onsdag 22. august 2012

SISTE UKA (9 + 9 + hund)

Det er grønt, vakkert, idyllisk - og så kjåkfullt av mygg at knotten har rømt. DET er bakdelen ved å bo ved vannet. Annenhver dag sol og regn - det klekkes og bzzz-es og stikkes. Blodsugerne elsker meg og jeg har gitt opp. Det er bare å bite - snart er det uansett vinter.
Psstt, myggspray er for pyser.


Mandagens 20.aug
8km i Hjemmeløypa + 1km Jordbær =  5,58/km
Nå har jeg ikke løpt på snitttid under 6 siden ifjor høst og da er det egentlig bare å overse at det aldri ville ha skjedd hvis ikke jeg hadde spurtet en nedoverkilometer på slutten. 9 kilometer er 9 kilometer og ferdig med det.

Nå løp jeg 9km den 15.aug også.
Denne gangen uten klokke (kaputt batteri) og tur-retur Mem'ry Bay.
Det disse 2 turene har felles - bortsett fra at jeg endelig har kommet meg over 8km bøygen - er at jeg hverken tisset eller hadde leggproblemer. Ingen gange, ingen leggtøying og intet sammenbrudd. Det går ikke fort - men det går stødig.

Kuriositet: En annen fellesnevner er at jeg under begge turene hadde en 200g Firkløver i magen.  Tolkningsmulighetene er mange ...

2 joggeturer på 8 dager er ikke mye å skryte av.
Til mitt forsvar løper jeg småturer - med hund - en kilometer her og der, mens jeg gradvis venner han til at å trave i bånd ved min side uten å trekke, jage biler, katter og hilse på alt som lever - er det kuleste på jord.
En sprint her og der hvor jeg prøver å gjemme meg bak trær og hushjørner.
Klatring i ulendt skogsterreng - heldigvis har vi sånt i nabohagene.
OG VELDIG VELDIG MYE GÅING.

Gpsen sier -  det er en grunn til at den har vært utladet på flere skikkelige joggeturer, har jeg kommet fra til at hundeturene er på vei opp i 5-8km daglig - fordelt på 2-3 turer. 

Peneste du har sett?  & kan noen fortelle meg hvordan man får tid til andre ting med hund? 


Oslo Maraton 2012
Har nå endelig bestemt meg for at det blir 10km.
Treningsgrunnlag og form er rett og slett for labert til at jeg gidder løpe lenger. Målet blir å reise kjerringa fra Sentrumsløpet å løpe så langt under timen som fysisk mulig. Synes og mene å huske at OM løypa på 10 er lett og flat så med litt målrettet 10km trening = fart, fart, fart
, burde ihvertfall gå bedre enn i mai.

Er nok på tide å ta fram de forhatte intervallene.
Eller kanskje bare rett og slett subbe meg i form?
Flere som skal løpe 10 
, eller blir det hel/halv på alle? 

29 kommentarer:

 1. 1 mil er langt..og tider under 6 min/km er råbra. Du burde begynne å sammenligne deg med meg så vil selvtilliten vokse 100 hakk :)

  Hund tar tid, sånn er det bare. Men det hjelper å ha hundepassere:) Han er forresten veldig søt da..og disse daglige hundelufteturene er jeg sikker på er gull verdt for helsa!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hundepassere ja, skjønner at jeg har misforstått som trodde det var nok med store barn - som ville synes det var såååå artig med hund at de kranglet om å aktiviseringen.
   (når det er sagt er jeg ennå usikker på om jeg tør å låne han bort - bare mora mi som fikk passe ungene mine også -)

   Jeg er veldig flink til å ikke sammenlikne meg med andre - til vanlig - problemet er bare at i disse dager går det ikke engang an å sammenlikne seg med seg selv.
   Får hope glory daysen ikke har kommet og gått allerede.

