onsdag 29. august 2012

GRATIS FREE VINN ELLER FORSVINN

En av mine absolutt favorittbøker. Bør leses en gang i året.


Den tingen man glemte i Pusekattdebatten (jmf Thaukes innlegg)
, den om at norske bokbloggere er for snille i kommentarfeltene 
og skriver for tamme temainnlegg
, var konkurransene. (dobbeltemastønn)


Da jeg først begynte å blogge ble jeg av utallige nettsteder rådet til å ha jevnlige konkurranser og såkalte giveaways for å tiltrekke meg lesere fra alle verdenshjørner og sammfunnslag. Å man måtte for all del ikke glemme å bruke ord som GRATIS, FREE og VINN, for å fange opp de som googlet for konkurranseinnlegg.

Jeg tror det var løgn, for sist jeg hadde konkurranse kom det hverken utlendinger eller krøsuser.
Ikke gjorde det underverker for lesertallene heller.
Det kan jo selvfølgelig hende at premieutvalget var for dårlig og vilkårene for kompliserte? 

Derfor, siden bloggene har blitt både 2 og 3 år uten at jeg har gitt bort så mye som en pamflett - og fordi jeg har det alt for travelt med å trave i skog og sørpe til å skrive provoserende, intelligent og dypsindig om bøkene jeg leser - i det hele tatt sliter jeg med å finne noe provoserende, intelligent og dypsindig i noen av bøkene jeg leser. Kanskje på tide jeg beveger meg bort fra husmorerotikk og over på noe som gir varig kryss og kunnskap.

For ikke å underslå at slik sporadiske skriblerier er gift for de pene statistikkkurvene.

Derfor har jeg bestemt meg for konkurranse.
NB: GRATIS GIVEAWAY FREE FREE:
Jeg feirer at jeg på loppemarked i helga fant et splitternytt eksemplar av den boka som står rett bak Catch22 på min alltimeverdensbesteliste.  
Paringslek av Norman Rush.
Boka som jeg lenge trodde jeg var alene om å ha lest. Helt til Solgunn kom clean på bokelskere.no. Her godtas ikke smaken er som baken - denne boka MÅ leses - og diskuteres. Det er fullstappet med holdninger, teorier og vrangforestillinger - om kjønn, afrika, akademia, litteratur og mennesklige forhold for øvrig. En kvinnelig synsvinkel, skrevet av en mann - om dyrkelsen av en mann som dyrker kvinner.

Hver gang jeg leser den finner jeg nye problemer og nye vinklinger.
Og nå gir jeg den bort.
Og alt du trenger å gjøre
er å overbevise meg om at du vil ha og fortjener den.
Hvis ikke får du den ikke.


Men jeg har trøstepremier

Boka som både Elikken og Karin mener er blant verdens beste. Jeg stoler blindt på mine medbloggere og kjøpte like gjerne 2 stk i samme slengen. Forsoningen av Fred Uhlman.
En til meg og en går til den som verdsetter og virkelig vil ha den.  
Hvis ikke får du den ikke.
Vil du vite hva den handler om får du spørre Karin for jeg har ennå ikke leste den.


Skulle du fremdeles henge på etter jeg har nektet deg både Uhlmann og Rush kan det hende du kvalifiserer for Selmas Scener fra et Ekteskap. Denne har jeg til og med omtalt. En fornøyelig liten bok som skulle passe for de fleste - helt uavhengig av intelligens og dybde - med mindre du komplett mangler humor eller er hardbarka eneboer fra svenskeskogen
som aldri har sett ei dobbelseng - eller giftering.
Isåfall får du den ikke
Og da er det bare en sjanse igjen.
Jean M. Auels komplette Hulebjørnserie. 
Ja, selvfølgelig er de innkjøpt på loppis - men de er urørte og pakket i julebånd. Med tanke på at jeg ikke engang har lest nr.5 om Klippehulefolket, føler jeg at jeg gjør en god gjerning her. Alle som ble disket fra de øvrige krembokpremiene kan få disse GRATIS FREE GIVEAWAY, men bare hvis du  bor i Oslo eller skal på bokbloggtreff i September - eller på desperat vis makter å ta deg til enten Oslo eller Gardermoen eller Jessheim på tidspunkt der jeg kanhende er på plass eller er kreativ nok til å komme på andre måter jeg slipper unna portobetaling på disse kolossene.
Hvis ikke får du de ikke.
Jeg er jo ikke rik eller.

