mandag 2. desember 2019

2019: DESEMBER

Jul på Lillehammer, i Storgata, fordi vi skulle se McIntyre, i Håkonshallen og lå på Birkebeinerhotellet, som nesten er på , Maihaugen, der det var julemarked og nisser og grautsleiver og granbar og hester og bakker og snø og JUL, JUL, JUL. Ikke ei  bok i siktet. Hverken på bildet, eller i virkeligheten.


Velkommen tilbake
Til en blogg full av ufullstendige innlegg, ubesvarte kommentarer og ufullførte planer. Halvleste bøker. Haltende kilometer. Gammeldamevondt i ryggen. Overmosjoneringsvondt i anklene.

Comebacket skulle vært for flere uker siden.
Men så kom snøen og skuflinga og kjerringryggen, insert oldladysyt (burde lage en youtubekanal for sånt, damer som ikke kan sitte). Det er ingen vits å love hverken lesing eller blogging, erfaringsmessig. Skal heller prøve å gjøre et ærlig forsøk på å svaret på gamle kommentarer og finne ut hva som har skjedd på boknettet siden sist. Hvem har lest hva etc....
What's trending? Hva har jeg egentlig gått glipp av?

Det første svaret sier seg selv.
Bokbloggerprisen 2018.
-------------------------------------

3.desember
November på Værnes 
En svær hårete mann kommer rett mot oss med vid favn
- hei jeg heter Bjørn Eidsvåg og er en STOR beundrer - 
Den eldgamle mannen sønnen deler stolrygg med mumler noe ned i avisa
Bjørn Eidsvåg, starstruckflau, snur, og forsvinner
Mannen reiser seg og donerer avisa til sønnen
, som umiddelbart googler Kjell Askildsen
---------------------------------

4.desember
En hemmelighet. Galskap uten ende.
Jeg lot storytel utløpe. Gadd ikke fornye kortet. I 2 hele måneder.
------------------------------------

Høstens eneste bøker. Holt er såvidt påbegynt. Jeg leser kosekrim and only kosekrim. Bildet er fra Antikvariatet (Bakklandet) for de hver søndag har åpen mic (lørdag på søndag), der alle byens talenter strømmer til for å vise seg fram, deriblant yndlingsniesa. Anbefales alle som befinner seg i midten. Perfekt også for tvangslesing.


5.desember
Med kun 3 bøker lest siden sommeren tok det under 2min å oppdatere Goodreads.
Jeg er nå ajour. Har også begynt på ny bok. Kåret til fjorårets beste krim, i Sverige.
Har hørt 3,5t og re overraskende engasjert. Leselyst vekket.
Måtte som vanlig svenskekrim til.


Silvervägen  (2018)
Av Stina Jackson
Lydbok fra Sverige
Lest av Marie Richardson
Kilde: Storytel

Om: Far som leter etter forsvunnet datter.
Om: Bortkomne ungjenter, alkoholiserte foreldre og porno
Om: Bygda, skogen og veien.
 
---------------------------------------

12.desember
Hui hvor det går!
-----------------------

30.desember
Huiet for tidlig og det har ingenting med at hele juleferien gikk bort i influensa, av den typen der du setter deg, småhostende, på et fly, til et influensasyk julehjem, og knapt rekker en avsluttende handlerunde før sideleie, i skje med resten av familien, er et faktum, og du reiser hjem slimhostende, 8 år eldre, uten å ha skjønt at jula kom og gikk.....

Bedre nå. No choice.
Hunden og mannen couldn't care less.
Godt Nyttår! To All.
-------------------------
End of the decade..

29 kommentarer:

 1. Hyggelig å se deg i alle fall.:) Tenker ofte på deg og lurer på hvordan det går. I går tenkte jeg at du kanskje hadde havnet på sykehus, men ser nå at du heldigvis ikke er der, men på Lillehammer hvor det er så fint.:)

  Du får nok tidsnok oppdatert deg her i bloggeland. Bøker springer heller ikke noe sted..
  God bedring med ryggen:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk det samme. Selv om det var litt skummelt men den sykehusgreia.. Det går jo faktisk ganske bra, bare dette med pc og stillesitting (stille tv-ligging derimot, null prob) som er problemet. Luksusproblem egentlig, løper innimellom, går til fysio og har egentlig ikke lov til å klage. Planen nå er langsom netttilvenning i desember og full tilt comeback i januar. No promises, men dukker garantert opp i en blogg nær deg, plutselig. Leser forøvrig nesten ingenting, men er såå glad for all aktivteten jeg ser i rullen. Blogglandia ruller og går, tross alt.

