mandag 25. august 2014

LILLE TRILLE RAMLET NED.

Idyllisk, ikke sant? Den spreke kvinnen, hunden og - regnet, som forøvrig ikke er like
etterlengtet lenger. Ikke la deg lure. Det er en grunn til at nærbildet mangler.


Den selvutleverende sannheten  (uten bilde)
Siden starten på joggeeventyret i januar 2009:
, har jeg aldri vært tregere, aldri vært tyngre
, aldri svakere (her teller både vilje og kropp)
, aldri slitt mer med dørstokk, bakker, skuldre (totalt manglende styrketrening)
og aldri hatt behov for lengre restitusjon - tross mindre km og flere hviledager.

I denne situasjonen
Selv om jeg hellig lovet, både i ord og nyttårskrift, at jeg skulle boikotte alle lisensløp
og aldri være selvdestruktiv blubbe i maratonfelt igjen
- før jeg hadde gjort noe proaktivt med både vekt og muskler
, har jeg igjen meldt meg på Oslo Maraton.

Halvmaraton:
Det kunne altså vært verre.
Mangel på selvinnsikt javel, skulle jeg først streikebryte burde jeg valgt 10 for Grete, men i tvangspositivismens navn, er jeg lykkelig jeg ikke i fjorårseuforiaen meldte meg på hel. Hadde OM hatt en like god deal som ifjor  (300kr), og ikke tabbet seg ut med tidtaking/informasjon/garderober osv, kunne det ha skjedd.
Hele dalen skjelver ved tanken.

To som tar styrketreninga på alvor.


Takksom for små framskritt har jeg de siste ukene trukket pusten dypt. Tatt meg sammen og prøvd å venne meg av med tredemølla. Beina blir syrestive av både skog og grus, kondisjonen takler ikke bakker og etter jeg på fredag panikkløp sesongens første skikkelige langtur, har jeg ikke vært istand til de enkleste bevegelser. Trenger hjelp til både sofaligging, trappegåing og kjøleskapsåpning.

20,3km. 
15 av dem asfalt. Gange opp alle bakker.
1 tissepause. Asfaltkramper. Paranoia.
8,9km/t - og det kunne ikke gått fortere med nummer på brystet.
, som vil si at nyttårsforsettet om distansepers utsettes til 2015.

Drømmemål:  2,10
Realistisk mål:  2,20+
, som burde innebære å komme seg til mål med verdigheten i behold.

Trening de siste tre ukene?  Mhauaha.
Det er for sent for planlegging og formtopp. Den eneste planen jeg har er en tur til over 15 på asfalt, og minst mulig hundeturer. Subbing med tisse/sniffe/drikke pauser hvert 3.min er ikke forenelig med 21km lett flyt. Jeg begynner å innse at hund per.say ikke er forenelig med langdistanseløping. Lurt igjen.

Regner med at alle andre holder seg til lisensboikotten og at jeg blir eneste joggeblogger i løypa? Er det i det hele tatt noen som skal løpe Oslo Maraton? Anybody?, sa lille-trille, og fantaserte om høy plassering på resultatlista 
pga manglende sprekingdeltakelse.
Er det foresten noen som vet hvor jeg kan får kjøpt Nei-til-lisens t-skjorte?

14 kommentarer:

 1. Nei til lisens t-skjorte tipper jeg du kan få trykket opp selv, hvis du vil.

  Og ellers har jeg bare trøst å komme med: Du klarer deg steingodt, som i det hele tatt melder deg på et halvmaraton. Jeg har ikke løpt over 5 km i hele sommer, så halv er så fjernt som det kan være. Flaks jeg bestemte meg allerede i fjor for å ikke løpe i Oslo i år, syntes rett og slett at opplegget ble for dårlig. Det er jo synd, men sant. Krysser fingrene for at det er bedre i år, for alle involverte.