Skulle jeg ikke få en eneste kvalifisert og verdig kommentar
havner de alle hos bookcrossing.com.


43 kommentarer:

 1. Jeg vil ha en av disse bøkene fordi du og andre fine medbloggere sier at de må leses. Jeg har ikke engang hørt om alle, så dette er spennende. Scener fra et ekteskap høres ut som noe som hadde passet meg perfekt akkurat nå, så takk for tips!

  SvarSlett
  Svar
  1. Selma er notert og vil nok fungerer utmerket på lesetørket - men før jeg offisielt kan føre deg opp som contender må jeg ha bevis på humor og giftering.
   Bruk epostadressen i høyremargen.

   Slett
 2. Jeg vil vinne Paringslek og her er hvorfor:

  1. Fordi jeg aldri har hørt om den.
  2. Fordi jeg kan skremmende lite om Afrika.
  3. Fordi Forsoningen er fantastisk, men jeg allerede eier et eksemplar.
  4. Fordi jeg blir håpløst nysgjerrig på andre sine favoritter (så lenge det er bøker jeg ikke kjenner til).
  5. Fordi jeg vil lære meg flere fremmedord, noe det i følge folk på Goodreads finner en hel drøss av i Rush sin bok.
  6. Fordi jeg liker bøker som får meg til å tenke (dog ikke bøker som får meg til å tenke på noe helt annet).
  7. Fordi jeg ikke vil gå glipp av en bok som (delvis?) handler om et sært utopisk samfunn i ørkenen.
  8. Fordi tittelen var kul.
  9. Fordi jeg liker diskusjoner og gjerne vil diskutere boken med deg etter at den er lest.
  10. Fordi du gjorde meg så nysgjerrig på den at jeg kommer til å skaffe meg den uansett utfallet av denne konkurransen, men hvis jeg får den av deg kan jeg bruke lån (som jeg enda ikke har fått) og lønning på andre bøker, helst i Oslo på bokfestival.
  11. Fordi det er gøy å lese om vrangforestillinger.

  Det var det! Anbefaler alle å prøve å vinne Forsoningen som er så bra som Ellikken og Karin skal ha det til. Og jeg sier det fordi det er sant, ikke bare fordi jeg vil at færrest mulig skal kjempe om Paringslek. Ikke at tanken ikke streifet meg... ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Overbevisende research - du er både verdig og fortjent og punkt 10 har meg på håret til å avblåse hele konkurransen og sprinte til postkontoret.

   (men jeg later som vi konkurrerer litt til)

   Slett
  2. Forresten - du fikk meg til å ta turen til Goodreads (hvor jeg aldri har vært).
   Pluss for det.
   Kommentarene inspirerte virkelig til leselyst.

   (fikk meg også til å ønske å lese den på engelsk, for bortsett fra de afrikanske/latinske uttrykkene kan jeg ikke huske at den druknet i fremmedord. Kanskje er jeg bare svært fremmelig på området -)

   Slett
 3. Forsoningen to da peeps! Yeah!

  Vil ikke ha en eneste av bøkene, kryss i taket, men applauderer og begeistres over tiltaket!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg er sjokkert over din manglende vilje til å kjempe med blod og sjel for Rush og disker deg herved fra hele konkurransen.

   Slett
 4. Sånn en glad giver du er da. Jeg har sett Hulebjørnens klan på kino for ørti år siden og syns den var svært så underholdende. Men har ikke lest de andre bøkene i serien. Jeg er en glad leser, leser nesten alt, og bøker jeg liker leser jeg opp mange ganger. Jeg vinner aldri, men er like blid for det, og jeg ville egentlig si bare hei, hei

  SvarSlett
  Svar
  1. Du er herved diskvalifisert, disse bøkene er ikke for de blide.

