torsdag 31. mai 2012

STREK OVER MAI (+ noen kms)

.. and the saga continues... til det kjedsommelige...


Ble denne uka bedre?
2 turer var på bedringens rand
2 turer var rock bottom.
VARMT VARMT VARMT

Oppsummert:
, fordi begynner jeg med detaljene varer innlegget til imorgen.

23.mai:
Plan: Subb til Eidsvoll med buss hjem.
Execution: 24+, halvsvimet og uinspirert.
Vrikket ankelen og smalt i grøfta på 418m.
Spiddet tåa på en brøytepinne på 2km.
Bambusspyd midt imellom tærne og jeg måtte av med sko og sokker og trekke skiten ut. Snudde og GIKK hjem.
Resultat: 4km, hvorav 3,5km var gange.
Badet i pyrisept, for jeg har ikke glemt da 8k fikk flis i fingern og måtte operere albuen.


25.mai
Plan: Stå opp før sola og unngå varmen
Ex: Ikke så tidlig som jeg håpet men jeg var igang 6,00. Genistrek for jeg takler overhode ikke varme. Løp 6km i vanlige sko, før jeg skiftet til fivefingers. Hostet, spyttet og surklet men det gikk forbausende bra
og jeg følte meg smart, sprek og på bedringens vei.
Resultat: 10km, inkl. 4km ff.


Overopphetet, blodig og oppskrapt kastet hun frustrert fra seg boksen. 


26.mai
Plan: Tempo på mølle + styrke.
Ex: mhauaha til tempo, holdt på å besvime allerede under oppvarminga og angret at jeg ikke tok sjansen på sol istedet for uventilert kjellermølle. Ikke så rart at jeg slet for jeg har ikke løpt raskere enn standard oppvarmingsfart i hele mai. (7-8km/t). Prøvde likevel å legge meg på 10km/t etter oppvarming. Holdt i 2km før kondisjonen sviktet og hosten overtok.

Ny Plan: Intervaller. 
Korte pga dårlige kondisjon.
- you can do anything for one minute - . Det har jeg lært på Biggest Loser.
6 x 200m - med fart fra 11-12km/t.
Helt ok. Akkurat kort nok til at jeg ikke rakk å hoste.
Rom må bygges på nytt og jeg aner ikke hvordan.
Etterpå: 30min styrke. Armer, rygg og mage.
OG CORE + SIDEFLESK.

Søndag kunne jeg ikke bevege overkroppen. Det er tross alt nesten et år siden siste økt med vekter. Spesielt vondt på høyresiden. Gikk ut ifra at vektene hadde vært for tunge og teknikken dårlig.
Kjente ingenting på venstreside.


Gone er de dager da jeg lett innehentet 8k etter drikkepauser og skogstull, nå må jeg løpe 3km kortere bare for å komme samtidig til mål. 
Det finnes ikke baljer store nok til krokodilletårene.


28.mai
Plan 10km i skogen. 
Overkroppen var fremdeles støl, men på vikende front, bortsett fra høyre sidemuskel som var verre. Støle muskler har derimot aldri vært noe hinder for joggings og siden det endelig var blitt litt kaldere måtte det bli tur.

Løp de 2 første 7min/km, utslitt og med stadig mer vondt i siden. Stoppet for å gå i en bakke og 8k forsvant i klivende fart. Da jeg startet opp igjen på toppen ble jeg nesten slått til jorden av hvor vondt det gjorde. Gikk, slappet av, tøyde, tisset og fortsatte litt til. Nå nesten på gråten.
Så snudde jeg. På 3,6km.

3,6km tilbake til bilen.
I kupert skog, der nedoverbakkene viste seg å være mye verre for siden enn oppover. Tyngre landinger og mer risting? Jeg løp hele veien, for 3,6km gange tar hele dagen. Tok bittesmå skritt, prøvde å ikke vri på overkoppen - stiv og rett i ryggen - som et lys. (drømmeteknikk). Ved bilen var jeg ødelagt. Bevegelse var en pine- hosting tortur. Kunne nesten ikke gå.
Resultat: 7,3km med komplikasjoner.

