torsdag 27. juli 2017

SMALLTALK OM BOKHØST/BIOS/BOOKER

Uavhengig av 25+ og strålende sol. Sopp betyr høst og sommern er derfor offisielt over og avblåst. Det var fint med sol men alle vet at høst er bedre. Man slipper solkrem. Man slipper pollen. 5 uker since siste confession blogginnlegg..
Det var aldri meninga å ta sommerferie, men plutselig, ut av det blå, strømmet slekta på, for å inspisere og ta i bruk den nye utedoen. Dattera flyttet inn i hytta. Og jeg mistet alt initiativ og henga meg til late joggeturer, lange frokoster, tidsreiser og menn i kilt.  
En mann i kilt, Diana Gabaldons Jamie Fraser. Nettopp ferdig med bok 5. 55t i pre-borgerkrigs-amerika. Mer er det ikke å si (ennå). Det er tre bøker igjen. (og en uendelig mengde novellas, noveller, som jeg ikke har tenkt å lese).  


Biografisirkelen 26
Hadde det ikke vært for den stadig mer insisterende bookersumminga hadde jeg sikkert tatt bloggpause fram til biofristen. Som forøvrig bare er 2 uker unna. Ondskap/Galskap. Dette er å anse som et spark i baken. Det holder ikke som unnskyldning at det ikke er ondt bioblod på bookerlanglista. Om høsten er man som bokblogger uovervinnelig.
Man rekker alt! Hvem vet hva de skal lese?
Hvem har lest? Hvem? Hvem?
Frist 15 august. 
 Gal, ondere, ondest.


Man Booker 2017
Langlista kom i natt, og består stort sett av briter og amerikanere jeg har lest før, eller ihvertfall, kjøpt før, lastet ned før, likt og/eller forkastet før. Nesten alle har også hatt kortlisteplass før. Bla; Ali Smith, Zadie Smith, Arundhati Roy, Moshin Hamid, George Saunders, Sebastian Barry.  Bautaår.

Ei av bøkene er allerede lest, takket være labben, Lincoln in the Bardo. Ei bok, så vanskelig at jeg mistet trua både på egne evner og literary fiction. Alt du trenger å vite, kan du høre av andre, start med AnnHelen..

Jeg kunne vært idealistisk og startet med de ukjente nykommerne ( Mozley, Fridlund, Shamsie, sistnevnte var forresten på Lillehammer), men trosser erfaringen og velger den praktiske, minste motstandsvei, = bøkene som ligger på storytel (Zadie Smith, Hamid, Roy, Whithead (på svensk, straks), McGregor.
Med flaks er det hele kortlista.

 Exit West, eller Swing Time åpner ballet.
Må bare speedferdiglese Maestrooppfølgerne Domina (sukk)
og ei lydbok om sørstat, incest og hester, først Sport of Kings (sukk). 
Hele langlista + Lista over hvor mange bookerbøker jeg har lest, alltime..
I år, som ifjor, kan bookerbøkene også norsk diskusjonstråd på goodreads. 3stk Øenbøker. Forlaget og media prøver å late som ikke hører sammen.


Norsk bokhøstvarsko;
Årests mest etterlengtede postapokalypse: Morten Øens Norge om Våren
er ei seriebok, eller mulig trioavslutter. Om Frank. Han som dukket opp som Mørtens hjelpende hånd i Tellemarck, og også er hovedperson i boka Likevel Lysner Det fra 2011. It is shocking.

Denne første boka ramlet jeg helt tilfeldig over på salg, på Eldorado, ifjor.
Så glemte jeg den bort. Så leste jeg bakpå.
 - en kunstsatire om da Frank spilte inn kultporno -  (ikke sitat)..

Det virker nesten som om forbindelsen mellom bøkene blir bevisst utelatt. Kanskje fordi førsteboka er for drøy? Kanskje er den fullstendig frittstående og den eneste sammenhengen er at Øen bare kan 2 manne og 1 hundenavn, ja, Blondi er også med i årets bok. Gleder meg til å lese, men er frustrert over ekstraarbeidet. Har ikke tid. Tvangskronologismen gjør det umulig å seile utenom Lysner..
Hvis det da er første boka?
Øen har skrevet 6 romaner.
Kanskje de alle handler om Frank/Morten?

