mandag 26. mars 2018

2018: GOD PÅSKE


Kjerringa med spaden, lagt nedi memry'dalen. Er det lov å si at man gruer seg til snø blir til gress?


Som kjappest innom
Jeg er ikke helt sikker på hva jeg har pådratt meg. Symptomene inkluderer aversjon mot internett, folk og all form for kommunikasjon. Krysser gata når jeg ser kjentfolk. Lukker øynene hver gang jeg ser en pc. Det har vart en stund. Det går ikke over.

(Her er avsnittet alt det negative skulle stått)

Solsida:  Jeg har fått lest. Mye. (35)
En hel stabel psyko.thrillere som skulle blitt årets påsketipsinnlegg.
Skulle blitt. Før jeg kom på at jeg skrev
påskeinnlegg ifjor, og forfjor og året før der....
Igjen: #bøkererikkeferskvarer

Hvis du absolutt må lese nye bøker til påske, her er 3 lydbøker.
#spoilerfritt #tellmeeverything #gonegirlontrain

 • The Wife Between Us - Greer Hendricks
 • Ekskone versus blivende kone og et forfatterpar som virkelig har anstrengt seg med snirklene. Promoteres som den nye Gone Girl on the Train = enten/eller. Jeg ga den 4 goodreadsstjerner for effort og fordi jeg likte førstetvisten. Ble lurt.
 • Quizspoiler: Har faktisk lest fantasy med samme twist iår.. (gjett).

 • Exquisite  -  Sarah Stovell
 • Ung forfatterspire drar på kurs med seasoned bestselgende forfatter og.. bonder ....
 • Selges som twisty, men den er egentlig ganske rett fram. Ingen store avsløringer, men underholdende og velskrevet 
 • #thosecrazywriters #illicitlove #mødre


 • The Anatomy of a Scandal  -  Sarah Vaughan  
 • #metoo #advokatkrim #voldektsbok 
 • Jeg er naiv og tilgivende når det kommer til rettsdrama. Synsvinklene her er politikeren (voldteksmann?), politikerkona, advokaten + fortida til all of the above. Liten tvist, men ingen overraskelse, mer en naturlig følge av historien. Beste boka jeg har lest så langt i år, og jeg tviler på at noe topper den, er
Kyr av Sofi Oksanen.   #altmantrengerviteomlivetogslektersgang


Hva leser dere i påska?
Her? Bernhard Minier. Bok 2.  
En sang for Druknede Sjeler.

Har nettopp begynt og er allerede nervøs. Klarer ikke bestemme meg for hva som er skumlest av knuste porselensdukker eller råtne musspiste plastikkdukker. Gummi? Slike man finner i mørke kjellere.

Noen som husker Malstrøm?. NRK.
Knust dukke i bekken?21 kommentarer:

 1. Hei, her er jeg - nesten nedsnødd jeg også :(

  Men jeg skal lese krim i påsken. Jo Nesbø skal med, og den boka av Kjølner som jeg fikk i posten (virker lettlest). Utover det har jeg bare planer om å slappe av og strikke i tillegg. Og så håper jeg en påske med trim.

  God påske!

  SvarSlett
  Svar
  1. God Påske!!
   Hadde egentlig lagt Macbeth i stablen med HarryHole, saved for a rainy day (når jeg er ferdig med Connelly og andre mer presserende prosjekter), men skummet nettopp gjennom Ellefsens anmeldelse (not glowing) og oppdaget at den var frittstående og i 'shakespearprosjektet), som vil si at jeg ikke bare kan ta den med til midten, men også lese (kanskje)(if time). Likte ikke Sønnen, men vet om flere på påskehotellet who did.