29.mai
Flaks at jeg hadde fått framskyndet legetimen min.
Regnet med at det hverken var noe å gjøre med sidemuskelen eller hosten, men troppet opp likevel for å ta allergiprøver = ansvarlig hundeplanlegging.

Kortvarianten:
Legen klemmer. lytter og påstår jeg har hostet på meg ribbbeinsbrudd (???).
Overhører alle forklaringer om vekter og jogging
- og skriver ut en pamflett av resepter.
 - jammen - sier jeg  - nei hvis det skjedde på lørdag og det nå er verre, er det ribs - 
 - jammen - sier jeg - nei, ingen brister musker uten å kjenne det - sier turnuslegen, den unge.
-  jammen strekk da? hyler pasienten.
 - det spiller ingen rolle says the doctor
, du må uansett spise piller og holde deg i ro i 3-4 uker 


 speilvendt og vektene var egentlig på skuldrene.
Men tilfeldigheten er på min side.
Lørdag hadde jeg ingen smerter og utførte øvelsen på bilde med altfor tunge vekter. Søndag hadde jeg vondt. Mandag jogget jeg det verre.
Noe skjedde, brist, brudd eller strekk?  
Hva tror du?


Jeg nekter! 
Både på ribbbeinsbrudd og muskelbrist.
Det er en strekk - og imorgen skal jeg jogge.
Imorgen er det juni
OG JUNI MÅ BLI BEDRE. 
hilsen pilleinga


30 kommentarer:

 1. Neimen....Ja - juni må bli bedre!

  SvarSlett
  Svar
  1. Har stor tru på juni
   , the only way is up - osv osv.

   Slett
 2. You made my day. Beklager at jeg ler så tårene triller, du har nok kjempevondt og jeg synes kjempe synd i deg men samtidig er det utrulig morsomt å lese. Kan forestille meg deg badende i pyrysept. Forresten det er helt mulig å få ribbbeinsbrudd pga hosting, men da tror jeg ikke du kunne trene så mye med vekter. god bedring, og juni blir desidert bedre. Det er ikke så varmt allerede

  SvarSlett
  Svar
  1. Nettopp!
   Jeg mener også at siden sidevondet første gang kom ETTER årets eneste styrketrening, er det sannsynligvis vektstanga som er synderen.

   Egentlig er det et under at jeg ikke har hostet isønder hele ribbekassa sånn som jeg har holdt på tidligere i måneden. Den siste uka derimot har vært litt bedre på hostefronten - derfor er brudd usannsynlig, mm det skjedde tidligere og jeg gjorde det verre med styrketrening. Hmmm.

   Det gleder meg at varmen er på hell og imorgen starter jeg på nytt. Alle sidesmerter skal ignoreres.
   LYKKE TIL I STOCKHOLM.

   Slett
 3. Hosting kan forårsake så meget. Sjøl har jeg måttet sove på sofaen en måneds tid..

  Har du astma? Hvis ikke, så kan det tenkes at du astma ;) Da er det ikke så lett å få dreis på kondisen uten astmamedisin.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hehe til sofasoving, til er triste greier hvor lite sympati vi 'hostere' får. Jeg banker dog i bordet til astma, holder for ørene og tar skylappene på. Jeg har jo bare hostet en måned så alle kort er på seiglivet virus.

   Banker en bordgang for deg også - og at du snart kommer deg bort fra sofaen -)

   Slett
  2. Tusen takk, har nylig returnert til ektesengen :)

   Jeg har ikke store astmaen. Kun som en reaksjon etter forkjølelser og som en reaksjon på anstrengelser. Ventoline tar skiten - og gir meg min velfortjente kondis!

   Slett
  3. Skremmer meg litt av forkjølelse kan frambringe astma - spesielt med tanke på at jeg sovnet foran tv-en igår - og min bedre halvdel, the bearer of truth, påstod jeg snorket akkurat som min mor
   - som har astma.
   (tror han lyver)

   Ventolin er det også allergimedisin?