Calling all Tellemarckfans
, dere må starte nå,  nomineringsfristen er rett rund hjørnet..
Latmannssommeren er, som sagt, offisielt over.
Hva jeg egentlig drev med, istedet for å forberede meg til høst og booker? Kjapt;
 • Lesing?  Allerede nevnt, men pur underholdning; Outlander og Maestro..
 • Jogging? (bygger mengde ikke fart, som er det samme som å si at jeg subber av sted, med hund, plukker markjordbær og stopper gladelig ved hver sølepytt og skyggeflekk.  Vurderer halvmaraton i septemer (OM), som foreløpig er mer komfortabelt enn å flikke på 10km persen. Å løpe fort er mye mer slitsomt enn å løpe langt..
 • TV?  Etter at mannen avslørte at han ikke husker forskjellen på Cercei/Khalisee, og blir  blank i trynet hvis jeg stiller spørsmål om Jon Snow. Jon Snow? Ble det nedlagt forbud mot Game of Thrones 7, før hele greia var sett på nytt - og alle spørsmål kunne besvares. Renly? Brotherhood?  Er nå på starten av s4, og holder på å sprekke av utålmodighet.
 • Har også sett Orange siste sesong (tok seg opp), Friends from College (sånn passe), alle Sandra Bullocks filmene som plutselig dukket opp på Netflix (mimring) + NRKreality om forhold og alle sesonger Norsk Attraksjon.
 • Landlige sysler?  Hønepass med kyllingklekk. Mer jordbær enn noe menneske burde spise. Pollenskit. Hyttemaling. Staycation, som jeg nå har lært at det heter (takk Haruhi). 
Back in business.
Bokhøsten kommer
Tips mottas selektivt..

59 kommentarer:

 1. Oj, biosirkel snart igjen? Oh.. Satser på galskap denne gang, Tilfellet Thomas Quick, av Hannes Råstam.

  Ellers virker den nye Øenboka interessant.. leste om den på Oktobers nyhetsbrev forleden.

  Jeg lengter etter ferie, blir om en uke og en dag. Det er varmt og sommer i Trondheim nå! Her jogges det absolutt ikke. Knapt leses.

  God sommer fortsatt!

  SvarSlett
  Svar
  1. pstt. en god serie på HBO: Garden of Bronze. Fra Argentina, Buenos Aires. Thriller/krim.

   Slett
  2. God sommer Anita. Godt finværet endelig kom til midten. Og godt med lesepause. Hjernen trenger oppladning til høstkjøret. (som nå er i full gang for bookerleserne, antar det også gjelder meg selv om jeg nå istedet har begynt med Øen).

   Skal blir interessant å se om de som ikke likte Tellemarck (you) leser årets. Frank er med men det høres samtidig ut som ei helt annen bok. Litt mindre Tellemarck og mer Station Eleven/Oryxtrio. Vi får se. Gruer meg egentlig litt, min indre doomsdayprepper er nesten like sterk som vissheten om at mine manglende praktiske ferdigheter gjør meg fullstendig uegnet for et liv uten strøm. Kjenner jeg må ta meg litt sammen for å hoppe i dette. Spesielt etter jeg leste det intervjuet med Øen på NRK. Solstorm/aggragat/spydkasting. Og vi som ikke har begynt med bunkerbygging engang..

   (Argentinsk krimtips mottatt. Aldri hørt om)

   Slett
  3. Takk takk.:)
   Ja, kanskje det er det hjernen lader opp til; høstkjøret.
   Bookergreia er er jeg faktisk lettet over at jeg ikke har hengt meg på. Det er da nok av annet å lese..
   Apropos dystopiske Øen; leste du artikkelen om tilflukstromtilstanden i Trondheim i Adressa forleden? Dystert det også, kun plass til kanskje halvparten eller en brøkdel, og tilstanden på en del var heller begredelig.. lenge siden den kalde krigen..
   Sikkert bare agurknytt å fokusere på det og sette det i relasjon til klimaet mellom Trump, Putin og Kina- men lell, realistisk nok.

   Spent på om du se og liker Garden of Bronze.. :)

   Slett
  4. Ikke lest Adressa, men har forståelse for problematikken. Dette med bunkerbygging er bare nestenspøk, fordi: her har vi ikke så mye som en kjeller engang. Skulle det skje noe må vi hamstre dykkerutstyr å komme oss under vann. Faktisk, eller kanskje en veldig god ide. Eller? Det hjelper vel egentlig svært lite hvis ting havner i vannet. Nei, det er nok bare å begynne med dynamitt.. begynner å lure på om denne nye Øen egentlig er for meg, er alt for påvirkelig og lettskremt.

   Slett
  5. Høyest opp i fjellet med selvberging og hermetikk. Vet om folk som allerede har flyttet.. Nei, orker ikke å leve i frykt

   Du, ondskap, galskap :Hitler?

   Slett
  6. Som om å leve i frykt er et valg? Tror det er mer en legning. Øenboka (årets) handler heldigvis mer om hva som kommer etterpå. Oppbyggingen. Som MadAddam kanskje. Station Eleven etc. Får håpe det ikke er for mange tilbakeblikk til hva som egentlig skjedde.

   Hitler er vel selve definsjonen på augustkategorien. Kanskje man rett og slett bare skal delta med hitlerdelen av Min Kamp 6?