   Slett
  2. Blogglandia består. Vi er noen eldgamle stabeis her inne.;)
   Neida, ikke noe skummelt det med sykehus, begynte bare å bli bekymret..
   Men har du ikke heve-senkebord, slik at du kan stå og skrive/lese innimellom?
   Btw- lurt med rolig tilbakeomst/rehabilitering.

   Ps- var det real Bjørn Eidsvåg du observert på Værne si den scenen?

   Slett
  3. Yepp, real Eidsvåg, real Askildsen.
   Real story fra virkeligheten.

   Har ment å svart deg på senkebordet flere ganger, men som sagt, u-fullstendig, u-besvart og alt det der. Det er en god ide, og det hadde garantert hjulpet meg. Det føles bare litt overkill, siden daglig syting over at man ikke kan løpe som man engang gjorde, men stadig løper, og stadig, pådrar seg rusk og snusk, sannsynligvis er et luksusproblem for de fleste. Føler meg faktisk bedre nå, ikke i knær og sånt (kom nesten i krangel med fysio'n, han mener jeg har betennelser, jeg hinter på kvakksalveri), altså bedre nå etter hormonene (hrt), humør, søvn, you name it. Trua på ungdomskilden er tilbake.

   Slett
  4. God! Gisp.*
   Man skal ikke kimse av betennelser.. Kunsten er å ikke trigge for mye. I know. Vanskelige balansegreier..
   Very good trua di er tilbakers, okkesom.:)

   Ang Antikvariatet, har jeg faktisk foreslått det som tvangslesekafe in good old days, men hvem hørte på meg, ingen.. det ble vel ingen tv.lesekafe heller, m.u.a. meg og Lattermild en gang på Tulla, og den gangen du kom til byen på Sellanraa.
   Sånn e d her i byn.

   Har du lest ferdig Lavterskeltilbud? Hvordan likte du den? Har lest den og finner den ikke igjen, rakk ikke å blogge og husker ikke akkurat hvor mye jeg likte den. Tror jeg likte den ganske bra, delvis, der og da.. men rart at det er glemt, Adam på Kiwi var jo morsomt..men und so weiter.. u.s.w.
   Vil til Berlin snart og øve å tysken . Det er lettere enn spanish, hvafall, og nå rører jeg..


   Slett
  5. Ikke ferdig med Lavterkseltilbud ennå. Fint med påminnelse. Det ufullførte innlegget fra august https://moshonista.blogspot.com/2019/08/2019-uke-33.html ). Du har lest det før, foreløpig ingen oppdatering. Planen er fremdeles å skrive noen ord når jeg fullfører (you know how it goes), mest for min egen del, da det aldri når overflata. Kan hende den tar seg opp men var litt smålunken da jeg tok pause. Tror det var pga forutsigelig situasjonskomikk, eller noe sånt.

   Alle burde hørt på deg om Antikvariatet. Jeg kårer det herved til Midtens nye Tvangslesekafe. Har du vært på Lørdag på Søndag?

   Slett
  6. Husker jeg leste at du leste, men ikkenoe om finished.
   Har ikke vært på Lørdag på Søndag, egentlig sjelden på slike arrangemneter.. Må google..

   Slett
 2. Du er no himla god på å holde liv i bloggen, og det er veldig kjekt for oss :) apropos gammeldame, jeg har lest Sissel Gran sin nye bok, og hamstret bøker i samme tema, tror det er flere som kjenner det på kroppen selv om hodet fremdeles er i tjueårene :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Nja, vet ikke om 2mnd pause kan kalles å holde liv i bloggen, kanskje det bare betyr at du ikke har fått med deg fraværet mitt (hoho). Sissel Gran har jeg ikke lest, har derimot lest så mye om overgangsalder at jeg er klar for eksamen. Ask me anything. Handler Granboka også om slikt? Kan ikke lese den hvis fokuset er død og alderdomsaksept. Uansett hvor grå og vis det har, ehm vist, seg, at jeg er, later jeg som ingenting og kjemper imot. Peptides og fysioterapi -)). Tror hodet mitt er stuck på 17.

   Slett
  2. Tiden flyr og blogglivet mitt forandrer seg, så du kan godt få for den "hoho-en". Tror du vil like Sissel Grans bok, den tar for seg mye, og er interessant hele tiden, ikke mye sykdom og død, men litt hvordan man skal komme over/gjennom/forbi :) Jeg har bestemt meg for å slutte å fighte forventninger og akseptere forandringer, greier jeg å ta kroppslige utfordringer med humor, så er det det aller beste :) hoho...

