onsdag 24. april 2013

SHE RUNS SOME MORE (10 dager i april)

Vår i dalen, eller kuskit og søle som det også kalles. Tenke seg til at jeg for bare 2 uker siden rente på boblebukserumpe nedover disse bakkene og rett ut på isen.


Dagens 8km6,09/km
Twisty hjemmeløype med hund og vind. Det har blåst hele uka, og det vises på kilometertidene. Ene veien krumbøyd med fart 8km/t og på tilbaketur med nedoverbakker og medvind er man plutselig godt over 11. Sannheten er vel heller at jeg løp på 9+ hele veien og resten tok vinden seg av.

Hjernevask:  - vind er estra trening, I want this, vind machts stronger, I want this, osv osv.
La inn en massiv spurt på slutten, der jeg hang etter beistet, 200m med fart godt over 15. Raskeste jeg noensinne har løpt - selv om det var juks, hund i trekkbelte er godt for selvtilliten. Langs veien dog er han dorskere, var flere tilfeller idag hvor jeg måtte dra han med meg.
- I want this, stabeist er ekstra trening, I want this osv osv.


3 dager til Sentrumsløpet 
og, bank i bordet
, hvis du ser bort ifra 
 • Yngstemann som plutselig ble syk, en hostende, harkende smittebombe, jeg knapt tør å oppholde meg i samme rom som, teoretisk kan jeg jo rekke å bli skikkelig syk før lørdag
 • Allergien som nok engang kom som julekvelden på slabbedaskkjerringa. Føles som vanlig som en blanding av influensa og fyllesyke. Det klør, overalt, og som vanlig vil jeg bare sove.
 • De stive hoftene og murringen i korsryggen, som gjør at jeg må løpe småskrittet og kontrollert. For lange sleivete skritt og snubling, og ti kniver i hjerte. Egentlig en blessing in disguise, for museskritt er uansett foretrukket løpsteknikk. 180 skritt i minuttet er ideellt, påståes det på barfotforum.
 • De tre vinglassene jeg kommer til å drikke mens jeg skriver dette. 1 to go.
 • , og at jeg fremdeles har til gode å prestere tilfredsstillende i dette løpet
yes, hvis du ser bort ifra dette
, tror jeg det kan bli et fint Sentrumsløp.

Jeg skal IKKE GÅ 


 Ikke alle er like glade for snøen som forsvinner.


Resten av april:

14.april: 11,5km  (10km, 5,59/km)
Intervaller på mølle. Har begynt å utvide disse 2min intervallene jeg har lirket med i hele vår. Veldig fornøyd med at jeg greide å holde det gående hele tiern.
1 min, 2min, 2min, 4min, 5min - og ned igjen
, deretter 2min drag til jeg kom til 10 + noen 200/100 på slutten.
Pausene var 1min på 8km/t.

16.april: 7,5km  (6,25/km)
Setreveien med hund og mann.
Ikke så mye og bemerke annet
enn at hunden løp som en drøm og formen er dårlig.

18.april:  7,5km  (6,07/km)
Setreveien igjen. Denne gangen alene. I den verste vinden jeg noensinne har løpt i. Måtte løpe med hendene på hodet for å redde capsen. Krumhalset inn i vinden og den eneste jeg tenkte på var å komme halvveis, å cashe inn på medvind og fly. Dessverre kom den ikke før de siste 2.
, men sidevind er bedre enn motvind, selv når den plutselig kaster deg tvers over gata, til sølepytten

Den første gikk på 6,28, den siste på 5,24.
, hva var mantraet - jo - wind makes better - I want this - 
Ble ekstremt stiv i høyrelåret.

21.april: 10,5km  (9km, 5,58/km)
Identisk økt med 14.april, bortsett fra at jeg bare kom til 9 på intervalldelen.
Sliter litt med at jeg blir sår under høyrefoten på mølle. Det hjelper å veksle på farten, men kjente det godt på det lengste draget  (5min).
Fart mellom 10 - 12. Pauser 1min på 8km/t.

, og det var siste uka.

Andre merknader: 
Jeg har spist pizza fem dager på rad.

