onsdag 9. mai 2012

OPPSUMMERENDE SYT (0km)

Better days, forrige onsdag. 1.mai i bysol.

Oppsummering siste 8 dager
Totalt løpt 0km
Total gange 1000m +/-
Lest? 50s

 Advarsel: Sykdom og syteprat.

Akkurat 2 turer rakk jeg etter Sentrumsløpet.
1 rolig fivefinger tur + en solsteikende 11km i skogen - før det helt bokstavlig smalt. Trerøtter, stein, gryende influensa og rett på trynet. Det var et englefall. Kne, hofte, skulder og hode - klask i bakken. Kamera fløy flere meter - og landet midt i mellom to steiner. Du vet det sekundet, der du ikke tør røre deg, ifall ting er brukket og lekk. Jeg lå i minutter, kjente ingenting. Åpnet øynene og så rett på en stor stein. Steiner og trestumper overalt, bortsett fra der de ulke kroppsdelen landet. Englevakt.
Jeg løp videre.

Den foræderiske, bittelille trerota. 
Tips: Er du for sliten til å løfte beina får du holde deg unna skogen.

Det var tirsdag. Ondag våknet jeg opp til enda verre form. Blytung og verkende - men jeg skyldte på solsteik og allergi, holdt et stødig inntak av ibux og dro til Oslo for å wine, dine og bookcrosse med, bla, Line og Silje. Vi satt ute til nesten 22 - det var astrologi, folketrygd og giftermål - og bøker.
Veldig, veldig hyggelig
, og ikke særlig smart.

Torsdag stablet jeg meg inn i bilen og ble passasjeret til midten.
Begravelse, famliesamvær - og trekk.
Trist, men hyggelig - og ikke særlig smart.

Siden har jeg holdt meg mer eller mindre liggende. Neddopet  og i  tørrhostehelvete. Etterdønningene av skogssaltoen kom snikende og imobiliserte både skulder og nakke. Først i går kunne jeg vri på hodet uten ibuxgel. Viktigere: knærne slapp fra det uten en skramme.

, & that's it.
8 dager siden jeg sist beveget meg. Pr. idag kan jeg ikke gå opp trappa uten heteslag og  hosteanfall, og bihulene blir tettere dag for dag. Ferskvareformen har muglet og tempojogg er lagt på hylla.

Babysteps?
Et lysglimt gjennom frustrasjonståka av flyktende kondisjon?
Jeg skrev et blogginnlegg.
Jeg har dusjet.
Og det regner.


20 kommentarer:

 1. Uff, virkelig ikke moro! Håper du føler deg pigg og i superform veldig snart!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det.
   Dobbelkryss på tærne.
   Håper din egen joggekarriere fremdeles går på skinner!

   Slett
 2. Å, stakkars deg! Dette var ille. Knall og fall og sykdom på en gang.
  Men det er jammen bra at du er tilbake i bloggsfæren. Jeg holdt på å få abstinenser.

  SvarSlett
  Svar
  1. haha til abstinenser, men det gjør meg glad! Går det bedre imorgen kan det hende jeg får lest noen blogger også. Føler meg plutselig helt utenfor, aner jo ikke hva folk har lest eller hvor langt de har løpt.

   Slett
 3. God bedring! Det er typisk tid for halsvondt for min del; kjenner at det tirrer og venter spent på NÅR det skal bryte ut, det pleier å bryte ut natten før HK stafetten.... så det blir vel ikke noen overraskelse i år heller tenker jeg ;-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Krysser fingrene for at halsen din berger, ihvertfall til etter stafetten.
   Lykke til!

   Slett
 4. God bedring! JEg synes skikkelig synd på folk med allergi. Løp langs elva i dag og det luktet fortryllende. Tenkte bare ikke rart at folk for i seg pollen og støv og div. Håper du er i knalform fort igjen, både når det gjelder trening, bøker og blogging

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er synd på allergi
   (, sa hun og smilte tappert gjennom tårene)
   Denne gangen dog ser det ut som jeg har pådratt meg noe annet. Blir gal av det ikke går over.

   Slett
 5. Et rungende hurra for bilde på joggeblogg med røykpakke i bakgrunnen! Nå ble jeg stolt (og glad for at du ikke tok bilder senere på kvelden).

  For en uke du har hatt. Jeg håper du kommer deg på beina igjen snart sånn at du kan lese og blogge igjen. Jogging må du derimot være svært forsiktig med. Det er farlige saker. Man kan jo slå seg i hjel.

  Bihulene mine er like tette og kranglete som dine, og da får man ikke gjort stort annet enn å synes synd på seg selv. Og jeg klarer ikke å skrive syteinnlegg engang. Snufs. God bedring!

  SvarSlett
  Svar
  1. oops, den røykpakke la jeg ikke merke til engang, men den hører sikkert til de på nabobordet...

   Jeg vurderer og oppsøke legehjelp til de bihulene, ser jo ikke ut som det går over av seg selv - gir det et par dager til, hvis ikke er det doktor, doktor. Setter nå min lit til den tredje innkjøpte hostesaften, med kirsebærsmak. (takk og pris for at det ikke er bare meg som plaser rundt i selvmedlidenhetdammen).
   God bedring tilbake!

   Slett
 6. Det er likegreit å ta all elendigheta samtidig da:-)
  Ferdig for i år, bare å legge planene!

  SvarSlett
  Svar
  1. Like greit.
   Spesielt når det ikke skal mer enn ei uke til i senga før bukseknappene ryker. Planlegging = imidlertidig utsatt.
   (jeg er ikke som dere andre som etter langvarig opphold spretter i form på ei langhelg, ei uke nede
   = back to my roots.
   yeah

   Slett
 7. Jeg er fremdeles misssssssunnnnnnelig på lange deilige kvelder med rødvin og øl og boksnakk! Jeg vil også! Men jeg savner jo bloggen din hvis du ikke gir lyd fra deg på mer enn to dager. Er du så dårlig at du ikke kan høre lydbok heller? Og ikke lese? Huff og fryktelige greier altså! Men jeg håper du blir fort frisk og rask og får tempo både i skogen og på veien og på lesinga. Har du lest Dina Rubinas På solsiden av gaten?

  SvarSlett
  Svar
  1. Heldigvis har jeg kunnet lese (og surfe) de siste dagene, litt om gangen, og fordi jeg hoster sånn at jeg ikke får sove
   (wallow wallow wallow).

   On to better things:
   Dina Rubina leste jeg før helsa røyk, og det var veldig høyt og lavt. Har du lest den ferdig?

   Slett
  2. Nei - har ikke lest den ennå, men den rykker stadig fremover. Har akkurat lest Se på meg av Kristin Hammann - joho så morro! en klar 5er med drivende språk, masse sex og ærlige betrakninger. Tipper du vil like den.

   Slett
  3. Consider me - fristet!
   (har aldri lest noe av Kristin Hammann før)

   Slett
 8. Jeg synes det er befriende deilig å lese syteinnlegg innimellom. I min egen elendighet ble jeg med ett litt mindre ensom:D Håper uansett formen er bedre nå og sender over en kopp gloheit te med honning

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for te og honning, begge deler kommer godt med, for formen er ikke merkbart bedre. Legebesøket idag resulterte kun i slimløsende middel og virus, med advarsel om noe mykoplasma opplegg, hvis jeg ikke ble bedre innen ei uke.

   Dette er det aller aller lengste løpepausen jeg har hatt siden karrierestart og panikken er absolutt - noe som betyr:
   - at det kommer til å flomme over av syteinnlegg. Bare gled deg!

   Slett