   Slett
  7. Jaaa.. Urinstinkt som løper løpsk..
   Oppbyggende er bra, der det er liv er det håp, liksom.

   Man kunne jo fyllt en hel kategori bare med Hitler..mye skrevet om ham. Jeg har en analyse av hans oppvekst av Alice Miller, very interesting.

   Slett
  8. Tror ikke jeg makter en hel hitlerbio, knausgårdvarianten fortalte meg alt jeg trengte å vite = dårlige kunstner gir dårlig statsleder.

   Vanskelig denne runden!

   Slett
  9. Hva med "Djevelen i den hvite byen?" http://www.vg.no/rampelys/bok/bokanmeldelser/bokanmeldelse-erik-larson-djevelen-i-den-hvite-byen/a/23807251/ (hvis godkjent som biografisk do..rom..crossover) , eller nokka om Dr. Mengele? Quisling, Goebbels og de godkaran der..;(

   Slett
  10. Jeg så kun Station Eleven/Oryx trio. HÆH? Selvfølgelig skal denne leses! Og Anita: Djevelen i den hvite byen er veldig bra!! Leste den i fjor. Kanskje jeg kan blogge om den i denne bio-runden Ingalill? Ikke blogget om den tidligere, nemlig. Ja? Please? Oppi dette Booker-kjøret..?

   Slett
  11. Jeg er så utenfor alt blogg, at jeg sier ja til alt, har fått med meg at aktiviteten er på vei opp i de 1000 hjem, bookerbøker herjer og bokhøsten frister, æhhh, må jogge, gjemmer meg i Outlander, etterpå må forbedrede foreldre inntog = støvsuging av hundehår. Ja til djevelen. Mine egne valg er så alternative at jeg ikke tør si noe som helst før innlegget er skrevet..

   Årets Øen blir spennende!

   Slett
  12. Takk til Larson! Det var nemlig gruguffe-boka si det. En smule crossover, men DET sklir unna i slaktetia. Øen blir til høsten da. Etter booker. Ikke fnyse av foreldreinntog. Jeg har no one left, så nå adopterer jeg eks-svigerfamilien istedenfor. I nøden osv, ;) Spent på hva du leser til biosirkelen!

   Slett
  13. Ja, har veldig lyst til å lese "Djevelen i den hvite byen" en dag.. Marianne.:)

   Slett
 2. Hva? Bare to uker til neste biorunde? Og jeg som ikke har skrevet innlegg til forrige runde enda. Her er det bare å sette av helga. Jeg har heller ingen åpenbare kandidater til Ond/gal, det er mulig jeg her må tøye grensene litt. Men hvordan skal jeg få lest det de neste to ukene når bookerfeberen plutselig kom og tok meg?

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, her er det bare å legge bort malekost, og møbelsnekring, fall is coming, fort. Somling er ikke lenger godtatt. Bookerfebern kommer, også hit hvert år. Trodde jeg skulle slippe unna iår, men plutselig ble bøkene jeg har utsatt uten problemer i måneder uimotståelige. Skylder på you'all.

   (ikke si det til noen, men jeg må også tøye grensene til ond/gal - så langt strikken rekker)

   Slett
 3. Hopper elegant over alt som har med bio å gjøre, og rett til GoT - vi måtte se sesong 6, ferdig i går kveld/natt - nå er det rett på 7ern. Hvordan er det mulig å ikke vite forskjell på den onde og den gode? Og hvordan er det mulig å ikke huske Jon Snow? Dette er totalt uforståelig. På lesefronten tar det jo tid med menn i kilt, og jeg har ikke skjønt den store Øyenentusiasmen din. Kanskje fordi jeg aldri har lest noe av mannen. Enda ikke. Og nå oppdaget jeg at det er Øen - og ikke Øyen, men bare fordi det illustrerer min store uvitenhet skal det få stå. Jeg hører lydbøker - begynt på min fjerde med Anna Grue - dansk krim som ikke er så alt for spennende, men ikke gruelig, og ikke høypulsaktig - akkurat det jeg trenger mens jeg RAKER, maler, går tur og legger puslespill. Vi har laget kjøkkenhage, og i går kunne jeg plukke de første to modne jordbærene. Tror ikke vi kommer til å gå på noe overkapasitet her - skal være fornøyd hvis jeg får noen liter, men problemet er jo at jeg ikke klarer å la vær å spise dem før jeg får samlet dem. Altså ikke noe frysing av egneproduserte bær i år. Og så har jeg satt poteter, og plantet sukkererter. Håper sukkerertene får blomster før frosten kommer, man vet jo aldri - du sier jo at høsten er her - og det sier jeg er bare tull - det er nå sommeren begynner, i hvert fall her nord. Det er fremdeles snø ganske langt ned i fjellsidene her, og nå er myggen kommet og den er så svær og så hissig at man kan ikke være ute hvis det ikke samtidig er ganske mye vind. Men vinden er jo så kald at man må ha sommerhua på seg. I forrige uke hadde YR et langstidsvarsel om at Alta skulle ha en uke med 24 grader og sol - nå er vi fem dager inn i den uka - og det er 12 grader og delvis regn - og sånn har det vært for det meste. Jeg er litt småbitter på de der yrfolkan, lurer på om det er mulig å saksøke på grunn av ekstrem skuffelse?