   (men du kan få lese litt i min)

   Slett
 5. Jeg koser meg med bloggen din, og ville bare si hei fra Tyrkia. Gleder meg til å treffe deg på bloggtreffet, og så håper jeg at bøkene får verdige hjem. Paringslek er jo strålende :-)

  Solgunn

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg noterte deg ned for Forsoningen, kun fordi du er den eneste jeg vetom, bortsett fra antropologeksen, som har lest Paringslek. Men det var bare for syns skyld.
   Du er på ferie - igjen - og derfor disket.

   (ps, du som er sånn trekkhundtjei, jeg har nå kjøpt meg jakt/trekk/joggebelte - det eneste som mangler er et spann - og det skjer selvfølgelig aldri for jeg er ikke istand til å leve et normalt liv med EN hund engang -)

   Slett
 6. Hurra! Gleder meg over at Forsoningen skal ut til folket, men gleder meg enda mer til du skal lese den;-) Synes forøvrig at du skal gi Paringslek til Labben - hun har jo en veldig godt begrunnelse:-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg blir nok nødt til å diskvalifisere deg også - god sportsånd og tilsvarende leseønsker for andre er ikke forenelig med et brennende ønske om å lese Paringslek.

   (det begynner å se ut som om jeg er den eneste i .... verden som ikke har lest Forsoningen, for dere beleste
   , er det rart hvis jeg tenker på gammeldelen av Kunzelmann, når jeg tenker på Forsoningen??)

   Slett
 7. Jeg vil gjerne ha Parringslek av Norman Rush, og det er først og fremst fordi jeg tror du er veldig spent på hvordan en blondine vil tolke denne boka, som åpenbar er vel verdt å få med seg! De tre andre har jeg dessuten lest.

  Kanskje typisk meg, som er blondine, at jeg aldri har hørt om forfatteren før? ;-) I så fall har du nå sjansen til å få gjort noe med det - så og si få høynet nivået mitt, for å si det sånn!

  Denne boka VIL jeg ha!

  ;-) Rose-Marie

  SvarSlett
  Svar
  1. Se der, det hjelper å skamløst reklamere for seg selv i andres kommentarfelt.

   Jeg må innrømme at jeg ville kost meg din omtale av boka, jeg tror du kunne gitt den perspektiv og alt den fortjener. Nelson Denoon er som skapt for deg.

   Store bokstaver viser lidenskap og en vilje til å presse sin vilje igjennom og det fortjener Rush. Labben har fått konkurranse, selv om du blonderte med å feilstave tittelen -))

   (nb. det er kun mitt gode hjerte og det at du sitter i 15.sept komiteen som gjør at jeg ikke disker deg - litt må man tenke på goodiebagen)

   Slett
  2. ;-) Blond er blond. Sånn er det bare med DEN saken.

   Som sagt: du gjør samfunnet en stor tjeneste ved å utfordre meg på litteraturfronten, blond som jeg tross alt er ... ;-)

   Slett
 8. HAH! Dette klarer jeg lett. Begrunnelse nr 1 er at jeg blir møkk sur hvis jeg ikke får bok, og da må ta en GRUSOM hevn. Begrunnelse nr 2 er at jeg ikke leser bøker for tiden, og da har et ekstra behov for bøker. Begrunnelse nr 3 er at jeg ikke har giftering eller mann og NETTOPP DERFOR trenger å lese meg opp på både paringslek og ekteskap for å bli lykkelig gift (med en mann). Begrunnelse nr 4: Du vil vel ikke at jeg skal bli gammel ulykkelig ugift peppermøjomfru på grunn av deg? Vil du det? VIL DU??

  Hvis jeg blir disket på grunn av trusler/blackmail, må jeg ta en grusom hevn. Dessuten er jeg også blond. Og har tungt for det. Og bruker STORE BOKSTAVER/utestemme. OG: Jeg er goodiebagansvarlig, og du vil virkelig ikke gjøre meg muggen før treffet og ende opp med en goodiebag full av fifty shades of bullshit.

