fredag 26. desember 2014

TIDDELIBOM & GOD JUL.

Surprise. Surprise. Intet hesblesende boksamleinnlegg men et godt gammeldags julekort med snø, joggings og kuldegrader. 11,6km. 12 minus. Sno. Retning Pirbadet. Det eneste som kunne gjort det bedre var en svømmepause i midten. Det hadde vært sprekt det... 
(heldigvis har jeg glemt badedrakten hjemme.)Helt ut av trening med joggedokumentering
, har jeg ikke annet å si enn at det er noe galt med fotbladet mitt
, betent scene, plantarskit, overbelastning, eller all of the above.
, men 5 dagers løpepause har ikke hjulpet det minste
, like greit å late som ingenting
, igår var perfekt løpevær
, idag er snøkaos og knappe 3 minus
, juleselskap nr.3 er rett rundt hjørnet
, jeg fikk ingen bøker til jul
, men heldigvis flere pakker sportsklær
, juleselskap nr. 3 starter om en time
, bildebevisene er på vei
, spesielt de 7 sortene er imponerende
, og juletreet, som, er det fineste i landet
, og før jeg glemmer all høflighet og folkeskikk
, takk for i år
TAKK FOR JULEGAVENE


Bare sånn for å vise at selv om jeg er innvilget hunde og julefri, lider beistet ingen overlast. Ingen sofavanskjøtsel. Du ser vel skituppen.  Ryktene (aka 8k) sier han har glemt meg.Hva behager?
Grunnen til at man bare tar bilder utendørs, i dunkelt blålys, er at dette er en løpe/leseblogg, og den eneste leseren i hele huset, er det ingen som gidder fotografere. Når dette innlegget er ferdig, derimot, når sjokoladeskåla er tom, skal hun krølle seg sammen i et bortgjemt hjørne og nilese Krø. (som så langt og sjokkerende er kjedelig)
Kofferten er smekkfull av medbrakte 2014bøker.

GOD JUL.
GOD SNØVINTER
GODT NYTTÅR.

47 kommentarer:

 1. Svar
  1. Right back at ya!
   , pluss det med nyttåret.

   Slett
 2. God jul! Du har ikke fått bøker til jul foreløpig, men redningen er på vei i posten. Jeg rakk dessverre ikke å sende gaven med julenissen, og håper den kommer fram før du reiser.

  Er Krø kjedelig, altså? Eller er det bare du som har forspist deg på julekaker? Jeg begynner på Krø så fort jeg er ferdig med Et eget rom av Lotta Elstad. Siste innspurt!

  SvarSlett
  Svar
  1. God, god jul!
   Det er bra vi er to. Gaven nordover ble sendt i akkurat siste liten, men post-i-butikk-dama lovet romjul. Jeg nekter deg herved å reise tilbake til storbyen før pakken er ankommet. Jeg satser på at bokredningspakken fra deg er å finne i postkassa i morgen - for blir ikke Krø bedre iløpet av natta, har jeg bare 3 bøker igjen. Rishøi, Kjos og Ørstavik. (+ kindle som ikke teller - for der er det bare utenlandsk).

   Hvordan er Lotta?
   Verd å dumpe de 3 jeg nevnte for?

   Slett
  2. Hvis gaven ikke kommer i morgen, regner jeg med at den kommer mandag før jeg reiser sørover. Jeg gleder meg til å se hva du pønsket ut til slutt!

   Jeg liker Lotta, men med kun 40 sider igjen, sliter jeg fremdeles med å skjønne hva satiren hennes egentlig er rettet mot. Jeg liker avsnittene, men skjønner ikke hvor hun vil hen med helheten, hvis det gir mening. Jeg likte (Kjos) Fonn og Ørstavik bedre, selv om Elstad egentlig er helt i min gate (satire, tredje person, preteritum, osv). Jeg ville ha prioritert Fonns noveller. Lest på en kveld, uhyre interessante karakterer.

   Slett
  3. Perfekt. Kjos er med på tur. Lotta befinner seg fremdeles på bib. Eller Fonn da, hvis man skal være korrekt. Jeg pønsket til slutt ut den perfekte bok og hele grunnen til at alt ble forsinket var at jeg ville beholde den selv. Nettopp! Jeg har ikke lest den.

