søndag 16. oktober 2011

KK MILA 2011

Gjennomsnittstid - 5,46/km, (10,4)
Gjennomsnittspuls/Max - 163/174
Tallene gjelder garmindistansen på 10,29km.


Igår sprang jeg KK Mila 2011
Og for å ta det viktigste først:
Det var moro. Bygdøyløypa var fantastisk fin, ikke like flatt som påstått, men grus, sti, vann og løv, + en og annen arrig syklist. Misunnelig på byboerne og alle de pene parkene.

Offisiell tid 10km:
57.33
Offisiell tid 10,4km: 59.23 (mål)
Garmintid 10km: 57.57

Raskeste 10km, fra 0,275 - 10,275 - 57.14

Pssttt, løypa er 10.4km.
Var det så vanskelig å si ifra? Jeg observerte flere som stoppet ved det stusselige 10km skiltet og virre rundt på jakt etter sjampis og velkomstkomite. Selv var jeg forberedt. Klokka mi viste ca 150m for kort ved hver kilometerpassering, så når vi kom ut av 'skogen' og jeg så hvor langt det var igjen, ante jeg ugler i muffinsen. Trodde først de hadde feilmålt siste km med 500m. Nå det hadde vært en prestasjon.
Som det var hadde de kun lagt til 500 ekstrameter.

Regner med det er rekkefølgen på 10,4 som bestemmer resulatatlista, hvis det da i det hele tatt finnes en resultatliste med plassering og klassedeling? Lista som foreligger og kun viser startnummer og tid - er en vits. Vi vil jo vite hvem som var med, hvor mange i klassen vår, hvordan vi plasserte, så vi kan forbedre oss til neste år osv, osv. Den der med at folk ikke vil googles er veldig veldig tynn.
(edit) Kondis har nå lagt ut resultatliste med navn. Det hjelper.
Rant nr.1 over.

Løpet
Gikk som mot normalt bedre enn man skulle tro under oppvarming og forhåndsprognoser. Jeg er som vanlig min verste nevrotiske fiende. Kler på meg for mye, spiser feil og glemmer tiden. Skulle tro slik distre tåke var umulig med tightskledde på alle kanter, men sånn går det når man møter opp for tidlig og setter seg ned for å lese ut boka si. Benket på Kaffebrenneriet med nypresset juice, scones
og Darling River - toalett i siktet.

Alt var perfekt helt til jeg husket at planen var å løpe minst 5km oppvarming. Et ledd i trikset om å lure kroppen til å tro at den allerede hadde sprunget 10km og var klar til å sette opp farten. Halvveis suksess. Jeg rakk bare 3 før jeg måtte stille meg i aerobickø. Siste 10km under OM var raskere enn dagens 10km. MEN, foten dovnet ikke bort (løse lisser) og jeg slapp unna tøyinga. De 2 tingene jeg fryktet mest.


Aerobicoppvarminga

var så energisk at jeg datt av etter en øvelse. Stod å sparket meg halvhjertet i rumpa mens jeg lurte på hvor langt fram jeg skulle presse meg. MYE LENGRE FRAM var svaret. Speakeren rådet naturligvis de raske til å stille fremst, gikk automatisk utifra at det ikke gjaldt meg, men skal være mer offensiv neste år. Når startskuddet gikk var det juhuuu, vill applaus og FULL STOPP. Enkelte hadde knapt kommet ned fra brua før de lenket seg sammen og begynte å gå. Aldri har jeg løpt så mye sikksakk, puffet, albuet og presset meg fram. Det løste seg opp etter den første, men klumpet seg igjen hver gang det ble trangt. På den positive side
, for jeg er jo en positiv solskinnsløper
,
ble det bedre etterhvert, større rom
, for oss som, helt mot normalt, ville forbi.

Tilståelse: Jeg gikk. I bakken på km.5. Fordi de foran gikk, og laget kø, og når jeg først hadde begynt var det så enkelt å fortsette. Men bakken var bratt, right? Ser ut som ei minihump på grafen, men der og da virket den umulig. Heldigvis ble det nedover like etterpå og hjernen tok seg sammen. Note to Inga: selv om Born to Run påstår at det er teit å sprenges i oppoverbakker - er det forskjell på 50 CopperCanyonmiles og 10km på Bygdøy. Men jeg berget selvbildet ved å ta igjen flere av de som føyk forbi oppover - i nedoverbakkene. Fjær i hatten.

