onsdag 18. mai 2011

T-SKJORTER & GOODIEBAGS.

17.mai 2011 - med grønt gress, regn og flunkende nytt korps.

Igår var det altså 17.mai.
Jeg fikk det med meg, spiste de obligatoriske kakene, isene og kaffekopper nok til at korpset minst kan skippe en dugnad - eller 5. Gourmetnaboene bød på tapas og øl og været spilte på lag. Dvs, det regnet kun når vi var innendørs, som var 90% av tiden.
Trippel hurra for festen som nå er over og:
MOVING ON.

EN ALVORSPRAT:
Nyttårsforsetter.
Jeg hadde mange. Kg som skulle av. Løp. Rekorder.
Året er halvkjørt og jeg har kun løpt Sentrumsløpet, tatt av 0,4g ved siste måling, sikkert fordi jeg nettopp hadde vært på do og løper omtrent like fort som før jeg startet karrieren,
- den eneste forskjellen er at jeg løper lenger.
Noe som egentlig er ok, holder jeg 6min/km i 42km
- er jeg bare en sluttspurt unna 4t.
Noe som sikkert er mer sannsynlig enn å løpe 10km på 55.


Så hviskes det rundt meg at jeg riser egen bak og driver selvtortur der jeg drar meg rundt i løypa med 70kg+. Hadde jeg veid 50 eller til og med 60 hadde minuttene blitt skrelt av og jeg hadde sluppet pinlige unnskyldninger til naboer og søskenbarn (you now who you are)
som nettopp har begynt med lettjogg
og likevel spruter inn til tider under 56. (Tjaaa)
- Aldri har jeg vært nærmere diettplanlegging enn da jeg mandag hang i TRX-en og skulle trene armer/mage med kroppsvekt.

Det store spørsmålet er selvfølgelig
- er mangel på sjokolade verd minutter i løypa?

Så lenge som jeg visstnok lever etter
NEI, Sjokolade trumper alt
, har jeg pålagt meg selv klageforbud angående manglende framgang!
Se fram til svært korte bloggposter framover.


Når det gjelder løpene, har jeg tatt meg sammen.

Idag har jeg meldt meg på IFORM løpet.
10km asfalt i Oslo.
Ser ut som et rent dameløp der det reklameres med goodiebags
, og mest latterlig:
Premiering for krumspring over målstreken.
Altså: Hvis du smiler søtt eller har pene roser i kinnene over mål kan det hende du får premie.
Tør vi vedde på at speakeren er en mann??
Dumme, dumme, dum - smile mot mål lizzom?
Jeg er mer opptatt om det går an å dusje etterpå og hvor man må gå hvor å komme til Sofieparken?


Datoen er 18.juni -
(absolutt verste varme/allergi tidspunktet)

og man kan også løpe 5km.
Det blir et stort løp med 2000 deltakere fordelt på 2 distanser som alle løper samme 5km sløyfe, så det blir sikkert alle mulige nivåer. Noe jeg foretrekker. Psyken har ennå ikke kommet seg etter Gjerdrumsmila 2009
der det var oss mot eliten i bakkeskogen.

Andre som er påmeldt?


OsloMaraton er også i boks, halvmaraton som ifjor.
September er en mye bedre løpemåned.


Ellers?

Lørdag sprang jeg på mølle
og mandag var det TRX + Spinning på gymmen.

Nok engang virket ikke pulsbeltet på spinningen og uansett hvor mye jeg tråkket og peste kom jeg ikke over 130 før det begynte å dale. Det er litt surrealskummelt og føle hjerte sprenge seg mot maxpuls mens du ser på veggen at pulsen kjapt synker mot 50, nesten så man føler kreftene ebbe og hjertet stoppe for godt.
Det var blå advanced med en spinninginstruktør som sprengte tromninner . Aldri har jeg hørt noen med en så gjennomtrengende stemme. No headset, bare lunger og kraft. Hadde det ikke gjort så vondt i ørene hadde jeg begeistret klappet henne hele veien til befalskolen.

Idag? Blir deg joggings, forhåpentligvis uten syklings.

