onsdag 20. september 2017

BOKBLOGGERTREFFSTREAMEN 2017

Alle bøkene jeg skulle ha med til bokbloggertreffets bokbord, før jeg ble lat, la igjen alle hardbackene, og besluttet at ingen ville ha 3.stk St.Aubyn i hulterbulter rekkefølge, selv om de resterende ligger på storytel, godt lest og allerede hørt av meg (utenom den aller siste),  til tross for at firern er 1001bok. Orket ikke bære.Jeg har lest ALLE bøkene på bildet.
Jeg har skrevet om 2,  Charlie Chaplin og Graham Greene. Grei prosent.
5 av disse bøkene har nå fått nye hjem, som betyr at jeg allerede sirkler rundt oppdateringsknappen i påvente av omtaler. De kommer.  For er det en ting jeg vet om bloggtreff er det at lese og skrivelysten våkner. Full bloom.

Se nu bare. Allerede. 5.stk deltakere:
Marianne, Monika, Berit, Tulleruska og Elida

Sa jeg det ikke?
I helga gikk det årlige Bokbloggertreffet av stabelen.  #bokbloggertreffet2017.
3 dager til ende. Denne gangen uten prisutdeling av Bokbloggerprisen, men inkludert paraplydrinker, forlagstreff, middager og utallige diskusjoner. Times they are a'changing.  Neste år, feks, blir det Bokbloggtreff i Stavanger. Der hvor olja renner og pelikaner gir ut bøker. Ryktet sier at Knaus selv møter oss på flyplassen.  Ryktet sier også at det blåser og man kan legge igjen finkjolene hjemme.

Det er bare å glede seg!

Og hvis du lurer på noe, om prisen (spør østen), om treffet (spør vesten).
Om hva som helst bokbloggrelatert, spør facebookgruppa.

Ryktet sier at de har ansatt rekrutteringsminister der borte i vest, så her må det bestilles room and board straks, før datoen er på plass og det blir fullt i herberget.
No chances. No vacancy.


Fra søndagens #tvangslesingskafe. Det leses Nina Lykke, Lotta Elstad, Patrick O'Brian, Anne B.Ragde. Sebastian Barry, noe mannmedhettefantasy, også har jeg glemt hva både Siljene og Monika leste.


 Temaskifte.
Bloggeren byr på seg selv.

Bokbloggtreffrelevans?  OpenMic på litteraturhuset fredagkveld, der håpefulle poeter kunne åpne sjela på vidt gap foran et litterært interessert, takknemlig publikum. Pluss en stadig tilbakevendende diskusjon om det var lettere å være mor i gamle dager, eller om det er nok et eksempel på hva man i oldtiden (før 2000) ikke snakket om. Selvfølgelig med bakgrunn i årets forlagsutsolgte diktsamling Barsel  (av Kristin Storrusten).
 - ei diktsamling om å få barn og føle alle ting på en gang... (iflg. forlaget)
 - ei diktsamling som viser hva som skjer når man føder barn etter 30  (iflg.meg)

 Digresjon:
Ikke noe galt med gamle mødre, men man kan ikke underslå at dødeligheten og skjørheten er sterkere tilstede som 30+ enn da man var 22, og jeg ikke hadde flyskrekk engang. Man hadde ihvertfall ikke sure sjefer, tidsklemmer og borettslag. Brystbetennelser florerte, fordi man ennå ikke hadde sluttet å røyke på vintertrappa (fuck mortality), men det var ikke så nøye, Anna fikset alt.  Den gang hadde guru Anna Wahlgreen ennå ikke falt from grace, og så lenge man step by steppet seg gjennom svenskerådene fødte man som seler, sov hele natta med baby på selvbetjening i senga og våknet opp slankere og mer veldreid enn før man lot seg lure til å hoppe av i svingen.

Annasway:  Kolikkbarn er barn som tror de sulter hjel, for til melka tyter ut alle kroppsåpninger, clean and repeat, skulle barnet sovne, vask med kalde vaskekluter. Må du amme på hver eneste kafe i trondheimby, do it. På bussen. I kiwikø. Do it. 

Trøsting er like teit som å tro hunder jobber for kos (tenk slike finnes).
Med barn nr.2, var det wahlgrensk fra dag 1. 

Det er et tap for pk barselsmødre 
at barna ryktet sier at Anna var mest opptatt av sex og fyll.


Middag på litteraturhuset. Samtaleemne: Skank eller rødspette eller rekesalat.


