mandag 3. februar 2014

BIOGRAFISIRKELEN 5 - 2 UKER IGJEN

Trekk pusten, jeg bare lyver. Boka er ikke påbegynt og jeg leser bare krim.
Hvis det slår deg at brillene burde heises og brynene nappes - er det også løgn.


Biografisirkelen går inn i sitt andre år.
6 biografier skal leses i følgende kategorier:
Kongelige, Sportsutøvere, Crossovers, Politikere
, Alternativere og en ny runde med forfattere.


15.februar 2014
Kongelige, de av hellige byrd med blått blod og fancy titler
, som vil si, konger, dronninger, prinsesser, keisere, sultaner, hertuger, baroner, prinser, fyrstinner, de som elsket dem, de de halshugde - - og Mette-Marit.


Det er knappe 2 uker igjen,
Som vanlig regner jeg med
at kladden allerede er skrevet og boka lest for andre gang.
Det er igjen tid for avsløringer, shortcomings og skryt. Siden det er januar og nyttårsforsetter og listetroskap fremdeles står sterkt er skulk utelukket
, not an option. Jula er over.Jeg skal lese Enkekeiserinnen
 , om konkubinen som moderniserte Kina.
Årets hotteste biografi skal man tro ryktebørsen om alle som har valgt den til sirkelen. Jeg lukker øynene nesten hver gang jeg får forlagsmail og ante ikke at Cixi eksisterte engang, før jeg fant henne under juletreet, som den ene av 2 bøker iår. - takk til Line.
, den andre var Harlan Coben - takk til mamma.

 Forrige rundes uttrekksvinner: tatata Drengen.Jeg er håpløs på å få distribuert ut vinnerbøkene (sorry Silje) og prøver derfor en ny og enklere, men klassisk variant i år.  Amazon/kindle/Clarie Tomalin
Velg mellom: Jane Austen, Dickens, Wollstonecraft eller Hardy.
Disse leveres på kindle og jeg trenger kun en epostadresse.

Har du ikke kindle eller foretrekker papir kan du velge mellom:
Slash, Chilipeppers Anthony, Enquist eller Enkekeiserinnen  (brukte selvfølgelig)

Now, tell me:
Hvem har lest ferdig? Hvem skulker? 
Hvem sliter? Hvem jubler?
, og hvem later som de ikke har tid pga OL?

68 kommentarer:

 1. Svar
  1. Nå skulle du hørt hvor høyt jeg LER.
   , trodde du ærlig talt slikt var lov?

   Slett
  2. Joda - har hørt at skulking kan være sunt. Kanskje jeg blir med en annen gang, men har så lave lesemål i 2014 at jeg må passe meg for å lese mer enn 1 bok i uka.

   Slett
  3. Hvordan går det forresten med dette 1.bok/uka prosjektet ditt? Får du tid til livet, snøen og kjærligheten?

   (og skulking er usunt og forbud. Utropstegn!)

   Slett
  4. Det blir nok dessverre! mye mer enn en bok i uka. Men snøen er prioritert. I går var jeg på skøyekurs - altså skigåing! Jeg var så dårlig at de andre gikk fra meg, og lot meg være alene igjen på stadion, for å øve på dobbeltdans, mens de kunne bedrive padling i lysløpa. Men jeg fikk det til. Og nå i kveld har jeg vært på to lufteturer med hundene, og skulking er dessuten veldig sunt. Mitt nye motto er: Snill pike kan du være sjøl!

   Slett
  5. Jeg bøyer meg i støv og beundring. Skøytekurs? Da er det altså blitt sånn i verden at badgirlsen padler i skisporet og lufter bikkjer, men de stakkar snillpikene må sitte inne å lese biografier. Skulle du mot formodning slumpe deg på et fly til oslo neste onsdag, kan du få være med å fritte ut Vigdis/Selma/Agnes om sex. Det er slikt vi snille pikene driver med.

   Slett
  6. Hyyyyler ganske høyt her - klart jeg skulle ha vøri der! Men tror sjefen hadde blitt ganske sur hvis jeg plutselig bare tok en svipptur innom hovedstaden sånn helt uten annen grunn enn hyggelig samvær og sexprat med kjente forfattere. I dag har jeg forresten investert i en fitbit. I morgen starter derfor mitt nye og bedre liv. Kjenner meg allerede avhengig og kan ikke vente til iwatch kommer. Er blitt dingsefrik.

