tirsdag 1. januar 2019

2019: UKE 1

Med dette oppsummerer jeg hele 2018.  Ikke se bort i fra at jeg aldri nevner året igjen. Til tross for at det på de fleste måter var et fint år. Mye snø og skog. Mye hund. Mye sofa. Ganske mange bøker. Nesten ingen blogging. Ekstreme mengder klaging.  Det meste helt gjennomsnittlig på det jevne helt greit.  Boktall finnes her.  Kan snakke om de en annen dag, kanskje..


GODT NYTTÅR TIL ALLE!!

1.januar. I'ts a new dawn
Tid for refleksjon, oppsummering og forsetter.

Alt jeg lover er - øyenskygge hver dag i 2019 - 
Så mye at folk snur seg og hvisker, men akkurat for lite til å påkalle hvite frakker.
Eggen, grensa, balansen og jakten på det man slipper unna med som usynlig.  Slikt ungdommen ikke kan drive på med. Bygdeoriginalutdannelse 101 er snart fullført.


Det blir også løpesnakk.


Det jeg prøver å si er at jeg skal slutte å late meg.
Slutte å gjemme meg for internettet. Bruke like blå øyenskygge som AbbaAgneta.
Og blogge. Mer enn før. Så smått og grått at både insta og snap mikrogisper. Mer enn jeg leser. Det finnes en plan. Som jeg garantert fucker opp og derfor ikke forteller til noen..


Leser:
Bergljot Hobæk Haffs Skammen. (19%)
Middelaldrende tvangsinnlagt kunstnerjunkie skriver familiememoarer.

Anbefalt av naboen, for sånn har det blitt, jeg bare lytter og nikker og går min vei med ny bok. Minner meg om Profetene i Evighetsfjorden (Leine), men tror det kun er fordi det er korrupt religion, selvtukt og gamle dager.  Ja, også En Dåre Fri (Grimsrud), igjen, ingen relevans, kun fordi det er innleggelser og mentale lidelser involvert. Tror det kommer til å bli triste greier, men er overraskende engasjert.
----------------------------------------------------------------------------------------------------

2.januar
Snøblindet meg selv under gårsdagens storm og strømbrudd. Prøvde å lese på telefon med hodelykt og må ha sovnet med lykta i øyet. Nattblind. På ett øye. Yossarians dobbeltsyndiagnose has nothing on me. Tok en hel time før jeg så lysflekker.  Panikken som oppstod gjemmer jeg mellom linjene.


Hører:
Asymmetry - Lisa Halliday  (storytel)
Student involverer seg med berømt forfatter (allegedly Roth) + en del om Iran/muslimer/godknowswhat jeg ikke har lest ennå..

Valgt fordi den dukket opp i utallige -best read of 2018- podcaster.  Har 2t igjen, men tror jeg må høre hele andre del (etter synsvinkelskifte) på nytt.  Husker ingenting av hva som foregikk på de 2 siste turene. Første del. om studenten og forfatteren var grei. Vet ikke nok om Philip Roth til å bry meg om realitytvisten, men mistenker at han er hovedgrunnen til all jubelen.

Vurderer å legge inn et par Rothbøker i 2019 måla.
-------------------------------------------------------------------

3.januar
Daglig vanskeligere å finne gode mandariner.

Dagens Podcast: Dragchaser.

 Rett og slett 'reactionpod' til Dragrace.
= 2 profilerte dragracequeens ser realitytv og snakker om det

Det har tidligere tatt for seg sesong 1 og 2 (ikke hørt), men mest interessant nå er Allstars 4. Trodde det skulle bli veldig rundt grøten siden, spesielt Alaska, står godt plantet i konseptet og begge, ihvertfall Alaska, vet hvem som vinner. Tror nøkkelen er at Willam er skarp/nasty nok til at Alaska passerer som unnvikende good cop.

Nekter ikke. Brød og sirkus. Hooked again.
Dragrace og AS4 ligger på Netflix.
-----------------------------------------------

4.januar
Idiotgooglet pulsproblemene mine og innser at ting går feil vei. Nedover.
Heldigvis er symptomene på hjertesvikt og jern/b-vitaminmangel de samme.
Legetimen er først om 2 uker. Straffa for alle som forstyrrer fastlegesida om natta.
Hode rett ned i sanda.