  SvarSlett
  Svar
  1. Her ruller sesong 5 over skjermen, og jeg har sneket meg inn på kjøkkenet for å skrive kommentarer. S5 husker jeg godt og dette no-face-opplegget orker jeg ikke se igjen. Satser på at vi er ajour iløpet av helga. Egentlig greit å starte med 7 på mandag, da har vi allerede 3eps og slipper å vente så lenge. (ehm, overdrev litt angående Jon Snow, men det med C versus K = sant)

   Øen burde du prøve, selv om jeg er litt satt ut 100s inn i Likevel Lysner det, føler meg både tander og prippen, og det er noen greier med et uringrør og sex som plager meg mer enn all verdens sverdsvinging. Som minner meg på at jeg er glad du planter og gror, siden avkommet påstår at det viktigste er å kjenne folk som kan noe, ikke å kunne noe selv (er uenig og dypt deprimert over at jeg ikke kan noe (av markedsverdig) som helst og ikke har annet valg enn å innta umiddelbar fosterstilling straks undergangen kommer. Kan ikke ri hest engang, og til og med hvitløken dør).
   Sidetrack. Kanskje kommer jeg gående i nøden..

   Heldige der som ikke har begynt på sommeren ennå. Yr har forresten sviktet i år, har begynt med storm, de har vært mer treffsikker i sommer, aldri skjedd før.

   Anna Grue, noteres for framtidsbruk.

   Slett
  2. Pent skal bli - yr skal strykes. De lover sol i morgen og så 7 dager med regn. Glad mannen husket uforglemmelige Jon, jeg sluttet egentlig å se GOT når noen var veldig slemme mot Jon...say no more - men nå er jeg jo hjertelig tilbake.

   Slett
  3. King of the north!!
   Jeg så scenen igår (fremdeles bare ses5, men mannen så inatt og lover at vi skal være klar til mandag (mistenker det er torsdag han mener), må da være mulig å zippe gjennom seksern iløpet av dagen? Uansett, jeg så den episoden igår hvor helvetesheksa åpner kåpa for Jon og tror han skal dåne av lyst og ildbegjær, men håhå, ikke Jon!! Hold nesten pusten, selv om jeg har sett det før. Kunne jo være jeg husket feil. Det foresvever meg at bøkene kanskje må leses siden det til stadighet hviskes bak meg om avvik for filmatisk sjokkeffekt, men får se hvordan det slutter først. Meaning, skjer det fæle ting med good folks er det utelukket med lesing..

   Det regner i midten.
   Perfekt løpevær.

   Slett
  4. Har du kommet langt i Outlander forresten? Så til min forskrekkelse at også seksern er over 50t. 57 to be correct. (Og bare 7 ligger på storytel)

   Slett
  5. Har ikke hørt Outlander siden sist vi snakket IRL - altså er sikkert du langt foran meg. Er du i midten nå? Klarer ikke å holde meg oppdatert på hvor du befinner deg for tiden - merkelige greier :), har også begynt å leke med tanken om å begynne å lytte til GOT - fra bok en. De som har lest sier at det er mye som ikke stemmer i tv-versjonen. Har jeg sagt at det regner her også? Tror vi går for nedbørsrekord, men jeg liker det egentlig. Da kan jeg bruke den nydelige gule regnfrakken min og i dag fikk jeg til og med bruk for sydvesten. Det hølja ned - men jeg gikk tur og lytta på lydbok, og Dini og Lihku var fornøyd. Nå er det fem timer siden vi kom inn, men Lihku er fremdeles blaut. Altså - det regner bøtter og spann. Fint!

   Slett
  6. Har begynt på Outlander 6. Kun til joggebruk framover (ihvertfall til jeg er ferdig med alt booker på storytel). Begynner å se slutten nå bare ca 160t+ igjen..

   Regnet i hele natt + torden, men nå skinner sola og det er fram med solkremen igjen. Hundetur + soppplukking av det trespassingslaget planlegges. Forhåpentligvis har ingen plukket opp all soppen 'min' iløpet av helga. Btw: Nydelig sydvest.