   Slett
  7. Hva i huleste er en fitbit?
   Følte meg plutselig veldig gammeldags!

   Slett
  8. http://www.coolstuff.no/Fitbit-Flex - gamla! Sånn må du jo ha - har akkurat sjekka at æ sov 8 tima i natt, og var våken 11 gang, og no skal æ gå på jobb for å nå mitt mål om 12500 skritt hver dag.

   Slett
  9. Det moderne mennesket har kjørt ifra, left me behind, både i skiløype og teknologi. Blir du ikke splitterpine gal av å telle? Jeg hadde lagt resten av livet på is og hengitt meg til skritt og soveminutter. Ergo sier det seg selv at en fitbit kan jeg aldri anskaffe.

   Slett
 2. Jeg er pjaktisk talt nabo med krompen og co og avstår i ren og skjær frykt for å bli beskyldt for inhabilitet.

  SvarSlett
  Svar
  1. Shhh, inhabilitet er bare slikt som foregår på andres blogger. Jeg venter fremdeles, hver eneste gang, åndeløst, ÅNDELØST, på ditt bidrag.

   Slett
 3. Jeg skulker ikke, bare leser veldig tregt fordi nå er Dronning Margrethes liv veldig kjedelig!! Men jeg skal ikke skrive omtale før 15 februar, og jeg har god tid.

  Har allerede neste bio-bok klar Ingalill, det er klart i disse OL-tider, blir det en eller annen innen vinteridrett :)

  Og å skylde på OL går ikke, da må en planlegge bedre mener jeg, for fra 8 februar og i to uker skal jeg kun strikke og se på TV på kveldstid :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Du har så rett angående OL.
   Man må planlegge, kladde, effektivisere og prioritere, og er man ikke ferdig før åpningsseromonien har man tapt.
   - men kanskje ikke bokbloggere er så OL-interessert, what do I know, jeg kjenner bare navnet på en eneste skiløper - guess who?

   Dronning Margrethe kjedelig?
   Det overrasker meg, trodde hun var et dronningfyrverkeri med er rikt indre liv?
   (psstt, forsetter du slik blir du snart æresmedlem og vinner uttrekkspremien hver måned, i denne sirkelen er man nemligen ikke redd for korrupsjon, - hviske, hviske)

   Slett
  2. Jeg trodde også at Dronning Margrethe skulle være litt mer morsom å lese enn det hun er, og tillegg liker jeg ikke oversettingen. Det føles som om jeg leser dansk...

   En eneste skiløper som du kan navnet på?? Du kan vel flere vil jeg tro, hva med Petter Northug (som du kan), Bjørn Dæhlie, Oddvar Brå, Marit Bjørgen, Therese Johaug...osv. Lista er lang Ingalill :)

   He-he, jeg liker tanken på å bli æresmedlem i biolesesirkelen :) Morsomt å lese om kjente personer, tror det er noe jeg har arvet fra mine foreldre siden begge liker å lese nettopp biografier :)

   Slett
  3. Ok, da jeg overdrev. Sannheten er vel at skiløpere er de eneste ol-utøvere jeg vet navnene på. Hopp, isdans og brett, null peiling. Siden det kan se ut som det bare er deg og meg som skal lese idrettsbio-er (kanskje Marianne) - pålegger jeg deg tre bøker, i kamp mot stusseligheten. Æresmedlemskap er ikke billig!

   Slett
  4. What?? Er det så få bokbloggere som skal lese om idrettsutøvere?? Det er det verste!! :)

   Men ojsann, tre biobøker, hva gjør man ikke for æresmedlemskap sier nå jeg?? :) Da må jeg i allefall begynne å tenke på hvem jeg vil lese om, jeg har kun en bok klar :)

   Men er det en bio-lesesirkel, så tar man den på alvor altså :)

   Slett
  5. Spoken som et true æresmedlem -)

   Slett
 4. Jeg sliter... med å fullføre en novellesamling av Chekhov slik at jeg kan begynne på andre bøker. Kommer jeg meg gjennom den skal alt gå fint. Da skal jeg lese min første belgier, kongelig biografi og en eller annen bok på 1001-listen. Og kanskje en bok om dansker.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ingenting iveien med ambisjonene ser jeg.
   Plutselig ble jeg veldig nysgjerrig på dansker, er de så spesielle at de trenger en egen bok. Trodde det var bare vi nordmenn som fortjente slikt?
   , for er det ikke sånn at den danske folkesjela egentlig er norsk?

