mandag 24. mars 2014

EN ELEFANT KOM MARS-ERENDE.

Drivende våt etter nok en slapsete regntur. 
På øret: Profetene i Evighetsfjorden = verre vær på Grønland.


Jeg løper fremdeles
Selv om det kan virke som lyset er brent ned og sofaen har tatt dødsgrep, har jeg ikke gitt opp. Kun en aldri så liten motivasjonsdump. Løpingens motsvar til lesetørker og magasinlesing. Det går ikke alltid over av seg selv, trekker i langdrag, tærer på livsgnist og fordobler vekta.  Men, plutselig er det over.

Det hjelper med vår, bare veier og lys (som for all del ikke må sammenlignes med sol).
Det hjelper med innkjøpsvilje (som, for all del ikke må forveksles med innsatsvilje)

Og just like that skal alle dørstokker, unskyldninger være historie
, sa hun og sprette nok en firkløver.


Hytteeier-turistene: Hmprfikmp - akkurat der tv-en skal stå.
Hytteeier-forpakteren: Hmpfkirskjmp - Ingen reiser på hytta for å se på tv
 - trim, yatzy - og endeløse turneringer med Amerikaner er framtida.


Det er en skånsomt brukt Sportsmaster TM428CE.
Pen, solid og hele søndagen gikk med til å bakse den på plass.
Sterke menn jobbet hardt mens jeg så på, hele bygda er klar over at armene mine kun passer til kaffedrikking og tasting. Matte til å ha under er bestilt.

Likevel - det høres ut som hele hytta faller sammen når jeg står og vugger på den. Noen som har erfaringer her?
Hva kan man gjøre for at den ikke skal slå mot gulvet?
, kanskje er det gulvet, kanskje noe annet?Mars i bilder:
Stikkord: Klissvåt slaps.
Regntøyet er grodd fast.


Mars er en schizomåned, med vær i alle fasetter. Sommer den ene dagen. Midtvinter den neste. Idag skinner sola og det er ikke en snøflekk og se - 3 days ago fikk min splitter nye morsdagsgavespark nesten en jomfrutur.


Mars (sålangt) i tall:
2.mars     6km    Aborted kirketur pga glattslaps, m/hund, u/gps.
4.mars     9km    Hjemme/Langsetkirke, t/r m/hund, u/gps
7.mars   13km   Hj/Statoil, rundt kirka, (6,44/km)
9.mars     9km    Mølleintervaller, u/gps  (fart 10-11), BLODBLEMMER.
12.mars   8km    Hjemme/Eidsvoll, m/hund, u/gps
15.mars   8km    Hjemme/Eidsvoll, m/hund  (6,31/km)
18.mars   8km    Hjemme/Eidsvoll,  (5,39/km), GOOD!
20.mars  10km   Møllelapskaus inkl.interv og sammenbrudd. (6,30/km)
23.mars    7km   Setreveien m/mann & hund,  (7,45/km)

Oppsummert:
Mange late turer uten gps = hundestopp og bakkegåing.
Intervalløkta 9.mars som resulterte i ei blodblemme som dekket hele venstre tåball  - og medførende dager med halting og blemmeoperasjoner.
 - foten er fremdeles blå under. Årsak? Possibly for mye broddebruk feb/mars.
PLUSS: langtur i plaskregn med ok flyt
PLUSS: endelig en tur med snitttid under 6, det er mulig!

Våren ønskes velkommen.
 - allergitablettene er allerede innabords!

 

14 kommentarer:

 1. Eg kan ikkje hjelpe deg med mølle-hyttegolvutfordringa, men synst nå at du er da ganske godt i gang med løpinga!

  Både med og utan GPS, og for det meste, MED hund!
  Det må for all del ikkje Lukas få vite, han har måtta bli heime dei siste gongene eg var ut og løp.
  Men slik er det når eg har eit kne å rehabilitere, kan ikkje ha ein stabeis av ein hund på 38kg muskelkraft la meg dra i grøfter og rundt lyktestolpar.

  Men mølleløping er vel ikkje heilt utan risiko heller, når eg les at du har fått BLODBLEMMER etter løpinga?!?