  SvarSlett
  Svar
  1. Nei, da får jeg heller være tradisjonen tro og løpe i maraton t-skjorta Jeg ønsker meg dyp himmelblå eller rørosrød. (men gjetter på merkelige pasteller)

   Det er sant at opplegget var dårlig ifjor. Dårligere enn i noen av de andre årene jeg har vært med. Før har liksom alt klaffet - og ifjor var det bare rot. Iår har de også lagt på prisen, så fortsetter de i samme leia som ifjor - kan det nok hende at jeg også blir mer eventyrlysten i løpsvalg.

   Forresten har ikke jeg heller løpt over 5km i sommer. Dvs, jeg har løpt åttere og ellevere men sjelden mer enn 3km sammenhengende - uten endeløse, evigvarende pauser. Jeg skylder på sola og hunden. Du har vel ikke sluttet å løpe?

   Slett
  2. Åh, jeg skreiv egentlig mye her (som vanlig), men så med litt uheldige omstendigheter så ble det visst slettet.

   Nei, eller ja, eller nei, har ikke helt sluttet å løpe. Bare trappet skikkelig ned og begynt å gå mer på byfjellene i stedet. Men når det blir mørkt kan det være at jeg ombestemmer meg. Vil jo helst løpe halv i Bergen igjen til våren.

   Vi får se.

   Masse lykke til i Oslo. Det MÅ jo nesten være bedre opplegg enn i fjor. De kan jo det egentlig, det å arrangere.

   Slett
  3. Noen fortalte meg nylig at det mer man går og det mer muskler man før (for det får man jo av gå-ing??), det mer potensielle stive, krampe muskler under løp. Sikker derfor alle disse maratonløperne er tynne som nåler - ingenting å få vondt i. Så slutt med fjellet og trapp opp løpinga.

   Opplegget MÅ være bedre enn ifjor.
   Ifall alt er like ille har vi tatt forbehold og reservert hotellrom iår. Tar ikke sjansen på fjorårets dusj og garderobehelvete.

   Slett
 2. Jeg skal løpe 10 for grete (det kalles selvinnsikt, LOL) :-) Og jeg løper fordi jeg vant en gratis startplass - for jeg er jo som kjent på boikottbølgen og løper kun lisensfrie løp!

  Nuvel - det jeg skulle si var: DRIT nå i den jævla klokka! Still til start og ha det gøy! Løp ut fra form og forutsetning og vær fornøyd med at du løper - ikke alle kan løpe 21km på asfalt - så fort eller sakte, tung eller lett, blodtrimma eller lettere slappfisk med fiskebollearmer: samma det vel!!! HA DET GØY og kos deg, amen! ;-) (digger forøvrig at du stiller selv om formen er under pari!!!)

  SvarSlett
  Svar
  1. Godt å høre at andre er mer standhaftige boikottere enn undertegnede. Det begredelige for min del er at dette er - og blir - det eneste løpet jeg løper iår (hvis jeg ikke nok engang skal late som jeg melder meg på Jessheim) - så da blir det 100% idealismebrudd. (Skammen er stor.)

   Jeg er på god vei til å drite i klokka. Trenger bare et par dager til (kanskje ei uke). Planen ifjor var jo å komme seg under 2,03, og selv om det er egen feil og latskap - krever det mental bearbeiding å være fornøyd med 2,20 - dvs når jeg sitter på baken. Løpende er det innlysende - og jeg blir strålende fornøyd bare jeg kommer til mål.
   , men at det blir gøy - det kan jeg ikke love -))

   Lykke til!
   Ryktene sier du satser på verdensrekord?