Tilbake til å by på seg selv:
 Det eneste diktet jeg har skrevet i hele mitt liv, skrev jeg som studerende alenemor til 2. Forfattet til et online diktnettsted i 2001, for fullfartmoroskyld, i tilnærmet hemmelighet, dog ikke så hemmelig at det ikke dukket opp under juletreet til ekstrem familieforlystelse. Innpakket og innrammet.
Kjærlig hilsen Sister Dear.

Burde muligens kalt det Freudinas Slip  (jeg var mer enn sunt opptatt av psykoanalytisk litteraturteori). Vi hadde vårt vårt i gamle dager også. 

Diktet står i bokhylla, som en evig påminnelse.
Det skal mer til å produsere litteratur enn staving.
Kjøkkenskuffa inneholder kun døde batterier og plaster.


Picture it:  Litteraturhusets kjeller, skjerf, parykk
 og barn hjemme som griser med syltetøy.


Takk til alle for vellykket, underholdende og inspirerende treff!
Lover at neste innlegg handler om bøker.

25 kommentarer:

 1. Nei har du sett, inspirert av Fosse-stream her ser jeg! Snart blir du fossefrelst du også. Snikinnført av Ellie og meg ;)
  Tenth Man i hus - OG next up på leselista! Jeg liker Greene, men har vel bare lest ei bok av ham siden jeg begynte å blogge. På tide å ta ham fram igjen. Lystlesing på høyt nivå nå etter boosten som du helt korrekt observerer jeg har fått etter BBT17. At Stavanger skulle få lov å huse BBT18 parallelt med Kapittel 2018 var jo utrolig gøy! Pelikaner, Knaust og rekruttering aside - vi gleder oss! (Foreløpig har jeg bare nevnt det til Gro Karete på Cappelen Damm's høstmøte igår, men hun ble til gjengjeld superhappy!)

  På vei ut dørene her for å få med meg starten på Kapittel-17. Tema er Revolusjon. Litt fjernere fra interesseområdene mine enn fjorårets Vandring, men mange spennende forfattere. Hjorth i Vigdis-format i ettermiddag, så jeg får komme meg ut dørene snart.
  Og du, poeta - du har en jobb å gjøre bak neste Åpen Mikrofon!

  SvarSlett
  Svar
  1. Fni-og-his. Du synes det ja. Montro om vi ikke alle skulle tatt med oss et dikt. Da tenker jeg det litteraturtakknemlige publikummet kunne fått bakoversveis.
   Du er vel allerede klar med diktanalysen?

   Som sagt misunnelig på kapittel, men trøster meg alle rapportene som kommer utover uka. Revolt er spennende. Skulle ønske de hadde podcast. Du skal ikke se bortifra at det var all fossepraten som satt i fingrene da jeg begynte å skrive. Har, som deg, Naustet liggende, synes å huske, Hedda sa, den var lett tilgjengelig. Kjøpte faktisk også Poesiar på salg i sommer. Så du ser. Han opererer i de dype lag.

   Off til Kapittel med deg. Jeg går tur med hunden og forventer første update, pr.telefonblogging, når jeg kommer hjem.

   Slett
  2. Effektiv rapport fra først-e og andre Kapittel. De andre dagene ble spredte, for sambo hadde dobbelbooket meg hele helgen. Vel, the things we do osv...
   Alle med egne dikt for åpen mic? Ja det hadde vært no'! Så kunne vi fått Nor-Hansen til å skrive bok om oss etterpå. For en type! Viser seg han vokste opp i nabolaget mitt også, to år yngre enn meg, men kjenner nå igjen ansiktet. Les Nor-Hansen!
   Ham aside - muligens Kapittel har podcast? Jeg har ikke sjekket. Skal la årets kapittel lukke seg før jeg klorer på døra for å sjekke neste års tema.
   Naustet skal spares litt. Jeg har må mange interessante forfattere jeg vil lese for tiden at det er herlig! Skikkelig kick fra bbt i år!

   Slett
  3. Argh, hadde skrevet ferdig kommentaren (laang som vanlig når ting forsvinner), trykket publish, mistet internett og ble så frustrert at musa traff det krysset i hjørnet du vet.

   Soo, sa noe om Kapittel, Nor-Hansen, vondt i foten og at det er amatørmessig å doblebooke seg til festivaler og at du må slutte med til neste år, helst straks. Håper du misjonerer ekstra for Nor siden jeg ikke kan huske å se han på noen leselister. Og, som jeg kom på nå. Du må lese dystopien til Øen. Don't forget it.

