mandag 18. mars 2019

2019: UKE 12 (Daisy Jones & The Six)

Hele 3 bookerbøker på ukesplanen. 2 internasjonale +  Sarah Waters
Sistenevnte vinner hele året
18.mars
Ferdig med Daisy Jones & The Six  (2019)
Av Taylor Jenkins Reid fra USA
Hørt på lydbok  (Storytel)
Lest av cast  (for stor til oppramsing)

Om:  Hvorfor bandet bak 70tallets største, beste og mest ikoniske album ga seg på høyden av sin karriere. Never to play again.Om: Daisy som kunne fått verdens mest brilliante venninne Lila til å blekne.
Om: Billy som burde fått rollen til Bradly Cooper i A Star is Born.

Chiclit, Drugs and Rockn'Roll Songwriting.

Før du begynner å google.
Det er et fiktivt band. En juksebio. Min nye favorittgenre.

Om: Hva som ville skjedd hvis Janis skrev sanger som Bob og ble fullverdig medlem i Rolling Stones der det oppstod en fortrengt romanse mellom henne og Mick, og Keith ble supersjalu og ville heller spille metal, og de til slutt oppløste hele bandet fordi kona til Mick var fantastisk og Mick heller ville bli hjemmepappa enn å være utro (mhauaha).

Det kunne skjedd.
Jeg er sikker på at det finnes et 70talls band med lignende historie.
Det ville vært bedre. På ordentlig. Sangene og albumet beskrives som noe jeg ikke kan leve foruten, men når det spilles en trudelutt (instrumental) på slutten, er den ordinær og kjedelig, og helt ærlig er det overdrevet og søtsuppeaktig som roman, som er interessant, for hadde det vært ekte ville jeg slukt uten motstand.

Jeg krever, uten nåde og unnskyldninger mer av fiktive romanser enn virkelige.

Når det er sagt.
Er den glimrende lest, i intervjuform
9 timer, og det var såvidt jeg tok pauser.
--------------------------------------------

 19.mars
Har allerede begynt på ny  
Taylor Jenkins Reid bok. (2017)
The Seven Husbands of Evelyn Hugo.

Om:  Filmstjerner og old Hollywood.

5/12t hørt
Ikke så ulik Daisy Jones. Ung, smellvakker kvinne makes it to the top. Igjen fortalt i en slags intervjuform. Jeg er i chiclitheaven. Minner meg om gode gamle  
Hjemmets Bokklubb.
-----------------------------20.mars
#finansblogging
Bokshopping: Hva er den beste dealen?
Lullaby som jeg forleden fant til 29kr på Fretex, eller Vernon God Little, 5kr på den lokale misjonsstasjonen? Førstenevnte sparte meg en audible credit, men Vernon, som jeg aldri har hatt lyst til å lese, kom med bokmerke og gir bookerkryss.
-------------------------------------------------------------- 

21.mars
Hvor tidlig etter første solgløtt og doble varmegrader 
er det lov å klage på pollen?
---------------------------------- 

22.mars
Pakker bøker for Oslotur. I prioritert rekkefølge:
Tvangslesing med overnatting, og Krimfestival.

Har begynte på ny svenskekrimtrio
For å komme i stemning.
Utmarker  (2016)
av Arne Dahl fra Sverige
, ikke fra Norge som jeg trodde
, synd for jeg har norskekrim på krysslista.
Lydbok (storytel)
Lest av Martin Wallström 
Anbefalt av krimBerit

Hørt 3 timer sliter med å komme i gang.
-------------------------------------

23.mars
Er man egentlig på Krimfestival når man har tilbrakt flere minutter på tredemølle enn foran krimforfattere? Får ta det igjen ikveld. Fengslende historier. Blodige bokbad.
--------------------

 Tvangslesinga endte på Bristol. Quiet, sequestered og gode stoler.

24.mars
Fremdeles i Oslo. Nettopp ferdig med 4 timers frokost. Ble til slutt ledsaget ut etter for mange rødbeteshots. Det er jo derfor man ligger på hotell
, ubegrenset med pålegg og alle rekene i Skagenrøra. 

En annen ting; 
Hvorfor gidder man ikke strømme en eneste Friends episode hjemme (ikke tid, har sett før, kan alt), men plassert foran en hotelltv, er det umulilg å rive seg løs, endeløse reklamepauser inkludert? En gang ba jeg om late utsjekk fordi jeg måtte se flere timer Gossip Girl, aldri hatt interesse for GG, hverken før eller siden
, og.. alt ligger uansett på Netflix..