Ser dere alle i Oslo på lørdag
, nå har jeg lagt ut nok bilder i 2013 til at dere kan rope ut.
Rop to ganger, ifall jeg later som jeg ikke hører
, det skjer ofte når jeg er ute i offentligheten
= stagefright.

20 kommentarer:

 1. For det første; ekstremt misunnelig på deg som har spist pizza fem dager på rad. Her går det i laks og torsk og jeg skal snart ta uka først rødvinsglass. Og fint at du minner meg på allergi, snøen ligger fremdeles metertykk her nord, men våren kommer i rasende fart, så det er kanskje bare å begynne å knaske piller. Lykke til med løpet - gleder meg til bloggposten - for du skal jo ikke gå, men kan du krype f.eks?

  SvarSlett
  Svar
  1. Laks og torsk er like godt som pizza, men gjør så mye bedre for sjela. Hadde jeg spist det i fem dager ville det vært
   YAY, JEG HAR SPIST FISK FEM DAGER PÅ RAD
   , ikke - et fantasiløst, shh, nå har jeg spist pizza igjen, til mitt forsvar har det bare vært frossenpizza 3 av gangene -)

   , og krype over mål = hederlig innsats.
   Da har man virkelig tatt ut alt og i tillegg fått et fint bilde. Skulle jeg havne der lover jeg å legge det ut.
   (Start med pillene med en gang, jeg var som vanlig for sent ute og angrer bittert.)

   Slett
 2. Lykke til på lørdag! ;-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk i lige måde
   , du løpe vel?

   Slett
  2. , hehe, det var da ikke måte på gebrokkenhet, jeg mente:
   Du skal vel løpe?

   Slett
 3. Du kommer IKKE til å gå! Husk - bokbloggerne ser deg.... Alternativet er Solgunn's forslag. Krype er ikke å gå, ei heller å løpe med hund! Selv om jeg kanskje tror sistnevnte blir litt vel innlysende juks... Opptreningen er jo super! Til sammenlikning: jeg har IKKE SYKLET EN ENESTE METER DENNE UKA, og jeg skal på sykkelritt neste lørdag... Det regner, og - I don't want this!
  Er også misunnelig på pizza og rødvin. Spesielt rødvinen. Og - rødvin kurerer gruff, så bare du medisinerer deg nok så skal du se at du klarer å ta knekken både på allergier og vond vilje.
  Lykke til !!! Skal sende noen skikkelige fartsvibber og be om medvind!

  SvarSlett
  Svar
  1. Nei, nei, ikke be om medvind. Vi skal jo løpe i ring, medvind betyr da, innlysende nok, 5km motvind. Slike amatørbønner tenker jeg du trenger et helt sykkelritt på å kurere.

   Jeg hadde nok vært stiv av skrekk skulle jeg startet i ritt etter kun 3 uker med sykkel, hvorav en gikk bort i streik fordi det regnet, men jeg har innsett at du er av den ekstremt letttrente og atletiske typen. Fryktløse atletico.

   Det er forresten mye bedre med daglig pizza og rødvin når man sykler, for da triller man fortere ned bakkene.

   Slett
  2. Korrigering: med medvind, så mente jeg hele tiden. Helt rundt! Du har tydeligvis ikke jogget eller syklet i Stavanger. Her kan vi ha med- eller motvind i en total sirkel. Upålitelig vær, kalles det. Og det er DET jeg ønsker deg - i medvind ;)
   Fryktløs atletico? HAHA - ja du kan tru! Jeg er bare en sucker for utfordringer. Jeg skal jo være med på biografi-lesesirkel, det sier vel sitt!? Bytter du ut lettrent med STA, ja da er vi på god vei til å forstå hverandre. Jeg er imidlertid en racer på å trille ned bakkene. Elsker pizza og rødvin, og deri ligger også litt av årsaken til at jeg har fått meg sykkel :D

   Slett
  3. Du har rett jeg har aldri mosjonert i Stavanger, aldri satt min fot der, men det må det gjøres noe med. En by med sirkelmedvind burde hatt kulturarvstempel, hvis slikt hadde blitt delt ut av mosjonisthensyn...