   Slett
  3. Jeg har også lest Gran-boka, en stund siden nå så jeg har glemt en del, men likte den da jeg leste. Men det var mye om par og lite om det å være enslig, det synes jeg var et drawback, at man ikke kan leve fullverdig liv uten å være par liksom.. (kun bittebittelitt sto det om det)
   Noe om å nærme seg døden var det vel, når det gjelder den fjerde alderdommen. Men det gjelder ikke oss, da vi kun er i den tredje Livsfasen. Morsomt det med hvordan vi tenker om oss selv- unge inni- mens kroppen forfaller og krefter svekkes. Naturen går sin gang, men det er ikke alle som greier like lett å godta det, men kanskje er de mer lykkelige?

   Slett
  4. Tine: Humor er alfa/omega, men jeg gir meg aldri, eller aksept er ikke det samme som å gi opp. Det krever bare litt mer, eller riktigere bruk av kroppen. Har feks lært i fysioterapi (herregud så dyrt) at jeg har brukt kroppen feil, løpt feil, hele livet. Det er fascinerende å kjenne hvordan små justeringer og vekking av dormende muskler kan forandre steg, holdning og humør. I samme åndedrag som jeg sikkert driver fysion crazy ved sivil ulydighet. Eller han er sikkert bare glad til siden det begyr at jeg alltid kommer tilbake.

   Uansett. Gran er notert. Muligens er den for tett på klingen.

   Slett
  5. Glemte: Anita:
   Jeg forbyr deg å nevne begrepet Tredje Livsfase, ever again. Det høres nesten like mentalt ødeleggende ut som Myrstrå.

   Slett
  6. Hehe, skal aldri nevne det mer...

   Slett
 3. Halla oldlady med gammeldamesyndrom. Jeg sitter akkurat nuh på ungdomshotell på Bali og skriver dette. IKKE AKKURAT det jeg trengte da bikinien skulle på, kroppen i lysblåmodus og klientellet rundt bassenget er mellom 23,5 og 31,7 år. MEN, vi blir hilset på av alle, ungdommene oppfører seg eksemplarisk når MOR OG FAR kommer i baren, og vi blir alltid servert først. DET er da noe, HO HO :D (når det er sagt trives jeg best på a)sightseeing eller b)stranda, litt sånn derre avstand mellom solkremene og noe mer dempet musikk.
  Godt å se du er tilbake. Ikke nedsnødd. Ikke infarkt av snømåking (yet) og kroppen holder deg periodevis sånn noenlunde oppreist. Da er det som det skal være. Du må bare jobbe litt med toppetasjen. Du er INGEN oldlady, det er bare ... ehh ... de løsere delene som trenger å smøres og vedlikeholdes hyppig. Sier hun med erfaring fra hofte-, kne- og ankelbransjen. Fake it till you make it. (HÅper det går bedre!)

  Anita: jeg emigrerer til Canada i januar. Da SKAL jeg på snowboard igjen. Naturen går sin gang her også, men med striper i håret (mao kamuflasje av de grå), vintertøy som skjuler det meste og passe store snowboardbriller med farga glass som visker ut fartsstripene (også kalt rynkene) så kan også vi i tredje livsfasen fake oss videre enda noen år. Jeg tror det sitter i hodet. Kroppen blir eldre (nekter å kalle det forfalle) og kreftene svekkes definitivt, men tror det er viktig å leve med det, ikke mot det (for enhver pris, ihvertfall). Sissel Gran skal frem fra hylla.

  SvarSlett
  Svar
  1. Bali du, og Canada rundt hjørnet. Sier seg selv at du ikke har tid til å kjenne på alderdommen. Du har selvfølgelig rett i at det sitter i toppen. Det er ikke årene (eller hårene) pr. say, er som deg mer opptatt av funksjon enn eksteriør, trenger ikke å være like raskt og sømløst, men der du SKAL kjøre snowboard, SKAL jeg løpe i skogen, helst på asfalt og jeg gir meg ikke før jeg må. Som jeg sa til Anita er humøret og virkelysten på vei opp (= østrogen). Smøring og vedlikehold indeed. Du trodde kanskje ditching av hårfarge er tidsbesparende og aunaturellll, nichts. Jeg har nå omsider forstått meninga med skaut og kort bæssmorhår. Fjern hårfargesilikon og oldcatladyhår er et faktum. Har aldri brukt så mye tid (og penger) på hår. For ikke å snakke om bekjempelsen av alle de som synes jeg burde - go back to black -. Samfunnsfiende nr.1 = crazycatladies -)

   Ord som forfall og livsfaser er herved bannlyst. Babling over...

   Slett
  2. Altså, dere, jeg er forbi det der.. Aksept! Jeg skal ikke bruke ordet forfall, nei-
   Men har mer enn nok erfaringer på at hodet vil mer enn kroppen, og er fristet til å si meg enig med fastlege Elin i "Full spredning" i at nå må folk ta seg sammen og ikke komme å tro at alt er galt og sykelig fordi kroppen knirker og vondter oppstår når man nærmer seg 50. Det er alderen, damer, det er alderen, helt normalt...

