søndag 20. mars 2011

DAGENS TRENING (i langdrag, igjen)

Første gang jeg var på 'gymmen' var ørtidlig en morgen. Tomt. Innerst så ut som et klokt skapvalg. Little did I know. Etter å ha kjempet meg gjennom en mur av lotionglatte stabeister på vei ut - gjør jeg det aldri igjen.
Ytterst. Alltid Ytterst.

Jeg har trent denne uka. Ganske bra. Flittig og dedicated. Men når jeg kommer hjem er jeg altfor trøtt og nedlesset til at jeg orker dokumentasjon. Også plaget av en hodepine som aldri drar og som bare har blitt verre etter den uvante styrketreningen jeg har bedrevet de siste ukene. Skuldre, nakke, rygg og hofter er så stive at beveger jeg hode får jeg krampe i tærne.

MEN: Det var jo en del av planen at jeg skulle trene styrke 2 ganger/uka i år - og selv om det tok 3mnd før jeg kom igang
(og det kun har pågått i 2 uker)
er jeg yr og feirende.
Proaktiv - her skal alt blubb og slask forvandles til fast kjøtt og rå styrke. Og så fort jeg kommer til å løpe???

2 mølleøkter har det blitt siden sist.


Totalt 7,5km.
Tors 17.mars
Torsdagens var sterkt preget av mandagsintervaller og tirsdagens spinning og styrke - hence betongklossene. Prøvde med litt roligere åpningsfart, og det holdt akkurat til 5km


, før jeg slo ned til 8km/t og subbet inn nr.6.
- etterpå var det rett på mage/rygg time. 3 pepitakjeks rett ned uten å tøye. For, ja, de serverer kjeks, all you can eat cookies. Litt kjapp næring mellom øktene og før jeg er trygt ute har jeg som regel kjørt nedpå en hel pakke. Bananene koster 4kr???
Lukter markedsplan om å holde oss alle feite og sukkeravhengige,
men det kan jo godt være at det er bare jeg som lar meg lure.


Totalt 10,5km.
Igår, Lør 19.mars.
3 x 3km.
Sasmølle, uten tv, parfyme og andre distraksjoner. Kun meg i garderoben, juhhuuu + angst! Over en mnd. siden sist jeg løp ute og greide mer enn 3km før jeg kollapset.

Så jeg planla 10km - helst under timen og med positiv splitt - altså skulle jeg løpe fort fra start og se hvor lenge det holdt.

Surprise! Det holdt til 3km - 3 ganger - i stadig roligere tempo.
På plusssiden - kom jeg meg faktisk til 9
, uten stopp og med kun 2 benslepende kilometer.

Mer spennende:
Tirsdagen debuterte jeg på SPINNING.
Pulsvarianten. Alle fikk utdelt pulsbelter og kunne se tallene sine på veggen. Anonymt selvfølgelig, bare du vet hvilket nummer du har
- i mitt tilfelle, meg og instruktøren
, for:

Denne gangen gjorde jeg det rette. Jeg gikk opp til spinningmester'n, tilstod min mangel på erfaring og generelle tungnemhet og fikk full opplæring.
Høyde på setet, og styret. Cm mellom setetupp og styre. Bøy i kneledd, knekk i albueledd etc etc. Jeg må ha virket komplett hjelpesløs, for etterpå kunne han lett overrasket fortelle at det så svært bra ut - men at jeg måtte lenger bakpå under stående. Naturtalent.

Overraskelsen kom sikkert av at han stoppet meg på full fart inn til vektløftertime, han trodde nok jeg skulle være døden nær
Han kunne vel ikke vite at jeg kan jogge timesvis med pulst oppmot 170 og at lårene er så svake at jeg knapt hadde belastning på sykkelen.

Melkesyren stoppet pulsen, men det var forventet, har syklet opp sommerbakker før og vet at sykkelbena stopper sitt virke på 150+ Derfor: er jeg VELDIG stolt over at jeg såvidt fikk karret meg over i 160 og rød sone.

Dessverre var den eminente instruktøren med sin fengende musikksmak kun vikar. Dama som egentlig har timen er tilbake neste uke. Får håpe det ikke blir trance og heavy. Har noen fullt fungerende fordommer om at spinninginstruktørdamer alle er ekshåndballspillere med heavymetal preferanser. Må ha sett det på tv.