   Slett
  7. Veldig fornøyd med sydvesten - men vanskelig å få tak i, og ingen ungdommer på butikkene visste hva det var - så det er et alderdomstegn at man a) vet hva sydvest er og b) har lyst på en. 160 timer + er jo bare litt joggesubb, og du som går for halvmaraton i år trenger jo laaaaange bøker som er så forutsigbare at det ikke gjør noe om man treffer en nabo som vil prate i en time, og man glemmer å stoppe boka. Outlander er perfekt til slikt. ¨Håper du får tak i sopp - her regner det fremdeles, og jeg skal snart ta på meg det gule utstyret mitt og gå ut for å lyse opp i regnværet.

   Slett
  8. Haha til sydvesten. Eldgammeldameting at man bare må ha en NÅ. Capsen blir alltid så våt.. Kan man jogge i sydvest eller blir man, montro, glam på hodet?

   Slett
  9. Merkelig ang sydvest. Trodde det var trendy, jfr Skårungen reality serie..
   Jeg har en gul liggende et sted..

   Slett
  10. Ser det har sneket seg inne en skrivefeil i forrige kom (what else is new?). Mente selvfølgelig klam på hodet, men ser at glam, må ha vært freudian slip. Sydvestglamour.
   Typisk at det er trendy, alltid er det noen som har begynt med det du selv tror du begynte med, men - ikke trendy på Eidsvoll altså, har ikke sett en sjel - gammel eller ung i sydvest - soo, hvis det plutselig dukker opp er det Solgunn sin 'skyld'.

   Slett
  11. Haha... klamglam på hodet;) Ikke mye glæm med sørvest kuling og sydvest;)
   Pst.. er det mange Outlanderbøker? Jeg har fire-- men de inneholder vel egentlig flere bøker--

   Slett
  12. Det er godt Outlanderbøkene er lange så du ikke rakk å rote deg inn i kronologitull før jeg rakk å svare.

   Det er såvidt jeg vet 8 Outlanderromaner. (7 ligger på storytel). Men det finnes også en uanstendig mengde noveller og novellas. Om alt fra bikarakterer til hendelser som ikke blir belyst i romanene. Med planlegging har man Outlanderhistorier for resten av livet. De norske, ihvertfall lydbøkene som ligger på storytel, ser ut til å være delt opp i 2, (kanskje 3). Noe som kompliserer betraktelig. Advarsel: Once oppå det toget, kommer du det aldri av... speaking av grim experience..

   Slett
  13. Ikke rart det er forvirrende.. Da jeg kom over bøkene første gang, for mange år siden, da de ble solgt på Rema o.l. som serie, var bøkene korte..Jeg fikk karrte meg til en stk før de gikk ut av salg. De ble kalt Hekseringen. Da de nye kom ut på norsk, limited edition, for et par år siden på CappDamm var småbøkene slått sammen til fire store. Det er de jeg har. Og de følger TV-serien , i alle fall t.o.m sesong to.
   Jeg startet også å høre på Storytel for et par -tre år siden eller når det var, og der var de kortere pr.bok, ellr delt opp på en annen måte, muligens noe likt de opprinnelige seriebøkene..
   Det som forvirret meg er at det virket som at du en stund fulgte det samme løpet som TV-serien og de nye tjukke bøkene-- men så var du plutselig på nummer fem og seks, og da stemte det ikke lenger..

   BTw- jeg har tatt en pause. Begynte på bok 3 (CappDamms versjon) etter at sesong 2 på Tv var ferie, men da hadde jeg fått dosen for en stund, så de ligger der enda, både 3 og 4. Muligens tar jeg dem ikke opp igjen før sesong 3 er på skjermen. Det er så fantastisk med de landskapsbildene og musikken.

   Slett
  14. Mye lettere med de engelske. Tjukke romaner, lett å se rekkefølgen. De 2 første bøkene var også tett på tv-serien, (I roman/sesong) blir interessant å se hvordan dette fortsetter. Tv-folket liker jo å sette sitt eget preg på ting. Bøkene blir også lengre og lengre.

   Glemte i forrige kommentar:
   Mange av disse novelle-a-ene dreier om de 20 årene da Jamie/Claire var apart, spesielt om Jamie, Lord Grey osv, og også senere om Roger, men ehm, no spoiling.. mye jeg skulle ha visst, men selv om jeg henger som et slips etter romanene, har jeg foreløpig greid å unngå korthistoriene. Puh...

   Har bevisst pause nå, for å presse inn Booker og Bio, megetsærdeles vanskelig.

   Slett
  15. Nettopp lastet ned Outlander lydbok 1 til mobilen. Har abstinens, nettopp sett ferdig sesong 2. Jeg vil ha MER Jamie. Så - spm til dere to erfarne: Hvor starter jeg på lydbøkene om jeg vil fortsette der tv-seriens sesong 2 slutter? Please, give it to me!

