lørdag 18. juni 2011

IFORMLØPET 2011

Nesten verdensrekord, men whoever målte denne jenteløypa må ha brukt tellemuseskrittmetoden. 9,41km påstår Garmin jeg sprang, etter jeg fikk lastet inn detaljene. Hvordan i alle herrens - greier man å måle 600m feil?

Med gjennomsnitt på 5,41km (10,6), på de 9,41km
har jeg regnet meg fram til at riktig tid vil være 56,46 - men vi vet jo alle at jeg har levd på hvitt sukker ei hel uke og ALLTID løper siste km mye fortere - så den moralsk riktige tiden, egenhendig tolket, er 56,26, hadde de kuttet den idiotiske gressspurten, vil jeg glatt gått under 56 - og nådd 2011 målet om 55.
- nuvel - tiden ble altså.
56,46 som er ny pers. tatata
(offisiell iformtid 53,28)

Og grunnen til at jeg perset.
2xu leggvarmere, trengte ikke stoppe og tøye en eneste gang.
Så takk til Silja, Marit, Anna & alle andre 2xu pushere.
, men jeg venter fremdeles på at de skal få blå tights.


Jeg er altfor trøtt til å gå i transportdetaljer, men jeg fant fram. Både med og uten trikk. Det var lett. Jeg fant også en fantastisk brukthandler, der jeg kjøpte Vigdis Hjorth, og SATS inni i bryggerhuset. Brukte 27kr på å trikke 500m, og oppdaget hvor fantastisk vakre og velkledde alle er på Grünerløkka
Alt gikk etter planen
- bilder over 1000 ord.Men aerobicen stod jeg over, tok noen rumpespark, noen bilder og subbet ellers rundt i parken og prøvde å lure kroppen til å tro at løpet var igang, slik at vi kunne komme over første-km bøygen. Jeg var også blant dem som stod klar til start på feil side av buen - det kunne blitt mudwrestlingmølje.

Selve Løpet:
Forbausende lett fra start. Måtte ut i gata pga kø, men greide likevel å gjøre unna første km under 6,30, shocking. 6,19 som startfart er nesten intervall. Jeg ble tatt på senga av alle bakkene. Krappe svinger og rett opp. Hele løpet var jo enten opp eller ned. Tror jeg aldri har vært så nær ved å gå under løp som bakkene rundt 6/7km.
Jeg beveget meg jo ikke spesielt fortere enn de som gikk
- og det var så fristende - tenkte at bare 5 skritt ville ikke gjøre noe fra eller til, folk gikk jo rundt meg uten at jeg greide å ta dem igjen. Heldigvis tok bakken slutt før jeg hadde bestemt meg
, også glemte jeg det - som vanlig.

Jeg var så lykkelig over at jeg ikke måtte tøyestoppe
at alt annet kom i bakgrunnen.

Sprang for det meste for meg selv, med de samme folka rundt meg, ikke spesielt mange kom bakfra og ikke sprang jeg forbi nevneverdig. Alle så like ut, om ikke annet burde jeg vunnet sofaen fordi jeg ikke hadde grønn t-skjorte. Nektet selvfølgelig å smile over mål, gjør det jo aldri ellers - dessuten var jeg også sur fordi vi måtte spurte på oppovergress.
Noen som ablegøyet og vant?

De fleste publikummerne så sjokkerte ut
og var det bare meg eller røykte alle?
og litt rart å legge et lavterskelløp til ei sånn kupert løype kanskje?
Personlige pluss:
Jeg fant fram, fullførte, satte moralsk bestenotering
og snakket med fremmede.
Feks, hu dama i dokøa som hadde sprunget maraton i Dublin og hu som skulle sykle Trondeim-Oslo, dvs jeg overhørte henne si til andre at hun skulle sykle - lytting teller. Vi sprang samme fart store deler av løypa
, men jeg tror hun sprang fra meg til slutt.