   Slett
 2. Hadde vært artig å slenge seg med på 10-kilometeren. Det er alt jeg kan makte for tiden også. (uten hund). Under timen kommer jeg uansett ikke. Men er redd asfalten er for hard.

  Hunden er kjempefin! Og du får jo masse trim. Firkløver i magen høres ut som en god idé. Særlig hvis den hjelper mot tissing.

  SvarSlett
  Svar
  1. Skal du først løpe 10km er OM en glimrende anledning - både arrangementet og løypa. Masse folk og god stemning.
   (og når man løper tiern har man også god tid til å heie og lide med de som løper de lange distansene -)

   At firkløver hjelper mot tissing er en meget heldig bieffekt. Det sier seg selv at den går fast inn i førjoggsdietten fra nå av. Faktisk er det eneste jeg har spist utenom sjokolade (enorme mengder sjokolade) idag - nøkkelost. Bortkastet at det ikke ble noe løpetur.

   Slett
 3. Ja han er søt og det å ha hund er en livsstil, de trenger mye tid og mange turer. Synes du er veldig flink. Er det en korthåret broder collie ?

  SvarSlett
  Svar
  1. Søteste jeg har sett -)
   Det er en blanding av elghund og border collie. Ser ut som han har fått en god dose instinkter fra begge sider. Jakt og gjeting i en eksplosiv pakke.

   Slett
 4. Phø! 2 joggeturer på 8 dager er absolutt noe å skryte av!! Det er faktisk dobbelt så mye som ingen joggeturer på åtte dager; phø! så det så! ;-)

  Jeg er ikke påmeldt OM enda så jeg kan i grunn velge; og da velger jeg nok 10km (hvis jeg velger å melde meg på da.... det vet jeg jo ikke enda om jeg gjør hehehe)

  SvarSlett
  Svar
  1. huffda, ikke meningne å være anonym!! skriften over var fra SILJA ;-)

   Slett
  2. Du melder deg nok på.
   Jeg er veldig glad i OM, synes opplegg, stemning og ikke minst t-skjorter er oseaner bedre enn Sentrumsløpet. Det henger nok sammen med at jeg alltid er i bedre form og gjør bedre løp på høsten enn våren.
   (bank i alle bord om at dette fremdeles gjelder)

   Du har selvfølglig rett. 2 joggeturer er bedre enn ingen. Men jeg er ei sånn - glasset er halvtomt berte - og kan ikke la være å hevde at det likevel bare er halvparten av de 4 hadde jeg hadde planlagt.

   Nye takter idag. Er allrede ferdig med 6km hundetur i fossregn og satser alt på at det blir oppholds til i ettermiddag så dørstokken så jeg kommer meg ut.
   (har spart ei halv plate firkløver).

   Slett
 5. 200 g firkløver! :O! Må testes ut snarest :)
  - Den snuten ser skikkelig bløt og god ut.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, tenk det du - at det var firkløver som var løsingen. Nå har jeg jo forsket og testet i lengre tid og eksperimentert både med mintsjokolade og smash. Den største feilkilden her, bortsett fra type sjokolade, var rett og slett tidspunktet. Jeg har alltid spist sjokoladen min etter endt økt.
   FØR DU LØPER var altså svaret.
   Det kan også se ut som hurtigheten på inntaket har positiv effekt.

   Så store mengder som mulig, så fort du overhode kan - og ut på tur.

   (Jeg var helt uforberedt på hvor koselig slike snuter er -)

   Slett
  2. Jeg gumlet en hel Smil i går - superfort - men det hjalp ingenting for trappeintervallene - bare til info, så trenger du ikke kaste bort kalorier på Smil i hvert fall! Firkløver står på handlelisten.

   Slett
  3. Takk for nyttig empiri.
   Jeg har siden sist forsøkt med både Fruktnøtt, Minde og importert M&M - med begredelig effekt. Enorme mengder i rekordbokfart. Firkløver'n er uovervinnelig. (og ikke er det favorittsjokoladen engang -)

   Slett
 6. Aha, så det er ikke yte for å nyte, men nyte for å yte? Mon tro det funker med Fruktnøtt også?