   Slett
 5. Eg er klar! Som eit egg!
  Har skaffa meg salige Richard Herrmann sin biografi om dronning Elizabeth - den fyrste. I lydbokformat lest av forfattaren sjølv. Eg gledar meg til å høyra denne kunnskapsrike fyren, den karakteristiske stemma og den humoristiske og underfundige forteljarstilen hans.

  SvarSlett
  Svar
  1. Yes, ingen kongelig sirkel uten en eller flere Elizabeths. Gleder meg til å høre hvordan Hermann er på lydbok, jeg liker underfundige stemmer.

   Slett
 6. Hola guys! (sånn dæm sei det i utlainnet)
  Min Kleopatra står i hylla, men skal takes frem snart. Før eller etter Prost Gotwin, who knows. Hyllebøker og lesirkler de begge- støvtørkes istedet for Tvn til Ol. OL er jeg faktisk ikke særlig interessert i , men man vet jo aldri, hvis våre nordmenn begynner med medaljesanking kan det jo hende jeg blir smittet-- bare sånn for å ha noe å snakke om i lunsjen på jobb jeg også siden de andre sikkert blir hekta..

  SvarSlett
  Svar
  1. Hola sjøl!
   Godt å høre at du ikke har glemt utenlandsken din og at noen kommer til å holde lesinga gående i ukene som kommer. Høres faktisk ut som det er en viss OL-motstand blant bokfolket. Så underlig -)

   Slett
  2. Hola again! Fant en bok på ark i dag , en biografi om Håkon Jarl,(var han kongelig forresten, eller bare en jarl? ) som jeg fikk lyst å lese- og kjøpe, lita bok litt over 200 s, men jeg holdt igjen, må jo lese hyllebøker også, og det er Kleopatra.:)

   Slett
  3. Holanita,
   Visste du at jeg nedstammer direkte fra Harald Hårfagre. Riktignok gjelder det de fleste, selv om det bare er sant for de som kan bevise det. Facts og intrikate trær. Så jarler og andre adelige titler er godkjent. Blått blod all around.
   Jeg stemmer derfor for Håkon Jarl over Kleo. Sistenevnte kan spares til hyllekryss.

   Slett
 7. Jeg rakk å få et miniinfarkt før jeg skjønte at bildet bare var tull. Grøss. Men siden du bare tullet, kan jeg for en gangs skyld skryte av å ligge særdeles godt ann. Er på s. 64 i Cixi (og har bare brukt en drøy uke på å komme meg dit). Håper forøvrig at du får ræva i gir og leser ut i en fei - slik at min omtale blir overflødig.

  Ellers hopper jeg glatt over OL, og benytter sjansen til å fortelle at jeg også hopper over neste sirkel, sportsinteresse under null. Husker vi pleide å få fri fra skolen for å se vintersport (OL? VM?), - og jeg fikk anmerkning i boka siden jeg ikke orket å se på, og gikk på biblioteket i stedet. Makan.

  SvarSlett
  Svar
  1. Vel, jeg fikk et mediuminfarkt, og har det ennå, for hvis det er sånn at 64s tar ei uke, kommer jeg aldri til å bli ferdig. Boka er jo godt over 400s, selv om det, heldigvis, er både bilder og ei solid noteliste.

   Skjønner ikke den ol-aversjonen, men det er greit. Minre greit er denne massive sportssirkelskulken. Skal jeg tro disse kommentarene rett, blir det bare meg og Gro igjen i April - og det til tross for at det finnes en svensk fotballbio man påstår er et like stort fenomen og bigdeal som han danske ghettodiktern. Yahahaya.

   Slett
  2. Ssh, den er egentlig lettlest. Jeg har bare gjort et svært ustrategisk valg om å lese den utelukkende på senga, og sjonglerer mellom fem andre bøker i tillegg. Pust pust.

   Yahahaya, knis fnis, skal aldri kalle ham noe annet igjen. Og jeg er redd jeg hopper over Zlatan også, sånt er det ikke vits i å lese: med mindre man leser det med en gang det kommer ut. Nemlig.

   Slett
  3. Hadde i utgangspunktet tenkt å sette av fem dager, men din påstand om lettlesthet til tross, kjenner jeg stresset komme sigende. Cixi bør ha et lidenskaplig og intrigefylt lovelife til at dette skal gå, for mye politikk og slaget er alleree tapt.