Personlig forbedringspotensialet:
Antisosial oppførsel.
eg, tror jeg jeg så Silja på Sport1, men er ikke sikker og mens jeg stod og lurte på om jeg skulle si hei, var det eneste jeg kom på å si - du er flink å svømme -, da ombestemte jeg meg og gikk ut. Kanskje var det en fremmed. Tror også jeg så Siri - på andre sida av gata - og det er jo måte på stalker roping. Janicke så jeg ihvertfall - men da jeg hadde tatt meg sammen og skulle si hei, var det for sent. Dumt jeg dro for tidlig til å se navigasjonstilbudet ditt, planlagt sosial takler jeg bedre.
- så også et par andre som jeg tror jeg har lest bloggene til, men de ante jo ikke hvem jeg var, så da er det greit å lure seg forbi.

Arrangørsutring:
Peeves: Løypemåling - 600m feil?
I garderoben var det ei jente som var ellevill av glede over at hun for første gang hadde løpt under en time. Hun kunne ikke forstå det siden hun hadde en dårlig dag og hadde gått 3 ganger, var det da jeg skulle ha steppet inn med - men lillevenn du sprang jo bare 9,4km -?
- og når jeg spurte hvor bagoppbevaringen var fikk jeg beskjed av Iformgjengen å løpe ned på SATS med den - ??? Heldigvis fikk jeg lov til å sette den i satsbua. Takk.
Fant ikke bananene, ville ikke ha fabrikkposegryte
- og 2 do? til 2000?
Takk og pris at jeg var tidlig ute og dehydrert.

Oppsummert:
I full fart for jeg vil lese hvordan det gikk med dere andre før jeg sovner.
Jeg var flink. Arrangørene har litt å lære.
For mye fluff og reklame - men uansett
jolly gøy!

21 kommentarer:

 1. jeg var på sport1 kl.11 ganske presis, og brukte litt tid der inne (måtte ut å ta ut penger i minibanken også).... hadde på en sort genser og blå dongeri, og brukte en del tid oppi 40% kurven for der hadde de favoritt bh'n min ;-)

  jeg var litt skeptisk til gress spurten men det gikk forbausende bra.... skrekkelig løype i grunn men, løpt er løpt ;-) Godt at 2xu svarte til forventningene; føler jo et lite ansvar når jeg bidrar til å hause opp et produkt ;-) Og godt løpt av deg! jeg turte ikke tenke tanken på 10km i dag....

  SvarSlett
 2. Bra tid! Anbefaler du løpet?
  2 doer høres ikke bra ut.
  Jeg så forresten "The big sleep" på DVD i går.

  SvarSlett
 3. Morsom lesing, som alltid. Og grattis med bestenotering. Når jeg tenker på løypa og arrangementet nå i etterkant, var det jo ganske talentløst! 600 m for kort på 10 km; det er jo en del minutter... Tenk om det hadde vært motsatt, at den var for lang. Da hadde det blitt furore da!For ikke å snakke om doproblematikken, og at jeg nå på resultatlistene heter Anne Marie. Hallo, I want my fame and glory!
  Du får bruke sånne løp som en treningsarena på flere måter, snart slarver du så mye med alle at du helt glemmer å løpe!

  SvarSlett
 4. Hei Moshonista! Bra jobba :-) Moro å lese om din opplevelse. Enig med deg at arrangørene har litt å lære... Men det var jo moro da. Jeg løp også, men ikke på langt nær så fort :-) Løpehilsen fra Camilla (http://pulsblogg.wordpress.com/2011/06/18/iform-lopet-av-camilla/)

  SvarSlett
 5. Gratulerer med ny pers! Jeg synes du skal gjøre som alle andre og godskrive den offisielle iform-tiden - og den er jo STRÅLENDE! Bra jobba!

  (Hihi, morsom rapport- du burde delta oftere på løp, om ikke annet så for blogglesernes skyld - kostelig :) )

  Men du, de leggvarmerne - kjøpte du dem i går? Første gang du brukte dem?

  SvarSlett
 6. Silja: Jeg er fremdeles usikker, men hun jeg stod ved kassa i dongeri, hadde stor handlepose og var veldig blid - og det har jeg hørt du er -)
  Siden du nå er min guru for treningstøy, hvilke bh-merke er favoritten?