  Men jeg trenger ikke alle bøkene. Forsoningen har Karin allerede kjøpt til meg (snille menneske), og hulebjørnklanen er så lang at jeg ikke vet hva man skal med så lange historier engang. Men de to andre MÅ JEG HA!!! Jeg MÅ! Ok, jeg kan ta én da. Ditt valg.

  SvarSlett
 9. Nå har jeg ligget i hele natt og fundert på hvilken Paringslekomtale som ville fryde meg mest og det endte med at jeg disker dere alle sammen.
  Eller kanskje feiger jeg ut med loddtrekning - eller gir den til labben som jeg ikke bare vet vil skrive en politisk dyp og grundig omtale, og også hverken har staveproblemer eller lesetørke. Ikke er hun blond heller - tror jeg da, anbefaler sterkt å ikke innrømme eventuelle forandringer på hårfronten.

  Sukk i hjertet - for jeg er sikker på at både Line og Rossmarri kunne skrevet omtaler fulle av lag på lag perspektiver, langt over min forstand og kapasitet.

  Psstt Line, du blir aldri peppermø, jeg er sikker på at hunky litterater og møbelsnekkere står i kø utenfor soveromsvinduet, as I write.
  (bak Sabeltann selvfølgelig)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hehe, du har selvfølgelig rett, det står en hel kø av menn utenfor soveromsvinduet mitt akkurat nå. Men de har malerkoster, alle sammen, så jeg er litt usikker på om det er meg de vil ha?

   Du får gi Paringsleken til Rose-Marie eller Labben da. Det blir jo helt latterlig hvis jeg skal få ENDA en murstein jeg ikke leser. Jeg får heller finne ut av det på egenhånd. Eller lese Fifty Shades. Men Selma kan jeg godt få. Ikke sant? Da sier vi det.

   Slett
  2. Krysskommentar.
   Du tapte - og da er det godt du har malere utenfor vinduet...
   - men 50 shades kan du godt lese, kan hende er det akkurat det lavmålet du trenger for å innse hvor bra resten av samlingen din er.

   Slett
  3. Hva sa????? Vant jeg ikke? Det er det verste .... Tror jeg skal slå meg sammen med Line og pønske ut en helt grusom hevn, ja ... En goodiebag full av drittbøker! Ha!

   Slett
  4. Note to self om å komme tidlig å unngå all øyekontakt, samt selvfølgelig plukke med seg en goodiesekk beregnet på noen andre.

   Slett
 10. hei

  løper halv i trondheim idag
  raviross

  SvarSlett
 11. Jeg begynner å bli litt bekymret nå, for er det noen som kan skrive skjorten av meg så er det defintivt Rose-Marie og Line. Jeg har ikke store staveproblemer, men kommaproblemer får jeg stadig. Det finnes sikkert en million kommaleifer på bloggen min. Kanskje boken kan gå på rundgang og bli boken som stadig lander i nye postkasser, som alle bokbloggere med respekt for seg selv til slutt har lest (og betalt porto for å sende hehe).

  SvarSlett
  Svar
  1. Det var en god ide.
   Kanskje jeg kan vri meg unna hele beslutningsprosessen og gi den til dere ALLE.
   Det viktigste her blir da at jeg slipper å betale porto - siden dere alle er på plass i Oslo den 15 - og hvis den som får den først tar fri fra middagen og leser den ut - ga nestemann få den før hjemreise.

   Slett
  2. Haha luring du. Da kan vi krangle om den på bloggtreffet. Alternativt kan vi arrangere quiz, brytekamp eller Harry Potter-tryllestavduell for å se hvem som fortjener boken mest.

   Btw, er ikke boken en murstein? Jeg vil ikke ha den først hvis kriteriet er at jeg må lese den ferdig før jeg reiser hjem igjen fra Oslo. Den oppgaven tror jeg Rose-Marie har størst sjanse for å lykkes med, hun har et sinnsykt lesetempo (som jeg er misunnelig på). Slipper jeg å lese den ferdig i Oslo skal jeg kjempe med nebb og klør!

   Slett
  3. Tanken på deg, Line og RoseMarie i tryllestavduell er så betagende at jeg nekter å ta beslutningen i dag - trenger en dag til med slikt underholdende tankegods.