   Slett
  4. Jeg tenkte jeg skulle prøve å anmelde Lotta (siden det nå er fem måneder siden sist jeg anmeldte noe), og i så fall kan du overta boken min i januar. Fonn anbefales helhjertet; jeg ble sugd inn i novellene, og tre uker senere har de fremdeles ikke sluppet taket. En gjeng upålitelige fortellere, den ene galere enn den andre. Godt tenkt og skrevet, jeg blir overrasket hvis du ikke liker den.

   Den perfekte bok? Jøye meg. Det blir spennende. Jeg fant to til deg, og håper du ikke har dem i bunkene dine allerede.

   Slett
  5. Jeg leker med tanken på å stikke på bib, for å se om de har den. Blir vel den eneste sjansen til å kanskje få lest den før 7.jan. Neppe realistisk men eneste sjanse. Går det ikke, får jeg lese den hvis den kommer på kortlista - tviler vel på at den gjør det. For kort tid igjen - og for få som har lest den. (Vet bare om 3)

   Gleder meg til Kjos - ok da - Fonn.
   , basert både på dine entusiastiske kommentarer og Elisabeths anmeldelse.
   2 bøker?? Jeg skal stake ut postkassa og overfalle postmannen. Hadde egentlig tenkt å reise hjem, mandag...

   Slett
  6. Jeg tviler på at Elstad kommer på shortlist, av grunnene du nevner, men det går selvsagt an å lese den likevel. Har du ikke lest nok romaner snart? Jeg har sju å nominere nå, men vil for syns skyld starte på et par til, just in case. Bl.a. Vigdis. Jeg anbefaler diktsamlingen Hekla myter i Åpen kategori, så har du mer enn noveller.

   To bøker, ja. Håper de kommer frem før postmannens liv går tapt.

   Slett
  7. Kom det bok igår?
   Her kom det intet. Postmannen lever svært farlig nå da jeg må dra før 12 imorgen. Han bør innfinne seg tidlig. Tror de har Hekla Myter på ebokbib, skal lete den opp der. Men først blir det noveller. Kjos er først ut. Krø er historie.

   Slett
  8. Beskjed fra opphavet: Gaven kom i dag, og videresendes i morgen. Jeg får den tidligst lørdag, men det er peanuts når vi tross alt snakker om den perfekte bok. Nå er det min tur til å lese Krø. God fornøyelse med noveller & dikt! Og godt nyttår!

   Slett
  9. Synd at du dro hjem så tidlig.
   Min kom i siste liten. Tusen takk. Aldri hørt om han detektiven, men Renberg er sikkerstikk.
   Hilsen noregs største tore-groupie
   , og Vigdis og Tiller, og og, og
   ikke Krø, den synes jeg du kan hoppe over til fordel for mye annet du ikke har lest. Tenke seg at jeg leste Hekla før deg - på ditt tips. Trodde faktisk du hadde lest allerede. Som jeg sa hos Gro - bedre enn Urd. Og Kjos var hjerteskjærende. Til og med Linnea Myhre var ok. Men Krø - kan du godt hoppe over.

   Slett
 3. Nei, nei, nei, Krø ikke kjedelig.. du er sikkert for gira på jogging og gotteri..;) Men en riktig god jul skal du få.:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Du skal ikke se bort ifra at jeg er oppgira og helt ødelagt pga fett, sukker og rødvin, men altså, jeg er over 1/3 inn i Krø - og jeg får det ikke til.
   God Jul til deg også
   (fremdeles imponert over van Gogh)

   Slett
  2. Tja, vi får se.. kanskje ikke i din gate Krø, da.. Van Gogh ser jeg frem til å lese, selv om den er veldig tung..(i vekt) .:) Men litt nå og litt da, så kommer jeg vel frem til øreskjæring og syfilis..

   Slett
  3. Jeg kjøpte Van Gogh, i den barnebokbio-serien til barna engang, tror faktisk den ble lest, selv om det var triste greier. (Den serien med Helen Keller btw).

   Slett
 4. God jul og godt nyttår!
  Selv har jeg omsider greid å oppdra familien min til å forstå at bøker i julegave IKKE er kjedelig, og fikk mange. Årets taktikk med spesialtilpassede bokønskelister etter familemedlemmers handlemønster var en ubestridt suksess og vil gi mye leseglede fremover.