  SvarSlett
  Svar
  1. Mølla ble prøvd for første gang igår. Intervall forsøk så jeg hadde noe å sammenlikne med. Bråkinga og humpinga ble bedre når jeg løp - eller jeg la ikke så mye merke til det - høy musikk og dyp konsentrasjon. Det er strevsomt å venne seg til nye møller. Foreløpig positivt innstilt og tror det blir enda bedre når spesialmatta er på plass. Det aller viktigste er at nå kan jeg ikke lenger avlyse pga dårlig vær, logistikk eller triste hundeøyne.

   Sistenevnte er grunnen til at jeg løper mest hundeturer - til tross for at det er mindre effektivt. Dvs - det tvinger fram rolige turer og mindre stress - har hørt det skal være good -)
   Jeg klarer altså ikke å motstå TRISTESTE HUNDEN I VERDEN øynene, samtidig med at han plutselig blir FLINKELYDIGSTE I VERDEN, når den sjette sansen skjønner jeg er på vei ut. Derfor ender han også med å bii med - nesten hver gang - overalt! Det ville jo vært umulig med ødelagt kne - så han får prise seg lykkelig.
   Jeg priser meg lykkelig over at han befinner seg i 20kgs klassen.

   (blodblemmer er livsfarlige, eller, heller, brodder er dødens, for de får skylda)

   Slett
  2. Ååå ja Lukas blir jo super lydig og flink og sjarmerande når eg berre "tenker" tur.
   Ja sjarmerande er han jo alltid, man har også dette lykkelege blikket når han trur at han skal blir med.

   Så eg har måtta lært meg ei setning som "forsiktig antyder" at eg skal avgarde utan han.
   Det har heldigvis funka, for då blir han berre liggande i sofaen og sender meg skråblikk.

   Men viss han er 100% sikker på at han blir med, og blir berre såååå happy - ja da har eg ikkje noko valg - sukk - dei har full kontroll desse hundane våre :D

   Ja 20kg høyrest passe ut.
   Forrige min, Binna, var ein 27kg og super flink til å løpe i band, ho kunne også løpe fritt (til og med langs vegen), ho kunne også "speed snusing" dvs løpe og snuse samtidig.
   Men ho var eineståande på alle måtar.

   (Bortsett frå når ho hadde løpetid, jamfor kommentaren til Anna nedanfor - tispe med løpetur er ille altså - Binna hadde sugekoppar på nesa!)

   Eg løper vel mykje hundetur av rein latskap - då slepp eg å gå ut to gonger ;)

   Slett
  3. Det med egen setning for at han skal forstå at han skal være hjemme var lurt - det må jeg prøve. Som det er blir han stadig mer stresset det lenger tid det tar før seletøyet kommer på. Tar jeg det på med engang - er det greit - da er det bare å slappe av. Hvis ikke traver han fram og tilbake med megetsigende blikk mot selekroken, går i hælene og gjør alt han kan for at vi ikke skal glemme hans eksistens - deretter er det på med tristeblikket.
   Etter jeg har gått ut - løper han til vinduet og sitter da der med hodet stikkende ut av gardinene og bjeffer sørgmodig - og sannsynligvis lett håpefullt - det kan jo hende vi snur og kommer tilbake.
   (sukk - det har skjedd -)

   Slett
 2. Grattis med mølle, litt misunnelig kjenner jeg. matte under vil nok hjelpe på, og huset/ hytta dette nok ikke sammen bare for at det rister litt.
  Du får tenke at du nå er i en periodisering- oppbyggingsfase. Så kommer fart (og enda mer lyst og motivasjon) med varme vinder og ...urk...pollen...
  Selv har jeg tispe med løpetid. Må løpe i bånd. Hvor kjipt er ikke det. Hun stopper for å tisse oftere enn en markeringskåt hanhund.

  SvarSlett
  Svar
  1. Argh, hvor uheldig med løpetid nå, bare knappe uka før båndtvangen setter inn - ihvertfall her i bygda. Gruer meg, spesielt nå som snøen er på vei bort og han har sluttet å stikke (så mye -).
   Merkelig nok, for en såkalt halv-jakthund jakter han mer på syn enn nese og blir halvgal av spor i snø - og bryr seg kun om det aller ferskeste på barmark. Latskap?

   Mølla blir bra - jeg føler virkelig på akkurat hvor bra - nå som jeg nettopp så ut av vinduet at det snør. SNØR. igjen. Uvurderlig til vinteren.