   Jeg har all tro på at den perfekte løsning dukker opp mens jeg joggeoppsummerer, idag - eller imorgen - eller når jeg hukser å lade opp gps-en nok til at den ikke dreper pc-en min.

   Den er en murstein.

   Slett
 12. Jeg kan bare si at jeg ikke fortjener noe som helst. Det er rett og slett fordi jeg tror bøkene som kommer inn i mitt hjem kan stå i faresonen for å bli deprimert. Da de kan risikere å stå år ut og år inn før jeg endelig får dratt dem ut av hylla.

  MEN jeg skal ærlig innrømme at jeg er veldig interessert i Forsoningen, så den står på min ønskeliste. Kan den være så bra som alle skal ha det til? Jeg er skeptisk, spesielt siden Marianne ikke var så vilt begeistret som de fleste andre bokbloggerne.

  Jeg er imponert over hvor mange som har lest om denne Huleklanen... Jeg kom meg vel ikke gjennom halvparten av den første boken engang, og det var i fjor.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det sier seg selv at du må diskes etter å ha sådd tvil om Forsoningen som mesterverk.
   Meeen siden alle andre tydligvis enten eier eller har leste den slipper du unna.
   Se det var ikke verst for slikt et halvhjertet forsøk. Det goes without saying at du må lese den MEDENGANG.

   Slett
 13. Jeg nekter å trekke lodd men velger å premieutdele etter den klassike samfunnsgode metoden - altså de aller fleste godene til de som kjenner noen
  - eller giverens subjektive whims.

  Derfor:
  Paringslek til Labben
  Selma til Beathe
  Forsoningen til Mari

  - fordi de var først
  og fordi de store strømmene fra ulike samfunnlag ikke duket opp. Kan det igjen ha vært noe feil med kriteriene?

  Hulebjørnene var det ingen som ville ha.

  Gratulerer så mycket - og til taperne (også kalt Line og RoseMarie) - Labben var best, kjempet hardest - og kommer til å skrive en omtale som får Rush til å bli 2013s store bestselger.
  No pressure!

  SvarSlett
 14. Huraa, hurra! Jeg lover på tro og ære å legge Forsoningen helt på toppen av bunken. Tenk å gå fra å nærmest bli disket til å stå på toppen av pallen, det er nærmest en SENSASJON.

  Danser rundt(les: snurrer på kontorstolen).

  SvarSlett
 15. Vet du hva, Ingalill: Jeg SKAL skrive en omtale som får Rush til å bli 2013s store bestselger. Og hvis ikke jeg får det til skal jeg bestikke folk helt til den blir det. Tusen takk! (får inderlig håpe jeg liker den... tror ihvertfall ikke jeg tør å innrømme det hvis jeg ikke gjør det).

  Jeg kan ikke forstå at ingen kjempet om Hulebjørnen. Den første var jo knallgod. Men vi kan i det minste glede oss over at det snart kommer enda en omtale av Forsoningen og kanskje også en video av Mari som snurrer rundt på en kontorstol i vill begeistring for den fantastiske boken.

  Jeg har unnlatt å kommentere hårfargen min, men kan for ordens skyld si at jeg er falsk brunette. Hva den virkelige hårfargen min er kan jeg ikke svare på. Mørk blond eller lys brun. Noe i den duren. "Kjedelig" er vel den beste beskrivelsen jeg kan gi.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ikke føl at dere skal legge press på meg eller noe altså ;)

   Apropo hårfarge så er jeg en helt ekte brunette. Jeg har tilogmed med et par grå hår, riktignok sees de nok best av meg selv. MEN de er der og har stadig blitt flere siden jeg fant det første i en alder av 22 år. Hvis vi skal ha en egen klubb på Bokbloggtreffet mener jeg. Hadde forresten aldri forestilt meg at du var brunette, Ingalill. Har liksom sett for meg deg som ei som ligner Supergirl, bare uten drakta. Ikke misforstå, jeg mener ikke å si at jeg har forestilt meg deg naken liksom men med et annet antrekk altså! uff, jo mer jeg forklarer jo verre blir det, tror jeg ender det her altså.