  Ellers er jeg ganske enig når det gjelder Krø, jeg fikk ikke helt taket på den. Selv om jeg ikke turte innrømme akkurat det til Silje, som strålende entusiastisk anbefalte den. Det er av fulle folk og i kommentarfelt man skal høre sannheten?

  SvarSlett
  Svar
  1. (hehe, til de fulle kommentarfeltene -)
   , det kan jo selvfølgelig hende at Krø, tar seg kraftig opp mot slutten, og Silje og Ellikken kan innkassere et gedigent I-told-you-so - til nyttår, men jeg er svært svært skeptisk. Likevel, til tross for tidsjag får jeg meg ikke til å avbryte.

   Misunnelig på alle disse bokjulegavene.
   Selv får jeg bare høre at bokkjøp er umulig fordi jeg har lest alt - og all min hinting (og direktelinking) til de 900 manglende på 1001 lista er det ingen som hører på. Døve ører. Til neste år, prøver jeg også med spesialliste.

   Slett
  2. Krø kjedelig!? Nei, den er bra - ikke grøssende skummel, men så utrolig velskrevet. Jeg tror kanskje Unnskyld bare var unntaket som bekrefter regelen ;-)

   Og stor juleklem, selvfølgelig <3

   Slett
  3. Hehe - Silje - du har nok rett.
   Med Krø, ble frekvensen reparert og alt er som det skal være i verden. Men som jeg nettopp skrev til Tine - likte jeg godt mange av fortidssekvensene mellom Adam og Christian. Skulle ønske forfatteren hadde konsentrert seg mer om disse.
   Godt Nyttår!!

   Slett
 5. Krø er ikke skummel, ei heller heseblesende spennende, men gi den en sjanse. Jeg falt veldig for den spesielle stemningen.

  Og du, god jul :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. God Jul, Ella.
   Krø får en sjanse, jeg skal selvfølgelig lese den ut, dvs, mm, den blir enda kjedeligere enn den har vært til nå, men det gjør den vel, nok, forhåpentligvis ikke.

   (Han har kommet seg til Krø nå, møtt Ingvald og sett på været, det er tidlig.)

   Slett
 6. Noe feil med fotbladet sier du? Flantar-skitt? au au! Har du vondt under tåballen eller er det hælområdet som er vondt? Jeg fikk akutt vondt under foten, tåballen (eller hva det nå egentlig heter...) sånn cirka midt på under foten der hvor tærne har sitt utspring - fytti katta jeg kunne nesten ikke gå! Det var hovent og rødt, det sprengte på og smerten var ilende hissig.... men tror du ikke at dagen etter var det borte.... mirakel i juletiden? Må ha vært et mirakel! Jeg kjente at det murret litt i forkant og jeg kjenner at det "er noe der" fortsatt men ikke i nærheten av å være invalidiserende vondt slik jeg fikk det den ene dagen. Merkelige greier men at det var plantar-faciene jeg hadde hissa på meg er det liten tvil om. SÅ, med alt dette snakket så mener jeg bare å si: slik plantar skitt liker vi ikke, au! og god bedring!! Kos deg med juleselskapene!

  SvarSlett
  Svar
  1. Yeps, selve fotbladet, fra tåballene mot hælen. Det prikker i selve tåballen og hælkanten, men hovedproblemet sitter midt i mellom. Verst om morgenen, bedre i stive sko. Igår var det tålelig til ca 6km deretter var jeg obse på hver snøklump. Merkelig nok er det verst når jeg går - og spesielt uten sko. Høres vel flantarskit-aktig ut?

   Godt å høre at ditt forsvant dagen derpå. Jeg fortsetter å late som om alt er bra, det hjelper ihvertfall ikke med løpepauser, og det går jo ikke an å slutte å bevege seg helt eller.

   Jeg trodde forresten plantar-opplegget hadde med hælen å gjøre - og at det derfor var ingen bekymring med vondt i fotbue/tåball?? Hælen er heldigvis ok. Hodet ned i sanden og google-nekt er framtidsplanen.

   (Juleselskapet er over, var koselig, og jeg satte verdensrekord i riskremspising! God Jul til deg!)

