torsdag 8. desember 2011

ÅRETS SISTE HØSTTUR (12km)

Da var det slutt på høsten. Snø, kulde & vinter kom på ei natt og det er som om det aldri har vært borte.


Igår var jeg i Oslo.
Bookcrossingmøte, suppespising og julegaver.
Ingen trening, men ca 2t snømåking som satte flere merkbare spor på kroppen enn hele siste måneds løpeeksesser. Mangelen på styrketrening lar seg ikke skjule. Tung vannsnø og ei skufle jeg måtte bruke hele kroppen for å rikke. Alt kommer for en dag. Ifjor var jeg maskin med skuff og spade - iår har jeg kun muskler i beina.

Alle var syke i byen. Hoste, snørr og feber overalt. På telefonen fikk jeg høre at også 3k var blitt syk. Slapp og feberrød - og der glapp dagens forsøk på møllerekord. Idag har vi ligget i hver vår sofa. Tv og bøker. Jeg har lest ut hele Divergent og han har sovet seg igjennom utallige sitcoms. I morgen gjør vi det igjen.
Føler meg ikke helt bra selv. Kvalm og frossen
- helt uavhengig av kuldegrader og alle søtsakene jeg prøver å kurere 3k med.


- What a difference a day makes.-


Siste trening var:
Tirsdag, Totalt 12,1km
Hjemme + skogen + jordbær, 6,11/km.
Sola skinte og jeg overvant alle fobier og svingte av til skogen. Så snudde jeg. Ikke pga skumle biler denne gangen, men det ble glattere og hvitere det lenger opp jeg kom. Følte meg som en påsketurist som oppsøkte vinteren. Teit å snu da jeg var nesten på toppen - måtte jo uansett løpe (gå) ned de glatte brattpartiene. Angret etterpå. Angrer mer nå. Ville vært en gylden mulighet til en siste skogstur før skifolket tar over.

Fortsatte langs veien i den vante hjemmeløypa + 1 runde i jordbærløypa for ekstra kms. Ekstrasløyfa i skogen ga raskere oppvarming og de isete nedoverbakkene tvang meg til å løpe lettere enn jeg har gjort på de siste turene. Steget fulgte med utpå veien og selv om gasellesteget bare eksisterer i hodet - hjelper det uansett på humøret. Hintene av glatt snø derimot var deprimerende.
Må stålsette meg - og holde mølla på avstand.Stresser meg at det blir både 2 og 3 dager fri mellom hver tur. Hadde kanskje ikke vært så farlig hvis jeg hadde gjort andre ting enn å sjokkositte i sofa'n - men jeg er lat - og liker å ligge rett ut med bok og konfekt. Det eneste jeg mangler er noen til å holde drueklasene.

Hvem har løpt i snøen? Hvem er syke?
& hvem har jublende hentet fram skiene?

Retorisk - for alle er syke og ingen gleder seg vel til å gå på ski.

11 kommentarer:

 1. Jeg har ikke løpt i snøen, jeg er syk og jubler ikke over snøen før jeg er frisk og skiene kan tas frem og brukes ;-) sånn er det med meg!

  SvarSlett
 2. Yep, det var det jeg sa, alle er syke. Nå også på landet. Man burde kanskje gå med maske -)

  God bedring!!

  SvarSlett
 3. Åh, jeg blir så GLAD av slike hvite vintersolbilder! Jeg vil løpe! Og jeg blir også småsprø av to og tre hviledager, men av og til er det bare ikke noe tid mellom barnehageleverin,-henting og jobb.

  Men det var det mikroskopisk bilde av deg, enda så kult det ser ut som det er! ;)

  SvarSlett
 4. Det blir spennende å høre hva du synes om Divergent.

  Jeg får ta med Cassias Valg neste gang siden jeg ikke kunne komme på onsdag pga sykdom...

  God bedring!

  SvarSlett
 5. Silje: Se der ja, enda en syk osloborger. Cassia kan fint vente til neste år, not to worry.
  (jeg er også litt spent på hva jeg kommer til å skrive om Divergent -)

  Marit: Mikroskopiske bilder er en nødvendighet -)

  OG: Nå er også jeg syk.
  Feberen og kvalmen kom igårkveld, akkurat det samme som 3k.
  Seng og selvmedlidenhet resten av dagen. Har ikke vært ordentlig syk på evigheter og hadde glemt hvor DJEVELSK det er.

  SvarSlett
 6. God bedring! Jeg synes det høres litt herlig ut å ligge småsyk under teppe og lese bok og spise sjokolade, jeg da... Desember er uansett ikke en god treningsmåned - bare vent til januar, da tar du igjen alt det tapte!

  SvarSlett
 7. Forskjellen mellom deg og meg er at du ligger lat på sofaen med bok og tenker at du er lat. Jeg ligger på sofaen med bok og tenker at nå er jeg jammen flink. Men jeg også savner noen til å holde drueklasene.


  God bedring!

  (Og det usynlige nissepapiret er fortsatt på)

  SvarSlett
 8. Takk, takk.
  Endelig oppstanden etter nesten 2 dager i senga. Feberens vold. Følte meg akkurat så energisk at jeg maktet å sette på vaskemaskina
  - og kaste et blikk på oppvasken.

  Back to bed!

  SvarSlett
 9. DØD OVER SNØ! Ikke syk, men med spy i sofaen hilsen eldstemann, så kommer det vel frem. Ikke har jeg løpt heller, på 2.5 uke!!! Den billigste markapakken blir garantert liggende i boden når kroppen er klar, snø eller ei.
  Og så er jeg for sur og rastløs til å lese. takk til verdensveven og div. blogger for at jeg har hodet over vannet.

  SvarSlett
 10. Fine vinterbilder! :-) Nå er det lenge siden jeg har vært her inne.. så har mye å lese meg opp på, hihi... Jeg elsker å løpe i snøen! Løper med piggsko og gamasjer, et konsept som er veldig praktisk! :-) En riktig god jul til deg og dine! *klem*

  SvarSlett
 11. Hei sann.
  Fint at du kommenterte på dette innlegget, mens helsa var god og veien bar. Må innrømme at jeg ikke er så veldig glad i snø -)

  God Jul!!

  SvarSlett