  Er det pes med hund? Vi skal ha det til våren/ sommeren, og jeg ser iksom for meg at jeg kan løpe med den med en gang. NOT! Har jo hatt hund før, og den kunne man ikke løpe i bånd med i det hele tatt...

  Jeg tror 2013 er det store halvmaraton året...

  SvarSlett
  Svar
  1. Njaa, jeg er tvilende til Fruktnøtt, men så lenge du spiser alle 200 grammene vet man jo aldri, kanskje problemet tidligere bare var at jeg ikke spiste NOK.
   Definately Nyte for å Yte
   (for et flott motto -))

   Det er mye pes med hund, som å ha baby, trassalder og tenåring på sammegang. Og da var vår 7mnd da vi overtok han. Mye går nok lettere når du selv kan lære han alt du vil fra starten, men siden han var så stor kan vi ihvertfall gå litt lengre turer og så smått begynne å løpe. De sier at det større hunden er det lengre må du vente før joggings - skjelettet må være utvokst for å unngå senskader.

   Så moro at du også skal ha hund, jeg har stor tro på at det gjør oss alle til ultraløpere!

   Slett
 7. Lykke til i Oslo! det kan være en fin tur og å ikke satse på alt for mye er nok godt for humøret. Jeg har hele tida regnet med maraton og stressa kroppen. Det går bare ikke. Jeg må innse at det er andre distanser og flere år jeg kan løpe i Oslo

  SvarSlett
  Svar
  1. Da høres det ut som det kanskje blir halv eller 10km på deg også? Du har forresten helt rett - OM kommer hvert år og det er ingen skam å variere distansene.
   Lykke til!

   Slett
  2. 10km er den tyngste distansen synes jeg. man må gi alt fra start til slutt. Sånt sett er halvmaraton egentlig en drømmedistanse. JEg har til 20 til å bestemme meg. Uansett lykke til

   Slett
 8. Nei og nei! Nå er det bare ALTFOR lenge siden jeg har vært innom bloggen din! Kjenner at jeg virkelig har savnet den! *skjerpings* Nå er det jo til og med folk som kommenterer her inne som jeg IKKE VET HVEM ER! Mulig du ikke vet hvem jeg er lenger heller..sukk... for jeg har jo stengt ned den gamle treningsbloggen og opprettet en ny blogg (måtte visst ha en blogg, gitt!) som ikke handler om trening. (logisk...?) Har forresten fått hund, vi også. Og operert kneet. Så halvmataton er bare SO FAR AWAY! Er lykkelig for mine små 5-10 km´ere, jeg... (desverre blir det unntaksvis så langt som 10.) Er km blitt lengre enn før, tro...? *undre*

  SvarSlett
  Svar
  1. Velkommen tilbake!
   Så artig at du også har skaffet hund. Hvilken rase og hvor gammel osv? Føler eg har sterkt behov for å spørre alle hundeeiere om biting, hopping og trass -). Min sitter her og nistirrer på meg mens han bjeffer anklagende og påtatt truende for å få meg til å åpne døra hvor resten av familien forsvant.
   Sherlock som jeg nå innser ville vært et mye bedre navn enn Shadow har dedusert seg fram til at de aller aller fleste kan bjeffest til slaveri. Bjeffer man bare lenge nok åpnes dører, godteposer og kosefavnen. Grader av fortvilelse hos giveren er irrelevant.

   Kneoperasjon høres alvorlig ut - men kan du løpe 5-10km regnes det vel for en suksess. Makter ikke tenke på slitet du måtte gjennom for å komme deg tilbake dit.
   Good Work!

   (ja, kilometerne blir lengre
   for hvert år)

   Slett
  2. Lenke til min nye blogg: http://annemettelie.wordpress.com/
   Ser jammen ut som en hundeblogg, hihi :-)
   På tide å legge ut nye bilder - nå er Balder the pug blitt fem mnd og begynt å løfte foten og greier når vi går tur.