   Slett
 2. ENDELIG et innlegg om treffet. Jeg har ventet på oppdateringer en halv uke nå, men har kun sett noen bilder på Facebook. Pleide ikke alle å løpe til hotellet for å skrive oppdatering etter treffet før i tiden?

  Jeg synes opplegget dere hadde i år virker helt genialt, må bli med til neste år hvis dere har noe lignende. Og hvis det blir i Stavanger er det enda bedre! Koselig by, kan ta båt dertil, kort reisevei. Helt perfekt. Hvem planlegger Stavangertreffet neste år?

  Føler for øvrig alltid at det verste med å bli hjemme når det er bokbloggtreff er at jeg går glipp av quiz'en og bokbord. Tror alltid jeg kommer til å vinne quiz, selv om jeg ikke har eksempler som underbygger den tiltroen jeg har til meg selv. Så kanskje det er likegreit å ikke få avkreftet den illusjonen.

  Og hunder jobber selvsagt for kos! (eller blander jeg kos med pølser?)

  SvarSlett
  Svar
  1. Du blander kos med karbondadekaker, eller kattemakt i porsjonsboks. Har nettopp funnet ut at beistet gjør hva som helst for å få lov til å slikke boksen etter bortskjemt katta. Den eneste maten hun vil ha etter hun var syk og fant ut at det går an å sultestreike for å få det man vil ha. Noe hunden aldri, heldigvis, kommer til å forstå.

   Stavangerbloggerne arranger treff, eller kanskje jeg skal si vestlenderne, for her tror jeg det bare er å melde seg på hvis man har innspill. Så svaret er egentlig - du planlegger også!

   Vi - jeg - fant forøvrig quizzen (også i år), moralsk, fordi vi hadde utklasset, hvis bare, noen, som ikke skal nevnes med navn, men som bor i Bergen, ikke hadde glemt å føre på - alle - delsvarene. Sånn kan det gå. Ingen av oss visste hvordan David Foster Wallace så ut.

   Du har rett i at det var flere oppdateringer før. Det må dere vestlendinger ta tak i.....

   Slett
  2. Altså, (kan godt stå frem med navn jeg). Jeg kan jo ikke glemme å føre på noen svar jeg ikke har fått. Jeg glemte riktignok å lese hele spørsmålet, men ingen andre kom med svarene heller, så det så! Og å gi hovedansvaret for å skrive inn svarene til en som allerede hadde latt bøkene til bokbordet ligge igjen på hotellet var kanskje ikke det smarteste. Men litt bittert med det ene poenget, må innrømme det. Neste gang skriver du!

   Og så er det vel Stavangergjengen som har ansvar for treffet, med den utflyttede Flekkefjordingen på laget muligens. Vi i Bergen og omegn må jo spare oss til 2019, når det er festival og treff i Bergen.

   Slett
  3. Ja, jeg må nok skrive neste gang. Det er aldri noe sjakktrekk å la den som kan svarene skrive, det så vi også på lørdag. Gi derimot penna til meg og alle de riktige svarene dine vil bli sirlig nedtegnet.. angående bøkene, fikk jeg den jeg ønsket meg uansett (Barry), bare synd han ikke kom seg til kortlista.

   Stavangergjengen har makta, dere andre får notere, kanskje best å la labben få penna?

   Slett
  4. Hehe, ja det er det nok, aldri la meg notere igjen. Vi må følge nøye med på Stavanger-gjengen og hjelpe ydmykt til om de trenger det. Tipper de er en super organisator-gjeng.

   Slett
  5. Ja, jeg tenker, knaus/rengårdbandet allerede er booket (som bakgrunnsmusikk under quizzen).

   Slett
  6. Jeg er veldig glad i å ta pennen, så det er null problem. Har for øvrig allerede tilbudt min hjelp, så får se etter hvert om de har bruk for oss eller om de klarer seg selv. Uansett må vi nesten følge med ja, hvis det er vår tur å arrangere om to år.

   Hvor mange var dere egentlig i år? Liten gjeng virker veldig fint for min del, men samtidig vitner det om mindre engasjement enn før. Sist jeg var på treff var det ganske mange bord under quiz'en.

   Må vi innføre klausul om minimum ett blogginnlegg etter treff som krav for å få melde seg på?

