mandag 15. november 2010

JULETIPS.


Juhuuu - AWARD.

Jeg har fått en award, av:
Ladybug og AnnHelen:

Tusen takk til begge.
Jeg tar imot og bryter kjeden som vanlig :-)
Jeg er ofte innomm og lar meg inspirere av begge disse bloggene. Begge leser de bøker litt utenom det vanlige og utvider på denne måten min horisont.
Jeg har anskaffet meg flere Iren Nemirovsky bøker etter å ha mottatt Hett Blod fra AnnHelen (kanskje leser jeg de snart også)
- og oppdager stadig nye vampyrer og ya-forfattere hos Ladybug.

Reglene:
1. Takk den du har fått awarden fra.
2. Lim inn awarden/bildet på siden din.
3. Fortell om tre av dine favorittforfattere, og trekk frem en bok fra hver av disse.
4. Send prisen videre til fem mottakere.

Jeg har takket - og limt - og hopper glatt over de 5.


3 av mine favorittforfattere?
Umulig og i stadig forandring men 3 jeg liker godt.

1.Norman Rush:
Han er egentlig ikke noe favorittforfatter per.say siden jeg kun har lest ei bok av han. Paringslek/Mating, men denne boka er en av de jeg har lest flest ganger. Til og med det året jeg hadde litteratur i halsen og knapt åpnet ei bok - og det året jeg kun leste chic'lit.
Denne boka har det med å snike seg inn.

Ikke blir jeg lei heller og finner stadig noe nytt. Ting jeg før syntes var kule og nyskapende blir teite. Idioti blir genialt. Teorier, forhold, akademia og kultur - her kan man diskutere seg i filler.
Boka handler forresten om ei us sos.ant dame som reiser til Afrika og følger etter sin fagguru til hans hemmelige matriarkalske landsbyeksperiment.

2. Vigdis Hjorth
Alle Hjorth bøkene jeg har lest bortsett fra 2 har jeg lest etter jeg begynte å blogge og hun er den forfatteren jeg har lest flest bøker av de siste 2 årene. Hvis vi ser bort ifra korte seriebøker om telepatiske serveringsdamer. Hun er morsom, skarp og ubehagelig nærgående. Jeg føler meg alltid litt avslørt etter å ha lest ei Hjorth bok.
Naken innsikt. Valgt: Tredje Person Entall.

3. Chelsea Cain
Fordi jeg har lest mye krim det siste året og Cain bøkene har vært de skumleste, de ekleste og definitivt mest oppslukende. Lysår fra rolig gammelmannskrim ala Theorin og Arnaldur (som jeg også liker godt) - flashy, vilt og uhemmet.
- absolutt mustread for krimfolket. Valgt: Beautykiller-serien.& - til de som lurer på hvorfor jeg ikke løper
, er jeg sylte forkjøla og redd for snø.

7 kommentarer:

 1. Det er nok fullt lovlig å hoppe bukk over å gi awarden videre(jeg har gjort det selv flere ganger).

  Vigdis Hjort er en forfatter jeg nok må se litt mer på. Hun gjorde stort inntrykk den gangen hun besøkte ungdomsskolen jeg gikk på(det var i gamle dager :P).

  SvarSlett
 2. Skal du bare lese en norsk forfatter iår, holder jeg en knapp på Vigdis.
  - alle disse hotshotmannfolka, Tiller, Knaus osv, kan du ta til neste år :-)

  SvarSlett
 3. Jeg blir strengt tatt litt allergisk bare jeg leser navnet Knausgård, kanskje litt urettferdig men det er bare noe i meg som sier stopp. Tror nok det blir en del år før jeg eventuelt prøver meg på hans verker.

  SvarSlett
 4. Flott å se at det finnes flere som bryter kjeder. (c: Håper forkjølelsen slipper taket - men med snøskrekk kan det veldig fort bli veldig lenge til neste løpetur. Beste boka jeg har lest i det siste: hotellet på hjørnet av bitter og søt. Men den har vel du lest for lengst i det tempoet du sluker bøker.

  SvarSlett
 5. Denne Knausgård allergien (tsk tsk).

  Jannicke:
  Bittersøt Hotellet har jeg faktisk ikke lest ennå. Den står på leselista men der står det også mye annet :-)

  SvarSlett
 6. Lenge siden jeg har vært på bloggen din! Fint å være her igjen: ) Liker Vigdis Hjorth veldig godt jeg også, har ennå ikke lest hennes siste, men det skal nok bli bra! God bedring til deg.

  SvarSlett
 7. Takk, takk og velkommen tilbake :-)

  SvarSlett