Krimfestival?  
Fikk med meg Fengslende Bokbad (Nærumscript, 3 skuespillere og alskens seriehelter), som var overraskende underholdende. Fulgt av Avslutningspanelet. Slitne forfattere (Egeland, Damhaug, Lahlum, Nore og Lillegraven) + en ordstyrer som ikke stilte et eneste oppfølgingsspørsmål. Fikk likevel lyst til å lese Torkil Damhaug, men det var på grunn av Anita, og fordi han før panelet satt rett ved siden av meg og duftet lakrispastiller.

Ukeslutt!

25 kommentarer:

 1. Ok. Nå vet jeg hva Mockobio er. Virker jo gøy, forsåvidt, for underholdningens skyld.
  Hva synes du om Ruinenes bok?

  SvarSlett
  Svar
  1. Hehe, til mockobio.
   Kan vel like gjerne kalle det det som juksebio, selv om mock elementet, som man finner i mockumentaries, altså satiren/humoren, mangler. Det er ikke ei morobok, men rett og slett en rockebio, (leste et sted (muligens goodreads) at noen trakk fram Fleetwood Mac, som lignende historie)). Altså en rockebio, som er en roman, that is..

   Ikke begynt på Ruinenes bok ennå, men det blir (sansynligvis) den første int.bookerboka. Inkluderte den i bildet mest som påminnelse til meg selv. I fall jeg aldri kommer meg opp av chicgryta.

   Slett
  2. Crossover-fiction altså?
   (Crossrockficbio)

   Har lest "Lyden av (noe)som faller av Ruinenes forfatter- likte den, men jeg liker jo generelt latinamerikanske forfattere. Er nok ikke helt chicochic.

   Flirer av Hjemmets bokbblubb.
   Husker de bøkene der, mora mi og søstra mi hadde en drøss, men jeg var litt mer "seriøs"og var med i Norske bokklubben, Nye bøker, o.l.
   Men jeg leste en del av dem, Mary Higgins Clark og sånt, og så Harald Robbins, men de kjøpte jeg i kiosken.

   Slett
  3. Vanskelig dette
   (innser at jeg må være verdens verste begrepsfoklarer).
   Ikke crossover, som i min tolkning, er roman om virkelige personer. Daisy er en roman om fiktive personer.

   Der jeg vokste opp strømmet det inn både Hjemmets og øvrige bokklubbbøker. Moberg og Higgins Clark ble lest om hverandre. Tror ikke det er mange Hjemmets bøker jeg ikke har lest, mye der som etterhvert ble tv-serie eller film. Eg. Jason Bourne, Lace (Avsløringen), ok, et var de eneste jeg kom på i farta, men det finnes garantert mer.

   Ruinene er sikkert strålende. Satser på å få lest den (deler av den) i helga, på tvangslesing. Verdens første tvangsles med overnatting. Bør klare 10 bøker minst.

   Slett
  4. Nå begynner det å sige inn her.

   Forfatteren av Ruinenes bok var på litt.huset i Trondheim, hvor podcast finnes ..

   Har noen skjært igjennom ang tidspunkt for tvangslesing?
   Med overnatting greier du sikkert masse lesing.
   Jeg har med to tvangsbøker (1001- og sirkel-hyllebok) og noen krim. Det er jo tross alt krimfestival. (Oj, kom på nå at jeg kanskje bør ha med noe faglitteratur også, siden jeg skal på studiesamling.. eller får jeg nok med samlingene og kan lese krim på fritiden? Jeg tror vi sier det sånn)

   Den femmern til Vernon God Little var egentlig bortkasta, for den kunne du fått av meg hvis jeg hadde visst det.. men det visste ikke du.. Den ligger i en eske i kjelleren.

   Slett
  5. Så du mener altså at Lullaby var en bedre deal? Har du lest Vernon forresten, litt usikker på hvorfor jeg har leseraversjoner, må ha plukket opp en negativ omtale et sted, og glemt. Det er tross alt en bookervinner. (Tror de kjellerkassene dine inneholder litt av hvert. Og app. det å ta med bøker til tvangslesing. Vil du fremdeles ha Chaplinbio'n?)

   Angående tvangslesingtidspunkt, jeg kan når andre kan. Og angående krim, skal jeg begynne på Arne Dahl straks jeg er ferdig med chic'en..