   (Trimming: Driver fremdeles og rehabbe etter ankelskaden i august. Hadde andre løpetur ute (har dillet litt på mølle) på søndag. Blodslit. Til og med i forgangne nikotinbefengte dager jobbet jeg mindre for å holde meg på 7min pr.km - og ankelen er fremdeles problematisk.. Under 50 før 50, forskyves herved til plz plz under 90)

   Slett
 2. Egentlig hørtes det ganske deilig ut med litt fri fra både internett og folk.. Klart man får lest mye!

  Jeg innser at jeg har hørt for mye bra om Stalins kyr til å la være og lese den. Mitt eneste lesemål for dette leseåret er å lese utelukkende gode bøker. Så slik sett kan den passe inn ;)

  Akkurat nå leser jeg "En by i brann" av Garth Risk Hallberg. Jeg er usikker på om den kvalifiserer til "påskekrim"-stempelet, men det er et mord der, så det får duge.

  SvarSlett
  Svar
  1. Man får lest mye! Timene med lydbøker har aldri vært høyere. Nå som det er betongskare på jordene kan jeg også skjære ut i kreative snarveier = til og med hunden har glemt hvordan stemmen min høres ut. Om dette er en drømmesituasjon? Not so sure..

   Stalins Kyr!
   Ingenting å vente på. Jeg ventet alt for lenge, til tross for at både naboer, bloggere, familie og strangers på Kiwi har anbefalt med store bokstaver. Hadde ventet enda lenger hvis jeg ikke trengte anorexiabok i forbindelse med Anorektisksamlesinga. Og anoreksia er kun et biprodukt, i kontekst, nesten en naturlig følge av geografi, oppdragelse og politikk. Oksanen (og Kettu) står for alt jeg vet om Finland/Russland/Estland. Og jeg har et brennende ønske om å lese mer Estland/Finland. Er fra finskebesatt men Russland og jernteppe og Estland bringer inn et element jeg ikke visste jeg trengte å vite alt om. Jeg lot meg ikke engang forstyrre av synsvinkel og tidsskifter, det måtte være slik, det var perfekt..

   Kunne fortsatt på avsnittsvis, men begynner å lure på om denne overbegeistringa kommer av at jeg leser for dårlige bøker, at mitt eget lystlesingkompass vakler. Har kun lystlest i år, helt tilfeldig fram til Juni (same procedure as every year). Det har ført til psyk.thrill lydbøker fra England av kvinnelige forfattere. I have a type.

   En ting til: Sist jeg var så feid av banen av bok var Siri Hustvedts What I Loved.

   Målet ditt om - bare gode bøker - er genialt (og muligens umulig -). Skal følge ekstra godt med.. og hadde denne kommentaren blitt skrevet i feb, ville jeg sagt, ehmmm Hallberg, styr unna.

   Leste den ifjor (tror jeg), og den ble bare for lang, og så lang, og lang, men egentlig husker jeg den ganske godt, så den kunne altså ikke vært sååå lang at jeg tunet ut og glemte.. rart hvordan bøker man ikke digger i avslutningsøyeblikk vokser i bakgrunn, noen ganger fullstendig hemmelig..

   Slett
 3. Kan forstå at man blir lei folk, men internett?
  Jo, kan dels forstå det og..

  Miniers andrebok- jeg venter fortsatt på den, vil ha i papir.
  Husker Malstrøm fra TV, ja..

  Drar nordover onsdag og tar med noen krimbøker; Jan Boris Stene, Monika Yndeland, Peter May, Krittmannnen-- og så litt påskebibelsk; Røff guide til Bibelen på nynorsk. Etc.. får sikkert ikke lest så mye med barn og barnebarn, turer og Netflix-krim.