   Slett
 3. Klok(?) av erfaring har jeg ikke turt å komme med noen selvutleverende sannhet når det gjelder trimfronten. Det kan konstateres at det sykles - som, deg: det løpes. Kondisjon, lengde, målsetninger og andre optimistiske stunt på trimsiden har jeg ikke notert noe annet sted enn på i høyst lokale, og personlige kalender... Noe lærte jeg av fjoråret... Jeg burde heller ikke lovet å være med i lesesirkler... for makan til dårlig selvkontroll skal man jammen se langt etter. Jeg er imponert over påmeldelsen til halvmarathon! Enda mer imponert over det faktum at jeg tror du kommer til å fullføre - med stil! Selv har jeg i leseeuforiens blindende lys prestert å melde meg opp på altfor mange studiepoeng dette halvåret, og starter like så greit med å skulke uke 2 og 3 av studiene. Do as I tell you - not do as I do... Sa jeg til 18-åringen som nettopp har startet påbygg VK3. På den eneste skolen i Stavanger med påbygg-tilbud som IKKE streiker. Godt gjort... :-)
  Lag t-skjorta selv! Godt forslag fra T over her. Da kan du få ut all misnøye, med stor og liten skrift - i kjent Moshonista-stil !!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Forteller du meg at det ikke hjelper med fancy sykkelferier og luksushytta i sykkelvennlige land?
   Isåfall ødelegger du alle mine illusjoner og framtidshåp og både plan B,C,D og F.
   Minst en av dem inkluderer å blindpassasjere seg til Canada for å løpe i oppoverbakker og okkupere boblebadet ditt - i noen måneder.
   Ikke stress!! Tullings.
   Jeg kommer til å sitte inne å lese. Er imot både boblebad og oppoverbakker, og boikotter førstenevnte hardt - selv om jeg innser at en boikotting fra meg er null verdt.
   Når ble jeg en slik sell-out. NÅR?

   40 studiepoeng er ingen sak for overenergiske Stavangerjenter - men hvis det er sånn at det er all denne studeringen - eller studieskulken - som er årsaken til at det ennå ikke har dukket opp noen Djengis-omtale - må du revurdere.
   Lesesirkler trumfer studier. Hver gang.
   Det vet ALLE!

   Slett
  2. Fancy sykkelferier varer kun så lenge de varer. Fantastiske i nuet, men et aldrende skrog kan ikke leve på korte øyeblikk med sporadisk utfoldelse alene. Her må det mer målbevisst trening til. Er igang. Sykkelen er ennå ute og ellipsemaskinen roper hver gang jeg går forbi "treningsrommet" - som strategisk nok er plassert like ved siden av kontoret. Kan ikke unngå å se treningsutstyret... igjen og igjen... hver dag... = dårlig samvittighet som bygger opp under fortrengelsens kunst...
   Djengis-omtalen lar vente på seg. Har kommet meg igang, men det er et optimistisk prosjekt. Kanskje jeg burde lese den istedenfor Intro-mursteinen til engelsk litteratur...? Foreløpig trumfer studiet, (men det er bare fordi jeg vet jeg skal skulke de to påfølgende ukene... = jobb OG laaanghelg ifm bokbloggertreffet. Am I excused? -)

   Slett
  3. Bokbloggtreffet er en glimrende excuse for det meste, (det med jobb ignoreres), det kan dog hende at jeg krever muntlig framførelse av Djengis. Alt tilgis hvis du møter opp i kostyme.

   Fortregning er, som du ganske riktig påpeker, den ypperste kunst. Helt i Bjørneboes ånd bør vi drukne alt vi ikke gjør eller vil tenke på - i høy skrallende distansert latter.

   Slett
 4. Heia heia du. Dette går bra! <3

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, kjære!
   Men hva med deg, har du sluttet å løpe med vinden?

   Slett
 5. Skulle ønske jeg kunne ta deg med på styrketrening.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg leste denne kommentaren, like før jeg la meg igår, og måtte sikre søvnen med flere timers lydbok i halvsøvne - for å unngå push-up mareritt med rasende (og veldig veldig skuffet) stavangerinstruktør.

   (Jeg er en geleklump av en utfordring selv ikke du kan få skikk på. (og jeg mener det ikke som en utfordring. Gud forby -))

   Slett