   Slett
  4. Problemet - ifølge min sykkelfantastvenn fra Oslo som bodde i Stavanger i 2 år - er at det i 95% av tilfellene er sirkelMOTvind... Uansett hvilken retning så får man motvind. Til jobb. Fra jobb. I løpet av en kort eller lang sykkeltur. Always the same... Det morsomme er jo, at da han flyttet tilbake til Oslo så savnet han vinden, haha - miljøskadet på 2 år! Idag: sykkeltur igjen. Trosset regnet. Gu det va herrrligt! :)

   Slett
 4. Skulle ønske jeg hadde kropp til å spise pizza fem dager på rad! Her har det vært lite med trening i det siste, får satse på at det tar seg opp etter hvert. Har i hvert fall kjøpt det nye Runners World Norge for å hente litt inspirasjon (les spark i baken). Lykke til med løpet!

  SvarSlett
  Svar
  1. Løpeblad er inspirerende. Runners World har jeg aldri kjøpt, men jeg abonnerer da, som enhver oppegående mosjonist, på Kondis.
   Det er lurt, også sender de ut terminlister over alle ski/sykkel/løp i Norge, og noen i utlandet, slik at de finnes ingen unskyldninger for å ikke melde seg på et dameløp - nær deg. Bortsett fra selvfølgleig at jeg aldri gjør det -)

   Takk for lykkeønsninger
   , de kommer godt med!

   Slett
  2. Måtte bare si at nå har jeg også fått klørne i norske Runners World, what a sammentreff, de delte det ut på Sentrumsløpets nummerutdeling.

   Slett
 5. Hehe! Da jeg var uten mann og barn i vinterferien spiste jeg frossenpizza SYV dager på rad. Og for meg var det YAY! Nam! :D

  Klart du ikke går i morgen! Ååååh jeg får frysninger på ryggen bare av å tenke på det... skikkelig nervøs...

  SvarSlett
  Svar
  1. SJU???, håper ikke alle var grandert med pepperoni:-)

   Nervene stor i høyspenn her også, så mye at jeg har begynt systematisk selvdestruksjon' dypdykk i mannens taxfreeposer, mer sjokk is, snipp og pottis enn hele våren kombinert. Akkurat som om jeg prøver å tvinge fram katastrofen. ??

   Lykke til ihvertfall, jeg spår deg godt under 55.

   Slett
 6. Lykke til på lørdag!! Lørdag? I MORGEN, for pokker!

  Skrekk og gru, jeg må jo lage spilleliste, finne ut hva jeg skal ha på meg, velge ut sko osv osv...

  SvarSlett
  Svar
  1. Shit' der sa du noe, ting må lades,,,
   , lykke til selv
   , tenker du flyr som en vind.

   Slett
 7. Regner med du klarte deg med glans! Ingen gåing?
  Jeg er imponert over intervallene dine. Hjelper det å teipe for å ikke føle seg så sår under foten? Jeg har slitt litt med det selv, og innbiller meg at det hjelper bittelitt.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei, hei
   , ingen gåing. HELDIGVIS, skal prøve å få skrevet en rapport i løpet av dagen -)

   Jeg har prøvd med compeed et par ganger, da jeg noen ganger også får blemmer/gnagsår på samme plass, altså mindt under tåballen. Compeed hjelper mot sårene, men blir også klumpete, noe som egentlig virker mot sin hensikt. Kanskje vanlig plaster ville vært bedre??, eller ihvertfall sportstape
   , er det det du bruker?

   Hos meg skjer oftest på mølle, sannsynligvis pga den repeterende bevegelsen, ute er det jo mer variasjon både i løpesett og underlag. Det mest effektive trikset på mølla er å trikse med farten, det forandrer på steget og fordeler belastningen. Ikke noe vidundertriks, men man taver hva man haver.

   Løp du forresten igår?
   (skal snike meg inn og ta en titt)

   Slett
  2. Gnagsårplaster med sportstape utenpå hjelper hvis jeg har gnagsår, og bare sportstape funker hvis jeg er redd for å få det. Må bare være flink til å ikke få skjolder på tapen. Jeg har slitt litt på mølle, men mest når jeg har prøvd å løpe gjennom halvmaratonløypen, og kommet til alle nedoverbakkene. Og på mølle er det uaktuelt å ikke trikse med farten, det er jo det som er gøy.

   Gleder meg til rapport!

   Slett