  Ønsker deg en riktig god påske:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Faktisk mer lei internett enn folk, eller kanskje det er sosiale media, som egentlig er det samme som folk, har jo sporadisk dillet rundt på telefon. Spilt WF og klikket liker på insta. That's it. Det er pc jeg har unngått. Telefon er konsumerdings. PC er der man går når det ting skal utføres. Skrive, betale, sjekke, svare, organisere, GJØRE. Jeg har egentlig aldri greid å overføre datagreiene mine til telefon. Den er bare lek/moro/lydbøker. Pc is where things get done. So, tolk den. Forøvrig tror jeg kommunikasjonsvegringa må være på vikende front, skal man dømme etter disse endeløse og overforklarende kommentarene jeg lirer av meg. Helt klart ute av trening -))

   Jeg drar nordover idag. Midtenpåske. Tar med kindle og.. vel har ikke bestemt meg, ikke mer enn 2. Kanskje ingen. Det er bøker der jeg skal og lesebrettet er fullt av uleste bøker. Tror heller ikke jeg får lest så mye i påska, for mye folk, mulig det er akkurat det jeg trenger.

   (Tror bare det er du og jeg som er gamle nok til å huske Malstrøm, tror vi har snakket om det før).

   Peter May ser jeg overalt = fristet. Yndeland er det serien om Alice?

   Slett
  2. Yndestad er det vel hun heter, Monika, om Alice Bratt, ja. Journalisten.
   Sitter nå på flyplassen i Bodø. Nettet er litt tregt til blogging. Hadde tenkt å blogge om Frode Granhus sin siste krim; Forsvinningen , nå -leste ferdig i går, men tror ikke jeg rekker det. Får surfe og kommentere og starte litt på Lewisbrikkene av May istedet. Her er så stille som det kan være i den stille uka- kaffen er som traktekaffe bruker å være. Sto opp tidlig og gikk til flybussen i Rønningsbakken kvart over syv i morges-- herregud. Holdt selvfølgelig å sovne i det flyet skulle lande i Bodø..

   Men det er fint vær her også- og i Trondheim får dere Superpåskevær. Kos dæ- med folk og bøker og godt vær:) Det er lettere å kommunisere i bartebyen, ska du sjå:)

   (Frode Granhus skrev en bok som het Malstrøm- det var den første jeg leste av ham- men det har ikke noe med serien malstrøm å gjøre)

   PC=arbeid og mobil= gøy?

   God påske.:)

   Slett
  3. Været er strålende. Både i by og på myr. Kaldt om natta. Sol om dagen. Full vår på Lade. Satser på at jeg reiser hjem kurert. Og helt rett om mobil/pc. Akkurat sånn det er. Kos deg i nordligste nord..

   Slett
 4. Velkommen etter'a!

  Ellers både forundret, forskrekket og paranoid over manglende tvangslesing, nå som jeg endelig hadde begynt å komme meg ut av huset.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk kjære, og god påske!!
   Tvangslesinga hadde et lite sammenbrudd i mars da den ene av de 2 mest aktive deltakerne reiste på boktur, akkurat da den andre ble infisert med (verden-er-svart-og-vi-spiser-dyrebabyer) blues, eller livslede som man kaller det i mer litterære sammenhenger. Muligens har hun spist for mange kyllingvinger.

   Med andre ord - it's not you - it's me.

   Håper å være i gang igjen fra april, eller litt ute i april. Først skal det påskeferieres, deretter.. og ja, det kan godt være det blir inspeksjon i midten, midt i ferien. Be ware!!

   Slett
 5. Neiass, ikke i midten'a. Jeg reiser oppover, hjem, eller HÆM, som jeg egentlig sier, sånn når jeg ikke er på Østlandet. (Og ikke nylig har lest TUV)

  Livslede er ille, håper påsken blir desto bedre. Ha tidenes påske, faktisk! Ja! :D

  SvarSlett
  Svar
  1. HÆM! Is just right.
   Ligger på pikerommet, spiser boks på boks med druer mens jeg leser som om det er 1989, eller 1993 eller 97... eller 2011 for den saks skyld. Full abandon. Tror man da kan si at påsken sålangt er en suksess. (Snakket med folk har jeg også gjort, litt)

   Slett
 6. Trasig tilstand, bra du ikke har aversjon mot bøker! GOD PÅSKE :)

  SvarSlett
  Svar
  1. God Påske, Birthe.
   Absolutt det motsatte av bokaversjon. Jeg er drevet rett inn i leselyst. Mindre skriving(internett)= uante boksider. Planen nå er å lese så mye at det renner over, så mye at jeg bare må og må og må fortelle noen om det..