   Zlatan har jeg trua på!

   Slett
 8. (haha til Haruhi for siste kommentar - vi er to ;-)

  Skulking not an option fra de kanadiske fjelle. Konge skal det bli, og jeg forbeholder meg retten til å holde ham godt skjult til omtalen foreligger. Du SA kongelige. Og en konge skal du få -) hehe... Og når det gjelder OL... Vi har TV på hotellrommet her, det virker sikkert. Prioriteringene blir imidlertid bøker, vin og the occational Starbucks besøk i tillegg til å angripe fjellheimen med planke under beina, mot i brystet og fartsstriper under skjerfet (mellom -18 og -10 her akkurat nå...) Eneste OL vi kommer til å få med oss her nede er vel sambO'L = hvem kommer først ned fjellet! (..og det blir meg!) Vel - eplekjekk er det alltid lov å være på forhånd. Hvem i all verden er Cixi? Off to googling!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ahh, rett fra skibakken
   , hvilken ære, og du har naturligvis rett, aktive utenlandsferier er ingen skulkegrunn, akkurat som mangel på sportsinteresse ikke forsvarer en mangel på sportsbiolesing. Jeg foreskriver Kari Traa, og er jo også ullvarm bizkvinne og burde derfor passe deg utmerket. (Hvis hun da har en biografi?) Minus18 må være et sjokk for deg som kun er vant til plussgrader, vann og vind -). (Varmere strøk er overvurdert!)

   Slett
  2. Traa er vel någet ung til å ha biografi? Eller? Har faktisk ikke sjekket. Jeg har igrunnen nok sportsinteresse til å finne meg en interessant bio når det kommer sålangt. Det er jeg ikke redd for. Jeg er mer redd for at Kari Traa lang under vinter = ullundertøy er altfor lite for de værmessige utfordringene vi plutselig har her. -26 as we speak. Det er definitivt et sjokk for meg som er vant med 12 grader både julaften og st.hans... Like skremmende er mangelen på pensumleselyst... Inspirasjonen ble nok glemt hjemme - sammen med disken som inneholdt de resterende episodene og sesongene til Bad-ass Walt... :-/

   Slett
  3. Hva har man egentlig på seg i slik blåfrost? I nedoverfart blir det jo enda kaldere. Innendørs pensunlesing høres svært fornuftig
   , -- og du vet vel at de fleste, kanskje alle, Waltersesongene ligger på Netflix? Så ingen grunn til panikk.

   (pst, jeg tar denne kommenaren som påmelding til neste runde! Nedskrevet og bindende!)

   Slett
  4. Akseptert! Nettopp startet på bio'en for denne måneden. 525 sider... Her gir man ikke ved dørene, skal det være så skal det være. Siden Amelia Earhart var en barnebio så får jeg kompensere med denne! Netflix? Har jeg ikke! Kanskje på tide å vurdere ja... Then again...kanskje jeg da ikke blir ferdig med bio'en i tide? Først bio, så Walt!
   Når det gjelder blåfrosten så måtte samboen kjøpe seg ny foret ytterjakke. Under blir det Devold eller Traa et par lag, deretter fleece, tynn mellomlagsjakke i dun og så ytterjakke. The Michelin Woman and I...

   Slett
  5. Går det i det i det hele tatt an å svinge eller bøye seg i slik habitt? , og blir det plass i heisen. Ok fniseanfallet til herr og fru Michelin er over nål.
   Over til mer seriøse ting.
   Biografier, bør selvklart prioriteres over tv-serier, jeg beklager min lettsindige netflix-anbefaling. Tenke seg til.
   , og ja, jeg er nysgjerrig!

   Slett
 9. Johoo, jeg har vunnet!!
  Hvis mulig ønsker jeg meg Claire sin om Austen, jeg har den om Dickens.
  Forøvrig er kladden ferdig - kongelig skal det bli!

  SvarSlett
  Svar
  1. Grattis!
   Jane Austen er utmerket og jeg er svært lettet over at jeg slipper å styre med postkontor og innpakningspapir. Amazon er gull for de late. Alt du trenger å gjøre er å sende meg din fortrukne epost, min adresse står i høyrmargen.
   Lykkelig er du som har ferdig kladd!

   Slett
 10. Jeg må bare lese ferdig Atwood og Nedreaas først, og så komme i gang med prosjektskissa, så kommer det et innlegg om de urkongelige herfra! Satser på at jeg kommer igjennom en saga eller to, avhengig av omfanget. Kan ikke love at jeg rekker datoen, men jeg er med!