   Slett
  6. Det vet jeg jo ikke. . Husker ikke så mye av Vernon.. Gjorde nok ikke inntrykk til å feste seg. Long time ago. Mye rart i kassene ja. Samlet Fra 70- tallet og frem til nå.

   Arne Dahl har jeg også på agendaen, etterhvert. .

   Skal på kino nå og se Gloria Bell. Feelgood.

   Venter med Chaplin, har mer enn nok tung koffert, men Petterson er ok. Men takk 😃

   Slett
  7. Pollen ha visst gjemt seg under snøen, sa min mor- som spurte meg sist helg om jeg merket det.. Å ja, jeg er tett i nesa, svir i øyne, tungpustet etc, men hadde ikke tenkt at det kom av det.. så det er vel noe der, da..

   Slett
  8. Pollen gjemt under snøen forklarer mye, for jeg kjente tendenser forrige gang det var vår også (early mars), nå er det pills og fult utslag. Irriterende. Hadde vært deilig med noen uker vårfri, før skiten satte inn.

   Pakker (bøker til bookcrossing), fant Petterson. Oslo next.

   Slett
  9. Ja, d sto visst noe om deg i avisen, ifølge min mor .. Pilk er n utløst fra tidligere varmeoeriode som forble under nye runder snø og utløst på nytt.. Visstnok noe sånt. Sitt på toget til Oslo S nå. Fint med Petterson. Håper å lette kofferten litt i Oslo for å få plass til nye bøker. Har med noe til studiekameratene også. Frokost i byen før jeg drar til Cappelen Damm huset..

   Slett
  10. Setter nå festivalpunktum, rettere sagt Oslopunktum, sjekker ut straks jeg makter rive meg løs fra hotelllivets bekvemmeligheter. Tror du har inspirert meg til å lese Damhaug, godt hjulpet av at jeg fant det meste (bortsett fra rekkefølgen) på Storytel. Veldig vanskelig å finne den rekkfølgen.

   Slett
  11. Så bra at du vil lese Damhaug:)
   Han skriver jo ikke seriebøker, men noen karakterer kan dukke opp i flere bøker, som datteren til Aksel Glenne fra "Se meg Medusa" som dukker opp i hans nye kommende bok .
   Bilbiografien er her: https://www.cappelendamm.no/forfattere/Torkil%20Damhaug-scid:406#bibliografi
   Ser at det har stukket seg inn noen småtekster- Hånden, Tilståelsen og Det nesten perfekte- her. Virker som det er krimnoveller el.l.til sånne påskepockets.
   Jeg har ikke lest de tre første romanene hans, men alt fra og med "Se meg Medusa". Det var vel den han slo gjennom med.
   -
   Sitter fortsatt på rommet, kom på i går at jeg kunne sjekke ut kl.18.00, bare man gir beskjed- og jeg sendte en mail. Det er jo nydelig, ingen stress.. sløve her, lese, før jeg går en tur på Grunerløkka, Fresh Funky Foods og sjekker den.
   -
   Har faktisk notert ned de ville ideene fra i går som fortsatte å spinne. :)

   Takk for selskapet og god tur hjem:)

   Slett
  12. Let the wild ideas spin..
   Kommer nå til å bli skuffet hvis ikke det dukker opp en halt, krakilsk, frivol fanebærer i nærmeste thrillerkiosk.
   Hilsen everybody's favorite Muse.

   Forsinka med ukesinnlegget.
   Til arbeid.

   Ja, og takk for sist og alt det der -)
   Så ut som om Fresh Funky svarte til forventningene?

   Slett
  13. Glemte: Damhaug, jeg begynner også på Medusa, hopper over de tre første (ikke-krim). Så får vi se da, om dere norskekrimelskere har rett.

   Slett
  14. Hehe.... ang den halte fanebæreren.;)

   Vet du, ang Fresh Funky Foods- fikk melding i dag om at jeg vant instagramkonkurranse- Sunday Brunsj for to! Det var veldig gøy, bortsett fra at jeg ikke er her neste søndag - eller en søndag i overskuelig fremtid.. Håper jeg kan ta brunsjen en annen dag. Venter på svar ang det..
   Kanskje jeg må til Oslo for å ete brunsj en helg ifb tvangslesing? hehe..

   I dag spiste jeg palestinsk på Habibi. Åt meg nesten fordervet på meze- det var såå megagodt.
   Og etterpå gikk jeg på en boksmell på Platekompaniet på Oslo City- så mange tilbud..på klassikere, 1001-books.

