torsdag 6. januar 2011

GÅRSDAGENS TRENING (shh)

Tidlig en torsdagsmorgen

Så kom snøen - og mildværet.
Det er ikke moro å løpe i løssnø. Våt, tung og sleip med lureis under. Derfor har jeg holdt meg unna. Holdt meg på mølla. Skarve 2 løpeturer har det blitt så langt i 2011 og det er vel bare å innrømme det først som sist:
Jeg løy i oppsummeringsposten min.

Det er jo slett ikke sant at jeg nå føler meg som en løper. At selvtilliten er så svulmende at fridager ikke affiserer, at fiaskoturer og sviktende form ikke bringer svartsinn og håpløshet. Slaps er alt som skulle til for å bryte den forestillingen.

3.jan.

Slaps og hu med hestehalen. Fjærvektsberta som klatret opp på nabomølla. 12km/t uten oppvarming. Increase 5%. Hestehalen som svingte lett, beina som myk og lydløst traff båndet.
- jeg? pesende på kollapsens rand og i ferd med å gi opp etter 3km.


Det ble 8. Igår ble det 5. (begge minus subb og oppvarming). Jeg er uforståelig stiv i leggene. Noe som ser ut til å komme av å sitte evig fastlåst i pc-positur. Noe annen trening har jeg ikke bedrevet.
Kroppen er tung og død og psyken gir seg ved første tegn på syrebein, noe som innfinner seg før jeg rekker og bli andpusten.

Baksiden av kneet har begynt å stramme igjen - og ikke bare på mølle - også når jeg går. Ikke bra! - og ennå er vi ikke ei uke inn i 2011.


Tidlige en onsdagsmorgen. Bomfast og på med kjettingene.

Da jeg lutrygget gikk min vei mandag hadde fjæra holdt på i 40min. Knapt svett og sikkert bare på oppvarmingen.
Første 2011 forbrytelse:

- å sammenlikne seg med andre enn seg selv.
- dvs, ikke trim i rom der alle andre er sprekere, lettere og gladere.
- mao, full isolasjon til snøen har smeltet.

Akkurat nå savner jeg 15- og fast vinterføre.

Eneste styrketrening sålangt er snømåking og bokbæring.
Teller det?

7 kommentarer:

 1. Haha, du skriver så morsomt. Joda, det er alltid noen som er bedre, men i en mer oppbyggende mental tilstand (det går jo veldig opp og ned) vet man at det alltid er mange (flere!) som er dårligere også. Tenk på alle de som ikke engang hadde kommet seg til møllene. Det gjorde du. Uteløping er ikke å anbefale nå, med mindre man er innstilt på å slite i snøen. Har man bestemt seg for nettopp det er sikkert det greit også, men ellers er det bare fælt. Testet i går... Det kommer bedre tider, og så håper jeg ikke du får mer trøbbel med kneet. Regner med at du har noen tøye-og strekkeøvelser etc du kan gjøre?

  SvarSlett
 2. Det gjelder å ta på tunnelsyn i treningssentre. Forøvrig garanterer jeg at den fjæra sikker kun løper et par turer rett etter jul og så et par turer rett før sommeren, altså når deg ikke til hælene!

  Ikke vits å tenke på å løpe ute i det lasset med snø...

  SvarSlett
 3. Selv har jeg bare hatt en løpeøkt i 2011, så du er bedre enn meg. Og jeg er laangt unna 12 i fart.
  En av fordelene med å løpe ute er jo at det ikke løper fjærvektberter ved siden av deg hele tiden. Jeg har begynt å glede meg til våren og bare veier.

  SvarSlett
 4. OK, jeg tar hintene og plukker tips:
  - tenker på de som er dårligere
  - anskaffer tunnelsyn
  - og gleder meg til våren.

  MEN, fjærberta var sikkert ute på 2t fjelltur. Muskler i armene hadde hun også, tenk det, armmuskler?!
  Skulle sikkert løfte vekter når hun var ferdig på fjellet.

  (understreker at det var bare oss 2 i hele rommet, klemt sammen på samme kvadrat.)

  SvarSlett
 5. Fjærvektsbærter burde ha sin egen avdeling. Godt unna oss vanlige dødlige. Eller man burde gjort noe med gravitasjonen på møller slik at alle fikk den samme vekta. Tenker dama ville sliti jeg...og arma..det er sikkert bare fiskeboller.

  Dessuten er vi ikke misunnelige. Vi skulle ikke ønske at vi kunne suse avgårde meg hestehalene hoppende med 12 km/t og 5% stigning..jøssenavn altså..jeg klarer knapt 7.5 i 4 min med 5% stigning på mølla.

  Til gravitasjonsmøllene kommer...da gjelder tunellsyn og egen verden...

  Dessuten er det helt sant at de fleste faktisk er mye dårligere enn oss. Det er bare det at de ser vi aldri.

  SvarSlett
 6. Og vet du hva, mange av disse som løper lett og ledig er redde for å melde seg på til konkurranser. Kan hende har du bedre konkurransepers - det teller også!

  Du er tøff, for meg er du i camillaligaen, selv om hun kanskje er hakket gærnere:-)

  SvarSlett
 7. Misunnelig, neihei og hvertfall ikke og dessuten er håret mitt altfor kort til hestehale.

  Ja, til gravitasjonsmølle!

  - men Siri,
  Det aner meg at hvis hun kan løpe 12km/t på 5% i over en time - er sannsynligheten stor for at hun er under timen på 10km - og under 2 på halv (hehe).
  Takk uansett for oppmuntringen!

  (Camilla er nok i en helt annen liga når det kommer til galskap, hun har tross alt gått på nedoversyklingskurs - jeg tør knapt melde meg på Sentrumsløpet).

  SvarSlett