   Slett
  16. You came to the right place!
   Det skjærer meg i hjertet å si det, men du kan trygt hoppe inn på treern. (gråter kronologitårer). Selv (avsløring) startet jeg på toern. Den fulgte sesong2, hadde bare mer info, men ingenting jeg egentlig følte var superessensielt. Blir kanskje bedre kjent med karakterene, som forsåvidt er viktig, siden det er små avvik iforhold til tv-serien. Beautifully read. Angrer litt (kanskje) på at jeg ikke leste enern, men det var vanskelig nok å ikke hoppe rett på nr.3, siden jeg var så opphengt i plottet. Outlander gjorde meg til kronologiforbryter.

   Slett
  17. HAH! Jeg visste det! At det var Jamie som fikk omvendt deg til forbryter, var imidlertid ikke en bombe... TAKK! Da starter jeg på tre'ern. Har et litt mer fleksibelt forhold til kronologi, som du vet, så dette skjærer ikke i noe hjerte. Effektivitet er viktig! Men, jeg skal gjøre ferdig Booker-lyttingen først. Kjenner jeg er noe usikker på Zadie, tror hun må i papirformat om jeg skal klare meg gjennom boka. Eller kanskje skippe den helt, for å ta den på kortlisten - om den kommer så langt. Nei nei nei! Jeg har jo bestemt meg for å lese Booker-bøker. Jamie må vente. DET skjærer meg dypt! Forresten: når kommer sesong 3 på TV, o' serieorakel...?

   Slett
  18. Jeg synes også det virker som bøkene og Tv-serie er ganske så hånd i hånd, med litt avvik her og der, selvsagt, noe annet hadde vært rart.. Jeg har ikke lest bøkene perm til perm, men parallellt med serien og bladd her og der og sammenlignet.

   Slett
 4. Jeg vurderer også å gjense Game of Thrones, det er deler av historien som definitivt trenger oppfriskning før siste sesong.

  Jeg var ikke så fan av Tellemarck og kjenner at jeg trolig ikke kommer til å prioritere Øen denne høsten ;) Akkurat nå kose-leser jeg Harry Potter, men ser at jeg må prioritere 1001-bøker ganske snart om målet for året skal være mulig å nå.

  OM går uten meg i år, da det dessverre kræsjer med jobb. Kjedelig, det har blitt en fin tradisjon å stille. Vurderer å løpe noen andre løp, det er litt for lenge siden sist konkurranse :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg anbefaler om-seeing. Overrasket over hvor mye jeg ikke hadde fått med meg eller glemt. Artig også med referansene til senere handling som jeg langt over hodet mitt første gang. All hintinga til Jon Snow og foreldrene feks. How could we not know? Likevel. Det tar på å holde seg unna sjuern. Begynner på s6 ikveld. Forhåpentligvis tar det bare noen dager.

   Ja, du, så faktisk terningkastet ditt til Tellemarck på goodreads, forleden. Vi er nok på helt motsatt side av fotballbanen der. Meen, årets bok virker anderledes, du får følge med etterhvert som vi leser, kanskje har han blitt Atwood over natta (?).

   Synd med OM, men hva med Norgesløpet. Oppdaget rent tilfeldig at dette løpet (som jeg aldri har hørt om før) skal gjenoppstå på Jessheim. 5 og 10km. Pluss et slags poengsystem uavhengig av kjønn og alder slik at alle kan konkurrere på samme nivå. Aner ikke hvordan det fungerer, men høres artig ut. Vurderer det selv, men må bare omstille meg til hurtigløping, som jeg ikke har bedrevet siden april.
   Link: http://www.norgeslopet.net/
   Tror det er 2.sept.

   Slett
  2. Åhh, jeg må innrømme at jeg ikke har sett ferdig hele sesong 6 heller! Den kom liksom midt i en annen flytting og ny jobb. Så jeg vet ikke hva du snakker om da du sier Jon Snow og foreldrene, men nå ser jeg så klart sesongene med dette i bakhodet - og skal klare å finne ut av det ;)

   Norgesløpet ser jo interessant ut. 10 km må jeg ligge unna, er så langt fra toppformen at det bare hadde blitt deprimerende greier. 5 km har jeg aldri løpt "offisielt" og har dermed ingen tidligere pers jeg kan sammenligne meg selv med. Hmm.. Dette må tenkes på.

   Slett
  3. Ble ferdig, caught up, og hva jeg gjør jeg nå, igår. Tvinner nå tommeltotter til mandag, og skulle ønske vi ikke hadde stresset slik for å komme til sjuern. Etter å ha fylt hele kvelder med Thrones i uker må vi nå finne på noe annet. Mannen mener jeg burde begynne å flette håret som Khalesee og forslår flettingfordummies på youtube slik at vi er klar for finalen. Jeg sa: bare hvis du kjøper parykk ala Horatio Hornblower (helten). Sånn kan det går når man ikke tar seg tid med episodene.

