søndag 25. juli 2010

LESER NR.40


The Time of
the Hunter's Moon
(1983)
- Victoria Holt

Vakre, talentfulle Cordelia kommer hjem fra exclusive finishing school i Sveits og finner ut at tante er konkurs og framtiden usikker. Hun blir også forfulgt av en mystisk fremmed og roter seg bort i en rik, sexy badboy.De hadde posesalg på biblioteket tidligere i sommer og denne ble med i posen. Helt ærlig kom jeg bare til Cordelias hjemkost og spede begynnelse i ny lærerjobb. Ikke fordi den var direkte dårlig, og Victoria Holt har jeg hatt stor glede av tidligere (i min romantiske ungdom) - men jeg hadde så mange andre bøker som fristet mer - så denne havnet på vent - limbo - og da det har gått mnd-er og jeg ennå ikke har startet opp - lar jeg den gå - off to greener pastures.

Leste en anmeldelse som sa den var gotisk marerittskummel - og det tror jeg på, en ekkel subfølelse lå under fra starten - minnet egentlig litt om Daphnes Rebecca/Jamaica Inn - men det er kanskje sånn at alle gotisk inspirerte bøker ligner hverandre.

Det jeg likte aller best:
Bevis på lesere, i ekte bookcrossing stil - savner dette fra dagens bib.system. Fra første stempel i 85 har boka vært utlånt 39 ganger. Jeg er nr.40 - og nå sender jeg den videre og håper den får en lang reise videre.
  Bokas Historie.
Tar den med til Oslo imorgen og setter den i hylla.


Tips til eventuelle lesere:

Et referat av hele historien står på første side - knip igjen øynene og bla om - værre spoiler har jeg knapt vært borti.


Victoria Holt alias Philippa Carr alias et utall andre pseudonymer men egentlig Elanor Hibbert er en fascinerende personlighet - enorm produksjon, over 100mill bøker solgt og dead at sea leste jeg på Wiki - håper det er skrevet en biografi.

4 kommentarer:

 1. 100 millioner solgt, det må vel være mer enn Stephen King som de pleier å referere til som verdens mest solgte forfatter nå.

  SvarSlett
 2. - enda mer imponerende når man tenker på at de fleste kjøpere av Holts bøker er kvinner.

  - jeg vet ikke hvor mange King har solgt men jeg går ut ifra at han leses nogenlunde jevnt av begge kjønn.

  SvarSlett
 3. Jeg fant denne listen:
  http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_best-selling_books

  Stephen King er merkelig nok ikke oppført der.Jeg tror ikke tallene hans noen gang er offentliggjort, men jeg har lest at han er nevnt som den mestselgende i dag.

  Agatha Christien er oppført med rekorden mestselgende forfatter med 2 billioner bøker solgt i Guiness rekordbok.

  SvarSlett
 4. Celeberlista - bortsett fra religiøse kinesere og div klassikere er det tydeligvis krim og dameromaner som teller
  - greit å vite :-)

  Barbara Cartland :-)
  (men jeg har da lest min del)

  SvarSlett