   Slett
  2. hahaha - så glad jeg er at du bare var diskvalifisert en liten stund, ellers ville jeg aldri fått en slik kostelig kommentar
   , selv om jeg tror det er regler mot å nevne nakenhet og bokbloggere i samme setning. Joggebloggere derimot er nakne med fremmede konstant og svært liberal både når det gjelder superhelter og kostymer.

   Jeg fikk forresten mitt først grå hår som 19 og siden jeg er betraktelig eldre enn deg kan du jo bare forestille deg hvordan jeg EGENTLIG ser ut. Men ekte brunette er jeg - dvs, svart ravn og ibenholt med en dash Morgan Kane. Men siden RoseMarie forventer skjegg og du Supergirl (er hun blond?), for jeg gå for en mer nøytral og kjemisk mørkebrun til treffet.

   (Hovedmålet er å smelte i bakgrunnen på antropologisk gossip girl vis og så avsløre alle blondinehemmeligheter i et innlegg som iIHVERTFALL kommer til å tromme opp besøkende fra alle samfunnslag.)   Slett
  3. Labben: Jeg gleder meg men krever at du lyver så det renner hvis du misliker. Det verste som kan skje er at du ikke liker den og skriver en omtale som overbeviser meg om at det er ei skitbok - stjålet livsløgn og favorittbok i et og samme pennestrøk.

   Slett
  4. Har jeg brutt en regel? Det er så ikke meg. Jeg får lete opp regelboka for bokbloggere. Ha ha ha, jeg tror det er greit at jeg holder meg til bokblogging.

   Ja, hun var blond. Det burde jeg vite, var hekta på filmen av en eller annen grunn. Når jeg ser dette klippet så undres jeg jo bittelitt på hva som var så bra. MEN det var jo en jente med bein i nesa og superkrefter, enhver liten pike digger vel slikt?! Kunne ikke vært store jenta den gangen jeg så filmen, den er fra 84' og jeg er 83-modell.

   Forresten så ser det nesten ut som om hun er brunette når hun skal være inkognito, hvilke signaler sender det liksom?!

   Slett
  5. Beyond min fatteevne at jeg har gått glipp av denne filmen. Bare den lekre, predigitale måten hun flyr på er jo verd en hel kveld med fram og tilbake spoling.

   Meeeen, jeg tror nok RoseM er nærmere sannheten, mer gråsprengt enn goldielocks. Som minner meg på - igjen - at jeg har glemt å kjøpe hårfarge. Det minste jeg kan gjøre for de yngre blant oss er å ikke møte opp som et dystert framtidsvarsko.

   Og når man snakker om signaler.
   Hva med det der de stygge jentene plutselig blir ballets dronning når de tar av seg brillene????

   Slett
 16. Ja, ja så fikk man ikke være med i trekningen denne gangen heller, men jeg skal lage min egen konkuranse jeg og der skal jeg vinne første gevinsten, nemelig et par Christian L. sko, som jeg allerede har kjøpt, og de skal jeg trekke på mine små lekre ben, mens jeg hører på den siste lydboka av Unni lindell, nemelig djevelkysset

  SvarSlett
  Svar
  1. Unni ville nok blitt djevelsk begeistret for en leser iført ChristianL sko. C.L skriver jeg bare fordi jeg er for lat til å google hvordan Laboutine egentlig staves.
   Mistenker at du gjør det av samme årsak?

   Slett
 17. PLUTSELIG så jeg at Selma var vunnet av en som ikke engang var med i konkurransen. Sånn kan det gå - men no bekymring. Jeg har nå disket Beahte slik at Så rart - Silje kan tjuve med seg premien. Fordi hun var først.
  Beathe you loose.
  Silje du vinner Scener fra et Ekteskap.

  Hvis dere vil ha bøkene i posten og ikke direkte og personlig levert i Oslo kan dere bruke epostadressen i høyremargen til å avsløre hvor dere bor.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jippi, nå ble jeg glad. Jeg vil aller helst få den personlig levert i Oslo neste helg:-)

   Slett
  2. Væl uint (som min tante alltid sier)
   Jeg er hun med supergirldrakt og skjegg.

   Slett