   Jeg tenker også hardt på Norgesløpet. Bare sånn tiltak å omstille seg fra subbete hundeturer til kjapt på asfalt - 5km er utelukket, eier ikke fart i kroppen, selv i toppform.

   Slett
 5. Har sovet i timen og gått glipp av dette innlegget (, eller kanskje jeg ignorere deg fordi du ikke kommer på BBT17, tenk på det du).

  Uansett, leste først man slipper solkrem. Man slipper Polen , og tenkte at Polen vel strengt tatt er valgfritt året rundt...

  Som du sier, ingen tid til overs for bios, bookerbonanza over hele linja. Når det er sagt er jo dette en av de kuleste kategoriene i år, så jeg får se hva jeg finner (tid til). Ser sykt mye true crime for tida, kanskje det kan telles? Neida. Joda. Neida.

  Har også lagt merke til at den nyeste Øen lanseres som noe helt nytt og ferskt. Mystisk. Forøvrig syns jeg at det dukker opp årstidsbøker over alt for tida, Knausgård, Øen og Ali Smith.

  Staycation er mitt nye favoritt ord (, og min noe favorittform for ferie). Skal faktisk gjøre det samme igjen i høst.

  SvarSlett
  Svar
  1. Angående BBP er det 6 uker unna og større sjanse for at jeg overdriver løpinga og pådrar meg gammeldamesakder før treffet, eller ramler i trappa (av meg selv) enn at jeg dropper treffet, så ingen panikk ennå. Kanskje må jeg arrangere et ramletriks likevel, hvis nervene tar over, å bli kommentarfelt ingnorert i all fremdtid er nesten like skummelt som å levere inn påmeldingsskjema til løp..

   (Kanskje rekker jeg middagen, if slekta er willing, eller også har ramlet ned trappa (av seg selv)).

   Breaking news om Øen:
   Rett fra kommentarfeltet på instagram. Årets er ikke bok nr.3 om Frank, men 4. Oktober driver rett og slett med dekkoperasjon, og 2/3 inn i Likevel lysner det skjønner jeg hvorfor - de prøver å gjøre apokalypsen til kosebestselger, merk at jeg sier dette nå, før jeg har lest den..

   Finnes ikke sjans i havet for at Lysner det kunne havnet på stuebordet i de tusen hjem, ikke fordi den er dårlig, men fordi Frank har så mange sjuke hobbyer og gjør så mye uspiselig at det tok meg ca 100s og bli desensed.
   Hilsen gammelfru Prippen Tander.

   (Gleder meg til å lese Autumn, og du glemte Espedal med Året - og alle disse svenskekrimfolka som har drevet på slik i årevis, Kallentoft, Theorin - et mord til enhver årstid).

   Likte forøvrig Exit West svært godt.

   Slett
  2. Ignore ignore

   Nr. 4?! Dette blir bare merkeligere og merkeligere. Skjønner jo at Øen i fri utfoldelse kan ikke riktig stuerent, syns det er mer urovekkende at den nye tydeligvis er det? Jeg kommer jo forøvrig aldri til å rekke å lese alle tre (!) i løpet av høsten, samtidig tenker jeg at Våren (med mindre den er helt nedtonet og rosa??) er en opplagt BBP17-nominasjon herfra. Hm.

   (Viste at jeg glemte noen).

   Jeg likte også Exit West , please skriv noe om hvorfor, jeg orker ikke, og alle andre er så skeptisk at jeg nesten tror jeg har latt meg lure.

   Slett
  3. Dere leser og leser og jeg makter såvidt å skrive kommentarer, wave 2 av sommerbesøk er annonsert, så da må jeg vel jogge som en gal for å få skviset inn kryssbøker. Må finne bio straks jeg er ferdig med Zadie.

   Øen: Dette vil si at Tellemarck er nr. 3, årets nr.4 og den siste, den første, som vil si at jeg nå leser toern, all kronologi er ødelagt og I blame Oktober. Kan da ikke være meningen at vi skal gjøre vår egen serieresearch? Nå som jeg ender opp med tall rekka 3, 2, 4, later jeg inntil videre som om denne enern ikke eksisterer, selv om den legger grunnlaget for alle karaktterene/forholdene jeg sliter meg å forstå i nummer 2.
   Hilsen Fru-strert Prippen Tander.
   (Frank er i øyeblikket tvunget til å spille inn sadoporno med Auswitch tema). Det er langt over toleransegrensa.

   Ingen bookerskribling før jeg er ferdig med galskapen. Viktig å prioritere.

   Slett
  4. Jo drøyere du fremstiller Frank, jo mer lyst får jeg til å lese. Trenger noe politisk ukorrekt etter bookersesongen.