   Spennende å se om du liker Medusa.:) Døden ved vann kanskje bedre..

   Slett
  15. Ehm, eller så kan du jo gi bort lunsjen til noen som har kortere vei til Grunerløkka..
   (just sayin'...)

   Hadde en liten sveip på mammut selv.
   Vinternoveller (fordi jeg lånte på bib og bare har den antologien med alle 3 samlingene = pøintt te bokhylly. + Farvel til Eddy Belleguele. Det er nå man finner mammutperlene, halv av halv av halv pris og alle andre har handlet seg blakke..

   (Har allerede hørt 2t Medusa, virker grei, men er ikke 100% overbevis, dog veldig mye bedre enn Utmarker, som jeg sliter med. Må tvinge gjennom de siste timene)

   Slett
  16. Joda, noterer meg hintet.;)

   Helt enig ang Mammurperler på tampen, men prøvde å styre unna det, selv om jeg gikk gjennom noen bord- Kjøpte noen i Trondheim også sjø..
   Men fikk tak i en Øystein Borge- Bogart Bull-krim nr 2 (norskekrim) til 50,- det går jo an. Har lest nr 1 før og har fått nr 3 i leseeks nettopp.
   Det jeg smalt på, var Platekompaniet - 3 for 200,-. Pluss et par til 59,- pr stk. Der ble det 8 bøker.

   Ikke gi opp Damhaug selv om Medusa ikke innfrir helt. Dette forfatterskapet er bare stigende...
   Urmarker mangler sikkert bare en EroTikkanen;=)??

   Slett
 2. Spennende omtale, og fin lesebunke for uken. Har bare lest Sarah Waters av den gjengen der :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Regner med Daisy Jones blir oversatt før våren er omme. Synes den figurer i annenhvert instabilde. Hvilken Sarah Waters har du lest? Jeg har gått fra fangirl til blodfangirl og skal ta for meg ALT. Kun lest Gjestene fra før.

   Slett
 3. Åh,du leser Helle Helle - light aka Dorthe Nors,hva synes du? Ellers har jeg en annen bok av Sara Waters liggende,Gjestene....Lullaby har jeg lyst til å lese. Hva syntes du om Heimebane sesongen så langt? Syntes det har tatt seg opp litt nå men forstår ikke helt hvorfor Camilla "hater" moren...

  SvarSlett
  Svar
  1. Dorthe Nors, ble dessverre litt nedtur. Det er mulig forventningene var for høye, bookerkortliste, helle-light og alt det der. I tillegg handlet det om voksen dame som tar lappen, en situasjon jeg ikke kan tenke på uten skrekk (har ikke førerkort).

   Lydboka var også stusselig lest. Litt gammeldags, sånn man leste lydbøker i formatets begynnelse. Det er så mange fantastiske innlesere i de disse dager at man (jeg) har blitt svært kresen.
   Synd med Dorthe. Trodde virkelig hun var for meg. Skal prøve novellesamling senere, men på papir.

   Heimebane: Dette med Camilla/mora ødelegger hele serien. Ingenting sålangt i serien som har pekt på noe grunn til at de skulle gå fra full harmoni til knapt å kunne snakke sammen. De prøvde i siste episode, med at hun hadde for mye ansvar etc, men det er alt for tynt. (Likte den episoden med 'sviræv')

   (På siden:
   Får ikke til å kommntere på bloggen din. Tror du må legge til googlekonto. Når jeg prøvde kunne man bare skrive med fb/twitter og en til jeg ikke husker..)

   Slett
  2. Kjedelig med Nors,hadde håpet at du likte den. Du er ikke alene ang å ikke ha førerkort, og det blir vel heller ikke tenker jeg, er blitt litt pysete på mine litt eldre dager. Kan det være formatet som ble feil med Nors?

   Har nettopp kjøpt billett til Helle Helle på litteraturhuset 9.april- gleder meg som en hund.

   Heimebane:Helt enig, det ble litt tynt... jeg har hørt nyss om at tema som homofili skulle bli tatt opp i serien, jeg hadde trodd det ble blant fotballspillerne for det kunne definitivt vært et aktuelt tema, men tipper han lett får Espen på gli der, så ikke akkurat ut som han mistrivdes så veldig med situasjonen! :-D
   Likte "sviræv" jeg også, men de lagde vel litt dårlig bilde av folk på bygda,de satte virkelig ikke pris på besøk fra byen.

