fredag 17. februar 2012

DESPERADO (40km)

Søndagsidyll - og mens 8k gikk på ski i timesvis, luntet jeg mot bok og skolebrød. Nybakt rustikk og verdens beste valnøttbrød. Det tok 30min å gå 3,5km.


Truth or Dare?
Det er bare å akseptere at oppsummeringsdocs er min nye stil. Long gone er de tider da jeg styrtet hjem med 180 i puls og kastet meg over dokumenteringen. Se jeg har løpt. Se hvor langt, hvor fort og flink jeg er. Blasert? Eller kanskje bare nedtrykt over spølesnø, stadig langsommere kilometertider og evige gjentakelser. Den ene humørdrepende mølleøkta er den andre lik.


Benket på den hemmelige kafeen, hvor dagens samtaleemne er trygd - og den forskrekkelige kona, som tidligere i uka sa, da hun kom for å hente mannen:
Er det her dagdrivera holder til - ahh dramz og skingrende indignasjon.
Fremdeles våt i håret fra nok et avbrutt intervallforsøk
, men forrige fredag var det lys i tunnellen.Fredag 10.feb
Totalt 10,70km. Fivefingers på mølle.
Ok, det var for langt, med en lang rekke følgeproblemer. Hovedsaklig leggene. En stølhet som kom snikende på søndagen. Jeg fungerer i sko og støvler, men i sokkelest og barbeint gjør det vondt. Tåhev gir kramper. Rart at dette skulle skje nå. Grensa må gå på 10km?
Program: 1-2-4-6-8-10-12-10-8-4. 1min gapause imellom.
Farten gikk fra 8 og oppover på første halvpart.
Fra 10 og nedover på siste.


Rekord:
Lengste totaldistanse
og lengste sammenhengende drag på 12min.

Lørdag
11.feb
Totalt 8km. Mølleintervaller.
Hadde på dette tidspunkt ennå ikke oppdaget at leggene var ubrukelige, men var sliten og tanken på kilometerdrag fristet ikke. Kort og kjapt er bare å glemme. Bestemte meg for en variant jeg ifjor sverget på å løpe hver uke, men bare gjorde en eneste gang.
5km - bestående av 4 raske minutter og 1 min på 8.
I utgangspunktet skulle de 4 raske gå på 12 - men det var ifjor. Iår er 12 et nummer kunne forbundet med tipping og - jeg håper ikke morra mi leser dette
- opphavets lønningsdag,


Farten ble istedet liggende mellom 10-11. Overlevde, fullførte - og satt igjen med en ok følelse. Ikke så mye over fart og distanse, men det var godt å gjennomføre. Det skjer altfor sjelden.
Etterpå: 30min styrke.
Årets første. Bittelitt armer, noen situps og mest tøying.


Det er jammen godt jeg ikke la ut på joggetur på nybrøyta solskinnsveier, men ventet på snø, mildvær og vind. Det kunne jo blitt altfor lett og hyggelig
, med null treningseffekt.Tirsdag 14.feb
Totalt 8,50km. Mølle
3,5km NewBalance + 5,5km fivefingers.
Planen var 5 + 5, men det var nå uka begynte å gå skeis. Tett i hodet og småforkjøla. Ekle, klumpete sko og legger som ble helt paralyserte da fingersen kom på. Åtterfart er pyton
og hver gang de på naboobrdet sier noe morsomt, med høye stemmer
, ser de seg rundt for å se om jeg følger med. Det gjør jeg jo.


Onsdag 15.feb
Setreveien/Mem'ryBay 8km. (6,45/km)
Dysterheten senker seg og jeg korter ned. Eneste grunnen til at jeg løp var at jeg måtte ha møllepause. Grep muligheten.
Elendig timing. Elendig føre. Elendig form.

Spølte, sklei, stampet og snublet. Vonde beinhinner og ankler, sikkert pga merkelig teknikk. Ikke lett å fokusere på skøytebaner. Trampet også i et digert vannhull på brua og måtte løpe med klissvåte bein de siste 3. Syt, syt, syt.

Idag 17.feb
Totalt 7,1km Mølle.
Hvor var jeg? Jo, syt, syt, syt.
Mislykket forsøk på å gjenta lørdagens intervaller. Greide 4drag, men var etterpå så lei at jeg ikke engang gadd åttersubbing.

Men ikke glem at uka begynte bra og at jeg disiplinert har utbrodert det positive og kortet ned det sure. Imorgen blir det mest sannsynlig mølle og ff
, hvis jeg ikke holder senga til leggene friskner og jeg igjen kan løpe over 7km.


God Helg
, sola skinner.

13 kommentarer:

 1. Jeg sier bare: ZUMBA!!!! Det er ikke kjedelig, og det er ikke sørpe eller regn eller dumme menn eller sinte hunder. Det er bare artig! Zumba oh yeah! God helg forresten :-))))

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg sier som alltid:
   Zumba er djevelens svar på Thriller videoens zombiedans, rumpevrikk helt til skjærsilden.
   See? Zumba - Zombie

   Slett
  2. Der leste jeg at zumba var djevelens svar på Tiller.....

   Slett
  3. haha - det gjorde du nok ja.
   , du har nok ristet løs en mutter for mye.

   Slett
 2. (Solgunn, du må ikke si zumba til Ingalill, det har jeg prøvd.)

  Jeg synes du burde ha blåst deg litt mer opp over styrketreningen! Du er altfor beskjeden.
  Synes du har løpt masse.

  SvarSlett
  Svar
  1. Tro meg, den styrketreninga var ikke mye å skryte av. Nesen så jeg ikke nevnte den i hele tatt. Fant også ut at jeg har latet meg fram til en benkpressskade, eller dataskulder som det sikkert heter i våre kretser -)

   Zumba - Zomba

   Slett
 3. kutt ut de fingerskoa så skal du se at alle problemer erborte,du ødelegger føttene
  kilde tv program igår
  ravi

  SvarSlett
  Svar
  1. ahhh, har du latt deg lure av propaganda nå igjen. Fivefingers redder løpebein - og hvis du også kjøper et par, kan vi snart løpe maraton sammen. I utlandet?

   Slett
 4. Du har sikkert skrevet det en gang, men er målet med FF å løpe med de på et løp el., eller å lære seg å komme på forfot generelt? Fantastisk bra uansett, og du har jo fått trent masse!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja takk begge deler!
   For iår er målet og løpe 10km sammenhengende, så får mulige løp komme senere. (Er jo ikke så flink til å melde meg på løp)

   På sikt er planen å frigjøre meg fra skoindustrien slik at jeg kan løpe i absolutt alt, barbeint, vans og platåsko -). Eller for å si det mer seriøst - slik at jeg kan løpe uten skader så fort og lenge jeg vil.
   Overambisiøst?

   Slett
 5. Du er kjempeflink... Jeg blir så misunnelig, livet mitt har tørna fullstendig og det er visst umulig å få til mer enn en økt per uke...Mens du løper langtur på langtur! :)

  SvarSlett
 6. Jeg er så glad for at det også er andre som innser at 7km er langtur på vinterføre - og mølle!
  , og det må da ha blitt fint nok i nyhuset nå til at maratonkjøret kan begynne?

  SvarSlett
 7. Såklart! Over ti er utenkelig :)
  - Nå går all min tid med til å ta i mot fremmede menn som skal se på bad og gjenstridig glassfiberstrie - og å ta igjen alt jeg ikke har fått gjort de siste månedene. Men hver uke er jeg like optimistisk :)

  SvarSlett