   Slett
  2. Eg slenger meg litt inn her eg, og trur kanskje å kunne opplyse om at dine symptom eigentleg ikkje tyder på plantar**skit da. Det er ganske klassisk at det er stikkande smertar midt under hælen og littegrann i forkant av hælbeinet.
   Det er vel noko overbelastning ein kan få når ein har sånn tverrplattfot, då gjer det meir vondt undertåballen og midt under foten.
   Ellers er jo fotsålen stappfull av sterke men samtidig ganske delikate strukturar, tenk det er jo fem tær som skal bevegast i tillegg til foten, og så er det 26 knoklar og det er nervar og sener og leddband og alt saman på så liten plass at eg blir heilt utslitt berre av tanken :D
   (Men så fekk eg faktisk bøker til jol, av ein god venn som har den magiske evnen å gje kjempebra gaver, så derav var det to anatomiske atlast, og då blir eg anatominerd jo så glad ;) ).

   Du får følge litt med, og ta ein tur til lege/fysioterapeut viss du ikkje blir kvitt det, kanhende det hjelpar med noko så enkelt som innleggssålar e.l, og så er det mange musklar i foten som kan bli overbelasta (mine er det), slik at det blir vondt under foten ved belastning, men så er det ikkje "farleg", foten treng berre meir styrke (du seier at det er bedre i stive sko, så det kan kanskje tyde på at foten din treng meir støtte og meir styrke?).

   Ha fortsatt riktig god (rom-) jol, og kos deg!

   Slett
  3. Sånn rent bortsett fra tverplattfoten og alle de 26 knoklene som muligens kan være problemet var jo dette gode nyttårsnyheter. Jeg er så enkelt og ignorant på området at jeg later som om alt bortsett fra plantarF er gode nyheter.

   Du har nok rett at støtte og styrke er veien å gå, i all hemmelighet har jeg jo også travet litt barbeint på mølle - (og i eldgamle sko), - MEN, det er bedre, kryss i taket, kom meg gjennom 3 + 7km på mølle for noen dager siden (i andre sko) - det gjorde vondere enn ute, men tålelig. Skal prøve igjen ikveld - (med de gamle ustøttee skoene og se hva som skjer.) Takk for oppmuntrende nyheter. Selv om styrke og støtte alltid underprioriteres.

   (nå vet jeg hvor jeg skal gå når jeg har fot-anatomispørsmål -))

   Slett
 7. Jeg er litt enig ang. Krø og er snart halvveis. Gir den ikke opp. Jeg syntes den begynte så bra og håper jeg kommer inn i den igjen. Sliter litt med hva jeg skal prioritere nå med bare et par uker igjen, og leselysten ikke er på topp.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg er også halvteis nå, uten at det har skjedd så mye mer. Igårkveld da jeg var så trøtt at jeg leste på et øye, lurte jeg på om det var fordi jeg ikke forstod, altså, om det er et sci-fi element, eller et datateknologiproblem. Jeg landet på at sistenevnte vil appellere mer. Det gjenstår å se.

   Jeg sliter også med prioriteringen, for det begynner nå (først nå) og bli pinlig åpenbart at de bunkene jeg skulle gjennom - ikke går. Når bare Krø er ferdig skal jeg høre på mine medbloggere og lese novellene - Fonn og Rishøi, så har jeg ihvertfall alternativer i Åpen Klasse. Det ser stygt ut for Ørstavik, Kristiansen og resten av bunken.
   Tror jeg bare diller etter og leser det de andre leser.

   Slett
 8. God jul!

  Måtte 2015 bli like bra - på bloggen i alle fall. Jeg håper det går bedre med foten din. Sånt er så kjipt.

  Krø?

  SvarSlett
  Svar
  1. God Jul, du norges lengstbloggende (må ihvertfall være der på toppen et sted??) og God Jul.
   2015 blir sikkert - eplekjekk-e ...
   (jeg gir meg aldri meg stavangersken-e.)

   Krø - er en grøsser/thriller, som mange bokbloggere leser til bokbloggerprisen. Det er nominering i januar, og alle 2014 utgivelser bør være lest. Nøkkelord = BØR.
   (Den er sålangt hverken spesielt grøssende eller thrillersk, men jeg er som nevnt bare halveis.)

