søndag 16. januar 2011

DAGENS TRENING (2 for 1)

Gjennomsnittstid - 6,55/km, temp 11-
Angrer at jeg la igjen pulsbeltet, kunne vært morsomt og se hvor høy puls man kan ha på 7/km.Fredagens Totalt 10,31km
Hadde lyst å løpe flatt, men ute, så da 8 + 3 skulle trene på skolen benyttet jeg muligheten til litt rundt omkring Mem'ryBay. Sentrum er en Kiwi.

Først prøvde jeg rundt fotballbanen men runden ble for kort, utvidet med en liten sirkel, men runden var fremdeles bare 600m - kan jo bli svimmel - men med siste sløyfa - over og under E6 - ble det ca 1,2km. Sprang runde på runde - alle retninger og variasjoner. Fant til slutt den varianten som var lettest - dvs, mest lyst, minst snø og mest nedover og holdt meg der de siste 2km.


Det største problemet var at det var glatt - og mørkt. Ufattelig hvor stiv og forsiktig man blir når man ikke ser hvor man setter beina. Andre steder var det løst og kronglete. Men: jeg tror ikke jeg kan legge all skylda for den labre farten på underlaget. Har opplevd mye verre.

Ikke kan jeg legge skyld på torsdagens skitur heller.
Hvor støl går det an å bli av 3km? Armer, rygg, lår og hofteledd - insane! Det meste er vel heller komme-seg-opp-i-stående-muskler enn skigåingmuskler. Halebeinet er sårt, nakken kan knapt bøyes og det er et område øverst på lårene - fra hoftebeinet og ned - som er helt ubrukelig. Heldigvis et lite brukt område.

Men som sagt - jeg kan ikke legge skylda her. For bortsett fra litt hofteleddbøyer vondt, kjente jeg ingenting til dette mens jeg løp. Velger derfor å legge skylda - nowhere - og kalle det hele:
Rolig langtur på snø, det var tross alt over 10km.


Igår:
Styrketrening. (Årests første)
Ja, jeg vet at alle disse bildebevisene kan virke litt overveldende - hvor skal det ende, dagens bikinishot og se jeg har barbert armhulene? Men når bildet først var tatt ble jeg faktisk litt imponert. Det ser jo ut som ordentlig styrketrening - som om jeg har en plan og mål om muskler


- og jeg ser da til og med RETT UT I RYGGEN
- det har jeg lært er veldig viktig.

Det ble ikke mange øvelsene,
markløft, knebøy, benkpress, skuldre + noe mage.
- og til de virkelig interesserte er det 8kg + stanga. (liten stang, sikkert ikke mer enn 1-3kg.)

Overraskelsen?
Oppvarmingen - møllegange. 20min fjelltur.
Startet på inc4 og økte med 0,5/30s til jeg var på 15. Det ble jeg noen minutt før jeg gikk nedover. 1% ned/30s. Farten var 5km/t hele veien. Snakk om melkesyre. Leggene var kokt sønder før jeg kom til 10. Det hadde jeg ikke trodd.

Kommer altså ikke utenom disse bakkene. Får legge inn flere slike økter, så kan det hende jeg får psyket meg opp til møllestigning når jeg løper etterhvert.

Idag
,
skulle vi igjen ut på ski. Men, 8k som etter 2 runder med taekwondootrening, har pådratt seg: 1 mulig brukket ribbein, 1 forstuet finger og legger som er i kontinuerlig krampe etter flere timer barfotløping i gymsal - vil bare late seg på sofaen (shhh). Det er lysår til jeg er skikket til å solitary skigåing, så jeg får gjøre det samme (sørgelige greier -))
Vi kommer uansett ikke ut før brøytemannen dukker opp - og hvem vet når det skjer. Vi er prisgitt denne ustadige mannen som er den eneste som tør brøyte km-bakken vår - og han vet det! Nei! Egen traktor kommer ikke på tale.

Oppsummert: Denne uka har jeg vært flink!

11 kommentarer:

 1. Heei flinka! ELSKER bildebevis! Og hvilken nydelig mark! Må få trene med deg snart. :D

  SvarSlett
 2. Yes, det er markløften sin det! Og øvelsesutvalget er jo topp, hvis du har begrenset med tid til styrketrening. Gjelder å finne de øvelsene som engasjerer flest og mest mulig (store) muskler.
  Ett tips er utfall fremfor knebøy, mer hensiktmessig mtp løping.
  PS. Å skuffe snø er jo super trening...men kanskje ikke en hel vei når jeg tenker meg om...

  SvarSlett
 3. veldig hyggelig med bilder av deg igjen også..dessuten er jeg imponert over variasjon i trening den siste tiden. flinka.

  SvarSlett
 4. Du er jammen flink til å trene. Endeleg vart det skitur på deg. Eg fann fram skiskoa mine i går, men i dag regna det. Så eg heldt meg inne. Eg som i ungdomen køyrde både Utby-løypa og Rustadrenna og svinga flott ned bakken til Vinter-vatnet er i dag ikkje så glad i skigåing. Kan det vere alderen?
  Det var tøff caps du hadde.

  SvarSlett
 5. Imponerende! Og gøy at du har prøv fjelltur på mølle. Det har jeg også lyst til.

  SvarSlett
 6. Overlykkelig over at dere så hvilken øvelse det var - og ikke sant, ryggen kunne blitt brukt som drinkanretningsbord.
  Kanskje jeg er et naturtalent med vektstanga?-)

  (men før jeg trener med noen som helst bør jeg komme opp i minst 10kg)

  Ugla: Her regner det også idag. (isj)

  SvarSlett
 7. Du ser iallefall skikkelig proff ut på bilde. Og enig med de over. Moro med bilder:-)

  Du er flink til å se treningsmuligheter i hverdagen. Det er en av fordelene med løping; vi kan trene hvor som helst.

  SvarSlett
 8. Wow, tøft bilde! (Slapp av, jeg ante ikke hva den øvelsen het - det så bare imponerende ut... (men jeg la merke til at du hadde eksemplarisk rett rygg :P))

  SvarSlett
 9. Dette er jo helt supert! Imponerende variasjon. Den markløftryggen kunne vært brukt som vater. To tomler opp!

  SvarSlett
 10. Det gjenstår bare å øke vektene :-)
  (gradvis...)

  SvarSlett
 11. imponerende
  husk musklene skal også taes med
  rundt i løypa
  ravir

  SvarSlett