   Slett
  4. Ventolin åpner bronkiene, slik at man får luft inn i de essensielle organene, du vet ;) Og ut av dem igjen.

   Astma bør ikke regnes som en sykdom, kun som et symptom eller bare en kroppslig reaksjon. Det betyr at bronkiene hovner - og produserer en del slim.

   Bronkiene reagerer med denne hevelsen f.eks. p.g.a. allergener (bjerkepollen, katt, nøtter) eller anstrengelse eller som en ubehagelig dessert etter forkjølelser.

   Jeg ville ha spurt legen om å få prøve ventoline, var jeg deg. Spesielt fordi du referer til at kondisen ikke blir bedre/blir dårligere. Jeg hadde en slik vår en gang. Kondisen ble dårligere og dårligere. Jeg hostet ikke da, men plutselig fikk jeg anstrengelsesastmaanfall oppi skauen. Det var guffent. Nå: alltid 2-3 trekk ventoline før jeg skal sykle, gå hefig i motakke, trening etc. Ellers kommer ikke nok luft inn, vilket fører til ben som ikke orker å tråkke.

   (Din bedre halvdel bløffer. Helt klart.)

   Slett
  5. Skal absolutt spørre etter Ventolin neste gang jeg er til legen, kanskje til og med lage en ekstra legetime kun for dette.
   , spesielt med tanke på at forkjølelsen (med slim og hoste) ikke ser ut til å gi seg og det er midt i allergisesongen.

   Takk for tipset
   , og han lyver garantert.

   Slett
 4. Kjære vene! Hvordan er ribbenet nå da? God bedring uansett!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ribbeinet, som her i huset kun går under navnet, den forstrukne muskel, er under kontroll. Ikke særlig begeistret for dagens mølleøkt, men ingenting 2 kjappe ibux og mindpowerfortregning ikke kunne fikse.

   Kondisjonen derimot er et helt annet kapittel og kan dessverre ikke bedres med piller og rødvin. Jeg er likevel optimistisk. Juni blir bedre!

   Slett
 5. Du skal ikke undervurdere piller og rødvin ;-)
  Ribbensbrudd er jævlig! vondt, ogda hjeper det ikke med Ibux. Så brist kanskje? Uansett, nå er det juni, imorgen er det t.o.m mandag, ny måned, ny uke, mange nye muligheter!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg kaller det innbitt - en muskelstrekk
   , og ibux og rødvin døyver det bra
   = 1 til meg. O til legen.
   Noe som er nok et innslag i at alle som er fysisk aktivitet - eller har plager forårsaket av fysisk aktivitet burde styre unna fastlegen. Pillefabrikk.

   Været hjelper på optimismen. Regn og overskyet, og perfekt for kondisjonsjobbing.

   Slett
 6. Jeg pleier vanligvis å styre unna treningsinnleggene dine, ene og alene fordi min dårlige samvittighet blir beint ut elendig, men her ser jeg grunnen til at skjebnen ville at jeg likevel skulle klikke meg inn: DU HAR JAGGU BOLTRET DEG I PAINT! <3

  SvarSlett
  Svar
  1. aha - en skapjoggebloggleser?
   Har du virkelig gått glipp av 3 år med strekmenn og kunstnerisk utfoldelse. Du får legge all lesing på hylla og bruke uka på arkivene - når det gjelder utforming av strekmenn på tur har jeg ingen skam og begrensninger)

   (men det er fireworks da og ikke paint, jeg sa jo begrensede kunstneriske evner)

   Slett
 7. Jeg hostet på meg brist i ribbeinet for ti år siden, og det var ikke godt. Det skjer visstnok ofte med gamlinger, og er litt mer uvanlig for spreke ungdommer som du och jag. Men det sier litt om styrken på hosten, da, når skjelettet begynner å slå sprekker. Da må selvmedlidenhet og klagesanger være lov. Vet ikke om det er noe bedre med strekk i muskelen enn brist i ribbeinet, for hvile må du uansett:-) God bedring! Medfølende hilsen, dr. med. Lines bibliotek.