  Søster: Hvis de tar seg sammen litt til neste år vil jeg anbefale. Alltid bedre når man vet hva man går til - da kan man tisse på forhånd, legge igjen bagen og instille seg på 9km. Jeg snakket med flere som aldri hadde løpt løp tidligere, og det virket som det ga mersmak. (Big sleep på film høres glamørøst ut.)

  Anna: Er det ikke typisk, endelig fame og glory også er det under falsk navn. Gratulerer ihvertfall, det var sinnsykt løpt.

  Astrid: Mannen (eh gutten) på sport1, sa jeg måtte ta de på 30min før start og at jeg ikke trengte noe tilvenning. (Han trodde jo selvfølgelig jeg aldri hadde løpt før, det gjør alle, også alle fremmede damene jeg snakket med, hele meg skriker lat og uatletisk).

  Jeg svarte at GreteW sier at man aldri skal gjøre noe i løp man ikke har gjort på trening, osv osv, men han sverget på dvd-samlingen sin, så jeg tok de på.

  Det hører med til historien at jeg hadde kjøpt en størrelse og kuttet all blodsirkulasjon, måtte stresse hele veien ned igjen for å bytte. Leggene mine er ikke så smekre som jeg tror.

  Jeg kan jo ikke garantere 100% at det var leggvarmerne som gjorde forskjellen, men dette er første gang siden snøen gikk at jeg ikke har blitt tvunget til å leggstoppe underveis (- bortsett fra Sentrumsløpet, men det var tortur.)
  Løp & kjøp!

  Camilla: Så moro med nye fjes, skal stikke over å lese bloggen, asap. Enig i at det er moro, tross alt, men det var fordi jeg hadde tisset på kaffebrenneriet -)

  SvarSlett
 7. Leggvarmere høres interessant ut. Har jo tross alt vokst opp på 80-tallet.
  Tissing på Kaffebrenneriet var sikkert lurt.

  SvarSlett
 8. Stor handlepose....hem, kan det ha vært meg? hihi ;-) Jeg hadde stor veske, goodibag og en sport1 handlepose i hånda da jeg skulle betale for løp-bh'n.... og jeg så noen damer i kassa som smilte til meg, kanskje du var en av de? Det var i kassa ved utgangen mot oslo city....

  Casall er min favoritt sportsbh; "best i test" varianten, den helt enkleste uten noen form for justeringer. Jeg har ikke mye å drasse på så jeg kan kun snakke for meg selv her, men jeg føler at denne sitter som støpt: http://www.casall.com/sports-bra/sports-bra-a-b-cup.html

  SvarSlett
 9. Gratulerer med nydelig pers! :-)))) Du, jeg MÅ bare spørre... har lurt på dette helt siden jeg begynte å lese bloggen din. Hva betyr det tallet du skriver i parantes....? Som f.eks 5.41 (10,6).........? *flau*

  SvarSlett
 10. Silje: Siden tiden ser ut til å stemme, sier vi det var deg
  - hyggelig å ha møtt deg!
  og Casall noteres.

  AnneMette: 5,41 er i dette tilfelle snittet pr.km og parantesen er km/t
  , altså 10,6km pr.time.

  SvarSlett
 11. Grattis med ny pers! Og jeg krever at du heier på årntli neste gang altså - selv om jeg ikke fortjener det.


  Gøy å løpe løp igjen, koste meg masse i den litt for korte, men akk så bratte og trange løypa! Må jobbe litt med spurten tror jeg. Eller kanskje det meste egentlig. Viktig å tenke på arbeidsoppgavene har jeg hørt!!

  SvarSlett
 12. Det var en merkelig løype, altfor få doer og i det hele tatt ganske talentløst. Men det var jo et skikkelig perseløp - selv om jeg hadde trodd det motsatte på forhånd, og ikke bare fordi løypa var kort. Selv om det var mye oppover, krappe svinger og mye opp og ned på fortau, så var det nok en god del nedover der det virket flatt. Ellers så er det bare alle vi som er fantastisk raske - vi heller til det siste. :o)

  Og du løper fort, i alle fall i forhold til meg. Du løp jo fort fra meg. :o)

  SvarSlett
 13. Det avgjør saken - nå vet jeg hva feriepengene skal gå til! Sjelden jeg har sett så mange så fornøyd med et produkt (bortsett fra Garmin, da). Men jeg tror jeg vil ha tightsen også. Selges 2xu i alle vanlige sportsbutikker?