  Men det ser stygt ut for neste gang for meg også, sport er ikke helt min greie. Med mindre jeg på mirakuløst vis får lurt inn Sigrid Undset... Eller hvis du godkjenner Per Olov Enquist sin reportasjebok fra OL i München i 1972?? Det er i alle fall noe sportsgreier!

  SvarSlett
  Svar
  1. Et tu, Heddus?
   Jeg får si det samme til deg som til Haruhi, svensk fenomen på Hassannivå! Har Enquist skrevet OLbok, det er jo kostelig, akkurat som Michelet/Hornby og fotballen. Å nei du, Sigrid må du spare til desember, sa hun, IGJEN -)

   Snorre derimot gleder meg stort, selv om jeg er litt skeptisk til programmet ditt, du er klar over at det bare er 11 dager igjen?

   Slett
  2. Regna med det, ja. Da blir det nok Enquist neste gang, hvis det kommer noe herfra, og så skal jeg forsøke å lure inn Undset seinere!

   Nå er "Oryx and Crake" på plass, snart Nedreaas også, og så er det straks tid for Snorre. Null stress! (Jeg skal jo ikke lese hele greia med en gang...)

   God les til dere alle!

   Slett
  3. God les tilbake.
   Oryx and Crake, omtalen var excellent
   og anbefalt lesing til alle.
   (ikke helt sikker på om jeg går på dette null-stress utsagnet.)

   Slett
  4. (det var ikke helt null stress likevel, men det skyldes en overraskende omgangssjuke på fire lange dager og netter) Men NÅ! er alt som det skal være.

   Slett
 11. Jeg skal bare fullføre Wilkie Collins først, er umulig å lese to bøker på paden på en gang. Gleder meg til å høre hva dere hermegåser får ut av Cixi, så kan jeg herme etter innleggene deres. Og OL + lesing er en fantastisk kombo.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det foresvever meg at vi alle har denne stabelen med bøker vi BARE skal gjøre ferdig før biografien. Selv sitter jeg her med bittelille Maria Lang som jeg trodde skulle være gjort på en kveld, men etter tre dager er jeg fremdeles bare på side 20. Plutselig sluttet jeg å lese.
   Du vet den er lang denne Cixi-boka, uendelig lang. (Det hermagåsaopplegget var forresten en utmerket plan, jeg stjeler den, - også.)

   Slett
  2. Oppdaget plutselig at Wilkie sto i bokhylla mi så problemet er løst. Ææææ 1000 sider?! Setter i gang nå!

   Slett
  3. Hehe, ikke 1000, bare 400+.
   (jeg må bare lese ut Maria først, greide fem sider til i går -)

   Slett
  4. Da er det iBooks som lurte meg, justerte opp tekststørrelsen og plutselig ble det 1150. Forklarer hvorfor jeg leste 100 sider på en time i går.

   Slett
  5. Godt for selvtilliten, skal benytte trikse (eh herme) på neste e-bok. Forøvrig er jeg ferdig med Maria, grunnet ei hundetann i leggen som gjorde at jeg måtte tilbringe flere timer på legevakta. Always a silverlining -)
   , og er nå klar for Cixi.
   - regner med å legge meg midt i mellom dine 1000s på 3t og Haruhi 64s pr. uke.

   Slett
 12. Jeg er med - må bare finne en bok jeg har lyst til å lese først ... Det er første gang jeg må ut av huset for å finne biografi, og det synes jeg er litt vanskelig, hehe ... Og så må det være overkommelig med sider (og skriftstørrelse og linjeavstand!) for tid (og øyer!) strekker ikke alltid til. Hersens jobb! (sykemelding er vel lov når det kommer til biografisirkelen??)

  SvarSlett
  Svar
  1. Off to biblioteket. Du vet det bare er 11 dager igjen, og ikke for å skremme deg, men det er godt mulig du ender opp med Dronning Sonja. Sist jeg sjekket biohylla på mitt lokale bib var det magert utvalg. Meeen, jeg tror jeg leste en omtale hos Elida som sa at den sitste Sonjaboka er god, så kanskje det er et lykketreff in disguise. Den har mange bilder -)

   (, også har de selvfølgelig Snorre, det kan kanskje virke uoverkommelig på 11 dager men Hedda klarer jo det, selv om hun først skal lese både Nedreaas og Atwood (shh). Reading machines. - og sykmelding er strengtest verboten.