Den beste Osloløypa så langt!
Jeg våknet rundt 6km. Nedoverbakker og det føltes som jeg løp fra alle. Mistet spurtmotivasjonen da jeg passerte 10km skiltet, men det gjorde ingenting, for bena gikk av seg selv og jeg kom til mål - oppreist - og fornøyd. 57 er en fin tid med tanke på at jeg hadde 2 km-tider over 6.30 + gange. Jeg likte meg i Bygdøyskogen.

Når garderoben er en benk. Etterpåvasken ble tatt på Peppes handicapdo. Jeg pakket meg inn i ull, spiste spinat/feta calzone på OsloS. 10 browniebiter i pose og krangel med togkonduktøren. Jeg lar meg heller kaste av i fart enn å betale 20kr ekstra for å betale på toget.

Rant nr.2
Egentlig er dette den enest klagesangen som virkelig betyr noe, resten kun fislete irritasjoner. Bagasjeutleveringen. Det mest idiotiske amøbesystemet jeg har vært ut for. Jeg stod i kø i over en halvtime før jeg jeg innså at køen ikke beveget seg, låst - egen feil. Så vi (jeg + hu hyggelige som skulle kjøre til Telemark samme kveld), flyttet inn mot midten og fikk:

Svaret:
Utleveringen foregikk etter lengste-armer-høyeste-stemme-systemet. Damene hylte og viftet med nummerne mens gutta bak streken, stod med bager i været og ropte - hvem eier 2703? Da hoiet 2703 fra bakerste rad og bagen ble sent bakover. Dette førte til at mange ble stående oversett på første rad i evigheter - surere og surere. Det hjalp ikke hvor mange ganger de ble fortalt at de måtte gå etter nummerne til de første - på normalt vis.
Makten og gleden ved å få damer til å hyle og hoppe ved å holde sekker i været, må ha vært umulig å motstå.

Ellers?
 • Jeg fant ikke sjampisbordet
 • Holdt på å fryse ihjel etter først og ha stått i goodiebagkø og deretter bagasjeutlevering from hell.
 • Goodiebagen var imponerende, massiv og full, men jeg er ennå ikke funnet ut hva denne gummitingen fra bavac er, badeball?
 • Sosialisering? På bedringens vei. Selv om jeg fremdeles konverserer med enstavelsesord - i fart. Sa hei til Siri og snakket med mange fremmede i kø. Det er håp!
 • Jeg, tross heltights, langermet og nedsmeltet var ikke den som hadde mest klær. Jeg syntes litt synd på hun som stod ved siden av meg da speakeren advarte mot overbekledning. Hun så litt skremt ut, med jakke, lue, buff, hansker, leggvarmere og sekk. De beste sprang i skjørt og/eller orange, så nok sola og tenkte olsok.
 • Ei dame var så varm at hun hoppet av stien på 6/7 for å kle av seg. Trodde først hun skulle tisse og lo opp hele bakken - heldig sammentreff.
 • Noen som fikk stylet håret?
 • Så kjendisharene?
 • Drakk den champagnen som var ment for meg?

& dett var KK mila 2011

Tross nevnte flaws en positiv opplevelse.
Jeg blir nok med neste år også.
Dvs: Hvis de ordner med dusjmuligheter.

24 kommentarer:

 1. Først av alt: Gratulerer med flott gjennomført løp. Og tusen takk for herlig rapport! (c: Løypa var veldig fin, og det var mye moro. Synd jeg aldri treffer deg, men på ett eller annet tidspunkt er det vel uungåelig. Jeg så ei dame som tisset underveis. Irriterende nok klarte hun likevel å holde meg bak seg - hun trener nok mye på kombinasjonen (løping med tissestopp). En bekjent av deg (c;

  SvarSlett
 2. Skulle være med et spørsmålstegn til slutt der.

  En ting til: jeg har i de senere år lært at det er lite å tjene på å være beskjeden, og tør nå stille meg (nesten) helt fremst. Til Sentrumsløpet er jeg registrert i gruppen som skal løpe på under 40 min. Er nok noe av det villeste jeg har gjort, hø hø. Tipset er altså å elegant ignorere alle beskjedne tanker om egen prestasjon. :cD

  SvarSlett
 3. (haha), ei dame som kan ta tissepause på en 10km og likevel løpe fortere enn deg? Melder meg inn i fanklubben asap. Her er det triks og hemmeligheter å lære!
  (Å se dette vil ha høynet løpet til årsfavoritt -)

  I neste dameløp skal jeg stå på andre rad og si hei til alle!!