   Blogg: Hm... det er flere som har problemer med kommenteringen.Jeg må få sønnen min til å se på det,se hvordan det ser ut når man skal kommentere. Må være noe med innstillingene mine men jeg finner ikke ut av det. Jeg valgte en billigere plan for jeg gadd ikke bruke nesten 1000 kr på den planen jeg hadde men jeg ser at jeg får mye mer spam nå enn det jeg gjorde før, det går i filteret men før ble det stoppet før det kom dit, eventuelt har spam tatt seg veldig opp den siste tiden, derfor har jeg måtte stenge av muligheten for å kommentere på litt eldre innlegg. Nå har jeg endret det igjen for å se om det går an å få kommentert.

   Slett
  3. Ja, det er very mulig at det er formatet som ble feil med Nors. Har aldri hørt Helle på lyd, men kanskje blir strukturen for enkel for lydbok. Vet jo av erfaring at jeg går glipp av språklige nyanser på lydboka (håper det ikke er alle). Den siste Stridsberg er et godt eksemple, likte den såå mye bedre på papir, selv om den også var god på lyd. Det at opp/innleseren ikke var noe suksess ødelegger også. Kanskje jeg har mer hell med novellene?

   Blogg:
   Det jeg la merke til på det ene innlegg var at du ikke hadde valgt google, som en av innloggingsmulighetene. Vet ikke om det bare gjelder meg, men siden jeg kun logger inn med google ble det feil. Kanskje det bare er å krysse av. Skal prøve igjen.

   Heimebane: Trodde også det var han unge fotballgutten som skulle være homofil (han som spredde rykter), synes det var like rart som mor/datter forholdet, at Espen, villig skulle la seg kysse av 'førsteogbeste'. App. homofili, burde du absolutt lese Sarah Waters, legning på kryss og tvers ser ut til å være tema i alle bøkene hennes, og det er virkelig fantastiske bøker (ehm, kun lest 1,5) og siden jeg ser ut til helt tilfeldig å ha havnet i et spor.. homofili er også tema i chic'en jeg hører nå. Old hollywood filmstarlets med hemmeligheter (Seven Husbands of Evelyn Hugo)..

   Slett
  4. Kjapt om blogg: Hadde visst trykket på en ekstra boks inne på innstillingene som gjorde det vanskelig å kommentere, men det gikk fint nå så jeg! :-)

   Aldri hørt HH på lyd jeg heller så vet ikke hvordan det hadde gått. Ellers så har jeg bevisst valgt meg ut lydbøker jeg allerede har papirutgaven av i tilfelle jeg får lyst til å lese på papir, jeg er ikke fullt så dreven som flere av dere andre på lyd ennå, men jeg har nesten blitt avhengig for før MÅTTE jeg høre musikk og nå er det omvendt.

   29 og 5 for bøker er slett ikke verst altså, og nå kom jeg på at det nærmer seg "loppemarked-sesong", pleier aldri å gå på det men nå fikk jeg lyst til å hamstre billige bøker.

   Bookdepository hadde nå 10% avslag på alle bøker for norske kunder,typisk etter at jeg har brukt nesten 1000 kr der.
   Jeg har begynt å se på booktubere igjen og det er farlig for lommeboken.


   Tusen takk for boktipsene,må sjekke ut noen av disse. Jeg har bestilt Giovannis room så det blir nok den først.

   Klage på Pollen? Jeg har allerede begynt å klage men dog usikker på om pollensesongen i det hele tatt har begynt her!

   Slett
  5. Begynte på allergitabletter igår etter å ha hanglet noen ganger. Snøen ligger fremdeles tjukt, men det skal tydligvis ingenting til før det begynner å klø/renne/nyse. (Se der var klaginga allerede igang).

   Lokalloppisen (misjonsstasjonen) har fast posepris på 50 (ellers 5 for pb og 10 for hb), og utvalget er godt. Stikker jevnlig innom og kommer alltid ut med full pose. Står for brorparten av bokanskaffelsene. Det er også en fretex (mye dyrere 29+49) og en frittstående bruktbutikk (huske ikke prisene), mye gammelt og en god del nytt. Har helt sluttet med onlinehandling, ja bortsett fra audibl og kindledailydeals da. Nesten umulig å ikke trykke klikk på 2 dollarbøkene.

   Giovanni har jeg notert meg etter all jubelen.

   Ang, kommenteringa, prøvde jeg tidligere idag og tror det gikk bra, måtte legge inn navn etc, manuelt, men etter noen famlende forsøk så det ut til å gå gjennom..

   Slett