I tillegg til magnesium, sink, planteekstrakt og ei hel kokosnøtt..
------------------------------------------------------------------

5.januar
 - in the sha-la-la-la-shallow - 

Gjorde en god gjerning på matbutikken idag. En hundrings + en kunde. Klarer ikke å bestemme meg for om det var raust eller hovmodig. 

Det er kjempeslitsomt å være rosa/hverdags/helse/matblogger.  Kanskje jeg bare skal starte med bokanmeldelser igjen. Leser Jon Michelet Hvit som Snø og har begynt på ny lydbok. Sigrid Rausings Malström. Føles som om jeg har lest begge før.
Dop overalt. Tror det må bli biokategori.
--------------------------------------------------

6.januar
Jeg sa, og skrev, et sted at jeg skulle joggeblogge i 2019. Trene målbevisst. Melde meg på lange løp. Planlegge. Utføre løperealterte styrkeøvelser.  Alt mens jeg tar vare på min stadig skrøpeligere skjelett. Det siste ble jyplingslengt meg i forbifarta, at det er alderdommen som gjør at det gnager i ankler og piper i sener. Vranglært ungdom. Hva var det Oscar Wilde sa -  youth is wasted on the young - , han mente beina. Hva skal egentlig ungdommen med knær?
, hilsen bitterbodil

Idag, i skrivende stund. 24409 skritt. 12km løpt. 4km gått.
Spesielt interessert kan følge med på Strava (kun løpinga)
Ingen turbilder da jeg glemte kamera, telefonen liker ikke kuldegrader.

Ukeslutt!

37 kommentarer:

 1. Jeg har en leseplan, og den er såpass fleksibel at jeg kan omgå og unngå det meste - unntatt 2 helligheter: Elidas 1001-sirkel og Yale-studiene mine (som ikke har en end-dato, mohaha).
  Godt å se at det er liv, at leppestiften blir med inn i 2019 sammen med lysblå øyenskygge og at du ikke skal gjemme deg fra internettet lenger!
  Jeg lytter til Are Kalvø mens jeg skriver her, så dette tar tid. Som det meste kommer til å gjøre i 2019 - men jeg har bare ETT overordnet mål for året - og det er å komme meg på snowboard allerede i januar, uansett konsekvenser! Det kan kun gå godt ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ehm, biografiene Marianne, blir ikke helligere enn som så! Ellers er jeg helt enig i løse rammer, eller strenge regler i løse rammer. Spiller ingen rolle, for i 2019 er lesemålene mine så enkle at jeg legger opp hvis jeg ikke fullfører. I tråd med - en mer enn ifjor - skal jeg feks bare lese 2 1001 bøker. Barnemat.

   Er den årets Kalvø. Den om turgåing. Den har jeg isåfall likt og humret (såvidt) til. Mange selvfølgeligheter, men artig læilll. Satser på at snowboardplanene betyr at kneet snart er bra, ehm, allerede januar, det må jo være et mirakel??

   Leste et sted (barnebok tror jeg) at livet ble bedre med blå øyenskygge...

   Slett
  2. Sliter med bio'ene gitt. Sjelden de engasjerer meg særlig. Setter meg ikke noen heftige bio-mål, da skal du se at jeg klarer å noen av dem med meg likevel. Må vel til slutt innse, at bio'er aldri har vært min greie. Kanskje jeg ikke er så interessert i andres liv som jeg trodde? Wannabe skapkikker, men får det ikke til? Og så må jeg gå tilbake til Storytel og legge Fabel på hylla. Trives ikke i Fabel-universet. Savner engelskbøkene, så ja - DET skal jeg gjøre just akkurat nuh.

   Slett
  3. Jeg burde luktet lunta ved Nuriajev..

   Har ikke vært innom Fabel siden de lanserte. Da var utvalget dårlig og appen enda verre. Hvordan er det nå? Hvis appen fungerer er det alltids et alternativ for de som ikke hører engelsk/svensk. Absolutt uaktuelt for meg dog..

   Slett
  4. Irriterte meg over appen. Når jeg trykker lydboka av "på øret" så må jeg på telefonen for å skru den på igjen. Storytel - trykk øret 1 gang = av, en gang til = på. Logisk, og IKKE irriterende! Det var det største problemet synes jeg. Ellers var det bare vane, men den av/på greia var plagsom nok...