  SvarSlett
 4. Flott gjennomført!
  Jeg er litt skeptisk til løp der det er så fryktelig fullt, men kanskje jeg deltar neste år? Jeg er jo litt redd de hardbarkede kara, så kanskje dameløp er noe for meg?

  SvarSlett
 5. Vel gjennomført det der. Jeg speidet desperat etter kjente fjes (vet jeg egentlig hvordan feks. du ser ut?) der jeg sto og så elegant avslappet ut i høyhælte sko, med ungene på slep, igår. Men jeg hadde jo bare lyst å sette barna på en benk, utstyre de med hver sin is, og si at "mamma er straks! tilbake". Det lukter litt barnevernsvarsel, så jeg tuslet avgårde før startskuddet gikk.
  Hvor vanskelig er det å la en mil være en mil? Ikke klarte de det på I Form-løpet, og heller ikke her. Da kan det jo ikke hete KK-MILA!?!

  SvarSlett
 6. Ha ha, legger de ikke ut resultatliste? Så utrolig norsk...

  Ja, fint i Kongeskogen, ikke sant? Jeg stusset også litt på at løypa ble kalt flat, for akkurat der er det jo litt kupert. Men det klarte du fint! Gratulerer med nok et bra løp, og takk for supermorsom rapport som vanlig! :)

  SvarSlett
 7. Badeballen er en regn-poncho, såvidt jeg kan skjønne! Noe av det minst kledelige jeg noensinne har iført meg...

  SvarSlett
 8. Det er tydeligvis vanskelig å la en mil være en mil. Ville jo tro at KK ville klart det, siden det var så mange (inkl meg) som maste om korrekt distanse etter I Form-løpet, men dengang ei.

  Jeg fikk et glimt av deg igjen, Ingalill, i det du gikk ned en rulletrapp ved do. Det MÅ ha vært deg, med 2XU-tights og alt?

  Og ja, jeg har også lært. Jeg må stille meg fram. Jeg hadde nesten lyst til å denge til alle rundt meg i går. Det var som at alle rundt meg var i sakte film.

  SvarSlett
 9. Gratulerer med flott løp! Og som vanlig morsomt å lese:)

  SvarSlett
 10. Lillesøster: Jeg vet ikke om dameløp er mindre skummelt enn standardløpene. Jeg ble nesten most til marmelade der jeg stod og prøvde å få ut bagen min. Rene Beatles konserten. Merkelig hvordan de får det til under OM/Sentrumsløpet?

  Anna: Så fort som du løper hadde du nådd til bake til benken, før både isen var oppspist og barneverndama dukket opp.

  Ei mil er ikke en spade og som sådann veldig vanskelig å bedømme. Jeg tror også hovedmålinga var litt for kort, for jeg målte jevnt 150m for lite hele veien. Så ei mil i dette tilfelle er både 9,85/10,25, eller 10/10,4 - alt etter hvem man stoler på. KK eller Garmin.

  Astrid: Det var fryktelig bratt inni der, skjønner at du blir sprek hvis det er der du trener. Men hvor ble det egentlig av kaka og porten?

  Anonym: Regnponcho? Haha, det går ikke an. Det var jo tung gummi, når skal man egentlig bruke slikt?
  Jeg er aldri på fotballkamp.

  Tone: Det høres ut som meg. Jeg var flere runder i den rulletrappa, fin å tøye leggene i, før jeg ga opp køa og satset på restaurant do.
  Du burde ropt - høyt - jeg hadde kanskje sagt hei, var nemligen sosialt innstilt.

  2xu tightsen har grodd fast til lårene mine. Hvordan gikk det med deg, har ikke sett noe rapport!

  SvarSlett
 11. ahhh Torill, vi krysset hverandre.
  Takk skal du ha. Neste år er du hoftekurert og med!

  SvarSlett
 12. Haha, hva skulle jeg ha ropt? Moshonista? :oP
  Jeg sa høyt til sambo at det måtte ha vært deg, i tilfelle du hørte det, men neeeeeida.

  Og haha, den regnponchoen var jo en smule håpløs! Ikke akkurat god reklame for Bavac. Samme som OM-trøya og I Form-løpet-trøya er elendig reklame for Asics.

  Rapport skrives i dette sekund. Er jo så opptatt av å lses og svare på andres opplevelser at jeg ikke rekker meg selv.