  SvarSlett
  Svar
  1. Her i dalen kunne man vunnet mesterskap i selvmedlidenhet, flere turer iløpet av denne sykeperioden har jeg løpt med rennende tårer (og den evige snørra) - ingen nye joggere vervet av meg i mai, har sikkert drevet horder over til den forhatte zumbaen.

   Det der med skjelettet var det som skremte meg mest og fikk meg til å forkaste brudd/brist teorien. Man kan da i sin beste alder ikke være så skrøpelig at man hoster fram sprekker? Hvilken forskrekkelig sykdom var det du hadde?

   Slett
 8. Øy, vet du hva jeg så på Leap, forresten? En dame som løp i Fivefingers men som landet på HÆLEN. Dunk, dunk, ikke mye isipisi der. Hadde lyst å prikke henne på skulderen og si at det neppe var noen god idé, men holdt selvfølgelig kjeft og lot henne dunke rett inn i fordervelsen... Får fortsatt grøsninger når jeg tenker på det.

  SvarSlett
  Svar
  1. (((gasp)))
   Visste ikke det var mulig engang, det må da gjøre sinnsykt vondt? Nå har jeg lest rykter om at de nyeste ff-ene er litt tjukkere enn de første, men LIKEVEL.

   De har forresten begynte å selge ff på xxl nå, så det sist jeg var i Trondheim. 3 forskjellige modeller under overskrift ala:
   For et lettere løpssteg
   Får deg lettere opp på forfot.
   Ingen veiledning eller advarsel.
   Trouble is a coming!

   Slett
 9. Ojojojoj...tror jeg begrenser kommentaren til det. Eller, et lite tillegg hører med: God bedring med ribbein, muskler, hoste og annet.

  SvarSlett
 10. (skulle forøvrig ønske jeg fikk til å slå av "bevis at du ikke er en robot" på min side også, men får det ikke til. Det er en drøm å kommentere på din blogg i forhold til alle oss som har den idiotiske kontrollen. Hadde vel uansett vært dritkult om en robot kommenterte på bloggen!)

  SvarSlett
  Svar
  1. Inga to the rescue.
   Utforming - Instillinger - Innlegg/Kommentarer
   og kryss på at ALLE kan kommentere og at du ALDRI vil ha moderering.
   Nesten like lett som negativ splitt!

   Slett
  2. Jeg måtte gå tilbake til gammel versjon, endre det der, for deretter å gå til ny versjon igjen.

   Slett
  3. Innstillingene er som du beskriver Ingalill, but still...

   Sukkerspinnengelen: hvor finnes valget om å gå tilbake til gammel versjon? Har sett under tannhjulet der jeg har sett beskrevet at dette valget skal finnes - men det er ikke der...

   Slett
  4. Hmm, tenkte ikke på at det var noe forskjell mellom gammel og ny versjon. Jeg forandret innstillingene før skiftet, så da må nok inga trekke seg fra rescuen.

   Tilbakegangen til gammel versjon lette jeg fortvilt etter i påska, før jeg bestemte meg for å skifte mal, men akkurat som det fant jeg ikke ut hvordan.

   Sukkerspinn: ((hjelp))

   Slett
 11. Jeg er heldigvis så dum at jeg ikke har skjønt det der med gammel og ny versjon, jeg... Hvordan er ståa nå, Ingalill?

  SvarSlett
  Svar
  1. (Pst, du ser ikke at det ser litt anderledes ut når du skriver innlegg da??)

   Ståa er akseptabel, det bare så slitsomt å prøve å karre seg tilbake i nogenlunde form. Ribbeinet/muskelen kjenner jeg nå bare rett etter joggetur og igår greide jeg 4,5km uten å stoppe (i nedoverbakke).
   FRAMSKRITT -)

   Slett
 12. Nei, legger ikke merke til noen ting jeg :)

  BRA! :)

  SvarSlett