   Slett
  5. Dealbreaker. AlfaOmega og kontrollere fra headset når man er på tur, i dårlig vær, eller løper og ikke gidder fikle. Vurderer også å slette Audible og kun forholde meg til storytel. Men så er den ene gangen, stadig sjeldnere, at kun audible har boka. Spesielt rundt bookertider. Tror jeg bare skal sette det på pause igjen.

   Slett
 2. Eg har ikkje så mange leseplaner dette året, skal fokusere på 1001 og derfor egen lesesirkel for sjølv å sparke meg bak. Lurt!

  SvarSlett
  Svar
  1. Med 2 som minstemål på årets 1001-lesinga, tror jeg det skal bli en grei sak å henge med i 1001-sirkelen. Forhåpentligvis klarer jeg flere. Så mange som mulig, men alt over 2 er SUKSESS.. Det fine med 1001bøker er at de også kan kombineres med andre mål, egentlig en skam at jeg har neglisjert det de siste årene..

   Slett
 3. Glad hvis du blir mer å se på internettet/dvs blogg- har ikke noe å si om det blir mikro. Bare biosirkelen blir ivaretatt så har du jo innfridd dine krav som Bokblogger med 300 prosent pr. år. Mer kreves ikke..visstnok.

  Leste oppsummeringen din som snarest- og det er bra. Mer enn bra nok. Dine favoritter lest 2018? Av nytt, gammelt, norsk, utenlandsk?

  Jeg skal lese Don Quijote.

  Blå øyenskygge brukte jeg mye i ungdommen. Du må ikke bli sånn skikkelig gammeldame med dårlig syn og alt for skrikende blå øyenskygge da;) (og er det noen som ser det i skogen?)

  Godt nytt år ønskes deg.:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Gammel dame? Skrikende? Dårlig syn?
   Neidu. Her skal det smøres på under brillene, som både skjuler synsavik og rynker. Så blått at det hvisker i graset og rasler i buskene. Måtte vi alle bli verdige gamledamer med munnrødt og blå øyenlokk.

   Har ikke tenkt over best og verst og sånt yet, men tror Oksanens Kyr fremdeles leder. Av de norske likte jeg Rase forbausende godt - og også Tønnesen og Bjørnejegersken. Ble plutselig helt blank, selv om jeg nettopp skrev et sted at jeg har lest 17 norske.

   Biosirkel muss sein.

   Slett
  2. Hehe.. syns jeg ser deg mens det synger i graset:)
   (tok du den 1001-boka?)

   Oksanen, må ta en titt på den etterhvert.
   Rase lånte jeg også på eBokBIb, men der forsvinner de jo får en får sagt smukk.. Må ha den i papir, tenker jeg.


   Slett
  3. Det er derfor Lessing er nobelprisvinner og jeg smalltalker på blogg. Forskjellen er lydnivået i gresset. Syng versus hvisk. Sukk.

   Rase er kort. Typisk bokbloggerprisbok. Oksanen skal jeg også lese. Norma. Tror det er den eneste jeg mangler.

   Slett
  4. Nettopp!
   Har reservert Rase på eBokBib, tydeligvis utlånt. Begynte å lese Verden ender her av Åsne Maria Gundersen i stedet- typisk. Hel utro mot alle forsetter.
   Leste før jul om boka i Bokmagasinet og ble nysgjerrig og lastet den ned. Fra La Gomera, litt uhyggelig, minner meg mest om en film fra El Hierro. Detaljert, innovervendt, typisk ung-jente-debutant, men likevel.. En tredjedel i dag på mobilboklesing får være nok, slitsom for øynene. Tviler på at gammel øyenskygge hjelper..(har litt jeg også, sjø)

   Slett
  5. Det hadde vært noe det. Øyenskygge som balsam mot slitne skjermøyne. Grav den fram fra skuffene.

   Har også tatt mobillesepause. Ga bort Hobæk Haff boka mi til jul (papir), men innså først etterpå at den er litt for lang for ebokbib, og for god til at jeg gidder lese kun 5s i gangen. Droppet den derfor i går. Begynte på Michelet. Thygesen. Hvit som snø. Alt var så kjent. Begynner å lure på om jeg har lest den før. Før blogg. Før dokumentering.