   Slett
  2. Jadda, boka er i hus og påbegynt. Skryter på meg å ha lest åtte kapitler allerede, og hopper glatt over den delen som sier at jeg har kommet (kun) til side 23 ... Må si at det var et begredelig utvalg av blå biografier på biblioteket, men jeg fant da den jeg aller helst hadde lyst til å lese, om dronning Kristina av Sverige. Imponerende dame, må nok sies å være forløperen til fyrverkeriet :-) Vet ikke hvorfor, men av en eller annen grunn tenker jeg på deg når jeg leser!
   Og så vet du det, om jeg ikke blir ferdig i tide, så er det fordi du satte inn forbud mot sykemelding.
   Enjoy!

   Slett
  3. 8 kapitler på 23s må vel bety svært, svært liten skrift?, eller meget springende fortellerkunst?
   Jeg stiller meg litt uforstående og ambivalent til å minne om Dronning Kristina, iflg de bildene Hedda la ut av henne hadde hun et svært mannhaftig utseende. Trøster meg med at du aldri har sett meg og at hennes hestelignende åsyn ble sterkt forskjønnet av en høyt utviklet og fascinerende hjerne.
   I could, altså, do worse -)
   Utmerket valg!

   Slett
 13. Altså, jeg burde definitivt være med her. Kongelige biografier har jeg godt utvalg av i hylla, og dobbeltkryss for bokhyllelesing og sakprosalesing er ikke å forakte. Men jeg er midt i ei annen bok på 450 sider, og jeg skal liksom komme meg gjennom Lines lesesirkelbok OG boka jeg har satt opp til Bjørgs bokhyllelesing. Og etter pangstart i januar går det nå tregt. Mest fordi jeg jobber/leser pensum døgnet rundt kjennes det ut som.

  For øvrig godt fornøyd med at noen skal lese (ok, høre) Richard Herrmanns Elizabeth. Det må definitivt være biografien jeg har lest flest ganger, og var biografien som vekket interessen for engelsk historie i første omgang.

  SvarSlett
  Svar
  1. FLEST GANGER?
   , vil et si at du har et helt lager med biografier du har lest FLERE ganger?, isåfall er det dypt opprørende at du ikke er fast deltaker og deler din erfaring med oss famlende.
   Jeg tror en kraftig revurdering er på sin plass!
   (man vender ikke ryggen til dobbelkryss!)

   Slett
  2. Må vel innrømme at det er et relativt -begrenset- utvalg av biografier jeg har lest flere ganger, men det er flere enn én, det kan jeg si uten å skryte på meg for mye. Mulig alle er skrevet av Richard Herrmann også, han ble en stor favoritt en gang på ungdomsskolen og jeg har lest i hvert fall biografiene hans om Elizabeth, Victoria og Mary Stuart flere ganger.

   Boka om Elizabeth har jeg lest minst tre ganger, og til og med blogget om, dog ikke det mest dyptpløyende innlegget ser jeg nå. (http://elbakken.blogspot.no/2009/11/richard-herrmann-livet-med-elizabeth.html )

   Måtte ta en titt i bokhylla etter å ha skrevet kommentar her i går, og har i hvert fall fem kandidater stående som hadde gått rett inn i denne kategorien (om Napoleon holder mål i dette selskapet). Om jeg slenger meg med, blir det nok med ei bok om Anne Boleyn - valgt ut fordi den var på bare 160 sider.

   Slett
  3. Ah, Napoleon var da keiser -)
   Imponerende kongelesing dette. Jeg ble selv fascinert av Boleynpikene og Henrik etter å ha lest Mantels Wolf Hall tidligere i vinter. Til og med Enkekeiserinnens kinaintriger blir bleke i forhold, så hadde ikke Cixi dukket opp under juletreet kan det godt henne jeg hadde lest om Anne selv. Ihvertfall skal jeg lese Mantels oppfølger. Rekker du ikke Anne kan du alltid resirkulerer Elizabeth-innlegget.
   (2009-innlegget trenger jo også litt blest.)

   Slett
  4. Jeg har akkurat kjøpt både Wolf Hall og oppfølgeren, og gleder meg til å lese.