   Slett
  7. Litt usikker på hvor mange det var samlet, da ikke alle deltok på alt, men tror ihvertfall det var reservert bord for 19, enten på Litteraturhuset eller kanskje det var Asylet. Det er jo en betraktelig nedgang fra de tidligere årene. Iflg. facebookgruppa var det mye tilfeldigheter/dobbeltbooking/jobb osv som forhindret, så tallet representerer nok ikke det fulle antall interesserte bokbloggere, men uansett nedgang. Komiteen sitter garantert på alle tall.

   Fniser til bloggtvang, ble furore sist noe spøkte om slikt (fb). Such en nærtaken gjeng vi er..

   Slett
 3. Nå har eg og oppdatert med treff-referat og går rett tilbake til eventuell planlegging ;-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg leser, hvert øyeblikk, og fører på linken..

   Slett
 4. Artig å se at det kommer ref fra treffet, endelig. To i dag (deg og Elida), og en forleden (Rufsetufsatulleruska).
  Jeg har en time-out fra Facebook, på ubestemt tid, og kjenner at det er befriende deilig, så hvis det er noe viktig info vi bør få med ang neste års treff hadde det vært gøy/bra om noen kunne laget et innlegg om det, eller sendt e-post feks. Jeg aner ikke når Kapittel er, når man må booke overnatting, og hvem som skal koordinere dette feks..

  Håper bloggeboosten gir utslag, så langt er bloggrullen min nesten like lite aktiv som før, men kanskje jeg mangler noen der?

  Imens hagler bøker fra bokhøsten inn i min hule..

  SvarSlett
  Svar
  1. Ikke facebook? Imponert, men skjønner hvorfor du ikke får med deg noe (mahuaha). Stavangerinfo kommer nok etterhvert, koordinering ol er i de beste hender, og datoene for neste års Kapittel kommer sikkert straks årets festival er over. Den begynte idag. Du vet man booker hotell i Stavanger på samme måte som i andre byer? Er denne facebookgreia forever?

   Jeg har trua på at at bloggpostene nå kommer til å hagle. Husk at du skal lese Øen. Ellers er Per Schreiner og Julius blant årets beste, så langt.

   (rufsetufsa og elidalinker er nå ført på, later som de var der hele tiden).

   Slett
  2. Ja, noen ganger trenger man en pause, vet du. Antar ikke forever- men aner ikke hvor lenge det blir.

   Jeg har forøvrig klippekort på Booking.com, så hotell skal jeg nok finne.:)

   Jeg skal lese Julius for den har jeg liggende. Ellers er det så mye som står på tapetet av høstbøker så Øen får vente en stund.
   Tove Nilsen, Jan Kjærstad, Carl Frode Tiller, Roy Jacobsen, Herbjørg Wassmo, Trude Teige , Torkil Damhaug etc etc. pluss en mengde sakprosa.

   Den som lyser mest så langt av de jeg har lest er Agnes Ravatns essaysamling fra landet. Ellers var ikke Lysår av Didrik M Hallstrøm så værst heller..

   Slett
  3. Pstt. Outlander sesont 3 har begynt på Viaplay. 3. episode kom i går. Herlig, herlig.:)

   Slett
  4. Jeg er nå på bok 7 i Outlander, så det plager meg overhode ikke at sesong3 ikke når Netflix får til neste år. Det finnes ikke en detalj i Jamies fysikk og psyke jeg ikke har kontroll på. Siste nå var Claire som hadde en lang monolog om hvor vakre nakne mannekropper var og beskrev Jamies rumpenstump ned til hvert single golde fuzz. Han er dekket i gullhår må vite. Kos deg. Regner med at du går rett på bok 4 når du er ferdig.

   Det blir Kjærstad, Tiller og muligens Wassmo på meg. Litt synd med Wassmo, for jeg fikk fantastisk lyst til å lese etter å ha sett filmen nylig. Vet bare ikke om jeg orker å begynne på nytt. Årevis siden jeg leste de 2 første (aldri lest nr.3). Ingen vits å begynne på firern uten repetering. Da venter jeg heller.

   Ellers blir det Øen, Renberg og passende sakprosa, den om Berlin ihvertfall og også Lotta Elstad, tror jeg. Håpløst at jeg nå sitter her, midt i bookerbok og gammel Ragde.

   (Lysår hopper jeg over, var ikke overbegeistret for Krø)

   Slett
  5. Uffamei, så mye husmorporno. Jeg så hvordan Claire ga seg over til lystene med Frank i siste episode..jomen, tenkte jeg.. Det blir for sterkt for meg dette, altså.. hvis hun fortsetter sånn..

   Ang bokhøsten: jeg glemte Bror Hagemann, Gøril Gabrilelsen, Rune Christiansen.. Tror jeg har fått nok bøker å lese for i år (snart)- pluss krim og sakprosa..