   Slett
  6. Synd med Skammen. Har den, men sikkert i en kasse i kjelleren. Sammen med øyenskygger jeg ikke kastet i flyttesjauet. Hvis jeg finner den kan du få den hvis du vil.
   Ellers har du helt sikkert lest og sett Hvit som snø. Klassiker.

   Slett
  7. Takk for skamtilbudet. Håper å få lest e-boka, men hvis det trekker ut og jeg befinner meg i midten, skal jeg absolutt si ifra. Går som regel helt fint å lese på tlf, har bare vært litt lyssky den siste uka.

   Angående Hvit som Snø, er jeg ganske sikkert på at jeg ikke har sett noe film/serie. Muligens har jeg begynt på boka før og ikke fullført. Litt rart. OG oppdaget helt tilfeldig at det er Thygesen nr.4. Irriterende fordi jeg egentlig visste dette. Bestilte hele greie på bib ifjor, men glemt av en eller annen grunn bort rekkefølgen og tok den jeg hadde liggende. Tenk å starte 2019 med en sånn kronologisk amatørtabbe??

   Slett
  8. (knis, hehe,..knegg)

   Ja bare si fra, så skal jeg lete i kjellerkassene)

   Slett
 4. Godt nyttår Ingalill! Høres ut som du har en masterplan, som holdes tett til brystet. Mer blogging er som musikk i mine ører :) Håper du er med på 1001, og at vi sammen (Anita) kan legge press på Elida så Don Quijote på en eller annen måte kan komme med :) Gøy at du også skal lese den Anita!

  SvarSlett
  Svar
  1. Godt Nyttår til deg også Tine..
   Jeg er med hos Elida, men går stille i dørene når det gjelder DonQ, for den har jeg lest, og den er superlang. Sikker på at den kan presses inn i de fleste kategorier... alt fra magi til mannlige forfattere, til årstall, til.. prikk og prikk og prikk..

   (Masterplan indeed -))

   Slett
  2. Ja, Tine, den kan legges inn i flere kategorier har jeg sett, spesielt la jeg merke til Mann.

   Slett
 5. Liker trikset med å oppdatere blogginnlegget daglig så man må inn på bloggen din å sjekke i stedet for å lese det i en eller annen feed. Smarte dame! Har du vurdert blått med glitter i?

  Savna et mål om tvangslesekafe. Det er det eneste jeg forventer av deg i år.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det gjelder å ligge i forkant.

   Tvangslesingsmål kommer. Må bare lese ferdig ei bok så jeg kan starte årets liste. Siden du nå har overtatt som tvangslesingadminstator tar jeg det helt med ro. Pisken kommer i posten.
   (Glitter er påbudt!)

   Slett
  2. Tror pisken er passende etter alle grisebøkene jeg har lest i det siste.

   Slett
  3. Pianolærerinnen. Okei, det var bare en. Men det holdt. Men ser jo at du leser like snuskete, så behold pisken.

   Slett
  4. Pisken er allerede på vei. Mensenblod kan vel betegnes som griseri på så mange plan. Utover det dog, er det mer skruff enn gris i Thygesen4. Tror jeg må rykke tilbake til nr.1 for å se om han var på the straight and narrow i begynnelsen.
   Har du lest?

   Slett
 6. Blå øyenskygge? Du skal ikke klinke til med litt sprelske og fargerike dreads i tillegg? Nesten apropos, Stalins Kyr var en favoritt i 2011, dog slått av Utrenskning. Dette er selvsagt så lenge siden at jeg ikke klarer huske hvorfor.

  Farlig å si det, men ser frem til bio-avsløringene. Fint om du kan få en kategori til å passe mine Andre Bjerke-planer. Just saying :)

  SvarSlett
  Svar
  1. uhu til dreads
   Sånt for ungdommen ta seg av, eller, får klaske på med så mye farge i fjeset at dreadsa ikke blir savnet. Legg merke til hvor mye jeg hyper opp denne sminkinga nå. Skrur forventningene så høyt at alle klatter blå jeg smører på meg ved neste korsvei kommer til å virke elegant og understated..

   Utrenskning var bra, men foretrekker helt klart kyrne. Tror ikke det er fordi den er lest i år, men kan ikke utelukke det helt. Minnet er skrøpelig. Det blir garantert en kategori som passer Andre Bjerke!
   Regner det herved som tvangspåmeldt..