Etterpå, etter å ha hastet ned trappa for å hamstre ei ny neve Pepitakjeks, ble det StramOpp time, armhevinger og knebøy. Overkroppen er som gele og magen i sjokk etter alt den har blitt utsatt for de siste 2 ukene. Saksing, båt, roing, planker og rompeløft.
+ den øvelsen som er nesten like forhatt som zumba = SIDEPLANKE.
Jeg har absolutt ingen musker whatttsoevvver i sideflesket. Who knew?

Tror disse tirsdagstimene går inn i mitt faste program. Fra og med neste uke. Uka som kommer ser det ut til å bli lite gymtrening. Men det burde være en glimrende mulighet til å komme seg ut litt - håper på sol, snøsmelt og verdens laveste dørstokk!
Ukesrapport over!


Psstt: Denne plakaten henger i gymdusjen.
Jeg har konsekvent lest:
Vennligst ikke benytt fellesdusj
til vask eller barbering.

Me?, en rebell med såpestykket.

12 kommentarer:

 1. Så bra at du har begynt med styrketrening! Føles det ikke bra, vel? Og så spinning da, føltes ikke det også bra?
  Er så imponert over at du holder ut møllemil etter møllemil, du skal ha for utholdenheten denne vinteren!

  SvarSlett
 2. Jeg bare ler av disse innleggene dine:-D
  Bra du har kommet i gang med styrke, der kommer resultatene overraskende fort, om ikke synlig, så ihvertfall merkbart.
  Og så burde du og jeg møtes engang, så fikk du avkreftet noen av de fordommene dine både mot damer med kortsryggtatovering og spinninginstruktørefaring. Jeg kan krysse av på begge.
  (PS: Hvis du trener på SATS så kan instruktørene ikke velge musikk selv, den er ferdig produsert. har lidd meg gjennom mye Grand prix, for å si det sånn...)

  SvarSlett
 3. Psstt, Anna, er du sikker på at du aldri har spilt håndball? -)

  Visste ikke at dere satsinstruktører ikke fikk velge musikk selv. De får lov på Spenst, ihvertfall på styrketimene. Også Grand Prix da, da er det nesten så håndballmetal er bedre.

  Marit: Alt føltes bra
  - etterpå!

  SvarSlett
 4. wow...dette var da ikke måte på:)

  jeg trenger mer styrke og hater planken jeg også. mellomryggen og core trenger virkelig å strammes opp både med tanke på stabilitet og blubbekamp:)

  med de tirsdagene dine kommer du til å se ut som dama til Arnold utpå sommeren :)

  SvarSlett
 5. Så FLINK du har vært! Og helsestudio ruler, ikke sant?!?

  I Frankrike serverer de gratis croissanter på helsestudioene forresten...

  SvarSlett
 6. Jeg er skuddredd. Skvetter unna bare noen kaster en klut mot meg:-/

  SvarSlett
 7. Imponert!! Snakk om viljestyrke. Virkelig imponerede - og veldig underholdnende lesning, som vanlig.

  SvarSlett
 8. Du da! Med bilde til og med! Som vanlig når jeg leser alt du skriver så ler jeg høyt her jeg sitter! Akkurat nå sitter jeg på kontoret og alle kan se meg så jeg fikk ikke lest ferdig engang, men jeg skal komme med en mer fornuftig kommentar etterhvert. Enn så lenge var det veldig morsomt det som sto de første tre avsnittene. You make my day, fine du!! :D

  SvarSlett
 9. Hahaha! Nå har jeg lest alt. :D


  Blyloddene trengte ingen forklaring, men hva skjer på tegning nummer to?

  SvarSlett
 10. Tror jeg må vurdere mine grafiske evner, er det ikke innlysende? Jeg drømmr jo om det gode, raske liv -)
  Men kontoret Chassi, jeg trodde du var på fjellet?

  Astrid: Du har rett, helsestudio ruler, og for hver trening blir det pinlig tydlig hvor ensidig jeg har trent det siste året.

  Croissanter hadde jeg overlevd, de smuler og er vanskeig å putte i lomma til senere møllekonsum.
  Jaffacakes derimot, bøttevis med jaffacakes.. - nå venter jeg bare på at de skal fylle opp et spann med Troika! De har jo allerede servert bløtkake.

  Alle: Tusen takk for motiverende kommentarer og ikke treningsinnsats, vanskeligere å ligge på sofaen når jeg vet dere kaver rundt i snøen :-)

  SvarSlett