   Slett
 7. Høres ut som du har fått et snev av min normaltilstand :) Håper det går over når solen varmer litt mer, du får no lest da. Anbefaler Macbeth, jeg har ventet på boken i 2 år, og til tross for høye ambisjoner digger jeg den. Mørk og halvdystopisk, helt etter min smak.
  Riktig god påske!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hvis dette er din normaltilstand har jeg endelig funnet svare på hvordan du klarer lese så mye. Krysser fingrene for at lesevolum og lyst holder seg, selv når humøret kommer tilbake (om det kommer tilbake -). Macbeth er notert. Sannsynligheten for at jeg leser er mye større nå som jeg vet at det ikke er Harry Hole. (Der må jeg starte med enern). God Påske til deg også.

   (til tross for alt dette, jeg leser så MYE, har jeg fremdeles ikke kommet lenger enn 30% i Minier)..

   Slett
 8. Det eneste jeg ikke har aversjon mot er yoga og dragqueens.

  SvarSlett
  Svar
  1. Gode nyheter! Både at yogaen nå er ikke-aversjon-ish og at jeg har noen å diskutere queensa med. Er fullstendig (nesten) oppdatert = har sett helt til 11min inn i 1002. Hvordan levde vi uten utube..

   Slett
 9. Hurra for yoga, livslyst og lystlesing. Jeg har ikke lest ei eneste bok i påsken. IKKE EI ENESTE! Ikke har jeg fortsatt på noen, prøvebegynt eller forkastet heller. Jeg har rett og slett IKKE lest! Har spist desto mer.. hatt datter på hjemkomst fra studier.. drevet og flyttet resten (skummelt så mye vi ikke har flyttet, jeg trodde gamlehuset var tomt..) - og, salg/gis bort osv. på lokal FB-side. Genialt. Folk kommer og bærer ut SELV! Hvorfor har vi ikke tenkt på det før? ALT GIS BORT VED HENTING! Vips - tomt hus, jeg får kjøpt nye møbler og dingser og NULL PES! Kanskje neste gang... haha - skal ALDRI flytte mer!!! Det sa jeg sist også... Selvbedraget er det beste!
  Velkommen tilbake, jeg har funnet meg biobok, flere Booker-bøker er i loopen på Kindle og april er her. Yogamatten funker eksemplarisk innomhus, krever kun en kjellertrapp å forsere, løping har jeg glemt ut hva er, kneet er rævva, og putekassene har fått innhold. Pledd, kaffe og kake. Mer kake. NÅ skal jeg forresten på middag. Og vekta glemmer til vi another life... HAH! See you on this side of the moon!

  SvarSlett
  Svar
  1. Slik som du styrer rundt med putekasser og møblement er det er under at du får lest at all. Ser ut som om du har eksplodert i full våronn etter utenlandsflyinga. Skulle bare mangle at du ikke leste i påska, må gi oss andre en sjanse til å ta igjen.

   Jeg er nå på 39. Fremdeles kun lyst. Tvangslyst. Slik at jeg glader vinker farvel til lystighete come June. Har fremdeles ikke latt meg friste av Bookerbøkene. Du gjorde ditt beste....

   (Planen nå er å snike meg tilbake så stille og liketill at ingen oppdager at jeg har vært borte. Isipisi. Det er en grunn til at jeg roper om FRAVÆR i caps. Akkurat som han gamle mannen i Nicole Krauss, hvis han ikke velter stativer og kjefter på kelnerne vet ingen at han har vært der....)

   Slett
 10. uff lin fra rossen fint bilde

  SvarSlett