21 kommentarer:

 1. Ho ho, jeg ler og ler.

  - Slutte å spise sjokolade for å løpe fortere? Men hva er vitsen med å løpe da, om det ikke er for å kunne spise sjokolade?!?

  - iFormløpet: Jeg er altfor politisk korrekt til å melde meg på slike kjønnsdiskriminerende løp. Men jeg skal tøye prinsippene litt for deg og stille meg ved mål - jeg kan jo ikke gå glipp av at du prøver å imponere speakeren!

  - Jeg tror faktisk jeg hadde løpt Holmenkollstafettetappen min fortere hvis jeg hadde løpt et halvmaraton på forhånd. Tempo er bare tull. Og hvor mange sjokolader kan du stappe i deg etter en hundremetersspurt? Nei, fortsett med dine 6 min/km med god samvittighet!

  SvarSlett
 2. Love you!!! :D Iform blir bra!

  SvarSlett
 3. Astrid: Du renner jo over av visdomsord!!

  - og helt enig!
  Måtehold strider mot all fornuft, for sjokoladespising er jo hele gulrota. Likevel kan det hende jeg må trappe ned med et par daglige mokkabønner fram mot oslomaraton. Bena vil nok takke meg.

  Jeg vinner garantert IKKE noe premie over målstreken, bare tanken får meg til å le høyt.

  Chassi: Hvordan går det med gulrotgrøten?

  SvarSlett
 4. Du er morsom, og har herved reddet en dørgende kjedelig dag på kontoret.
  Enig med Astrid, hva er vitsen med å løpe hvis man ikke kan spise sjokolade(ol.)? Komme i bedre form du lissom, sannheten er at jeg løper for å kunne spise.
  Har også lyst til å være med 18.juni, men tenker sånn å gå på hendene over målstreken eller smile søtt bare er vås. Løper vi så løper vi, og orker ihvertfall ikke å tull og fjas 2min + - målstreken!
  Vi får sjå. Kanskje jeg må bli med og vise lettjoggerne at joda, man KAN faktisk svette og bli rød i trynet.

  SvarSlett
 5. Haha, så utrolig vittig! Og så utrolig gjenkjennende!

  Jeg er også like treig som før, men jeg løper litt lenger, og jeg har ikke beinhinnebetennelse. Ellers er alt stort sett som i fjor.

  Folk tror jeg er i superform og løper fort. Prøver febrilsk å få med meg noen på joggetur for å få en treningspartner, men siden jeg allerede har løpt et år tør ikke folk å henge seg på meg, selv om jeg forsikrer om at jeg er veldig treg. Og rundt meg ser jeg folk som begynte å løpe "i går" og løper 10 km på 50 min. Mens jeg peser i mål 20 minutter senere.

  Jaja, tiden er ikke alt. Og vil du ha sjokolade, så spiser du sjokolade. Vil du være supertynn og løpe kjempefort, bør du kanskje ikke spise sjokolade for å komme dit, men er det så viktig da?

  Jeg skal også løpe I Form-løpet. Om jeg får plass. Skal melde meg på i neste uke. Midt i verste pollensesongen - ikke helt hedig dato, men.
  Goodiebags liker vi alltid. Selv om den inneholder bare crap, så liker vi goodiebags. Og t-skjorte.
  Jeg er også litt skeptisk til rene jenteløp. Det blir nok en fyllefest etterpå, men håper ikke mange fyller underveis også, sånn det virket som på Inga-Låmi. :oP Der tror jeg mange var fulle da de stilte til start, haha.

  Og ja, bare det at man kunne få premie med å gjøre sprell eller smile søtt i det man løper over mål, ja det bekrefter nesten fyllemistanken. Sikkert et artig påfunn, men jeg syns det bare virket teit. For jeg er ingen sprellemann. Og er for sliten til å smile pent når jeg kommer i mål. Dermed blir det ingen premie til meg, ergo er det en teit premiering. *snurt*

  SvarSlett
 6. Tone: Fyll? Det hadde jeg ikke tenkt på engang. Da får jeg ihvertfall skrinlegge alt showmanship over målstreken -).

