. Sånn er det. 2020 Comeback'ets år it is!

  SvarSlett
  Svar
  1. 2020 is the year.
   Sliter med å venne meg til bloggliet dog. Hadde liksom glemt at daglige notater eksisterer. Samtidig kjenner jeg mer og mer på comebackgleden, og lesegleden. Føler til og med på dele-lyst, kanskje kommer anbefalingene til å hagle. Alt kan skje.
   (Det eneste jeg vet ikke kommer til å skje, er mer Erlend Loe lesing. Det sier jeg før jeg har lest den siste bloggposten din (så den i margen), omvender du meg er det et mirakel)..

   11 er bra og up there.
   Hvor er di liste btw. Mandatory.
   (Sjokkert over at du er stedfast)

   Slett
  2. Stedfast har vi avklart, men - min liste? Hvordan lager jeg? Hæh? Mine bøker lest i fjor? Hva tar du utgangspunktet i? Nei, nå er nyttår passert. List challenge utdatert til neste år, tenker jeg. Lat.
   Comeback er bra. 2020, nytt tiår med lese- og skriveglede? Det kan jo bare bli bedre enn 2019. For begge, tenker jeg.
   Leseplanene mine er som i fjor, pur lyst og null tvang. Sliter med å holde meg våken. Kl er lokalt 17:20, mens hjemme er den 02:20 på natte. Hodet og kropp er hjemme, det er kun viljen som er her. Jeg kjemper imot...viljen, og finner snart loppekassa. Djeeezes jeg er dårlig på jetlag...

   Slett
  3. Nå er du vel vel landet og busy i pudderbakken, men skulle du nå likevel få lyst til å lage klikklister (til oss som elsker å klikke) er det kjempelett, bare å gå inn på listchallenge og legge til bøker, utgangspunket er ditt eget..
   (Skjønner ikke hvordan DU kan være dårlig på jetlag?)

   Vær forsiktig med knærne!!!

   Slett
 7. Hei & hurra.

  Er så ute av blogggamet at jeg ikke husker hvordan man kommenterer en gang.

  1. Rest and Relaxation var helt på topp i mitt 2019 også

  2. Lystlesing er meininga med livet

  3. Har du sett DragRace UK? (Ikke jeg, men har sikkert fått med meg 80% via insta)

  4. Scoret ræva på 2019-lista, men ligger som #1 på favoritt-lista di.

  SvarSlett
  Svar
  1. Siden 2020 står i tvangspositivismens år (om enn bare på denne bloggen, her jeg skal gjemme meg mellom boksider og lukke øynene til nyheter), velger jeg tro at dette = du + Silje i kommentarfelt) betyr at lever 20-teens om igjen og bloggsfæren kommer til å summe av liv og lag. Spoken = truth.

   3. Selvfølgelig. Så det på dailymotion (der man kan se ALT) + litt youtube. Et friskt u-amerikansk pust og fikk vekket dragqueenfebern igjen. Var lei, dog ikke helt borte, da jeg hver uke hører Dragchaser (Alaska/Willem pod), de er nå kommet til s4 og dekket selvfølgelig også UK. Synes top 3 var UK var bedre enn det meste vi har sett i US de siste årene. Watch it!

   1. Minus drugsa kunne det vært meg.

   2. Vet jeg høres ut som om jeg aldri har lystlest før, men leselistene forteller a very different tale. Håpet nå er at planlagt lyst skal puffe meg tilbake til lystbetont tvang. Føler det er der jeg får gjort mest.

   4. Grattis med favorittseier. Men hvor er di? Aner meg at du også sitter på ei lang liste leste, (i hemmelighet) bøker jeg aldri har hørt om. Har klikket som en gal de siste dagene. Vil ha mer.

   Slett
  2. 1. Same

   2. Har ikke telt enda, men tror jeg har hatt like grei spredning i lesinga med kun lyst, som med tvangen. Kanskje til og med like høy (fiktiv) måloppnåelse.

   3. Aldri hørt om dailymotion, gratis? Kommer ikke til å se UK s1, siden jeg vet alt - men skal forsøke å få med meg s2. Har Break Up Bye Bye på hjernen.

   4. Har (gammel) favorittliste + plan-liste for 2020, selvom det er borderline tvang.

   Ellers, må fremdeles bruke en gammel versjon av chrome for å få til å kommentere her, litt tungvint. Når jeg skrev gårsdagens kommentar sa samboeren "huh, jeg trodde ikke det fantes bokblogger lenger" (sier sitt om sjansen for comeback).

   Slett
  3. Ferdigklikket. Leder nå 2020 lista di (enn så lenge), innrømmer klikk på Olga, men jeg er tross alt godt over halveis. Måtte også inn å oppdatere på 2018 lista, 2 ekstra kryss, Kindred blant annet. Ny rule. Har jeg lest halveboka, og den er pågående, blir det kryss. = kryss til Ministry.

   Dailymotion er gratis. En slags deleside, der det hender seg at videoer/episoder blir fjernet, men har fått med meg alt jeg trenger der. Til og med når jeg ikke gidder og vente ei uke på netflix.

   Tell samboer'n at her skal det blogges steilt og hardnakket i 10 nye år. Fornying er oppskrytt. Skjønner dog ikke greia med Chrome. Tror ting skal være oppdatert på min side, men skal uansett ta en dobbelsjekk. #enavdanketbokbloggererfremdelesenbokblogger

   Slett