mandag 10. desember 2012

Lest 2012 - November

3 bøker leste jeg på i november. Bare ei eneste ble jeg ferdig med.


I November ble det 100%
100% omtaleskriving. 100% menn. 100% norsk
Ei eneste bok, fra Norge som jeg til om med skrev om. Lang nese til deg som trodde oktobers labre leseinnsats ville sparke igang en intens innspurt. Kryss meg her og kryss meg der. Jeg er upåvirket. Kanskje får jeg skviset inn ei bok eller 2 - men årets lesemål er snart historie og jeg nekter å tenke på dem før til neste år, da jeg overfører alle, ganger med 10 og legger på en forfatter.

På de 2 ukene som gjenstår før 2013.
Har jeg kun 2 tvangstanker - nobelvinner og diktsamling. Jeg kunne tatt fram fluesmekkeren og funnet meg en diktskrivende nobelprisvinner fra 1001 lista, men det aner meg at de ikke vant prisen pga få sider og 10 dikt pr.bok. Derfor blir det igjen Gunhild Øyehaug og Blåbæra. Det er den tynneste boka jeg har i hus. Nobelkrysset blir bestemt når jeg finner ei tilsvarende lita bok. Foreløpig kandidat er Böll og Katarina. Den er tynn, gir dobbeltkryss
, og Line har allerede skrevet om den
- sagt alt som skal sies bedre enn de fleste - og da slipper jeg.
Men først må jeg lese ferdig Connelly
, forøvrig ganske stolt av innsatsen når det gjelder Harry Bosch.


Data:
Oversikt over alt jeg skal lese i 2012.

So far so good!
med bakgrunn i 2012 lista (over)

 1. 0 av 10 Nobelprisvinnere lest.
 2. 5 av 5 nye og fjerne land.
 3. 7 av 11 Otherworld lest. (2010/2012 sammenlagt)
 4. 13 av 23 (all time) Alice Hoffman lest (2010/2012 sammenlagt)
 5. 7 av 25  Michael Connelly
 6. 6 av 15 1001-Bøker lest.
 7. 4 av 12 litterære/kulturelle arrangement.
 8. 0 av 2 Diktsamlinger lest.
 9. 62 av 150 Totalt lest. (liste)
 10. 30 av 62 Bøker omtalt. (Mål 100%)

Dette har jeg lest.
--------------------
 • 1 papirbok
 • 1 mann.
 • 1 lesereksemplar
 • 1 lest på norsk
 • Representerte land: Norge 
 • , og siden det ble så få punkt: 2 bøker nesten ferdig.

De 2 jeg akkurat ikke rakk å bli ferdig med før månedsskifte var Song for Eirabu 2 og Franzens Freedom. Festbøker som var verd hvert overtidsminutt jeg brukte på lesinga. Franzen tok nesten 2mnd på lydbok. Men for en oppleser!! Jeg har en ny favoritt. David Ledoux. Måtte han legge all annen virksomhet på hylla og tilbringe all sin tid med innlesing av lydbøker. Do it!

Eirabu er magi - fra start til finish. .
Den hadde mye i mot seg - lang ventetid, høye forventninger, ekstatiske bloggere, strukturelle elementer jeg ofte ikke liker - eg , for mange synsvinkler/fortellere. Slutten?
Men det spilte ingen rolle, for hver gang jeg åpnet boka mistet jeg virklighetssansen og leste med en 10årings overgivenhet
- ikke med hode eller hjerte - men med magen.
Du som ikke har lest den nå - må stå.
I skammekroken hele jula

Boka jeg leste?  Ambjørnsen siste.
Bøkene jeg leser nå?
Connellys Angels Flight +  Lindes Nu Jävlar (lyd)
2 uker til jul. Jeg har kjøpt en julegave.

17 kommentarer:

 1. Ja, men det var da ikke så værst oppsummert? Tror jeg må komme i gang med En song for Eirabu jeg også. Har begge liggende.-.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er ingen grunn til å vente med Eirabu. Bare sørg for at du rydder kvelder og timeplan. Så fort du er igang er det bare å glemme julebaksten. Kjenner jeg er litt misunnelig på dere som har begge liggende og kan lese back to back. Ventetiden på 3år imellom de 2 bindene tok på.

   Slett
 2. Jahaa, da blir det skammekroken på meg hele julen! Kan jeg ta med en bok? Jeg har begge Eirabu-bøkene og ser på dem hver dag, men de ligger pent i ro. I motsetning til så mye annet her på bruket.
  Hvordan går det med den firbente turkameraten?