   Slett
  2. pstt. en kollega av meg som nylig gikk av med AFP- nå 63, anla dreads på en Afrikatur i høst..Just saying!

   Slett
  3. Plasserte også kyrne over utrenskinga.

   Slett
 7. Godt nytt år! Jeg elsker nyttårsforsettene dine!

  SvarSlett
  Svar
  1. Godt Nyttår til deg også!
   (Skuffene er fulle av gamle øyenskygger. Dette er kun et triks for å slippe kasting)

   Slett
 8. Genialt med oppdatering hver dag, håper det varer til 2022. Jeg har SoMe-pause, men har valgt å ikke definerer blogger som SoMe, mest fordi det ikke er scrolling - men oppsøking. MEN NÅ KAN JEG JO BARE SITTE HER Å TRYKKE OPPDATER, gleder meg.

  Ellers hopper jeg (som vanlig) over alt bokstoffet og går rett til det viktigste. Har klart å holde meg unna podcasts, men ser Fashion Photo Ruview hver uke. Totalt meningsløst. Er egentlig dritlei av hele drag-verden men klarer ikke å slutte å følge med, også har de jo MANILLA (og Trinity, og Valentina). Hvilket team er du på? Hele internett vet foresten hvem som vinner, det var en medvirkende årsak til at jeg har slettet insta og reddit. Prøver å forholde meg uvitende. s9 var den dårligste jeg har sett, hovedsakelig fordi jeg viste hvem som kom til å vinne.

  SvarSlett
  Svar
  1. PS:

   Har dårlig samvittighet for å ha falt helt av biolasset, når det til og med var to favorittkategorier på rappen. Velger å skylde på det faktum at jeg nesten ikke leser (selv om Snap kan ha noe av skylden).

   Slett
  2. Hele internett, utenom meg.
   Har ikke peiling på hvem som vinner. Argh til at alle vet. Paranoia. Må jo lukke øynene uansett hvilken side jeg er på. Og tør nå ikke diskutere AS4 med deg, i tilfeller du lekker.

   Team Trinity tror jeg, eller Manilla, selv om jeg tror Valentina stikker av med kaka, ehm krona, og det er forsåvidt greit. Er som deg lei, men greier ikke se bort.

   Sesong 8 er min verste. Liker fremdeles ikke Bob og Kimchi er ikke nok til å veie opp for kjedsomheten.

   Er ikke Snap SoMe? Har nesten sluttet med både FB og Snap, kun grupper og info på førstenenvte og siden telefonen dør hver gang jeg så mye som ser på snapikonet, er den saken grei. Regner det som helligdag hver gang jeg kommer inn uten uhell. Blogg er definitivt ikke SoMe, og jeg skal oppdatere daglig i årevis. Blir ikke mer lavterskel enn det. Planen er at jeg skal blir så varm i trøya igjen at omtaler og superinnlegg bare flyter ut..

   Slett
  3. Neida, jeg kom meg ut i tide (såvidt) og vet heller ikke hvem vinneren er. Satte nettopp ep 5 på pause bare for å komme hit å si HVA ER DET SOM HAR SKJEDD MED GOD GAMLE LATRICE? Enig i at det er helt OK hvis Valentina får krona.

   Snap er SoMe, korrekt. Så jeg er stort sett logget av der også, er på felles snappen to ganger i løpet av januar - og ellers er jeg utlogget. Forøvrig er snap den eneste appen jeg savner...

   Dop overalt høres ut som en fantastisk biokategori, og enig i at kyrne er bedre enn utrenskningen.

   Slett
  4. Ja, Latrice. Virket liksom så tafatt og uvitende om egne prestasjoner. Det spørsmålet som plager meg mest dog, er: HVORFOR ER ALLE SÅ BEGEISTRET FOR MONIQUE. Disse kugreiene er beyond slitsomt. Ville sendt henne hjem før Farrah. For stakkars Farrah er underholdende på tross av syt og dumskap. Monique er bare påtrengende.
   Pøh, godt å få det ut..

   Og Namoi, soo mye bedre enn Monique..

   Snart ferdig med årets første dop-bio så det må garantert bli en kategori.
   (sitter fremdeles og venter på tidenses biosamleinnlegg, hele fjorårets biolesing i et innlegg)

   Slett