   Altså Marianne, alt sitter ikke i hodet, veldig mye sitter i kroppen også.;)
   Take care! Er du godt trent så går det helt sikkert bra i bakken fortsatt, og god tur.:)

   Ingalill: Jeg har kjøpt meg dyre- dyre. Adidias joggesko, ikke for løping, for å gå på harde underlag, mine knær og hofter tåler mindre..
   så får vi håper at det funker, men det funker for Randi- en del år eldre enn oss, men hun tross alt 1-2 mil hver dag, det gjør ikke jeg..

   Slett
  3. Randi er et superaktivt unikum, måtte vi alle holde oss like bra. Bare å holde treninga ved like, løping, snowboard og traving i svindyre addidassko.

   Nå skal jeg bestille vitaminer på internett. Hele alfabetet.

   Slett
  4. Tvilsom om jeg noen ganger kommer på Randi-nivå, har aldri vært der heller, så det er bare å innse sin begrensing. Jeg sliter nok med rykk-og-napp-trening/mosjon og vandringer og har fått betale for det noen ganger, med betennelser i hofter og knær, og det har ødelagt for meg ift til å gå så lange turer som jeg gjorde før,og ønsker å gå, siden jeg tar i alt for mye når jeg blir ivrig. Jeg går på vilje og iver, ikke alltid like lurt.Det er det med doseringen da, (annet innlegg).

   Men jo, disse Adidasskoene er knallgode. Håper de er like gode når jeg skal ned og gå på hardt underlag på Kanariøyer og store byer i varmen.:) Det er joggesko, men jeg løper jo ikke. Bare går og går..

   Slett
 4. Rett dosering er cluet, ifølge min fystioterapeut..

  SvarSlett
  Svar
  1. Rett dosering. Sånn at det blir ca 600kr hver uke? (Er i conspiracymode).

   Slett
  2. Se over... Går på arbeidsretta rehablitering for tiden, men all salgs trening og undervinsing på programmet med fysioterapeuter..bl.a. Har fått frikort, skulle ikke så mye til, når det er flere ganger pr uke der..

   Slett
 5. DER var det liv i leiren her inne, så utrolig herlig! Jeg har ikke lest meg opp på kommentarer jeg ennå men det tar jeg innimellom skirennene i morgen eller kanskje allerede i kveld.

  Hmmmmgammeldamevondt ja,kanskje jeg ikke vil merke noe til den siden jeg har smerter konstant eller de har kanskje allerede meldt seg( mest sannsynlig) men jeg bare legger vondtene i en annen sekk og har således ikke lagt merke til dem.
  Uansett kjekt at du er på beina igjen, sånn litt i hvert fall.

  SvarSlett
  Svar
  1. Liv i leiren, ja. Det var vel mer et blaff. Rart når man har kommet ut av vanen med daglig skribling, vanskelig å ta det opp. 2020 blir det jerndisiplin, but til da får humla suse.

   Angående vondter, kan det godt være miss meno har en finger med i spillet. Førfasen kan vare i årevis. Hilsen gammeldameeksperten. (Håper jeg snart blir utlært så jeg kan lese igjen. )

   Slett
 6. Missed you! Og 2020 er året alt skjer, både for de i prime time og de past their prime.

  SvarSlett
  Svar
  1. Primetime er når alle de kjedelige tvprogrammene sendes. Alt interessant skjer etterpå.. (app, missing, tvangslesing asap).

   Slett
 7. Hei. Jeg har lest Lars Monsen Mitt liv- i biosirkelen for oktober. Omtale kommer senere. Håper du får fart på biosirkelen igjen i 2020 . Jeg kan hjelpe deg hvis du vil:)
  I desember skal jeg lese Lilli Bendriss- Alt jeg ser.
  Ønsker deg en riktig god jul

  SvarSlett
  Svar
  1. Heisann,
   Godt nyttår og alt det der (sent svar pga, vel denne gangen, gyldig grunn, influensa. Det er januar og jeg begynner på nytt. Jeg har også lyst å lese Lars Monsen, ser det ligger haugevis med monsenbøker på storytel.

   Takk for forslag til biohjelp. Skal tenke på det, litt usikker, da mulighetene for at du ender opp med alt (hvis jeg sier ja) er VELDIG store. Vurderer noen endringer. (prøver å gjøre det enkelt for meg selv i 2020)....

   (Tror det blir et fint bloggår).

   Slett
  2. Håper det blir ny runde, jeg er nå her hvis det trengs. Det viktigste er at du er pån igjen.:)
   Monsen-bioen var fascinerende, bra:)

   Slett