   Mopser er ( i følge internett) late og bedagelige hunder. Jeg bestemte meg for å oppdra Verdens Sprekeste Mops og kan med stor sikkerhet slå fast at jeg har nettopp det: Balder må til fjells daglig, ellers går han bare å tripper. (jeg har hatt ham m på 5 km løpetur, han er superflink, ingen snusing eller stopping, han bare løper.. Med flexiline kan han jo velge tempoet selv.. Men jeg sier ikke offentlig at jeg løper m hund, altså.. Dessuten er det lenge mellom hver gang. Kneet funker ikke så bra som jeg skulle ønske, så jeg må gå i fjellet for å få brukenes kondisjonstrening..)

   Ser ut som du har hendene fulle med Shadow. Han ser sjarmerende ut! :-))

   Slett
  3. Mops ja, det trodde jeg også bare var sånn rund fisende sofahund. Ble nå så nysgjerrig på den joggende mopsen at jeg skal klikke meg over til bildebloggen asap.

   Synd med det kneet ditt da,
   og Shadow har sine dager
   (igår var han bare stas, så langt i dag fortjener han datastraff - som jeg har lært gjennom år med foreldreerfaring, er det aller, aller verste man kan bli straffet med!)

   Slett
 9. Du har helt rett. Det der er en meget pen hund. En meget VAKKER hund. Jeg vil bare klemme og kose, smaskesmask, med finefinefine hunden. Derfor kan jeg heller aldri få hund. Barneoppdragelse kan jeg fikse. Men ikke dyreoppdragelse. Hvordan kan man nekte de øynene der noe? Da er man bare ond.

  SvarSlett
  Svar
  1. Sukk - for en sannferdig kommentar. Akkurat det jeg ville høre. Meen begynner vi ikke å nekte han noe snart er vi bare uker fra vårt eget hundemonster. Det er altså sååå mye lettere med katter. Klart og tydlig kroppspråk og nekter å foreta seg noe som helst uten og VILLE DET.
   - og ikke tigergutt bomper de deg, med tenna på tørk, hver gang du snur ryggen til heller.

   Slett
 10. Du. Hvis jeg lar absolutt alle prinsipper på båten og melder meg på KK-løpet. Er du med da?

  SvarSlett
  Svar
  1. ahh, idealbrudd og prinsippsalg.
   Fristelsen til å bidra til slik korrupsjonen er overveldende - men så skal jeg altså på bokbloggseminar akkurat den dagen, og siden jeg ikke aner når noen av delene starter må jeg gråtende avslå.
   (tror uansett ikke disse 2 aktivitetene er helt forenelige, mm selvfølgelig KK starter i god tid før 12, da kan det hende jeg overveier.)

   Meeen skal ikke du løpe maraton uka etter?
   Du må huske på at du som er så rask kan stå i fare for å vinne hele mila - og får du ferten av det kommer konkurranseinstinktet til å gå amok og du flyr i ankelbrikkende tempo gjennom bygdøskogen - ei bittelita uka før du skal under 4t på maraton.
   Har du tenkt på det?

   Hilsen frøken viftende pekefinger
   (som er sur for at alt skjer på samme dag)

   Slett
 11. Jeg er faktisk påmeldt, uansett. Jeeezes, litt skuffa over meg selv nå, men tanken på å for en gangs skyld ikke være sistemann ble for fristende. Og så skal jeg jo bare løpe halvmaraton uka etter, da, så en selvtillitsboost kommer bare godt med ;)

  Løpet begynner 14.10 - så da slipper du å finne på en unnskyldning til. ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Får jeg tid skal jeg heie.
   Tar det som en selvfølge at du setter løpsrekord!

   Slett
  2. Hva skjedde forresten med maraton?
   Tar jeg feil når jeg trodde det var det du skulle løpe?

   Slett