  Anna: Preaching to the choir.
  Jeg begynte primært å løpe for å opprettholde et solid matinntak inn i middelalderen.
  (jeg er nok bare i desperat krisestemning fordi 8k slo meg under sentrumsløpet, maktbalansen i hjemmet er forskjøvet!)

  Meld dere på og vinn en sofa!

  SvarSlett
 7. I'm in! Er jo Iform bloggeren herself!! Det fine med jenteløpene er at terskelen for å stille til start er lavere og dermed blir nok nivået også mer folkelig enn i de vanlige løpene. Syns det er en fin ting, flere folk i bevegelse! Passer perfekt for meg nå med løp det det er lov å gå litt:-)

  SvarSlett
 8. Jeg innbiller meg liksom at I Form-løpet gjerne kan bli en forsamling av alle de damene som er med for det sosiale, og nesten utelukkende det. Sånn at man kan få problemer med å komme forbi alle som går - gjerne med staver - fem og fem i bredden.
  Haha, hør på meg, som løper som en snegle. Jeg er i hvert fall i veien for folk, men jeg prøver i alle fall å holde meg til høyre da, og løpe forbi på venstre.

  Cheezez, så fordomsfull jeg høres ut. Jeg må jo bare være med for å få det motbevist. :oD
  Uansett syns jeg bare det er flott at løp er for absolutt alle, så jeg skjønner egentlig ikke hvorfor jeg "disser" disse jeg snakker om. Eller, jeg disser ikke. Eller, nei nå har jeg rotet meg inn i et eller annet jeg ikke kommer ut av. :oP

  SvarSlett
 9. Herreguuuud, jeg hørtes blærete ut!

  Er det for små løp, er jeg redd for at alle er på et mye høyere nivå enn meg, og tør ikke melde meg på. Er det et rent jenteløp med faktisk mulighet for meg å være langtfra sist, ja, så sutrer jeg over det og. :oP
  Det er jo egentlig sånt som I Form-løpet som er perfekt for meg, jeg tror vel kanskje at jeg er litt proffere enn jeg er. :oP

  Egentlig er jeg fullstendig enig med Siri. :o)

  SvarSlett
 10. Tone: Du må huske at det mye vanskeligere å skubbe folk ut av veien med sneglefart og dårlige pust, de raske blant oss, kan jo bare blåse hindringene av veien, med maratonpusten,
  - så jeg er helt med på frustrasjonen. Det aller viktigste her er jo at løpet er for DEG.
  Eller i akkurat dette tilfelle - MEG. Og da er det viktigst at
  JEG kommer fram.

  Men, jeg er også enig med Siri, lavterskelløp er superviktig. Løp som averterer med: FOR ALLE, og har ingen over timen, holder jeg meg langt unna.

  Moro at flere skal løpe.
  Meld deg på og vinn ei glassflaske.

  SvarSlett
 11. Jaaaa, jeg tar både en glassflaske og en sofa!

  Og ja, løpet er for MEG. Og for DEG. :o)

  SvarSlett
 12. hehe..underholdene lesing igjen..godt vi er mange i klubben som løper sakte og spiser godis ved siden av:)Jeg tror ikke det blir i form for meg med t-skjorta var kul:)

  SvarSlett
 13. Hehe:-) Du skriver så BRA! Digger deg! :-))
  Kjenner meg så ofte igjen i det du skriver! Jeg har også meldt meg på iForm-løpet. Først meldte jeg meg på 10 km, men så turde jeg rett og slett ikke. :-(( Så endte opp med en liten 5 km. Tenker at jeg skal gjøre dette for å få litt løpserfaring. Har en drøm om halvmaraton i Oslo :-) Ellers, så synes jeg faktisk at rene jenteløp kunne vært en god ting, hvis man greide å beholde et litt seriøst preg over løpet og ikke gjorde hele greia til fant og fjas og rosaløp, lissom.

  SvarSlett
 14. "Ellers, så synes jeg faktisk at rene jenteløp kunne vært en god ting, hvis man greide å beholde et litt seriøst preg over løpet og ikke gjorde hele greia til fant og fjas og rosaløp, lissom."