  SvarSlett
  Svar
  1. Ingen lesing i skammekroken, der skal man kun telle striper i tapeten og angre sine synder. Som jeg sa til Anita: Heldige dere som har begge liggende. Perfekt lektyre til juleferien.

   Turkameratene hviler nå høyintensitivt slik at han er klar for ny makulering om 15min. Jeg har regnet meg fram til at han sover halvparten av turlengden. Går vi i 2t - sover han 1. Går vi en hoder det med 30min. Men uansett hvor lenge vi er ute kan luren aldri overstige 1,5t. Tror han setter sin ære i det.

   Førøvrig har han i helga (litt treg i oppfattelsen?) oppdaget både kjøkkenbenk og matsøppelbøtte. Ahaopplevelser som resulterte i gullfangst. En halv pakke smør og 2 bananskall. Nå går han rundt med et øye på benken til enhver tid og vi må begynne å rydde inn etter oss.
   Sjokk for 2 tenåringer og sjuskemora.
   Hodet i sanden.

   Jeg er stadig like imponert over dere som har flere en en. Umulighet!

   Slett
 3. Du kan faktisk slå to fluer i et smekk om du leser Tomas Transtrømmer svensk lyriker som fikk Nobelprisen i litteratur i 2011. Du skal vel ikke lese hele produksjonen, men et utvalg? Lykke til med de neste ukene, det kan skje mye lesemoro i løpet av dem:-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg plukket faktisk med meg godeste nobeltomas fra et bookcrossingmøte for en tid tilbake. Samlede verker i pocket - eller noe sånt. Har sett på den noen ganger men det frister særs lite. Også blir det så vanskelig å sette kryss hvis man bare leser utvalg.
   Må jo være forbudt?

   Slett
  2. Nei, hvorfor det? Det er altfor heftig å lese hele samla verk av Tomas ... Da frå du heller lese Jimmen av Rimbereid, nydelig langdikt:-)
   Det betyr jo at kombiløsningen går dukken, men du slipper å ta stilling til kryss - ikke-kryss:-)

   Slett
  3. Rimbereid sier du?
   Kjenner allerede svetten begynner å bre seg. Jeg er altså livredd dikt. Føler meg utilstrekkelig og følelsesmessig avstumpet. Enda verre hvis jeg på forhånd har blitt fortalt at diktet er nydelig.

   Slett
 4. Eirabu2 er min julebok - gleder meg mer til den enn alt annet. :o)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det har du all grunn til!
   Tjuvstart?

   Slett
 5. Jeg har begynt på Eirabu 2, men den ligger på vent til roligere tider igjen. Nytter ikke å lese en setning nå og da i den nei, her er det bare å sette seg til rette i godstolen.

  Tror forresten jeg burde lage meg et Bosch/Haller mål i 2013(det året jeg ikke skal ha noe mål...), jeg vil så definitivt ha mer av Connellys krim!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jaa, til Connellymål.
   Jeg er nå igang med nr.8 - og er jeg like flink i 2013 kan jeg skryte av fullførtprosjekt krimkonge iløpet av 2015. Såfremt jeg makter å lese fortere enn har skriver. Psstt, ikke juks med kronologien!

   (i bok 8 skjer det store ting Bosch har blant annet slutte å røyke -)

   Slett
 6. Song for Eirabu har jeg ekstremt lyst til å lese, men kjøper den ikke ennå for det kan jo hende den ligger under treet på julaften :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Godt poeng. Dette er ikke tiden til å nyinnkjøp. Hverken når det gjelder brodder, ulltøy eller bøker.
   (se for smart og finurlig jeg lurer inn juleønsker?, kan jo hende morrra mi leser -)

   Slett
  2. Litt sent svar, men likevel; fin måte å lure inn ønsker på - håper du får det som er på listen :)

   Slett
 7. Slett ikke verst resultat til november å være. Neste år klarer du alt! Du må bare la hunden din slippe til i matavfallet, sånn at du kan lese i fred og ro. Jeg er overhodet ikke overbevist om at jeg må lese Eirabu, så derfor regner jeg med at det er den du vil tvinge meg til å lese i romjulen. Du har vel begynt på Monk-innlegget? Jeg begynte på boken i dag og fniser over dumme tante.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei du min dårlige samvittighet. Jeg har ikke begynt på Monk. Må vente til jeg er på ferie - eventuelt kommer hjem. Sukk Sukk Sukk.

   Det begynner også å haste med diktlesinga, knappe uka igjen. sukksukksukksukk.

   Må gå
   , mannen kommer med vin og taxfreeposer.

   Slett