   Slett
 9. God jul, kjære deg! Og god bedring! Vi følges videre i det nye året. I 2015 skal blogging og trim stå i høysetet! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det og - godt nyttår.
   (Jula er straks over -)

   Blogging og trim høyest i setet. Det skal skrives mer på begge områder. Vi kan ikke gi oss nå. Forsettene står i kø. Og iår skal selvfølgelig ALT gjennomføres.

   Slett
 10. Kom du i havn med Krø? Ville bare slenge meg med å si at jeg også syntes den var kjedelig. Ikke skremmende i alle fall... Håper joggeformen snart er i anmarsj, jeg gulper marsipan og er så klar for nytt år og nye muligheter. Skal unne meg en tur til Drevelin og se om jeg kan få kjøpt meg noen sånne gode joggesko som løper nesten av seg selv :) Vel overstått jul!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg leste den ut på sengekanen igårkveld. Og skjønte ingenting. Eller rettere sagt, bare sau og null ull, og det var jammen godt jeg ikke var så gung ho underveis, for slutten var virkelig ikke mye å skryte av. Det kan, igjen, være fordi jeg ikke forstod - men læillll.
   På pluss likte jeg svært godt fortidssekvensene mellom Adam og Christian.

   Si ifra når du finner disse løpe-selv - skoene.
   Jeg vil også ha.

   Slett
 11. retning pir badet?,løper du baklengs?
  Rossen

  SvarSlett
  Svar
  1. Rossen: Observante lesere vil se at den unge mannen på det øverste bildet løper mot Pirbadet, det at den ungmøen i rødjakke ser ut til å løpe baklengs er kun en illusjon - fordi hun løper så.. fort.

   Slett
 12. Imponert over utfartstrangen din i jula! Jeg parkerte rumpa inne! Hver dag! Men jeg har vært en runde og to (bare to...) på ellipsen. Det får holde. Jeg skal jo ha noen nyttårsforsetter, så da må standarden legges lavt i utgangspunktet slik at jeg kan overgå meg selv første uka ut i januar! Det er også en taktikk, nemlig! -) Og så løy jeg til deg tidligere. Jeg fikk bok til jul. Ei. Bobler! av Ingvild Tennfjord. Så nå blir det sjampis på en tirsdag, og boblevann som bestevenn og gaveønske (i tillegg til bøker). Jeg har store planer om å utvikle lukt og smaksløker og bli en boblekjenner av rang! (Første målsetning - forskjellen på Cola og Cava - bør gå, eller hur?). Håper foten er bedre! Og at du tar til vett og ikke jogger for mye på snø og is. Lårhals og kulturkjerringer, just sayin'! Vel overstått jul og godt nyttår! Det kan kun gå bedre, sa optimista! -)

  SvarSlett
  Svar
  1. Champagnebok var jammen celebert.
   Jeg er selvfølgelig for trailertrash for slikt, pappkartongchic som jeg er. Finnes det champagne på papp? (grensa går ved plastikk -)
   Jeg løy også, men det var av uvitenhet, julegave boka (bøkene) var forsinket og glemt. Renbergs På fest med Litteraturen - gleder meg. Bare synd jeg må lese den selv og ikke høre stavangersken. Kanskje jeg kan sende den over å få deg til å lese den inn på tape?

   Godt Nyttår til deg, og takk for lårhalsbekymringene. Du vet det er bare kvinner over en viss alder som vet hva en lårhals er?

   (Hilsen hun som nå har spist så mye after eight og osteloff at hun må gå i joggebukse til nyttårsfesten.)

   Slett
  2. Nei nei - ikke sjampis på papp. Rødvin gjør seg imidlertid godt på kartong. Jeg er ikke så celeber som jeg gjør meg. (Selv om jeg liker bobler, og Tennfjords bok må jeg si er ei av de mer interessant skrevne sakprosabøkene jeg har lest på lenge! ((pensumbøker utenfor)). Jeg lese Renberg? Hoppe etter både Wirkola og Nykanen? Jeg tror for ditt eget beste at det er lurest at du leser boka selv. Ikke lest På fest med litteraturen, så der har jeg en jobb å gjøre. Etter jeg har lyttet ferdig Angrepsboka. Nei - jeg har ikke fullført den. Ennå. Den som venter på noe godt osv! Kunne ikke ødelegge den i desemberstresset, så den skal nytes ved anledning.