   Har valgt meg biobok forresten, Under the Banner of Heaven -Jon Krakauer. Nå gjenstår det bare å få tid til å lese...

   Håper du fremdeles liker Swing Time , jeg føler meg alene som fan.

   Slett
  5. Egentlig er det ikke Frank, men den fæle sadistkunstnerkjæresten, Trine. The things hun får Frank til å gjøre.. Sukk. Derfor jeg gjerne skulle lest enern for å se hvordan hun ble som hun ble, kanskje. Håper intenst hun ikke er med i Våren.

   Liker fremdeles Swing Time. Vet ikke hvorfor. Ennå. Krakauer er alltid like engasjerende. Begynte på Shirley Jacksonbio på dagens subbetur, men spacet ut å måtte gå tilbake til Outlander. Aner fremdeles ikke hva jeg skal gjøre.

   Slett
 6. Vedk. biorunde: Eg har starta på En av oss - Seierstad. Seks år etter terroren og fire år etter bokutgjevinga føler eg meg klar. Ikkje akkurat bio, men handlar m.a. om ABB sin barndom og oppvekst. Ein ondare og galare person finst vel ikkje.

  SvarSlett
  Svar
  1. Burde nok stå bilde av abb i leksikon, både ved siden av ond, og gal. Jeg heller mot gal, men kun fordi jeg ikke forstå at et menneske kan være så ond at slike handklinger blir gjort med overlegg. Men onkdskap finnes jo, eller vel, det har ihvertfall en definisjon, og fengslene er fulle, og enda er det fem minutter til kafen min er ferdig.. klarer ikke tenke klart. Annet en en urgen foretstilling om at jeg må finne ei bok asap.. fristen nærmer seg..

   Slett
  2. Noe er galt med tastaturet mitt, k-er sniker seg inn overalt.

   Slett
 7. Altså, jeg brukte opp min planlagte gal/ond-bok på samlesing i juli (En av oss), den havnet midt mellom to kategorier, og så ble jeg forvirret, og nå vet jeg ikke hva jeg skal finne på. Jeg tror det var juni-kategorien jeg fant ut at jeg skulle lenke innlegget til.
  Booker, norsk bokhøst, sommerbøkene jeg ikke fikk lest, ingen av dem passer. Men nå kom jeg på at jeg lånte en norsk dokumentarbok av året før sommeren, Ære være mine døtre, om en far som har drept både sin mor og to døtre for å gjenopprette familiens ære. Kan den godkjennes?

  SvarSlett
  Svar
  1. Det at det står dokumentar på forsida trenger ikke å bety at det ikke er en biografi. Tenk bare på alle biografiene de sniker inn som romaner (knausgård, ullmann, espedal osv). Tematisk virker boka midt i emnefeltet = godkjent, så lenge at vi umiddelbart glemmer at du skrev d..men..ar..bok..

   Slett
  2. Ja, det står ikke nødvendigvis dokumentar på forsiden heller, og vet ikke hvorfor jeg skrev det, det er jo å be om å bli disket. Øyeblikksbiografi heter det!

   Slett
  3. Man må velge sine sjangre med omhu og ordet dokumentar er sirkeltabu. Øyeblikkesbioer, on the other hand, alltid velkomne! Knapp uke igjen. Bookerpause beordres!

   Slett
 8. Var innom det flotte biblioteket her i Bodø nettopp og kikket på biografier.. Fant Mitt liv med Saddam, kona hans har skrevet om er liv i frykt med den gale diktatoren.. Det må da være et godt tips??? Holder meg til Quick, jeg da, btw..

  SvarSlett
  Svar
  1. Pstt-- tidlig ute denne gangen. : https://artemisiasverden.blogspot.no/2017/08/tilfellet-thomas-quick-en-seriemorder.html#more

   Slett
  2. Jeg setter pris på iveren, men feil kommentarfelt. Bioinnlegget er oppe nå. Dvs, kun for lenker, generalen aner ikke hva hun holder på med.

   Slett
  3. Ja, sånn går det når du er treg og jeg snar, hehe 😉

   Slett
 9. Og så var det biosirkeltid igjen: https://thousandthunderingtyphoons.wordpress.com/2017/08/14/mari-leser-biografier-6-mord-og-mysterier-i-seattle/

  SvarSlett
  Svar
  1. Testing one two? Hva tester du?
   Som jeg sa til Anita, feil kommentarfelt, men jeg innser at det er jeg som er treg, skal derfor egenhendig lime over lenkene deres til riktig sted - straks jeg har kommet tilbake fra joggetur. (en lang en, med hund, som vil si, jeg gjør det i kveld engang).

   (Fingrene mine vil bare se trailrunning på youtube.)

   Slett