søndag 30. oktober 2011

GÅRSDAGENS TRENING (7km)

Dagens fotograf har fått sparken. Skal man filme barbeintløping er det jo en fordel å få med de bare beina. Ikke anklene - men landinger og fotbuens kollaps.
I alle år har jeg hatt svake, lave fotbuer - so - trhillers spennende prosjekt.Gårsdagens Totalt 6,5km

+ 1 km barfot gå/løp.
Mølle, mølle krølle bølle. I 3 dager nå har jeg oversett nydelig høstvær til fordel for sofa og mølle. Globetrotter 8k kom tilbake fra Kina med mer sjokolade enn det skulle vært lov til å selge, burde vært kvoter på M&Ms - og min jobb som oppofrende fru blir da synke nedi sofaen med taxfreevarene, og lytte til eksotiske tales fra eventyreren.
Noodles og lanterns.
- også glemmer man helt at man er i hardtrening til Badwater 2025.

Gårsdagens var grusom. Det ble tydlig allerede under oppvarminga. 1km subb som tok alt jeg hadde. Ideen var hverken å sprenge seg eller løpe langt, kun en 5km i passe fart + oppvarming og subb. Nix. Måtte ned i 8.fart etter 2km - og ble der de siste 3. Det var så varmt - spesielt på beina. New Balance skoene bannlyses herved fra mølle - og ja jeg hadde lang tights - for jeg i utgangspunktet - kanskje - tenkte å løpe ute. Min feil. Helt uforberedt på varmen
, føltes som om hele kroppen hovnet opp.

Etterpå,
da jeg tok av skoene ble det bedre. Ufattelig hvor enkelt det er å løpe med nakne tær. Det lille tilvenningsubehaget jeg har med fivefingers er borte - og det eneste problemet var enkelte partier med hard hud som var ubehagelig å lande på. Oppløftende.
Meeen, det ble bare 10min totalt - nesten 1km - med gå/jogg mix
- jogging kun 1min+ i slengen. IKKE OVERDRIV.
Overraskelsen: At jeg tok enda kortere skritt enn med fivefingers
- som sikkert betyr at jeg må korte skrittlengden enda mer i vanlige sko.


Slik at du kan heie neste gang!
Fotografen slår til igjen. Kutt ved knærne gir de beste bildene. At jeg i det hele tatt poster dem viser bare for lite treningsnytt jeg har å komme med. Ingen grafer, trær eller asfaltsprekker.

Torsdag 27.okt
Fivefingertrening - siste dag uke2.
& første gang offentlig på Spenstmølla.
Totalt 3km - hvorav ca 2km løping.
Like livløs og sjokoladespekket som i går, men kom da igjennom programmet. Skulle egentlig bare mangle det er, after all, Gretes nybegynnerprogram for de sofaoppstandne. Jeg ble kraftig beglodd, men kun ei eneste dame kommenterte.
Hun sa de var kule - og da mente hun det - selvfølgelig.
& nå som jeg til og med får de på uten 170 puls - blir vi stadig bedre venner.

Først nå - ser jeg - at bortsett fra fivefingerdillet har jeg hatt 3 blanke dager løpefri. Det gjør det enda mer uforståelig at formen er så elendig. Sofahviling og karbolagring burde jo gi massivt overskudd?? Ikke sløv depresjon?

Bare en ting å gjøre
- spise opp ALT med engang, og ALDRI kjøpe nytt.
Så da blir det M&M&M til frokost idag også.

Klar for neste uke & god helg.
Ikke glem at klokka skal tilbakestilles.

10 kommentarer:

 1. Synes også bærfootløping er "cool" men ikke så praktisk i skogen og lange buksa på mølle :: sikkert en god "look", men heller ikke praktisk.
  Tenkt halloween i morgen og godterispising fortsetter. Kos deg
  Når det gjelder vintertird. Jobbet nattevakt og måtte jobbe 1 ekstra time gratis. Vakten ble plutsellig kjempelang :((((

  SvarSlett
 2. Hei!
  Løper du også barbeint?
  Det blir ikke nakne tær i skogen på meg heller med det første, men på sikt, påståes det at slikt er null problem, må bare opparbeide nok lærhud til at hoggormtenner ikke trenger igjennom -))

  Halloween goderiet er nesten oppspist, burde tenkt på det før jeg spiste opp alt selv.

  SvarSlett
 3. Glodd på blir du om du kommer med lungpluss eller rosa kompressjonsstrømper. Vi får bare trøste oss med at vi vet bedre... hihihi

  Men jeg hater jo tær, så jeg syns de skoene er litt ekle. Har tenkt litt på å få meg slike jeg også, men det vær de tærne da... yuck!

  SvarSlett
 4. Haha, jeg hater også tær. Barnas føtter er de eneste godkjente, men nå begynner de jammen å få føtter i stedet for tottelotter, så når får de også sånne ekle tær. :oP

  Glodd på blir du også om du stiller i t-skjorte på KK-mila. Neste år skal jeg kanskje ta rosa kompresjonsstrømper, løpeskjørt OG t-skjorte, så kan Ingalill ta Fivefingers - DA blir vi beglodd da.

  SvarSlett
 5. Ok, tåhatere
  , dette er mitt hjernevaskede svar:
  Det er klart at tær som vifter i friluft er av en helt annen og delikat kaliber enn svette tær i sure sokker og stinkende sko.

  (meeeen, helt ærlig er jeg heller ikke overvettiges begeistret for andres tær, selv om jeg begynner å innse at de sannsynligvis er renere enn andre folks sko
  -- oops, hjernevaske alert.

  SvarSlett
 6. Jeg har faktisk tenkt å prøve å ikke spise mer sjokolade. Oktober var en katastrofe med masse sofasjokkis og post-maraton-selvtifredshet og minimalt med trening. Dårlig idé og nå må jeg snart kjøpe nye bukser. Så: La oss være sterkere enn den dumme smashen!

  - Det tok ikke lang tid før du gikk over til ren barfot! Imponert!

  SvarSlett
 7. Nå har jeg totalt løpt ca 4min barbeint, så vi feirer nok noen år på forskudd her, men det var absolutt ikke så ille som jeg fryktet.

  (når det gjelder sjokoladen føler jeg meg som en siklende slave, tror jeg henger meg på innskrenkningen
  - straks det er tomt i skapet, blir det forbud.)

  SvarSlett
 8. Kanskje bærfootløping er noe for meg? Under maraton "døde" 4 tånailer og de vokser ikke tilbake med det første, ville ikke ha det probleme hvis jeg ikke hadde sko på...hm???????????

  SvarSlett
 9. aha, de blå neglene.
  De har jeg hørt om, men, dessverre, eller kanskje jeg skal si
  , heldigvis, har jeg aldri opplevd det selv. Sikkert et resultat av at 21km fremdeles er det lengste jeg har løpt.

  Garantert kvitt det uten sko -)

  SvarSlett