   Når det gjelder lårhals... Så vet jeg hva det er KUN fordi min mormor brakk sin!! Inntil det skjedde trodde jeg lårhalsen faktisk var kragebeinet... Det er ennå håp...ser du -)

   Slett
  3. Jeg oppdaget plutselig hvor produktiv du har blitt i 2015. Flere innlegg før jeg har rukket og teller hverken bøker eller plusse kilogram. Antallet salgspepperkaker jeg spiser mens jeg skriver er unndratt telling. Jeg sirkler meg inn - bare å innse at jeg hverken får lest eller skrevet eget innlegg før jeg har harvet over alle dere andre.
   Bakdelen er at jeg allerede er på etterskudd. Fordelen, den store, er at jeg kan bygge mine mål på deres og overgå alle med hårete mål og ambisjoner. Så man må ha med trillebag til tvangslesingskafeen.

   (Det er bare mormødre som brekker lårhalsen, mins brakk aldri, men hun var stadig bekymret. Når var siste gang du høret om lårhalsbrudd i barnehagen?)

   Slett
  4. haha - nei det har jeg ikke! ...ennå, that is... Gudene vet hvordan det skal gå med all denne stillesittingen blant folket... Når det er sagt: Har du en plan for biografisirkelen - hvilke kategorier når? Jeg er i det effektive hjørnet og har laget meg egen fane for lesesirkler. In my face - for å huske... Eller - hadde du ikke et innlegg med kategorier og datoer, forresten? Må sjekke! Trillebag på tvangslesekafé ja. Der sa du noe... -)

   Slett
  5. Det er fremdeles mulig å krangle om kategoriene i påminnelsesinnlegget til forrige runde. 3 kategorier er bestemt. 3 er ennå, delvis åpne. Står vel på om folk vil ha crossover eller nok en runde med forfattere som gjenganger.
   Februar blir Herrer med Bart, den er ihvertfall klar.

   (hmm, ja det ligger en Biosirkelfane på toppen, men den er, host host, ikke helt up-to-date...)

   Slett
  6. Nei det var det jeg så til min skrekk! Hadde allerede glemt herrene med bart, men Hemingway ligger klar - bare så du vet. Forfattere er alltid en bankers, og veldig kjekke å lese om (synes jeg da). Da oppdaterer jeg fanen min med herrer med bart for februar og venter med å legge inn måneder og kategorier til du har bestemt rekkefølge (og vi andre har fått finger'n ut..purring trengs, trur eg).

   Slett
 13. Ignorerer alt annet, og lurer på dette ene: er How To Be Good godt lest inn (og, mindre viktig, er den god)?

  - nå skulle jeg til å skrive god jul, - men kom i sisten liten på at det har blitt: godt nytt år!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det som ikke kan ignoreres.
   Hekla Myter var bedre enn Urd (ebokbib)
   og de novellene til Kjos Fonn gjorde meg glad for at de faktisk var noveller og at elendigheten ikke skulle forfølge karakterene ei hel bok. Helt motsatt av hva jeg vanligvis føler når jeg leser noveller
   = must read!!

   Hornby:
   Den er hornbygod. Småmorsom, velartikulert og med noen svært irriterende karakterer. Innlest på en litt skarp og nesevis måte som gjør karakterene enda verre. Jeg liker den godt - men den er kort, bare 3-4 timer.

   Godt Nyttår til deg også!

   Slett
  2. - det er mye enklere å ignorere hele innlegg, enn kommentaranbefalinger. Nå er både Kjos og Vaage bestilt fra biblo (begge stod på hylla). Jeg styrtleser norsk14 som en helt, 6 dager igjen, endelig på tide å starte.

   Slett
  3. De seks dagene må romme hele bokhøsten, våren og nyttårsbøkene. Jeg har begynt på Schade, men kommer ingen vei pga alle som plutselig skulle skrive oppsummeringsinnlegg, som jeg somler bort tida med å lese - og kommentere - ev. tvinge meg til å ikke kommentere. Snart kapitulerer jeg og skriver et selv - mens jeg ennå husker hva jeg har lest iår.

   Kjos og Vaage fortjener oppmerksomhet - og jeg håper de (og de andre) skjønner hvor viktig bibliotekene er for deres karrierer.

   Slett