  SvarSlett
 14. Astrid: De har ikke leggvarmerne på xxl, men ser nå ut til å ha fått inn hele kolleksjonen på nettsiden.
  Tightsen er nesten 500kr billigere her enn den var på sport1. Hadde blitt dyrere der selv med 30% iformrabatt.

  Fant også vinterutgave, 3/4 og shorts. (stønn),Valgets kvaler.

  Siri: Jeg vinket inni meg også -)
  Til mitt forsvar var det etter løpet og du var på feil side av gata, kunne jo hendt du ikke hadde kjent meg igjen hvis jeg hadde ropt, - & I'm sticking to it!

  Når jeg tenker meg om Tone, burde du sagt noe, jeg blir alltid så glad når jeg løper fra noen jeg kjenner
  - eller ihvertfall vet om -)

  SvarSlett
 15. Jeg ropte inni meg - neste gang skal jeg prøve tankeoverføring. Kanskje du blir glad fordi du løper fra noen du kjenner og løper ENNÅ fortere. :0)

  SvarSlett
 16. Veldig bra løpt! Og sjelden jeg har lest en så positiv løpsrapport fra deg, moro :) Hehe, jeg la også merke til sjokkerte tilskuere som høylydt diskuterte hva det her var for noe.

  Jeg savner et bilde av deg! :)

  Her er forresten litt rimeligere 2XU: www.bikeshop.no (der kjøpte jeg shorts + leggiser - men har lyst på 3/4 også, for siden shortsen stopper langt oppe på lårene, gir den ikke mye kompresjonseffekt).

  SvarSlett
 17. Gratulerer og takk for fantatisk rapport, som vanlig - bare litt skuffet over at du ikke hilste på meg da. Jeg så vel ikke direkte farlig ut liksom. Kanskje litt gal med det i voldsomme gliset, men dog... (c; Veldig hyggelig å lese at du har (kanskje) har funnet løsning på leggtøyeproblemene dine. Spent på fortsettelsen. Støtter også oppunder (siden vi snakker om bh) Siljas bh-anbefaling. Presser vel egentlig mer flatt enn opp, men er fantastisk behagelig.

  SvarSlett
 18. Marit: Ja, det er vel ikke vanlig kost at jeg er delvis positiv -)

  Takk for 2xu linken, ser de er mye billigere enn sport1, men nettprisene til xxl.no ligger rundt 100kr under på tightsen, kan hende det bare er akkurat nå.
  - og bilde, burde jeg nok hatt, men med så mange sosiale sperrer jeg slet med igår, ble det for mye å spørre fremmede eller posere i plenum med selvutløser -))

  Janicke: Jeg burde nok løpt etter deg, men jeg har ennå ikke helt avfunnet meg med blogging kontra virkelighet og blir litt like paff av surrealisme hver gang jeg ser at dere faktisk eksisterer, på ordentlig.

  Neste gang!

  SvarSlett
 19. Haha, jeg har nok akkurat samme følelsen. Jeg ble litt starstruck av å stå rett ved dere alle sammen, så den eneste jeg snakket med var Silja. Det er liksom lettere å blogge enn å plutselig se ekte mennesker. :oP

  SvarSlett
 20. gurimalla da...pers og greier. Atter en gang en underholdende rapport fra eg Ingalill. Det er nesten så jeg angrer på at jeg ikke ble med slik at jeg fikk opplevd arrangørtabber og hilst på dere alle ammen:)

  Men på hytteplanmila er du med!

  SvarSlett
 21. Marit: Du burde absolutt vært med!

  Jeg har veldig lyst til å løpe hytteplanmila, hørte så mye fint om den ifjor
  , t-skjorter og rekorder.

  Vi får se, men jeg må ihvertfall løpe flere løp for å komme over alle fobiene og det nærmere høst/vinter løpene er det bedre er det.

  SvarSlett