   For å bedre på misunnelsen kan jeg trøste med å si at det er ei gammel mølle, muligens 2008 - og mangler alle teknologiske vidunderligheter som de nyeste. Ville jo egentlig ha ei sånn hypermoderne der man kan late som man løper i fremmede land.( Eg. Bostonmaraton og late som det er mulig å kvalifisere seg før man blir 92 -)

   Slett
 3. Du er altfor bra. <3

  Evighetsfjorden likte jeg! Hva syns du så langt? Jeg skal på foredrag med forfatteren nå faktisk.

  Gratulerer med mølle fra meg også! Håper du koser deg med den og ikke bare ser på den som en evig hjemmelekse. Snart vår, snart bedre tider. Og hvis ikke så må du komme til Stavanger, for vi har 13 grader her for tiden.

  Klem på deg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Evighetsfjorden var ei fantastisk bok. 17cd-er og det kunne godt vært dobbelt. Det var noe med denne presten, kjødet og drikkfeldigheten jeg kunne følt langt inn i alderdommen. Håper forfattermøtet var like bra.

   En dag, når du minst venter det, kommer jeg til Stavanger, da skal jeg samle dere to eneste jeg kjenner og la dere overgår hverandre i olje og Renberg-historier. Det blir bra!

   Slett
 4. Gratulerer med mølle. JA det tar fra oss den dårlig vær-unskyldningen, men samtidig er det så praktisk og fjerner litt kjøpelyst/trang. Man kan jo løpe omtrent naken hvis man vil (ikke at jeg prøvde, men mannen løper i bare shorts) Mølle er god under OL og div mesterskapsendinger når man har TV foran, Seriøst, den er virkelig skonsomt for beina mye bedre enn asfaltløping. Og din løping med hund kommer å gi resultater; hunden fornøydt og mange km med tissepauser (for hunden). Jeg kan ikke løpe med hunden lenger, han er for sterk og for glad i å løpe etter katter og hester. Skulle skaffet meg en annen hund?!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk takk!
   Nå ville jeg egentlig ha et slikt moderne vidunder som du har.., men bortsett fra elektronikken fungerer denne finfint. Selv humpingen jeg klaget over i innlegget er borte - forsvant etter første løpetur - kanskje den bare trengte å bli dundret litt lenger ned i gulvet.
   - nå trenger vi matta kun for å beskytte gulvet
   - og mølla.

   For å skryte enda mer er den fantastisk lett og løpe på - trodde først det var noe galt med km/tids-innstillingen - men det ser jo ut til å stemme. Teorien er nå at jeg er så vant til velbrukte sentermøller, som sikkert blir tregere over tid. Bare velstand mao.

   Rottweiler på joggetur høres som alltid livsfarlig ut. Regner med hverken kattene eller hestene blir spesielt lykkelig når han kommer settende. Er det i det hele tatt mulig å holde igjen? Kanskje med en sånn grime som får han til å snurre rundt hvis han drar?

   (fniser henrykt til nakenløping, men ser ikke for meg at det skjer med det første - for mange dinglende deler -)

   Slett
 5. Gidder ikke kommentere den tingen som står der en tv skulle ha stått. Sånn er det med den saken

  SvarSlett
  Svar
  1. Men nå kan du se på meg løpe istedet.
   Like underholdende som tv.
   Jeg lover!
   ,

   Slett
 6. Jeg ønsker meg mølle jeg også :) Mølle er supert til intervaller. Med musikk på øra, går tom tiden ganske greit avgårde:) Uansett synes jeg du er flink jeg..og bikkja er helt klart fornøyd med turer. Det er i allefall min :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Mølla er sålangt verd sin vekt i gull = hundrevis av kilo. En bivirkning er dog at det har gjort det enda vanskeligere å komme seg ut av døra. Sola skal jo ikke skinne mye før det blir for varmt og inneløping frister mer. Men inneløping er MYE bedre enn ingenløping.

   Hunden er sånn passe fornøyd. Mitt løpetempo er bare rask gange for han, det er nok mange ting han liker bedre. Løpe løs i 100, til skogs, med nesa i bakken, halen i sky på full bjeff. Så n¨blir det hundefurting fram til september og båndet igjen kommer av.

   Slett