   Det er vel fort gjort å lese treern til Wassmos Dina-trilogi?

   Slett
  6. Det er faktisk en god del mer humor i bøkene enn jeg synes det var (2 første sesonger) på tv. Ihvertfall i den engelske. Husmorpornoelementet faller på en måte bort. Forøvrig umulig med husmorporno med skotsakksent, selv sleezepirater høres betagende ut. (De svenske lydbøkene derimot burde ha 60års grense).

   Har begynt på Lykkens Sønn, har lest før, men husket så lite at jeg fikke meg ikke til å gå rett på treern. Så får vi se da om jeg henger på helt til firern. Bokhøsten tikker.

   Slett
 5. Syns du er meget talentfull poesiforfatter! Men akkurat den der julegaveåpningen skulle være morsomt å få hørt litt nærmere detaljer om.
  Takk for et flott treff, kos alle tre dagene, mye folk, mye skravling, mye bøker, pittelitt vin og mye chevresalat :) Oppdatering med Altaøyne kommer kanskje - hvis jeg finner inspirasjon og blir ferdig med arbeidsoppgavene mine - som er intervjuskriving, to anmeldelser, og blåbærplukking.

  SvarSlett
  Svar
  1. Haha, det synes du nok ja. Rause rommsligheta vil ingen ende ta. Forlagene kommer garantert strømmende til med headhunting lassos hvert øyeblikk. Forsinkelsen skyldes bare at de venter på at blindheta skal gå vekk. Tror heller jeg skal kontakte Storrusten og spørre om jeg får snike det inn i neste opplag av Barsel. Ingen kommer til å merke en ting. Pakkeåpninga er fortrengt. Men dukker nok med tida opp i famliemytene.

   Venter på altaøynene, her må det prioriteres, Jacobsen må vente, men blåbær nå?, selv buskene holder på å blomstre av. Trenger ei uke med sol for å få det siste til å modne.

   Slett
 6. Super oppsummering, nå slipper jeg å skrive (, blogglyst, hæ?). Gleder meg allerede til neste år + er fremdeles litt trist for at jeg valgte bort tvangslesingen på søndag.

  Jeg hadde plukket med meg Mother's Milk som førstevalg (sånn siden jeg var på vinnerlaget..), og sikkert de to andre også - hvis du bare hadde insinuert at de også handlet om brystvorter, eh, morsmelk, eh, motherhood.

  Alt dette babysnakket minner meg om at jeg har en samleomtale om alle babybøkene jeg leste i vår liggende i kladd. Tør nesten ikke å lese. Kanskje er jeg ikke enig med meg selv om at alt egentlig er lett? Må uansett få lest Barsel snart, er veldig usikker på om jeg kommer til å reagerer med ironisk distanse eller hulkegråt (ble rørt av å lese Bjørgs omtale). Har ikke hørt om denne Wahlgreen (google ga meg bare familiedrama), i min barseltid gikk det i Jean Liedloff. Har du leste den andre nye norske barselboka, Senteret ? Ganske fin og sporadisk fniseverdig (men kanskje bare for oss som nylig har kommet ut av barselbobla).

  PS: er 26 ung eller gammel mor? Må man føde #2 også før man fyller 30, eller tar man med seg ungdommens avslappethet til nestemann? Må planlegg framtiden. Trondheim kan ta BBP neste gang jeg er preggy.

  SvarSlett
 7. Man må føde alle sine barn før 30. Du er altså godt i rute, rekker et helt basketballlag. Det er likevel ingen garanti, noen blir gamlere enn tiden, før tiden, og allerede på 27 kan enkelte (host) begynne å ta inn over seg skjebnens lunefulle innfall (= se blødende brystvorter på høylys dag). Egentlig bure man vært tenåring. Boende hjemme hos mor. Preggygreia får du ta med engang, så du er ferdigfødt til Stavanger. (Bjørgs omtale var fin).

  Senteret var faktisk den boka jeg valgte fra bokbordet, uten å ane at det var barselsbok. Trodde den var sånn vanlig livslei samtidsroman. Fniste du før jeg kjempe mot surmulinga, forutsigbarhet be gone.

  Babybokomtalen bør skrives NÅ, kan sikkert jobbe den inn i neste biokategori, hele moderlivet går jo ut på å mette. Forresten, veldig lite brystmelk i Mother's Milk, mest hovedperson Patrick som er sur..

  SvarSlett