  SvarSlett
 13. Grattis med vel gjennomført ;-) På den ene siden så skal man kanskje være ydmyke og taknemlig å si "hey, så flott at noen tar initiativ til å lage et eget jenteløp for ALLE jenter og for alle formnivåer". Men, desverre klarer jeg ikke å si dette.... jeg blir i grunn mer provosert når jeg leser om alt som burde vært gjort bedre enn takknemlig for at det ble arrangert et løp for oss jenter i Oslo. Sorry, men dette er for dårlig!! Da duger det heller ikke at det lokkes med goodiebag og sjampis altså! En viss standard synes jeg at jentene fortjener og bør forvente å få under selve løpet; det betales tross alt en ganske høy startkontingent og da synes jeg man kan forvente litt mer..... men det var nå min svartmalte mening ;-)

  SvarSlett
 14. Gratulerer med knallgod tid!

  Neste gang hører du på meg, jeg har to råd sånn sirka:
  1) Less is more hva angår klær
  2) På dameløp er vi som løper/jogger mer eller mindre fast blant de 10-20% beste - still deg deretter...

  Det er flott på Bygdøy, men litt kupert blir det der ute. 5 km var omtrent helt paddeflat. Men, jeg tror heller jeg ville hatt en Bygdøybakke enn en dame rett i brystet.

  SvarSlett
 15. Tone: Du kunne jo prøvd med:
  Nybakte boller, da hadde jeg garantert snudd meg.

  Silja: Stort forbedringspotensiale, selv om det er morsomt å komme litt lenger opp på resultatlista.

  Løpet er nok først og fremst et shopping/reklame foretak. Og de aller fleste var sikkert fornøyd med det. Så mange som sprang rundt med tilbudsstjerner i øynen og rabattlista i hånden. Barnefri og jentekveld. Disse var målgruppa, ikke vi andre som er mer opptatt av dusjing og korrekt km-måling.
  (jeg kjøpte ingenting)

  Siri: Takk og gratulerer igjen med seieren. Neste gang jeg hører stemmer i hodet skal jeg uten videre gå utifra at det er deg, og plukke av en genser.

  Jeg er kjent for å kle meg godt, så det kommer ikke som noen overraskelse -)

  SvarSlett
 16. Grattis med vel gjennomført løp! Neste gang må du ha med stun gun. Kan brukes for å komme først til startstreken og champagnen, og vil gi både bagasjegutter og togkonduktører noe å tenke på.

  SvarSlett
 17. Får vel kle meg i fullt Salanderutstyr neste gang
  - oops, det glemte jeg, du har jo ikke lest Stieg Larsson.. mhauahah.

  Neste år blir du vel med?

  SvarSlett
 18. Jeg ventet og ventet, tilslutt var flaska tom, kaka spist opp og jeg innså at du heller hadde gått for et persforsøk...

  SvarSlett
 19. Tenkte på deg og kaka, da jeg gikk opp bakken der inne i skogen.
  Gikk? Har ennå ikke kommet over det.
  Tror ikke jeg fortjener portvin.

  SvarSlett
 20. Hehehehe:-) Du skriver bare SÅ herlig! Gratulerer med strålende løp!

  And for the record: det er URETTFERDIG at all moroa skjer i Oslo.... *hulk*

  SvarSlett
 21. Gratulerer med gjennomføring og tiden! Kjempebra! Jeg gjennomførte min første mil på Knarvikmila i år og jeg er full av beundring for de som gjennomfører på under en time!

  SvarSlett
 22. Bente: Graulerer med første mil.
  (Håper det var ei mil da
  og ikke 10,4??). Jeg husker godt den gangen jeg var imobibisert i 3 dager etter å ha løpt 3km.
  Noen ganger skjer det fremdeles -)

  AnneMette: Det er jammen flaks at alle disse dameløpene er i Oslo. Hører sjelden om andre løp i andre byer i bloggsfæren, en jeg vet jo at de finnes. Leser nok flest joggeblogger fra Østlandet.

  SvarSlett
 23. Forresten, du er vel rette til å si noe om den boka vi fikk; er det "skikkelig" bok eller legeromangreie?

  :-)

  SvarSlett
 24. Ja, si det du -)
  Må innrømme jeg la den i min enorme haug av uleste bøker uten å se så nøye etter - men at det er 'damegreier' går jeg ut ifra.
  Ja, til romantikk i høstmørket!

  SvarSlett