fredag 3. juni 2011

DAGENS TRENING (3 i 1)

Gjennomsnittstid - 5,59/km, temp 10+
Gjennsomsnittspuls/Max - 156/177
Fra mandagens Jessheim research. Akkurat her stoppet jeg for å tøye, nøye utvalgt lyktestolpe.
4km nøyaktig. Litt teit da hele løypa bare var 7km, men det visste jeg jo ikke, og en regel er uansett en regel.

: Tøying kun lov på flatmark.

Mandag 30/5
Det har kun blitt 2 løpeturer denne uka. Tilfeldigheter, fornuftlig leggbehandling og fordi jeg ble så sinnsykt støl etter denne mandagen. Først testet jeg ny løperunde på Jessheim. Ei sløyfe jeg planlegger å føye på min vanlige Spenstrunde
, utvider fra 11km til ca 16.
, jeg hadde studert kartet, dvs gløttet på, og regnet med imellom 5 & 8km. Det ble 7,3 og helt ulogisk tungt, for det var jo stort sett flatt på gangsti, noen grøfter, som på bildet, ellers kun asfalt.Forutsigbart utslitt, men etter en håndfull pepitakjeks og litt bøy/tøy følte jeg meg plutselig pigg og så energisk at jeg 15min senere hadde meldt meg på Step/Styrke. (se pulsgrafen)
- og aldri har jeg hatt mindre vondt i lår og legger under denne timen, noe som sannsynligvis betyr at jeg begynner å bli så gammel at 7km er det jeg trenger for å få musklene varme ?
Litt strevsomt hvis jeg må løpe 40min før hver eneste aerobictime!


Første gang jeg har hatt pulsbelte med på Step/Styrke og pulsen kom faktisk over 160, det hadde jeg ikke aldri trodd, da jeg alltid får for vondt i beina til å henge med.
+ at jeg kom meg helt til de planlagte 4km før jeg måtte fikse leggen+ for ekstratrening.


Torsdag (igår) 2/6
Gjennomsnittstid - 6,18/km, temp 19+
Gjennomsnittspuls/Max - 162/172
- når du kommer til bakken, kan du gå, i bakken kan du gå, kan du gå, kan du gå, gå gå gå.....

Gradvis progressjon og langtur på minst 12km var målet. Slo sammen 2 standardløyper i 8tall. Totalen ble 13km, men kun fordi jeg løp ekstrarunder på parkeringsplassen mens jeg lette etter 8k, som var gjemt bak en monstertruck i skogen - long story.
Eksakt rundemål, fra skogsport til bildør = 12,82km.

Tropevarmt!
Vi begynte i skogen. Jeg løp lysløypa + Setreveien.
8k valgte ei kortere rute.
Etterpå så jeg at det kun var 19+, men jeg nekter å tro det. 30+ minst, hele veien. Kreftene ble sugd opp og alle 3 flaskene jeg hadde med ble tømt. 15- er som en lek i forhold til varmegrader. Den eneste positive er at du slipper å bruke en halvtime på å kle deg.
Men hvis man kler av seg alt går det fort en time på solkremkliss.+ at jeg tross, ekstrem melkesyre, knevondt og svie under foten - alt på høyre, overholdt regelen om å ikke tøyestoppe før 4,5km - prøver å legge til 500m hver tur. Etter stoppet forsvant alle disse plagene, sånn er det hver gang - don't get it.
+ for distanse over 12km
+ for streetsmarts, at jeg for det meste løp med kun puls på displayet, hovedsaklig for å sjekke at den ikke ble for høy, for varmt til å løpe med over 180 i puls - på rolig langtur. Lovet dyrt og hellig og stoppe hvis det gikk høyere enn 170 på flata, men motvinden gjorde at jeg i lengre tid ble stuck på 171.
Den eneste som trekker snittet ned til 162, var bakkegåing og tøyestopp.

Total gåtid, ble 0,6km (7,44min), så da er jeg fremdeles over 12 løpende.
Må innrømme dog at jeg ga opp etter 10 og den første gåbakken, tenkte kun på tid&distanse på beina, men det har ingen betydning for jeg fullførte forhåndslagt plan, trosset varme
, viste finger'n til alle gressklippere,
- og neste uke blir det 13/14.

Idag? Skulle vi egentlig sykle men sola skinner og motivasjonen skranter.
Kanskje om en time - eller 2 - eller lørdag.

5 kommentarer:

 1. Jeg er bare sååååå misunnelig på de turene dine. Høres skikkelig digg ut.

  SvarSlett
 2. Ja, det er dumt med det kneet ditt, krysser fingrene for at du snart er igang igjen!

  SvarSlett
 3. Bookcrossing boka kom i posten i dag.

  SvarSlett
 4. Imponerende med nesten 13 km i den varmen der! Jeg HAAAATER varme Ingalill, noe så intenst! Har akkurat vært på en totalt mislykket tur i skogen ved Sognsvann der varmen (det kan jo ikke være min dårlige kondis!) gjorde meg til et vrak. Kommer til å ligge under dyna resten av dagen, i protest!

  SvarSlett
 5. - du finner ikke større kor å preache til. Varme kan man ha i andre land også kan de som absolutte må sole seg drive oppsøkende virksomhet.

  SvarSlett