  Der var det jeg egentlig mente - takk for at du formulerer deg mye bedre enn meg. :oD

  SvarSlett
 15. Anne-Mette: Jeg er overbevist om at du lett hadde greid 10, du løper jo alltid turer over 5km.

  Jeg gjør det også for løpserfaring, for å senke min egen terksel, har det med å bli hysterisk nervøs og nevrotisk -)

  - men fjasete rosaløp er jeg imot, her er vi da seriøse moshonister.

  SvarSlett
 16. Siri: Jeg synes det er kjempefint med lavterskelløp! Det er bare det at det finnes veldig mange menn som også kunne trengt det, og jeg synes det er synd at de blir ekskludert. Jeg skjønner ikke hvorfor man ikke bare kan lage et "lavterskelløp" for alle!

  SvarSlett
 17. Der er jeg enig med Astrid.
  Mange av de mindre mosjonsløpene er jo for alle som reklamerer med, men faktum er jo som Ingalill skriver at ingen løper mila på under timen.
  Og da melder jo ikke vi trege oss på.
  Men det er jo gjerne nettopp det disse arrangørene vil. De vil ha med bredden. Så noen av oss må jo nesten bare melde oss på først, sånn at flere vanlige mosjonister kan se at terskelen ikke trenger å være så høy.

  En venn av meg syklet i fjor Kråketråkken i Moss. Et landeveisritt med bare sykkelklubbelite (det virket i alle fall sånn) som deltok - selv om rittet er for "alle". Men han deltok for det. Han kom sist, på sin terrengsykkel, i mål leeeenge etter de siste og de hadde pakket sammen. Likevel fikk han så mye skryt fra sykkelklubben etterpå, og arrangørene. At han hadde gjort den største innsatsen av alle, var alle enige om. De vil ha med bredden og ønsket så gjerne at flere som ham ville stille. Men de aller aller fleste tør jo ikke, for terskelen er for høy. Og så blir det liggende på et høyt nivå.

  Moss Avis dekket selvfølgelig rittet, med fokus på hvem som vant etc. Det er jo egentlig naboen min de burde ha trukket fram, så kanskje enda flere vanlige mosjonister hadde turdt å stille i år.

  Det samme gjelder løp. De aller fleste tror jeg er kjemperask og såååå sporty, og litt gæren, som melder meg på diverse løp. Jeg prøver å forklare at jeg er treg, det er for alle og det veldig gøy. Men jeg tror ikke de tror at "alle" inkluderer dem selv.
  Derfor er det veldig bra med sånne lavterskelløp som I Form-løpet. Det burde bare også vært for menn. Da er jeg sikker på at min nabo også hadde deltatt.

  SvarSlett
 18. Tusen takk for oppmuntring! :-) Jeg er skikkelig pysete når det kommer til løp... og har en tendens til å ikke tørre å stille til start... For 2 år siden drev jeg og løp til og fra jobb (13 km en vei) med tanke på å stllle til start på halvmaraton i Oslo... Meldte meg på og alt, men turde ikke stille til start... Begriper ikke hvordan dere psyker dere opp til å tørre!

  SvarSlett
 19. Nå er det vel jeg som har minst løpserfaring og er mest nevrotisk når det gjelder løp - i hele dette kommentarfeltet.

  Jeg skjønner heller ikke hvorfor og hvordan alle de andre psyker seg opp til alle mulige distanser og underlag.
  - men jeg vil også være som dem
  og hermer! Foreløpig fungerer det slik: BETALT = INGEN VEI TILBAKE.
  (man har da økonomisk sans.)

  Meld deg på å vinn sydentur.
  (hvis du hopper på
  enfot over mål -))

  SvarSlett
 20. Det går dårlig. Jeg har blitt spiseforstyrret, og må ikke under noen omstendigheter oppfordres til å spise flere gulrøtter.

  SvarSlett
 21. Ja, ja du får holde deg til pulver og gryn da, til det går over
  , men deretter krever jeg gulrotkake i grøtform, med icing og sjokodryss.

  SvarSlett