   Akkurat nå leser jeg forøvrig alternativ historie - der har enkedronning Victoria giftet seg med Dracula, mens Jack the Ripper fyker rundt i Whitechapel og dreper prostituerte vampyrer. Jeg kan leke dum og tro at det er en kongelig biografi ;)

   Slett
  5. Jeg har bare enern, Wolf Hall, eller hørte den på lydbok faktisk, glimrende engelsk opplesing. Hadde egentlig aldri interessert meg for dette engelske kongestyret før boka, men ble hektet både på Mantel og Anne, selv om jeg i hemmelighet heiet på MaryB og Catherine.

   Ingen vampyrer slipper inn i det kongelige boudoir, men Mantel er klokkeklar i junis crossover kategori.

   Slett
 14. Jeg har nå samvittighetsfullt lest hele kommentarfeltet, og det får du nesten regne som fullverdig deltakelse fra meg. Hvis jeg husker det, skal jeg ta med Sonja Hennie-boka på onsdag, den er kjempekort og har stor skrift. I motsetning til et spennende innhold, vil jeg tro. Eller var det hun som omgikk tyskerten under krigen? I så fall er den kanskje god likevel.

  Jeg liker denne nye ordningen vi har fått i stand. Jeg skaffer deg biografier, du leser og jeg slipper. Istedet skal jeg lese om munkesex i gamle dager. Good times!

  SvarSlett
  Svar
  1. Munkesexen er det i Kain, eller har du kastet det over The Monk igjen. Crazydays.

   Må innrømme at jeg ikke hopper opp og ned over sjansen til å lese om Henie, tenkte mer i svensk fotballhelt baner med 'moderne' hockeysveits. Akk til de dager da alle fotballspiller hadde hockey, uforståelig....
   , men det kan jo hende jeg ikke rekker og da passer det bra med storskriftet billedbok.
   Du kan lese den selv da vøttu??

   Slett
 15. Det er ingen munkesex i Kain, dessverre. Kain holder seg til standard horeri uten kyskhetsløfter og blir elskeren til den umettelige Lilit. Ja, og så er det selvsagt noe incest og utukt i Sodoma, men Saramago går ikke i detalj.

  Jeg har kastet meg over Munken igjen, og har vært oppslukt hele helgen. Det er boka si, det. Jeg måtte lese både mitt og ditt innlegg på nytt for anledningen, og fant ut at munkeboka fikk fram det beste i oss.

  SvarSlett
  Svar
  1. Standard horeri og umettelig incest i Sodoma blir så kjedelig i forhold til kåtemunker i kloster. Jeg håper onsdagens vågale litteraturhus-trekløver er klar over hvor høy standard vi har når det kommer til fres. Her er det ikke bare å komme og komme her.
   Undrer meg på om Vigdis/Agnes/Selma er oppdatert på klosterlivet?

   Slett
 16. Eg gløymer bare at eg eigentleg vil vere med her. Eg rekk ikkje Kongelege (men det har ingenting med OL å gjere), men eg skal skjerpe meg og følgje med.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er fire dager igjen, og jeg har like mange sider igjen i enkekeiserinnnen som en standard norsk debutant, for argumenttyngde later jeg som det er vedtatt at slikt er på 200s.
   - derfor - er jeg immun mot unnskyldninger.
   Neste runde er forøvrig sportsutøvere -)

   ((.. så du ikke på Bjørndalen....))

   Slett
 17. Min er lest, skrevet og klar til publisering. Phew!

  Nå må jeg bare bestemme meg for hvilken sportsutøver jeg skal ta innover meg til neste gang. Kanskje jeg skal ta en sånn crossover og lese om Kong Olav som tross alt var en habil seiler..? Eller Sjakk-KONGEN Magnus Carlsen( og er sjakk egentlig sport)? Her er det mange muligheter :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ferdigskrevet? Misunnelsen river og sliter i meg, her er dt fremdeles 200+ sider igjen å lese, så det blir nok et skippertak på bio-dagen. Hvis jeg da blir ferdig. Magnus Carlsen bude vel være sportsutøver god nok, det påståes nå ihvertfall at sjakk er en sport - og da skal ikke jeg krangle. Seilerkongen konkurrerte på høyt plan og godkjennes selvfølgelig
   Ingen crossovers altså.
   Både Magnus og Olav godkjennes som sportsutøvere. Dette er kontinentes snilleste sirkel.

   Slett
 18. Godt å vite at det er rom for vid og brei tolkning av kategoriene :) Lykke til med lesing og skriving de neste dagene!

  SvarSlett